katja007 14.11.05, 16:55 chciałabym sie dowiedzieć jakie ćwiczenia najbardziej wycieńczają organizm? podobno przysiady..ile kalorii spalę wykonując 50 przysiadów?ważę 50 kg... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: scept89 przysiady a kalorie IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 14.11.05, 18:21 katja007 napisała: > chciałabym sie dowiedzieć jakie ćwiczenia najbardziej wycieńczają organizm? Dziwnie formulujesz pytania... Ja na przyklad sadze ze podskoki przy staniu na jednej rece sa wybitnie "wycienczajace" -> nawet stanie na dwoch lapach mnie wyciencza ;-) Przysiady to cwiczenia silowe. Zdaje sie ze w tescie na marines ("komandosi" amerykanscy) masz zrobic ok 60 przysiadow w 2 min -> nawet zakladajac ze przecietny kandydat wazy dwa razy tyle co Ty to i tak wydatki mozliwe do utrzymania w takowym czasie chyba nie przekraczaja 1800kcal/h (nie widzialem nigdy czegos takiego robiac cwiczenia na maszynach kardio no ale ja nie jestem komandos...). To by oznaczalo iz takowy superman spala 30kcal na minute albo cale 60kcal w ciagu 2 min owych przysiadow. Nie da sie samymi cwiczeniami silowymi spalic sensowna ilosc kalorii. No ale to i tak nie jest Twoj problem przyzawrotnej wadze 50kg. Odpowiedz Link Zgłoś