Dodaj do ulubionych

łydki łydki łydki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 19:52
jestem załamana...zawsze miałam szczupłe nogi, ale jakiś czas temu
zauwarzyłam ze nadal są takie w kostce,kolanie i udach, ale łydki mi sie
strasznie rozrosły. Dzis byłam u ortopedy i okazało sie że wszystko przez to
że źle stawiam stopy-zbyt je rozpłaszczam i zginam do środka...od tego mogą
mi sie zrobić helluksy!!!przez to mięsnie trójgłowe łydki sie przemęczają,
często bola i robia się "potężne", jak to powiedział ortopeda.Kazał mi
chodzić na zew.krawędzi stopy,pięcie i dużym palcu.Ale od samego poprawnego
chodzenia chyba mi nie zeszczupleją te wielkie mięśnie?co ja mamzrobić, żeby
czoć trochę zeszczuplały???wyglądają przy szczypłych udach okropnie,jak ja
ubiore spódnicę? nawet jak chodze to mi przeszkadzają bo sie te mięśnie o
siebie ocierają! pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • scept89 Re: łydki łydki łydki 21.06.06, 02:07
      Gość portalu: minda napisał(a):

> jestem załamana...zawsze miałam szczupłe nogi, ale jakiś czas temu
      > zauwarzyłam ze nadal są takie w kostce,kolanie i udach, ale łydki mi sie
      > strasznie rozrosły. Dzis byłam u ortopedy i okazało sie że wszystko przez to
      > że źle stawiam stopy-zbyt je rozpłaszczam i zginam do środka..

No tak, wszystko "jasne". Przez lat X chodzisz w miare normalnie, lydki masz
      piekne i zgrabne, naraz budzisz sie pewnego pieknego dnia zapewne bez wylewu
      czy porazenia okoloporodowego i ot tak sobie postanawiasz iz od dzis bedziesz
      stawiala stopy bo ja wiem pod katem 47.5 stopnia do srodka odginajac czwarty
      paluch do gory co do w/w lydek przerostu doprowadzi. Prawdopowdobne, nieprawdaz?

O ile manieryzmy ruchowe/poglebianie wad postawy oczywiscie istnieja/zachodza o
      tyle watpie ze jest cos takiego jak swiadome chodzenie z 'rozplaszczaniem stopy'
      o ile nie mowimy o wtlaczaniu sie w jakies idiotycznie uksztaltowane buty. Luk
      stopy jest utrzymywanay glownie przez planar fascia czyli pas tkanki lacznej
      ktorego to jako zywo nawet lewitujacy jogin sila woli nie rozciagnie. Sa tez
      miesnie ale one normalnie sluza wlasnie do utrzymywania luku a nie jego
      rozplaszczania. Oczywiscie mozna sobie 'rozklepac' stopy dlugimi marszami czy
      tez truchtaniem np. w klapkach po twardym podlozu.

1) wada postawy / chodzenia korygowalna przy pomocy wkladek/cwiczen i trzymania
      sie prosto to jedno

2) rozrost lydek zauwaŻalny lub nie to drugie

BTW Hallux valgus could be a hell.
      • Gość: minda Re: łydki łydki łydki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:32
        nie,ja w ciągu tego roku miałam niemalże non stop kostke naprzemian prawą i
        lewą w gipsie albo usztywnieniu bo były 3 razy skręcone i raz jedna złamana...
        ortopeda powiedział ze moje stopy sie odzwyczaiły od normalnego chodzenia, bo
        ciągle kulałam na którąś z nich albo miałam usztywnioną i teraz właśnie te
        mięśnia zwieracze czy jakoś tak stopy i palców nie pracują tak jak powinny bo
        są zbyt słabe.
        a tego jak one wyglądają nie potrafię lepiej opisać,ja tylko chce wiedzieć co
        powinnam robić żeby mi te mięśnie jaknajszybciej wyszczuplały!
        • wizazystka Re: łydki łydki łydki 21.06.06, 15:24
          Starość ne radość kochana:( Nawet jak się ma dwadzieścia kilka lat, to ciało nie
          jest już takie samo, jak się miało osiemnaście; przykre to, ale prawdziwe:(
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=202749678&a=20274967
          • wizazystka errata 21.06.06, 15:26
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=20274967&a=20274967
          • Gość: jackk3 Re: łydki łydki łydki IP: *.ptr.terago.ca 21.06.06, 16:26
            Nonsens.
            • Gość: dwadzieściapare Re: łydki łydki łydki IP: *.4web.pl / *.4web.pl 21.06.06, 23:59
              jackk3 napisał(a):
              >Nonsens
              tak?
              ten facet wie o czym pisze:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=20274967&a=20340506
          • typowy_kark Re: łydki łydki łydki 21.06.06, 22:53
            nie takie samo, bo u 20stki jest fajniejsze ;)

• Gość: minda Re: łydki łydki łydki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 19:13
      ale ja mam tylko 16 lat!!!co ja mam zrobić żeby mi te łydki zeszczuplały?!?
      prosze pomózcie, przeciez juz praktycznie jest lato!
      • wizazystka Re: łydki łydki łydki 21.06.06, 22:25
        Gość portalu: minda napisał(a):

> ale ja mam tylko 16 lat!!!co ja mam zrobić żeby mi te łydki zeszczuplały?!?
        > prosze pomózcie, przeciez juz praktycznie jest lato!
        Dojrzewasz, nabierasz ciała, moim zdaniem to normalne.
        Czy ty aby nie przesadzasz? Naprawdę tak bardzo źle to wygląda?
        Mama jakie ma łydki?
    • bejrutek podaj wymiary, łydek, kolana i ud... 21.06.06, 22:55
      ... i reszte wymiarów Twojego ciałka, oraz wage, to bedziemy dyskotowac...pzdr
      • typowy_kark Re: podaj wymiary, łydek, kolana i ud... 21.06.06, 23:01
        i kilka fotek, nie oszczedzajmy sie tu - w koncu nie jestesmy reprezentacja polski na mundialu <oblakanczy chichot>
        • bejrutek Re: podaj wymiary, łydek, kolana i ud... 21.06.06, 23:16
          ale z ciebie dżentelmen, my tu chcemy tylko rozwiazac problem:)
          • typowy_kark Re: podaj wymiary, łydek, kolana i ud... 21.06.06, 23:23
            no baaa... przeciez ja tylko w celach naukowo-badawczych o tych fotkach wspominam ;)
            • bejrutek Re: podaj wymiary, łydek, kolana i ud... 23.06.06, 09:36
              to tak dla jaj ja podam swoje wymiary:)... 173cm/68kg... prawa noga: 39/37/55,
              lewa noga: 37/37/52 (widoczna asymetria)... obwód klatki piersiowej: 99 ...
              talia: 77 biodra: 84... pupa: 91.. biceps prawy: 35... biceps lewy 34... :DD
              • typowy_kark Re: podaj wymiary, łydek, kolana i ud... 23.06.06, 22:00
                jesli jestes kobieta - chcem cie ! ;)
                jesli jestes facetem - no coz, kuchnia powinna sie stac twoim drugim domem, a lodowka najlepszym przyjacielem
                • bejrutek Re: podaj wymiary, łydek, kolana i ud... 24.06.06, 00:16
                  no kiedys lodówka była przyjacielem... nawet było 80kg... wole byc jednak
                  szczuplejszy... kobieta? jak lubisz włosy na klacie...hehe
    • Gość: minda Re: łydki łydki łydki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 17:26
      wzrost 168cm,waga 54-55kg,prawa noga-lydka w obwodzie 37cm,kolano 34cm,udo nie
      wiem czy zmierzyłam w dobrym miejscu-w polowie-47cm,w talii 64cm.Lewa noga jest
      minimalnie szczuplejsza-tak ok 1cm w obwodach bo byla 3 razy usztywniana,wtedy
      ponoc tak sie dzieje ale tej różnicy bez mierzenia raczej nie widać.Ogólnie
      kości mam szczupłe,nawet bardzo.Jak jest genetycznie to trudno powiedzieć, bo
      mama jest niska i przy kości, a ojciec ma ponad 190cm wzrostu i jest bardzo
      szczupły,jednak skłaniałabym się ku ojcu bo też jestem wysoka i szczupła jak
      widać powyżej,tylko te łydki...
      • ewolwenta Re: łydki łydki łydki 23.06.06, 22:13
        Dziewczyno zlituj się, przecież to jest jak najbardziej prawidłowy wymiar.
        Założę się, że masz bardzo zgrabne nogi– co wynika z podanych przez Ciebie
        proporcji. Czemu chcesz wyglądać jak zagłodzona anorektyczka z wybiegu? Zapytaj
        kogoś obiektywnego niech Ci szczerze powie, co sądzi o Twoich nogach i nie
        słuchaj zazdrosnych koleżanek.
      • ip.150.519.68 Re: łydki łydki łydki 24.06.06, 01:17
        co Ty chcesz od swoich - przepraszam za wyrazenie - parametrów ?
        Łydki 37 - grube ? Udo 47 (nawet jeśli w połowie) - rozrosło ci się?

Zapytam z innej strony: uważasz że jakie wymiary powinnaś mieć ?
        Chciałabyś żeby twoją łydkę można było objąć jedną dłonią ?

• Gość: minda Re: łydki łydki łydki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 16:06
          o jejku,udo jest ok,ja chce tylko żeby mi łydki zeszczuplały!może jak piszę że
          mam 37cm,to wam pewnie się wydaje że jest w porządku,ale przy reszcie nogi i
          ciała łydka wygląda po prostu smiesznie,bo moje mięśnie achillesa są strasznie
          rozrośnięte,nawet lekarz sie przestraszył jak je zobaczył i określił je
          jako "potężne"...nie myślcie że jestem rozhisteryzowaną nastolatką,bo mam
          ciekawsze zajęcia niż wymyślanie sobie kompleksów i opisywanie ich na forum,ale
          fakt faktem ze łydki to dla mnie problem-chce zeby wyglądały jak przedtem i
          prosze was tylko o pomoc!
        • Gość: minda Re: łydki łydki łydki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 16:08
          jeszcze jedno-narazie nie dysponuje zdjęciami,jakbym miała,to bym juz dawno
          wkleiła,ale nie mam cyfrówki...
          • Gość: Anka Re: łydki łydki łydki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 21:59
            ja to bym chciała mieć taki problem. Od lat moim zmartwieniem sa chude łydki
            (chyba by dało się je objąć ręką), z tego powodu głupie zaczepki (anoreksja
            idzie, nogi jak patyki itp), a teraz jak troche przytyłam po ciąży to łydki
            nawet nie ruszyły, więc dopiero komicznie wyglądam (tyłek, biodra i uda wielkie
            a łydki jak zapałki). Dlatego nie martw sie lepiej w tą strone niż tak jak ja
            mam. Pozdrawiam. Anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka