IP: *.adsl.alicedsl.de 04.06.06, 20:59
Czy jak czlowiek sie zaczyna starzec i skora mu zaczyna wiednac i wisiec to
jest to proces nieodwracalny, czy mozna z tym cos zrobic?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: starzenie 05.06.06, 16:14
      Skóra musi być nawodniona (ostrożnie ze słońcem i solarium) i musi dostawać
      dawkę kolagenu dla utrzymania elastyczności - i w postaci żywności bogatej w
      żelatynę, bądź suplementacji kolagenem i substancjami umożliwiających jego
      syntezę (glukozamina)
      • Gość: michunia Re: starzenie IP: *.adsl.alicedsl.de 05.06.06, 18:21
        dzieki , a co zawiera kolagen, tzn jaka zywnosc?
        • jogger Re: starzenie 06.06.06, 15:50
          W naturze jadalne chrząstki z mięsa, powłoki ścięgniste, itp świństwa :-)
          poprzez procesy chemiczne wydobywa się z tego typu odpadów (i kości) żelatynę -
          źródło kolagenu. Więc nóżki w galarecie the best :-) bo słodkie szkodzą na co
          innego :-)
          • Gość: miauuuuu Do Jggera i Scepta IP: *.range86-137.btcentralplus.com 06.06.06, 19:29
            a czy mozna kolagen przyjmowac w tabletkach i jak juz to czy go sie czasem nie
            trawi i czy on jest wykorzysywany do wypelniania ubytkow kolagenu?????bo jak
            nie to wszystko na nic!no bo gdyby tak bylo to rozstepy by zniknely po jedzeniu
            kolagenu a nie znikaja, zmarszczki tez nie
            a moze sa jakies cwiczenia twarzy ? tak jak calego ciala, to by bylo sensowne
            aby cwiczyc i tym samym ujedrniac skore twarzy jak ciala.....
            • jogger Re: Do Jggera i Scepta 07.06.06, 13:31
              kolagen... dostarcza pełnego kompleksu jednostek mono-merycznych odbudowujących
              struktury powłok ciała. W związku z tym systematyczne jego stosowanie poprawia
              stan odżywienia oraz wygląd skóry, paznokci i włosów.
              www.sfd.pl/ofertaspecjalna/opis.asp?produkt=209
              ... więc trzeba brać (i płacić :-( ) dłuższy czas, żeby mieć widoczny efekt.
            • kasiulek_mysiulek Re: Do Jggera i Scepta 18.10.06, 22:10
              W październikowym Zwierciadle są takie ćwiczenia mięsni twarzy.
          • Gość: miauuu Re: starzenie IP: *.range86-137.btcentralplus.com 06.06.06, 19:30
            Aha a pozatym cos musi byc w diecie Japonczykow ze wygladaja tak mlodo,dieta
            obfita w tluszcze wielonienasycone, zielona herbata, duzo warzyw i bialka a
            molo cukru i unikaja slonca, i maja te swoje relaksacyjne techniki
            • Gość: lalunia Re: starzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:54
              z tymi tluszczami wielonienasyconymi to nie do konca prawda-takie są potrzebne
              ale nie obficie gdyz szybko sie utleniaja są bombą wolnych rodników a tym samym
              przyczyniają się do starzenia
            • suwmiara Re: starzenie 18.10.06, 12:20
              > Aha a pozatym cos musi byc w diecie Japonczykow ze wygladaja tak mlodo,dieta

Wyglądają tak głównie dzięki dużej podściółce tłuszczonej skóry (geny). Popatrz
              na starsze osoby. Te, które były pyzate za młodu (nie koniecznie grube), mają
              twarze niepomarszczone. Pociągła twarz starzeje się szybciej.
    • Gość: Agnieszka Re: starzenie IP: 80.50.89.* 18.10.06, 11:26
      Dobre pytanie:) Też się nad tym zastanawiam. U mnie ten problem już się zaczął i
      zastanawiam się jak mogę sobie z nim poradzić. Może mogłybyście polecić jakiś
      skuteczny krem ujędrniający skórę twarzy?? Będę wdzięczna
      • Gość: Miła1969 Re: starzenie IP: *.halleracaffe.broadband.pl 18.10.06, 21:00
        Ujędrniający..hmm.. kremy do twarzy są raczej wygładzające, przeciwzmarszczkowe,
        ujędrniające kojarzą mi się raczej z ujędrnianiem pośladków czy biustu.. ale
        skoro ta to nazywasz. Vichy robi dobre kremy przeciwzmarszczkowe. Sama używam
        kremu korygującego zmarszczki z serii Myokine, i przymierzam się do zakupu
        jeszcze kremu z tej samej serii (fuzio czy jakoś tak) :)
        • Gość: Agnieszka Re: starzenie IP: 80.50.89.* 20.10.06, 11:38
          nie wiem ile masz lat i może skóra na Twoje buzi jest napięta, ale ja jestem już
          po 40-tce i zaczynam odczuwać, że staje się ona taka jakaś sflaczała, więc
          wydaje mi się, że krem ujędrniający może być również do twarzy. zresztą to bez
          różnicy jak go nazwiemy, wiadomo o co chodzi.
          Dziękuję za odpowiedź. Słyszałam już od kilku osób o Vichy Myokine i chyba w
          końcu zdecyduję się na jego zakup. Podzielę się później wrażeniami:)
          Pozdrawiam
          • zolza1970 Re: starzenie 08.11.06, 22:15
            Ja jeszcze nie mam 40 lat, ale też czuję się staro. Zainwestowałam w Vichy
            Myokine i mam nadzieję, że pomoże. To już chyba moja ostatnia nadzieja..
            Pozdrawiam
      • ggigus a kolagen dla wegetarian? skad go brac? 18.10.06, 21:22
        • jogger Re: a kolagen dla wegetarian? skad go brac? 19.10.06, 17:34
          Z odżywek. Jeśli jesz np. słodką galaretkę, też jesz kolagen pochodzenia
          zwierzęcego (tyle że z cukrem :-) )
          • ggigus pudlo, jogge, nie jem zelatyny i ludzie daja mi 08.11.06, 23:06
            5-8 lat mniej niz mam
            mam 33 lata
            • ip.150.519.68 Re: pudlo, jogge, nie jem zelatyny i ludzie daja 08.11.06, 23:22
              ggigus napisała:

> 5-8 lat mniej niz mam
              > mam 33 lata

to tak jak mojej żonie i mnie, a mięsem się opychamy aż miło
              To raczej genetyka, niż sposób odżywiania (bo znam wegetraianki - i to dość
              wysportowane - ze sporą tkanką tłuszczową :)

Czyli : na 6 i 1/2 miliarda ludzi na tej planecie jest 6 i 1/2 miliarda
              odpowiedzi - no może 3 i 1/4 miliarda odpowiedzi :)
              • ggigus post dotyczyl kolagenu, a nie tkanki tluszcz. 09.11.06, 00:30

• sigmasigma a ile trzeba brac ten kalogen? 10.11.06, 12:11
                  Pewnie do konca zycia. No ale powiedzmy, ze chce krocej. 4 miesiace to za malo?
                  No wiecie, zeby to mialo sens.
                • sigmasigma a ile trzeba brac ten kalogen? 10.11.06, 12:11
                  Pewnie do konca zycia. No ale powiedzmy, ze chce krocej. 4 miesiace to za malo?
                  No wiecie, zeby to mialo sens.
                  • jogger Re: a ile trzeba brac ten kalogen? 10.11.06, 17:43
                    ODŻYWKI, SUPLEMENTY :

OLIMP KOLAGEN AKTIV:

Koncentrat napoju w proszku OLIMP KOLAGEN AKTIV jest preparatem zalecanym do
                    stosowania w profilaktyce schorzeń związanych ze zmianami w tkance łącznej
                    (chrzęstno-stawowej). Przeznaczony jest dla osób narażonych na znaczne
                    obciążenia stawów, szczególnie dla sportowców różnych dyscyplin (np.
                    narciarstwo, kolarstwo, boks, tenis, skoki, biegi, ciężary i kulturystyka,
                    trójbój siłowy, itp.) oraz rekonwalescentów po stanach pourazowych do
                    regeneracji tkanki chrzęstnej, stawów oraz ścięgien. OLIMP KOLAGEN AKTIV jest
                    preparatem zawierającym w swym składzie łatwo przyswajalne białka kolagenowe z
                    żelatyny, których skład zbliżony jest do występujących w tkance łącznej
                    organizmu. OLIMP KOLAGEN jest kompleksowym, niskoenergetycznym preparatem
                    zapewniającym szybszą regenerację ścięgien i stawów, chroniąc je przed
                    zwyrodnieniem i zapewniając prawidłową odbudowę tkanki chrzęstnej oraz
                    nadwerężonych i obciążonych stawów. Preparat dostarcza pełnego kompleksu
                    jednostek mono-merycznych odbudowujących struktury powłok ciała. W związku z
                    tym systematyczne jego stosowanie poprawia stan odżywienia oraz wygląd skóry,
                    paznokci i włosów, OLIMP KOLAGEN AKTIV jest preparatem przeznaczonym do
                    codziennego stosowania. Wskazane jest przyjmowanie preparatu przez okres 3-7
                    miesięcy.

100 g odżywki zawiera:
                    Białko 77 g
                    Tłuszcze < 0,1 g
                    Węglowodany ok. 4 g

Sposób przygotowania jednej porcji napoju

5 g proszku (pełna łyżeczka do herbaty) zalać przegotowaną, gorącą (powyżej
                    (50° C) wodą w ilości ok. 1/2 szklanki i dokładnie wymieszać do całkowitego
                    rozpuszczenia składników. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu na ciepło lub
                    po schłodzeniu.Nie poddawać gotowaniu.

Sposób użycia sugerowany przez producenta oraz Sklep SFD:
                    Zaleca się spożywanie od 2 do 4 porcji (ok. 10-20 g preparatu) dziennie.

Produkt zawiera wyłącznie hydrolizat żelatyny i żelatynę pochodzenia
                    wieprzowego.

Składniki:
                    hydrolizat żelatyny, żelatyna, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, naturalny
                    proszek owocowy, naturalny proszek z buraka, naturalny barwnik - betanina,
                    aromaty identyczne z naturalnymi, substancje słodzące - aspartam i acesulfam K.
                    Produkt zawiera fenyloanlaninę, nie może być spożywany przez chorych na
                    fenyloketonurię.
                    • sigmasigma dziekuje! 10.11.06, 18:26
                      Ale ze mnie gapa. Odpowiedz byla w watku. Przepraszam za klopot i dziekuje
                      bardzo:)
                      A moze zajrzalbys Jogger na moj watek o bezsennej nocy?
                    • wuj_truj Re: a ile trzeba brac ten kalogen? 11.11.06, 14:41
                      No ale jak to jest z tą żelatyną i kolagenem?
                      Podobno wchłanialność kolagenu z galaretek (żelatyny) jest w granicach kilku
                      procent i lepiej w związku z tym wsuwać suplementy, ale w składzie tego
                      preparatu również żelatyna! Czy czymś to się różni od tej w galarecie? A może
                      lepiej żywić się chrząstkami i ścięgnami:/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka