Dodaj do ulubionych

Therma Pro

IP: 195.117.159.* 27.05.02, 09:46
Dowiedziałam się parę dni temu, że gdzieś w necie można kupić ten preparat
zawierający efedrynę, który jest podobno rewelacyjny na spalanie tkanki
tłuszczowej. Czy ktoś może ma na ten temat jakieś informacje?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Therma Pro 27.05.02, 19:29
      Działa podobno skutecznie, ale jest groźna dla zdrowia (podnosi ciśnienie!)
      • Gość: Julia Re: Therma Pro IP: 195.117.159.* 31.05.02, 10:17
        ciśnienie mam raczej niskie, więc chyba dal mnie grożne to nie jest. Czy wiesz
        może coś więcej- o stosowaniu, efektach itp.?
        • jogger Re: Therma Pro 01.06.02, 20:35
          Gość portalu: Julia napisał(a):

> ciśnienie mam raczej niskie, więc chyba dal mnie grożne to nie jest. Czy wiesz
          > może coś więcej- o stosowaniu, efektach itp.?

Przede wszystkim uprzejmie donoszę, że efedryna jest w Polsce zakazana :-) .
          Jakiś czas temu podawałem zasady 'wejścia' w tego typu specyfiki.
          Ponieważ mamy do czynienia ze stymulantem centralnego systemu nerwowego,
          zaczynamy od minimalnej dawki, mniejszej od zalecanej. Bierzemy na początku z
          posiłkami, żeby sprawdzić tolerancję organizmu, zanim dojdziemy do zalecanej
          dawki. Nie pijemy też kawy ani nie bierzemy guarany, gdyż Therma Pro, podobnie
          jak większość termogeników, zawiera już kofeinę. Jeśli bierzemy jakieś leki na
          receptę, sprawdzamy ew. preciwwskazania w ulotce. Natychmiast przerywamy, jeśli
          zauważymy u siebie zawroty głowy, bezsenność, utratę apetytu czy wymioty (patrz
          poniżej).

U.S. Federal Trade Commission Warning: This product contains ephedra or
          ephedrine. Taking more than the recommended serving may result in heart attack,
          stroke, seizure or death. Consult a health care practitioner prior to use if you
          have high blood pressure, heart or thyroid disease, diabetes, difficulty
          urinating, prostate enlargement, or glaucoma, or are using any prescription drug.
          Do not use if you are taking a MAO inhibitor or any allergy, asthma, or cold
          medication containing ephedrine, pseudoephedrine, or phenylpropanolamine.
          Discontinue use if dizziness, sleeplessness, loss of appetite, or nausea occurs.

• Gość: aikidoka Re: Therma Pro IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.02, 11:31
      popatrz pod linkiem:
      www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=12&forum_title=Suplementacja
      znajdziesz tam wiele informacji
      pozdrawiam
    • Gość: amelioni Re: Therma Pro IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 15:24
      właśnie ostatnio nabyłam ten specyfik. Za miesiąc, może dwa ( na tyle starcza 1
      op.)odpowiem Ci.
      • spector1 Re: Therma Pro 31.05.02, 23:02
        Ephederine jest aktywnym skladnikiem chinskiego ziola Ma Huang (ephedra).
        Stosowane ono bylo juz 3000 l pne w postaci herbaty na przeziebienia i astme.
        Przyspiesza metabolizm - waga ciala spada przy zachowaniu masy miesniowej, wzrasta cisnienie,
        podnosi sie temperatura ciala,powoduje zmniejszenie apetytu.
        Przez ponad 50 lat uzywana byla ephederine w USA jako jedyny srodek na astme. Dieta z ephederine i
        kofeina pomaga obnizac wage 0,5 - 1 kg/tydzien.
        Bezpieczna dawka dzienna ephederine to 36 mg, wg ministerstwa zdrowia USA.
        Skutki uboczne : u kobiet ciezarnych moze spowodowac poronienie. Osoby z chorobami serca i
        przy zwiekszonym cisnieniu narazone sa na zawal serca lub wylew krwi do mozgu.
        Ephederine zawiera wiele tabletek na kaszel (bez recepty), gdzie wg instrukcji dopuszczalna
        dawka dzienna to 96 mg. Kilka lat temu nawet zawodowi hokeisci NHL brali tabletki z zawartoscia
        ephederine.Zaden z hokeistow nie mial ataku serca z tego tytulu. Nie nalezy zapominac, ze zawodowcy
        to okazy zdrowia majacy za soba kilkanascie lat treningu.Teraz chyba maja cos lepszego.
        W ostrzezeniach min. zdrowia jest troche prawdy. Z drugiej strony tabletki na kaszel z zawartoscia
        ephederine tez powinny byc wycofane ze sprzedazy. Tabletki takie uwazane sa za srodek dopingujacy
        i wykrycie stezonej ephederiny u sportowca powoduje jego dyskwalifikacje.

• Gość: nika10 Re: Therma Pro IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 21:24
          Czy efedryna nie jest przypadkiem powinowatą amfetaminy? Jeśli tak, to niech
          was Bóg od niej trzyma z daleka, a dla nieufnych polecam film "Requiem dla snu".
          Pozderawiam.
          nika10
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka