Dodaj do ulubionych

Czy stosowaliście pas neoprenowy??

IP: *.pl 10.04.05, 23:01
Jak w temacie, czy ktoś stosował pas neoprenowy i osiagnął przy tym jakies pozytywne efekty??Bo wlasnie zamowilam na Allegro i smieją sie ze mnie w domu;)
Obserwuj wątek
    • jszafranski Re: Czy stosowaliście pas neoprenowy?? 11.04.05, 11:07
      Gość portalu: Etre napisał(a):
      niech sie smieja :) a ty rob swoje, tylko pamietaj ze bez cwiczen to sam pas ci
      sie do niczego nie przyda :)
      • nchyb Re: Czy stosowaliście pas neoprenowy?? 11.04.05, 13:00
        Stosowaliśmy.
        Kupiłam ok. 11 lat temu, po pierwszej ciąży. Czy coś dał - nie wiem, ogólnie w
        tym okresie byłam szczupła, ciało pod spodem poci się jak w saunie, z
        ćwiczeniami jeszcze bardziej.
        Obecnie mąż używa pasa jako ocieplacza nerek podczas jazdy na motorze, a także
        podczas ćwiczeń. Nie potrafię ocenić czy zachowanie przez niego dobrej sylwetki
        to efekt stosowania pasa, czy ćwiczeń, ale być może połączenia ou spraw. Od
        samego noszenia pasa - raczej nie wierzę w możliwość schudnięcia.
        • Gość: kasia Re: Czy stosowaliście pas neoprenowy?? IP: *.zacisze.zgora.pl 11.04.05, 15:00
          czesc ja tez sobie kupilam i oczywiscie tez sie ze mne smiali:)
          To ze od samego chodzenia w nim nie ma efektow juz wczesniej ktos pisal
          Jezeli chodzi o mnie to pas bardzo mi pomogl w zrzucaniu brzuszka zwlasza jesli
          chodzi o jedo dolna czesc(pod pepkiem)z ktora mialam najwiekszy problEM
          cWICZENIA ZACZYNAM OD JAZDY NA ROWERKU OK 40 MIN.pozniej 8 minut abs(na brzuch
          posladki nogi i ramiona) i to wszystko wykonuje w pasie i mam bardzo dobre
          efekty.Czasami przed zalozeniem pasa smaruje brzuch kremem wyszcuplajacym
          lirene,zawijam sie folia pozniej na to zakladam pas.
          Zycze powodzenia:)
    • Gość: juu Re: Czy stosowaliście pas neoprenowy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 15:07
      miałam opaske neprenową na kolanie przez kilka miesięcy podczas intensywnego
      wysiłku (narty, rower itd) . Teraz mam jedno kolano chudsz, więc chyba działa:)
      • Gość: scept89 neopren na kolanie IP: 192.231.106.* 11.04.05, 19:51
        Gość portalu: juu napisał(a):
        > miałam opaske neprenową na kolanie przez kilka miesięcy podczas intensywnego
        > wysiłku (narty, rower itd) . Teraz mam jedno kolano chudsz, więc chyba działa:)

"dziala" w ten sposob ze stabilizuje kolano co przeklada sie na zapewne nieco
        mniejszy wysilek miesni ktore normalnie to kolano stabilizuja choc trudno mi
        uwierzyc ze roznice bylyby obserwowalne. Ja nosze opaske kolanowa lazac po
        gorach/biegajac i po dwoch latach kolana/uda dalej mam symetryczne ;-)

• Gość: Etre Re: Czy stosowaliście pas neoprenowy?? IP: *.pl 11.04.05, 22:08
        Dzieki za wszystkie odpowiedzi:))w koncu wiekszośc jest za;))
    • Gość: scept89 pas i kadzidlo IP: 192.231.106.* 11.04.05, 21:23
      pytanie 1: czy ktos sadzi np. zima osoba ubrana w ciepla odziez straci wiecej
      energii niz ta sama osoba ganiana w bikini po sniegu?

pytanie 2: czy jesli pasek dziala to czy np. specjalne kombinezony na cale cialo
      nie beda "dzialaly" jeszcze lepiej?

Wniosek jest prosty: ocieplacze jakiekolwiek powoduja __MNIEJSZE__ zuzycie
      energi potrzebnej do utrzymania temperatury ciala. Wszelkie pierdoly mowiace o
      wiekszych efektach cwiczen w wysokich temperaturach (poza rozciaganiem) mozna
      polozyc na karb zrownywania utraty wody z wyszczuplaniem (utrata tluszczu).
      Jesli ktos prosi sie o udar cieplny/zaburzenia elektrolitowe to moze sobie w
      specjalnych kombinezonach biegac.

Oficjalna medycyna o wyszczuplajacych pasach neoprenowych widac nic nie wie:
      www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=search&term=Neoprene+belt
      O ile jakims cudem nie mamy receptorow mierzacych temperature wewnatrz jamy
      brzusznej i na tej podstawie sterujacych iloscia tluszczu koniecznego do
      izolacji termicznej to ja nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak taki
      cholerstwo mogloby dzialac. Tyle ze obecnosc brzuchaczy straszliwych w upalnych
      poludniowych stanach USA cokolwiek cokolwiek zaprzecza takowej samo-regulacji.

Jakes inne pomysly?

• Gość: Etre Re: pas i kadzidlo IP: *.pl 11.04.05, 22:06
        Cóż, nick Twój mówi sam za siebie;))
        Myślisz, że te wszystkie ososby wypowiadajace sie powyżej się myla??
        Moze to po prostu wiara czyni cuda??;))

Bo ja po prostu juz nie mam pomyslow na schudniecie, zwlaszcza w brzuchu:((
        Oczywiscie cwicze i chce go uzywac podczas cwiczen, nie wylegiwania sie w domu i zajadania czekolady;))
        Myslslam, po prostu, ze jakos wytopi ten tluszcz, jak np. miesko na grillu traci tluszcz;))
        • Gość: scept89 Re: pas i kadzidlo IP: 192.231.106.* 11.04.05, 22:42
          > Myślisz, że te wszystkie ososby wypowiadajace sie powyżej się myla??

Mysle ze to nawet nie jest efekt placebo. Jesli palisz wyszczuplajace trociczki,
          lazisz na silownie, stosujesz diete to "wyszczuplajace trociczki" tez w ten sam
          sposob "pomagaja" ;-). Placebo byloby gdyby sam pas dzialal bez cwiczen i diety
          u czesci ludzi: patrz opinie ludzi co to na samym pasie szczuplec pragna ->
          zdaje sie ze konsensus mowi o zero efektu?

> Myslslam, po prostu, ze jakos wytopi ten tluszcz, jak np. miesko na grillu trac
          > i tluszcz;))

Czlowiek troche sie jednak rozni od kawalka obrosnietego tluszczem miesiwa w
          wysokich temperaturach... Poza tym coz to z tym juz "wytopionym"tluszczem
          mialoby sie dziac? Chyba spod paska neoprenowego w dol po nogach nie scieka?
          Wyparowywac chyba tez nie wyparowuje? Jesli go spalamy w organizmie to w jaki
          sposob (== dlaczego tluszcz zjadany ktory po posilkach nam przewodem
          limfatycznym do krwi dociera nie jest spalany a tluszcz uwolniony [co jest
          jedynie __postulowane__ a nie udowodnione] spala sie wprost znakomicie?).

Rownie dobrze osobnicy noszacy czapki-narciarki (pokrywajace cala twarz) mieliby
          szczuplejsze twarze od bereciarzy... ;-)

Mowiac krotko, ja nie widze powodu do absolutnego negowania braku dzialania w/w
          paska. Tyle ze obowiazek dowodu dzialania jest na tych co to go sprzedaja/
          zalecaja. Jak na razie nie spotkalem sie z czymkolwiek co:

- pokazywalo by na duzej grupie ludzi iz w/w pas dziala

- korelowalo dzialanie paska z jego zdolnosciami izolacyjnymi (wieksze "grzanie"
          wiekszy efekt, pasek oziebiajacy przerost tluszczu)

- proponowalo by jakikolwiek nie-przeciwrozumczy mechanizm ewentualnego dzialania

Do czasu kiedy ktos takowych badan nie dokona jest on na tej samej polce co inne
          szamanstwa.

• Gość: Etre Re: pas i kadzidlo IP: *.pl 12.04.05, 00:25
            No cóż, najwyżej spawdze rade Joggera n/t pocącej się buzi;))

Zapewne masz racje, a na swoje wytlumaczenie mam tylko tyle, ze z baku efektow, zwlaszcza na brzuchu( a wiadomo, takie czasy, ze tylek moze byc wielki, byleby brzuch byl plaski (Renifer Lopez;)),rozum zawodzi a tonacy brzytwy sie chwyta;))
      • jogger Re: pas i kadzidlo 03.05.05, 12:51
        A double-blinded randomized trial testing the tolerability and efficacy of a
        novel topical agent with and without occlusion for the treatment of cellulite:
        a study and review of the literature.
        J Drugs Dermatol 2004 Jul-Aug;3(4):417-25 (ISSN: 1545-9616)
        Rao J; Paabo KE; Goldman MP
        Dermatology/Cosmetic Laser Associates of La Jolla, Inc., La Jolla, California
        92037, USA.
        Cellulite is the unsightly dimpling and nodularity frequently found on the
        thighs and buttocks of post-adolescent women. The anatomy and pathophysiology
        of this unwanted condition is poorly understood. The paucity of research
        studies to date has led to a dormancy of scientifically based therapeutic
        options that are effective and tolerable. The purpose of this study is to
        evaluate the tolerability and efficacy of a novel topical agent based on a
        plausible pathophysiologic mechanism in the treatment of cellulite, and to
        compare the efficacy of this agent used in combination with an occlusive
        bioceramic-coated neoprene garment, to the agent used alone without occlusion.
        We will also review the current understanding of the etiology and nature of
        cellulite and summarize available treatment options. Twenty women with a
        moderate degree of cellulite were entered into a four-week, double-blinded,
        randomized trial where an anti-cellulite cream was applied to the affected
        sites on a nightly basis. Each subject was randomized to receive occlusion by a
        bioceramic-coated neoprene garment on either the right or left leg, with the
        contralateral side serving as a control with no occlusion. High-quality digital
        photography was taken before treatment and after four weeks at various angles,
        with tangential full-spectrum lighting. Four blinded, independent dermatologist
        reviewers assessed the photographs for improvement. Subjects completed
        questionnaire forms to assess tolerability and efficacy. Of the 17 subjects who
        completed the study, 76% noticed an overall improvement in their cellulite,
        with 54% reporting greater improvement in the thigh that received garment
        occlusion. The average measured decrease in thigh circumference was 1.2 cm,
        noting a 1.3 cm reduction with occlusion and a 1.1 cm reduction without
        occlusion. Upon review of the pre- and post-study photographs, the
        dermatologist evaluators found an improvement in 65% of treated legs with
        occlusion, and 59% of treated legs without occlusion. Further, the evaluators
        found the occluded thighs to show greater improvement than the non-occluded
        thighs in 65% of subjects. The topical agent used in this study was found to be
        effective in reducing the appearance of cellulite. Bioceramic-coated neoprene
        garment occlusion potentiates the effect of this topical agent in cellulite
        reduction. The success of this study validates the pathophysiologic mechanism
        used to formulate the topical agent used.
        Major Subject Heading(s) Minor Subject Heading(s) CAS Registry / EC Numbers
        Adipose Tissue [drug effects]
        Cosmetic Techniques
        Dermatologic Agents [therapeutic use]
        Obesity [therapy]
        Administration, Cutaneous
        Adult
        Clothing
        Dermatologic Agents [administration & dosage]
        Double-Blind Method
        Humans
        Middle Aged
        Neoprene
        Obesity [drug therapy]
        Ointments
        Questionnaires
        Thigh
        Treatment Outcome
        0 (Dermatologic Agents)
        0 (Ointments)
        9010-98-4 (Neoprene)

Indexing Check Tags: Comparative Study; Female
        Language: English
        MEDLINE Indexing Date: 200412
        Publication Type: Owner: NLM
        Publication Type: Clinical Trial; Journal Article; Randomized Controlled Trial
        PreMedline Identifier: 0015303786

Więc w podsumowaniu - różnica w spadku obwodu ud wyniosła 0,2:1,2 = 16.6% na
        korzyść neoprenu :-) oczywiście jako 'topical agent' pod neopren polecam
        www.sfd.pl/temat73817/
        • Gość: scept89 Re: pas i kadzidlo IP: *.ljcrf.edu 03.05.05, 21:05
          jogger napisał:
          > Rao J; Paabo KE; Goldman MP
          > Dermatology/Cosmetic Laser Associates of La Jolla, Inc., La Jolla, California
          > 92037, USA.

Milo poczytac sasiadow... ;-)

pare uwag:
          - 17 osob skonczylo terapie (pasek + krem)
          - 13 zanotowalo poprawe (17 x 0.76)
          - 7 zanotowalo lepsza poprawe z paskiem (13 x0.54) czyli ->
          - 6 zanotowalo lepsza lub porownywalna poprawe __bez paska__

Ja nie mam watpliwosci iz pasek poprawia wchlanianie jakiegokolwiek srodka pod
          paskiem, tyle ze:

1) ten watek byl nie nie o wchlanianiu a o __przyspieszonym tluszczow
          spalaniu__ samym paskiem rzekomo spowodowanym

2) wyniki badania na zaledwie 13 osobach sa statystycznie malo przekonywujace

3) brak grupy kontrolnej dla kremu -> nic nie ma o stosowaniu masci bez
          "aktywnego" skladnika albo fotografowania ud np. 100 ochotniczek bez kremu paska
          i sprawdzenia ze po 4 tygodniach dermatolodzy podobne wyceny nie leczonego
          celulitu wydaja

4) krem dziala u 13/17 badanych [w miare sensowny wynik zakladajac brak
          manipulacji pacjentow -> osobniczki ktore nie ukonczyly terapii np. nie widzialy
          efektow -> to by dawalo 13/20 kobiet z poprawa]

5) pasek albo nie dziala albo dziala bardzo slabo w porownaniu z samym kremem
          (lepiej u 7/13 vs nie lepiej u 6/13 ==> rzuc moneta albo zaloz pasek).

6) skutecznosc paska bez jakiegokolwiek kremu nie byla testowana

• Gość: mimi Re: pas i kadzidlo IP: router.potokowa* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:26
            hmmmm ktoś tu nie miał do czynienia z biochemią:))) jakbyś miał to byś wiedział
            na czym rzecz polega:)))
            • Gość: scept89 Re: pas i kadzidlo IP: *.ljcrf.edu 13.05.05, 20:34
              uswiadom nieopierzencow o co chodzi bo kryptycznie sie wypowiadasz....

• Gość: scept89 lewitacja i grawitacja IP: *.ljcrf.edu 13.05.05, 23:55
              mimi napisał(a):
              > hmmmm ktoś tu nie miał do czynienia z biochemią:))) jakbyś miał to byś wiedział
              > na czym rzecz polega:)))

Podobnie szarlatan "argumentujacy" o lewitacji napisalby:

"ktos tu nie ma pojecia o teori grawitacji... Gdyby mial to wiedzalby w jaki
              sposob lewitacja jest mozliwa."

O ile Twoje znaczki " :)))" sekretnych reakcji biochemicznych nie koduja to
              jedynym swiadectwem Twojej znajomosci biochemi jest zdolnosc przeliterowania
              slowa "biochemia".
              Wal smialo jak neopren nabrzuszny na biochemie wplywa i gdzie to jest opisane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka