Dodaj do ulubionych

problem :(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 22:57
Moze wy umiecie mi pomoc? :( Czy rzeczywiscie hormony wszystko zalatwia?? :

www.sfd.pl/temat272974/
Obserwuj wątek
    • scept89 do lekarza marsz! 26.06.06, 11:58
      Co bys powiedziala na diagnozowanie chorob pluc na podstawie wakacyjnego zdjecia
      topless? Tak z grubsza wyglada 'diagnozowanie' tego co sie w Twoich dolach
      pachowych dzieje przez 'specow od hormonow'.

Najczestsza przyczyna powiekszenia wezlow chlonnych (to czesc ukladu
      immunologicznego a nie hormonalnego sensu stricto) to stany zapalne. Z drugiej
      strony powiekszenie wezlow chlonnych lokalne wystepuje w guzach a bardziej
      uogolnione np. w chloniakach -> rzadkie ale nalezy to wykluczyc a nie odstawiec
      'leczenie przez trzy zdrowaski w piecu chlebowym' jak sie nie ma o tym pojecia.
      BTW, przyczyn powiekszenia wezlow sa dziesiatki.

Zdrowia zycze
      • Gość: M. Re: do lekarza marsz! IP: 80.55.242.* 27.06.06, 17:52
        Wielkie dzieki, tylko powiedz jeszcze, do jakiego lekarza powinnam isc, do
        endokrynologa, czy najpierw do pediatry, czy do jeszcze innego? Czy bede musiala
        miec skierowanie? I jeszcze jedno- ja te pachy takie mam odkat pamietam, a gdyby
        byly to jakies zmiany chorobowe, to chyba bylyby tez jakies inne objawy, a mnie
        nic nie boli ani nic, w ogole tego nie czuje, tylko wyglada to po prostu
        nieestetycznie.
        • scept89 Re: lekarz etc. 28.06.06, 00:37
          Wybacz nie mieszkam w PL i nie mam pojecia kto kiedy i jak skierowanie w
          dzsiejszych czasach wystawia. Jezli masz to od zarania dziejow to watpliwe aby
          byla to zmiana nowotworowa. Po prostu przy okazji wizyty u ufam sensownego
          lekarza ogolnego/rodzinnego albo nawet ginekologa (winni zrobic nie tylko
          badanie genitaliow ale takze piersi wlaczajac w to doly pachowe) popros o
          zbadanie pachowych wezlow chlonnych.

Wg: health.allrefer.com/health/armpit-lump-info.html
          mozesz tez miec reakcje na golenie/dezodorant.
          • nanai11 Re: lekarz etc. 28.06.06, 00:51
            Normalnie scept to sie idzie do rodzinnego z powiekszonymi węzłami , i sie
            pokazuje lekarzowi takie wezły a nie na internecie!!!!Bez wzgledu na miejsce
            zamieszkania....
            • scept89 Re: lekarz etc. 28.06.06, 01:33
              nanai11 napisała:

> Normalnie scept to sie idzie do rodzinnego z powiekszonymi węzłami , i sie
              > pokazuje lekarzowi takie wezły a nie na internecie!!!!Bez wzgledu na miejsce
              > zamieszkania....

A co ja pisze? Moje 'Do lekarza marsz!' jak interpretujesz? Co prawda
              telemedycyna poszla do przodu ale obmacywania aka palpacja wezly chlonnych
              pacjenta to jeszcze chyba dlugo nie zastapi, a bez tego to jest to fusologia a
              nie nawet cien diagnozy.
              • Gość: M. Re: lekarz etc. IP: 80.55.242.* 28.06.06, 10:15
                Pisze tu nie po to, zebyscie mnie leczyli, tylko zebyscie poogli mi ocenic, czy
                jest to NORMALNE (czy taka moja nieszczesna uroda), czy sa to jakies
                nieprawidlowe zmiany, z ktorymi powinnam isc do lekarza. I dzisiaj pojde.
                • Gość: M. Re: lekarz etc. IP: 80.55.242.* 28.06.06, 12:35
                  Wlasnie wrocilam od pediatry. Powiedzil, ze to zwykly tluszcz, a nie powiekszone
                  wezly. I tyle. Ponawiam wiec prosbe- jak mogew sie tego pozbyc??????? Nie znam
                  zadnych cw na pachy.. moze tylko rozpietki, ale robie je regularnie, niestety
                  bez efektow. Nie chce sie tez odchudzac, bo jak pisalam- podoba mi sie moja
                  figura, nie chce byc chudsza. Czy jest wiec jakis sposob na pozbycie sie tego
                  krepujacego tluszczu...?
                  • ip.150.519.68 Re: lekarz etc. 28.06.06, 16:33
                    Dlaczego od pediatry akurat ?
                    Jeśli to zwykły tłuszcz to trzeba przyznać że dość niezwykle wyglądający.

Ja na Twoim miejscu poszedłbym do jeszcze innego lekarza - niech potwierdzi
                    diagnozę i nie chodzi i to że ten Twój pediatra to zły lekarz (tylko temy
                    drugiemu nie mow że juz raz z tym bylaś to się nie będzie niczym sugerował;)
                  • scept89 wezly i tluszcz gdziekolwiek 28.06.06, 18:33
                    Mimo wszystko zdobyl bym jakies dodatkowe potwierdzenie ze wezly pachowe sa nie
                    powiekszone.
                    >Nie znam
                    > zadnych cw na pachy.. moze tylko rozpietki, ale robie je regularnie, niestety
                    > bez efektow.

zadne cwiczenia nie spala tluszczu miejscowo. Miejscowo wyrabia sie miesnie.
                    Tluszcz spalamy wylacznie ogolnie.

>Nie chce sie tez odchudzac, bo jak pisalam- podoba mi sie moja
                    > figura, nie chce byc chudsza. Czy jest wiec jakis sposob na pozbycie sie tego
                    > krepujacego tluszczu...?

Nie sadze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka