Dodaj do ulubionych

dolne mięśnie brzucha

IP: *.kulczyktradex.com.pl 21.03.02, 14:24
Od kilku dni ćwiczę sumiennie brzuszki, wykonując kilka róznych rodzajów
ćwiczeń. Nie wiem jednak jakie ćwiczenia wykonywać, żeby pracowały dolne
mięśnie brzucha, te od pepka w dół;)) W tych okloicach umiejscowiony jest
moj "wykurzajcy mnie brzuszek". Cwiczac mam wrazenie jakby mięśnie z dolnej
okolicy brzucha wogóle sie nie ruszały. Dodam , ze cwicze w domu i bardo zależy
mi na podpowiedzi jak skutecznie ćwiczyć te mięsnie!
Obserwuj wątek
    • jogger Re: dolne mięśnie brzucha 21.03.02, 17:35
      1. Przy spięciach brzucha jednocześnie z ruchem górnej części tułowia
      przyciągamy uniesione do góry, ugięte nogi w kierunku klatki piersiowej, ruch
      ma być w poziomie, tak jakby chciało się zmniejszyć odległość między biodrami i
      klatką.
      2. Siadamy na krawędzi tapczanu, podparci z tyłu rękoma, tułów lekko odchylony
      do tyłu, nogi poziomo z przodu, przyciągamy kolana do klatki piersiowej i
      prostujemy.
    • Gość: Jarek Re: dolne mięśnie brzucha IP: 62.233.189.* 03.04.02, 17:59
      Spotykam sie z tym pytaniem dość często ponieważ mam dużo kumpelek, które
      proszą mnie o porade. Najlepszym ćwiczeniem na wzmocnienie dolnych partii
      mięsni brzucha jest takie ćwiczonko:
      Kładziemy sie na podłodze na plecach( na wznak). Unosimy wyprostowane nogi 10
      cm. nad podłoge i tak trzymamy jak najdłużej aż do poczucia bólu mięsni
      brzucha, lub unosimy i opuszczamy wyprostowane nogi (na wysokośc ok.15-20 cm.)
      także do poczucia bólu. Systematyka a efekty będa widoczne w 100%
    • Gość: ajka Re: dolne mięśnie brzucha IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 22:59
      kladziemy sie na plecach, albo opieramy na lokciach i kladziemy na ziemi, na
      wysokosci kostek,lydek jakas pilke, poduszke, cokolwiek ;] I przenosimy nogi z
      jednej strony tego na druga.
      Mozna bez pileczki,ale wtedy nie pilnujemy sie zeby bylo dosc wysoko i zeby
      nogi byly rowno [w ogole najlepiej je zwiazac ;] ]

polecam przed telewizorem, mozna zrobic duzo serii a nawet niewiadomo kiedy ;>
    • Gość: izabelsk Re: dolne mięśnie brzucha IP: *.webport.bt.net 04.04.02, 01:18
      Przy wiekszosci cwiczen na brzuszek nalezy uwazac, zeby przy pozycji - lezenie
      na plecach kregoslup w okolicy ledzwi szczelnie przylegal do podloza.
      Tzn, nalezy najpierw przybrac prawidlowa pozycje i dopiero potem rozpoczac
      cwiczenie.
      Zapobiegnie to uszkodzeniom kregoslupa jak i zwiekszy skutecznosc cwiczen.
      Ogolnie na efekty trzeba czekac ok. 3 miesiecy wiec sie nie zniechecaj :-)

izabelski
    • Gość: JAGODA Re: dolne mięśnie brzucha IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 04.04.02, 06:36
      O JEJKU !!JA CHCE WSZYSTKIM PODZIEKOWC BARDZO ZWLASZCA OSOBIE KTORA ZACZELA TEN
      TEMAT !! MAM OKROPNE PROBLEMY Z MOIM DOLNYM BRZUCHEM NIE MOGE GO ZWALCZYC !!
      MOJE PYTANIE JESLI MOZNA ILE RAY W TYGODNIU MAM ROBIC TE CWICZENIA ZEBY
      PODZIALALY JAK NAJSZYBCIEJ I ROWNIEZ JAK SZYBO MOGE SPODZIEWAC SIE EFEKTOW (
      DODAM TYLKO ZE MAM MALO CZASU OKOLO 30 DNI ) CZY MAM JAIES SZANSE ZE W 30 DNI Z
      POZBEDE SIE BRZUSZKA ??? CO JESZCZE TO CHCE TYLKO DODAC ZE DO SIERPNIA TAMTEGO
      ROKU REGULARNIE CZWICZYLAM 3 RAZY W TYGODNIU NA CARDIO !! ALE TERAZ NIE MOGE
      ZA BARDZO MAM JEDNAK W PLANACH CHODZIC NA SPACERY 1 GODZ. W TYGODNIU CZY MAM
      SANSE WROCIC DO FORMY ??? DO OSOBY KTORA ZACZELA TEN TEMAT DZIEKUJE CI P
      RZEPRASZAM ZE JESTEM TAKA SAMOLUBNA ALE TO DLA MNIE JEST BARDZO WAZNE PONIEWAZ
      ZA OKOLO 30 DNI BEDE ZE TAK POWIEM RZUCONA NA GLEBOKA WODE I MUSZE COS ZE SOBA
      ZROBIC !!
      • Gość: Olcia Re: dolne mięśnie brzucha IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.04.02, 10:25
        Jesli chcesz szybkich efektow, to musisz cwiczyc codziennie i najlepiej min 30-
        60 minut, i to sumiennie, bez wieszkszych przerw
        (do 30 sekund). Jesli chodzi o twoje plany spacerowe, to 1 h w tgodniu, to
        przerazliwie malo i prawdopodobnie nic ci nie da. Jesli chcesz efektow, to
        musisz poswiecic na to troche czasu, a spacery 1h dziennie, napewno przyczynia
        sie do uwidocznienia efektow nakladu pracy. No i odzywiaj sie zdrowo, bo bez
        tego, mozesz duzo sie nameczyc i nie bedzie widocznych efektow. Pozdrowionka
      • Gość: izabelsk Re: dolne mięśnie brzucha IP: *.uk.fid-intl.com 04.04.02, 14:12
        Trzeba jeszcze dodac dbanie o odpowiednia sylwetke.
        Staraj sie zawsze w ciagu dnia wciagac brzuch, co pomaga w prostowaniu plecow.
        Jesli sprobujesz miec wciagniety brzuch i caly czas robisz to solidnie, to
        miesnie powiiny w pewnym momencie zaczac bolec.

Powodzenia

izabelski
        • Gość: JAGODA Re: dolne mięśnie brzucha IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 04.04.02, 23:51
          DZIEKI ZA PORADY WIEM ZE 1h TO ZA MALO ALE TO TYLKO TYLE NA ILE MOGE SOBIE
          POZWOLIC PONIEWAZ PO DLUZSZYM CZASIE I WIEKSZYM WYSILKU DOSTAJE OKROPNEGO BOLU
          W LEWYM BIODRZE I NIE MOGE SIE RUSZAC PRZEZ NASTEPNE KILKA GODZIN !! W KAZDYM
          RAZIE DZIEKI ZA PORADY !!! SPRUBUJE ZROBIC CO W MOICH SILACH ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka