Dodaj do ulubionych

co zeby szybciej spalac?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:07
co najlepiej uzywac zeby przy cwiczeniach szybciej spalac tluszcz (czy tam
zamieniac go w energie)co z takich rzeczy mozna stosowac jesli karmie piersia
(choc tylko raz dziennie)prosze napiszcie, bo troche po ciazy jezcze mam
pozostalosci, cwicze ale niecierpliwa jestem wiec chciaalabym sobie jakos
ardziej pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: scept89 bariera krew-mleko IP: *.ljcrf.edu 26.09.05, 20:24
      Zanim polkniesz chodzby kapsulke mietowa to zastanow sie co ty masz zamiar
      zrobic -> wiekszosc lekow przechodzi do mleka matki a co za tym idzie medykujac
      karmiaca matke medykuje sie noworodka. Dlatego bajdurzenie o "przespieszaczach"
      podawanych karmiacej matce krew mi w zylach mrozi.

Zero, powtarzam _ZERO_ jakichkolwiek nie koniecznych lekow podczas karmienia.

• Gość: banca Re: bariera krew-mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 21:35
        Scept- a co dla nie karmiacej? mam 21 lat, cwicze na silowni co dwa dni przez
        godzine- ok 45-50 min aerobow i cos wzmacnajacego miesnie do tego dieta plaz
        poludnia..Co mozesz polecic na chudniecie? Zwiekszyc intensywnosc(dlugosc)
        aerobow? czy moze pomoc sobie jakims spalaczem?
        • Gość: scept89 wspomagacze IP: *.ljcrf.edu 26.09.05, 22:01
          Mysle ze zalecalbym jedynie wytrwalosc -> nie ma cudow i po jakims czasie przy
          ujemnym bilansie kalorycznym efekty byc musza. Mnie zrzucenie 10kg zajelo pewnei
          z 1.5 roku jak nie wiecej (82->72kg) choc nie liczylem kalorii fanatycznie.

To co treningowow warto robic to zmieniac co 2-3 miesiace zestaw cwiczen/glowna
          aktywnosc, wprowadzac interwaly (szybko-wolno-szybko) oraz dlugie treningi
          (wycieczka z plecakiem po gorach, pare godzin po plaskim na rowerze, etc.).

Ogladam czasem wyklady lekarzy/naukowcow zajmujacych sie odchudzaniem -> wniosek
          jest jeden: nie ma __bezpiecznych__ srodkow pozwalajacych na wyszczuplenie. W
          leczeniu zaawansowanej otylosci probuje sie roznych srodkow ale czesto efekt
          jest zaledwie ok. 10% wiekszy z lekiem niz bez leku no i sa powiklania.

Jedyne co daje efekty przy treningu wytrzymalosciowym to prosta mocna kawa
          wypita przed treningiem. Pomaga to cwiczyc dluzej i bardziej intensywnie.
          Nie oznacza to ze nalezy pic 5 ekspresowek aby byly wieksze efekty, jedna kawa
          powinna wystarczyc.

• Gość: banca Re: wspomagacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 22:25
            dzieki za odpowiedz:) schudlam 17 kg w 10 miesiecy i zostalo mi 6+ rzezba:)coraz
            ciezej mi to idzie wiec pomyslalam o jakichs wspomagaczach..
            nie mam problemow z wytrzymaloscia przy dotychczasowym treningu, ale pojde za
            Twoja rada odnosnie kawki i interwalow:)
            mam jescze jedno pytanie, na sfd przeczytalam ze przy diecie niskoweglowodanowej
            tluszcz jest szybciej(wczesneij niz po 20 min aerobow) spalany, jak rowniez po
            treningu silowym. Czy to prawda?
            • Gość: scept89 20 min tluszcz IP: *.ljcrf.edu 26.09.05, 23:01
              na sfd przeczytalam ze przy diecie niskoweglowodanowej
              > tluszcz jest szybciej(wczesneij niz po 20 min aerobow) spalany, jak rowniez po
              > treningu silowym. Czy to prawda?

"Tluszcz spalany tylko po 20 min" jest mitem. To co jest istotne to calkowity
              balans kaloryczny. Zobacz poprzedni watek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=28770454&a=29060074
              Glikogenu w miesniach i organizmie starcza na jakis 30km bieg, tak ze nie ma
              cudu i nie wyczerpiesz go sobie po 20 min chocby katorzniczego treningu.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka