Gość: milli IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.09.02, 13:10 poradzicie cos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: brzuszek - jak go zlikwidowac? 19.09.02, 15:35 Wystarczy przeczytać kilka wątków (ew. skorzystać z wyszukiwarki) i zastosować :-) np. tak jak ćwiczy fuga77 w "Pytanie o stepper. (8) Gość: beeyonce " Odpowiedz Link Zgłoś
carmella Re: brzuszek - jak go zlikwidowac? 19.09.02, 15:46 brzuszki !!! tylko ze......... ja cwicze je codziennie w domu + silownia 2x tydz i mam oponke :( Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: brzuszek - jak go zlikwidowac? 19.09.02, 16:16 Pierwsze 20min ćwiczeń idzie na straty, jeśli chodzi o spalanie tłuszczu, więc brzuszki rób zawsze po wstępnym zmęczeniu: w domu - po przebieżce na dworzu lub po domowym stepperku, na siłowni - zawsze na zakończenie treningu (nawet po aerobach ogólnych, typu rowerek/stepper - przecież nie powodują one przegrzania mięśni brzucha :-) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick ogólniej IP: *.torun.dialup.inetia.pl 19.09.02, 17:42 fakt - praktycznie każde ćiczenie wiąże mięśnie brzucha, więc na koniec treningu są one rozgrzane i gotowe :). mam inne pytanie (wiem, już było w różnych wariantach, ale niekoniecznie w tym) - jak przy treningu na masę wiekszyć zaangażowanie rezerw tłuszczu w organizmie? a może wystarczą delikatne termogeniki w przerwach między treningiem i metabolizm spoczynkowy mięsni (które wszak palą więcej, niż tłuszcz) załatwi sprawę? pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: ogólniej 19.09.02, 18:56 1. termogeniki zwiększając temperaturę ciała podnoszą metabolizm spoczynkowy kosztem spalanego na ten cel tłuszczu 2. pól godzinki aerobów po części siłowej 3. trening 2-3 krotnie dzielony (2-3 półgodzinne treningi w ciągu dnia a po każdym pół godziny aerobów) - maksymalizacja wydzielania hormonu wzrostu, który nie tylko buduje mięśnie, ale i spala tłuszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milli Re: ogólniej IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.09.02, 08:55 hihi, no tu juz sie troche zgubilam.... ale dzieki z rady, bo brzuszek to naprawde moja zmora:))) mam nadzieje, ze wystarczy mi konsekwencji do walki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: ogólniej IP: *.tvk.tpsa.pl 22.09.02, 21:03 mili, słyszałaś o dziecie optymalnej? rzeczywiście, żeby spalić brzuch potrzeba dłużych wysiłków, ponad 20-30 minut, albo bardzo intensywnych (myślę o szybkim biegu, poprawiłby Twoją kondycję i ujędrnił ciałko), ale potrzeba do tego zapału. Ja tak spróbowałem i efekty widać bardzo szybko. Pozdrawiam, Misza Odpowiedz Link Zgłoś