Dodaj do ulubionych

problem z ramionami

IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 18.01.06, 15:50
Jestem kobietą o dość dziwnych proporcjachm typowych raczej dla mężczyzny.
Bardzo dużo ćwiczę, poniważ jestem instruktorką aerobiku. Moj problem polega
na tym, ze mam bardzo rozwiniete miesnie ramion (slowem: bary i kark jak u
faceta). Nie cwicze jakos wyjatkowo duzo na te partie miesniowe, a wlasciwie
nawet mniej niz na pozostale. Po prostu mam taka budowe. Stad moje pytanie-
czy mozna w jakis sposob spowodowac, by te miesnie sie zmiejszyly i byly
bardziej kobiece? Wystarczy zupelnie przestac cwiczyc na te partie? Blagam,
pomozcie, bo wyglada to naprawde niezbyt dobrze :(
Obserwuj wątek
    • tropicielka Re: problem z ramionami 19.01.06, 12:02
      przestań całkowicie ćwiczyć , a rozciągaj mocno - ja mam takie ulubione
      ćwiczenie po wyjściu z kąpieli biorę ręcznik zwijam w taki pasek jakby, chwytam
      obiema rękami i przeciągam do tyłu i z powrotem , z czasemi zmniejszam
      odległosć pomiędzy dłońmi ( nie wiem czy jasno opisałam to ćwiczenie ...)
    • Gość: scept89 Re: "problem" z ramionami IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 19.01.06, 17:45
      Ujemny bilans kaloryczny po jakims czasie dobiera sie takze do miesni. Jeden z
      doswiadczonych kolarzy na tym forum zaobserwowal zmniejszenie muskulatury gornej
      czesci ciala po dlugim wyczerpujacym sezonie pedalowania.
      Tyle na ogol nie ma co heroicznej walki z wlasna genetyka podejmowac. Zdrowa
      jestes i sprawna, pracujesz w sporcie, trudno rozpaczac ze nie wygladasz jak
      osobniczki na diecie szampansko-kawowo-papierosowej. Hillary Swank zapewne nie
      wyglada jak Twiggi, podobie zawodowe tenisistki a trudno twierdzic iz sa one
      malo kobiece (no moze poza kilkoma tenisistkami...).

Co do rozciagania to jak wiesz odleglosc pomiedzy kostnymi przyczepami miesni
      sie nie zmienia, masa miesni takze -> konia z rzedem temu kto cwiczac jedynie
      sklon do przodu/rozciaganie czworoglowcow i przywodzicieli wyszczupli sobie
      uda... Ja przynajmniej takiego cudu wsrod uczeszczajacych na joge kolezanek nie
      zaobserwowalem, mimo ze w/w kobiety osiagnely stopien rozciagniecia wrecz
      gumowy. Rozciaganie jest korzystne z innych wzgledow.
      • Gość: jackk3 Re: "problem" z ramionami IP: 207.148.162.* 19.01.06, 18:57
        Dokladnie. Nie tylko traci sie mase miesniowa na gorze (bo tluszcz tam dawno
        zniknal) ale i na dole (w duzo mniejszym stopniu oczywiscie). I to wszystko
        pomimo 'morderczych' treningow, twardych przelozen, itd.. I wcale nie jezdze z
        w tzw. fat burning zone (tylko czasami na tzw. 'recovery ride' ale nawet wtedy
        to tetno co najmniej 130). Wg mnie jest to najlepszy dowod ze tak naprawde to
        liczy sie ujemny bilans kaloryczny (moje skromne zdanie) i 'zrzucic wage (nawet
        mase miesniowa) mozna zawsze.
        Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka