patyczka82 26.07.06, 19:24 Chciałabym zrzucić tkankę tłuszczową z brzuszka i nie wiem czy A6W pozwolą mi to osiągnąć czy "tylko" wzmocnią same mięśnie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adzik22 Re: A6W 28.07.06, 20:53 dzis mam 5 dzien treningu A6W i chce spalic nagromadzona tkanke tluszczowa z brzucha. licze na sukces koncowy :)mysle jednak ze da rade Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: A6W 28.07.06, 21:58 Pierwsza faza to rozbudowa mięśni, dopiero po wydłużeniu serii zaczyna wychodzić rzeźba. Odpowiedz Link Zgłoś
adzik22 Re: A6W 31.07.06, 14:30 po jakim czasie zauwaza sie ze cos z brzucha ubylo? Odpowiedz Link Zgłoś
adzik22 Re: A6W 01.08.06, 14:50 moze stac sie tak ze skoncze 42dniowy trening i nic nie bedzie widac, zadnych zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: A6W 01.08.06, 14:59 Będzie można z pewnością wyczuć twarde mięśnie brzucha, ale mogą być przykryte 'pierzynką' :-) jeśli się nie pomyśli o diecie. Cytat: "Proces właściwej redukcji tkanki tłuszczowej ("odchudzania") rozpoczynamy w kuchni układając dietę i menu. Najlepsze rezultaty przynosi zastosowanie ujemnego bilansu kalorycznego, czyli spożywania mniejszej ilości kalorii(ok.300-600, w zależności od wagi ciała), niż wynika to z naszego rzeczywistego dziennego zapotrzebowania. -dla osób ze znaczną nadwagą (powyżej 10kg)-we wszystkie dni tygodnia, -dla osób z niewielką nadwaga (retusz sylwetki)-tylko w dni nietreningowe, Układanie proporcji w diecie musimy rozpoczać od ustalenia naszego rzeczywistego dziennego zapotrzebowania kalorie oraz poszczególne składniki odżywcze. " Link: www.sfd.pl/temat92199/ Odpowiedz Link Zgłoś
adzik22 Re: A6W 11.08.06, 16:14 ile kalorii spalam podczas A6W na etapie 12 powtorzen w 3 seriach? Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 kalorie a cw brzuszne 11.08.06, 21:22 adzik22 napisała: > ile kalorii spalam podczas A6W na etapie 12 powtorzen w 3 seriach? A ile czasu zajmuje Ci wykonanie owych cwiczen bez wliczania w to odpoczynku? Ogolnie: zwykle podczas cwiczen kardio gdzie miesnie pracuja przeciwko wadze calego ciala (np. stepper) spalasz 400-800kcal/h. W brzuszkach i wznosach tylek/nogi/tulow jest na podlodze, podnosisz wiec znacznie mniejszy ciezar co nie powinno Cie dziwic: miesnie brzuszne to mikrusy w porownaniu z posladkowymi czy miesniami ud. Ergo: spalanie kalorii w 10min serii brzuszkow z cala pewnoscia jest mniejsze od 10min kardio -> mysl w okolicach 50kcal i mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
adzik22 Re: kalorie a cw brzuszne 11.08.06, 22:03 o rany to mnie zdolowales...50kcal!?...a ja zawsze sie tak napoce podczas tych cwiczen :( Odpowiedz Link Zgłoś