basbusaa 01.09.05, 13:50 Może znajdzie się chętna kobieta na treningi aikido?? Chodzę od tygodnia i jestem jedyną kobietą. Treningi są na ursynowie w poniedziałki, środy i piątki o 19.00. Można chodzić dwa lub trzy razy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asiczek Re: Aikido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:56 a ile kosztuja takie zajecia? i czy ucza tam samoobrony?pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
basbusaa Re: Aikido 05.09.05, 08:30 W każdej sztuce walki jest samoobrona. Kosztuje 90 zł za dwa razy w tygodniu, 100 za 3 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Aikido IP: *.abhsia.telus.net 06.09.05, 07:49 Jesli cie interesuje samoobrona to zapomnij o Akido. Pomysl o Judo, Kickboxing, etc. (strasznie obszerny temat). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
basbusaa Re: Aikido 06.09.05, 09:54 Bronić się już umiem, chociaż mam nadzieję, że nie będę musiała się bronić. ;-) Aikido to raczej rekreacyjnie, ale wydaje mi się, że też można się obronić. Odpowiedz Link Zgłoś
alapacz Re: Aikido 07.09.05, 18:14 a gdzie konkretnie na Ursynowie? pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Aikido IP: *.abhsia.telus.net 08.09.05, 09:03 Nie gniewaj sie, nie chcialem na Ciebie skoczyc, poprostu spedzilem troche (?) czasu trenujac tzw. 'Sztuki walki' i w pwenym sensie mam wyrobiana opinie o takowych. Napisz wiecej co trenowalas, jak dlugo, itd, podyskutujmy bardziej sensownie. Pzdr Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Aikido 08.09.05, 10:04 napisz wiecej o Kickboxingu, proszę:-) Akurat mam blisko na zajęcia, a po za tym wszytki te Aikido, judo i karate jakos mi nie pasują. czy na treningach kick. można sobie zrobic krzywdę? Albo czy inni mi moga ja zrobić:-)? Nie chciałabym stracic zęba ani chodzic z podbitym okiem, a jakoś nie bardzo sobie te treningi wyobrażam, w końcu to sport mocno kontaktowy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Aikido IP: 207.148.162.* 08.09.05, 16:24 Czolem, Oczywiscie ze mozna sobie zrobic krzywde. Duzo zalezy od instruktora, od rodzaju sekcji (full contact, semi czy rekreacyjny trening). Jak bedziesz nosila ochraniacze (w tym na szczeke) to wszystko jest OK. Pamietaj zeby Kickboxing mial sens (samoobrona)to kontakt musi byc! Duzo zalezy od warunkow fizycznych, postep na kickboxingu jest stosunkowo b. szybki (w porownaniu do np. Taekwon-Do, mniej technicznego, niepotrzebnego w samoobronie treningu). Najlepiej przejdz sie na trening, zobacz czy sa inne dziewczyny, bo z samymi facetami mozesz sie szybko zniechecic. Wez znajomego ktory sie na tym zna. Pzdr Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Aikido IP: *.swps.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:08 Hej, gdzie odbywają się te zajęcia na Ursynowie? Odpowiedz Link Zgłoś