26.07.06, 19:24
Chciałabym zrzucić tkankę tłuszczową z brzuszka i nie wiem czy A6W pozwolą mi to osiągnąć czy "tylko" wzmocnią same mięśnie???
Obserwuj wątek
    • adzik22 Re: A6W 28.07.06, 20:53
      dzis mam 5 dzien treningu A6W i chce spalic nagromadzona tkanke tluszczowa z
      brzucha. licze na sukces koncowy :)mysle jednak ze da rade
    • jogger Re: A6W 28.07.06, 21:58
      Pierwsza faza to rozbudowa mięśni, dopiero po wydłużeniu serii zaczyna
      wychodzić rzeźba.
      • adzik22 Re: A6W 31.07.06, 14:30
        po jakim czasie zauwaza sie ze cos z brzucha ubylo?
        • jogger Re: A6W 01.08.06, 12:31
          To akurat zależy od bilansu kalorycznego :-)
    • adzik22 Re: A6W 01.08.06, 14:50
      moze stac sie tak ze skoncze 42dniowy trening i nic nie bedzie widac, zadnych
      zmian?
      • jogger Re: A6W 01.08.06, 14:59
        Będzie można z pewnością wyczuć twarde mięśnie brzucha, ale mogą być
        przykryte 'pierzynką' :-) jeśli się nie pomyśli o diecie.

Cytat:
        "Proces właściwej redukcji tkanki tłuszczowej ("odchudzania") rozpoczynamy w
        kuchni układając dietę i menu.
        Najlepsze rezultaty przynosi zastosowanie ujemnego bilansu kalorycznego, czyli
        spożywania mniejszej ilości kalorii(ok.300-600, w zależności od wagi ciała),
        niż wynika to z naszego rzeczywistego dziennego zapotrzebowania.
        -dla osób ze znaczną nadwagą (powyżej 10kg)-we wszystkie dni tygodnia,
        -dla osób z niewielką nadwaga (retusz sylwetki)-tylko w dni nietreningowe,
        Układanie proporcji w diecie musimy rozpoczać od ustalenia naszego
        rzeczywistego dziennego zapotrzebowania kalorie oraz poszczególne składniki
        odżywcze.
        "
        Link:
        www.sfd.pl/temat92199/
        • adzik22 Re: A6W 11.08.06, 16:14
          ile kalorii spalam podczas A6W na etapie 12 powtorzen w 3 seriach?
          • scept89 kalorie a cw brzuszne 11.08.06, 21:22
            adzik22 napisała:
            > ile kalorii spalam podczas A6W na etapie 12 powtorzen w 3 seriach?

A ile czasu zajmuje Ci wykonanie owych cwiczen bez wliczania w to odpoczynku?

Ogolnie: zwykle podczas cwiczen kardio gdzie miesnie pracuja przeciwko wadze
            calego ciala (np. stepper) spalasz 400-800kcal/h. W brzuszkach i wznosach
            tylek/nogi/tulow jest na podlodze, podnosisz wiec znacznie mniejszy ciezar co
            nie powinno Cie dziwic: miesnie brzuszne to mikrusy w porownaniu z posladkowymi
            czy miesniami ud. Ergo: spalanie kalorii w 10min serii brzuszkow z cala
            pewnoscia jest mniejsze od 10min kardio -> mysl w okolicach 50kcal i mniej.
            • adzik22 Re: kalorie a cw brzuszne 11.08.06, 22:03
              o rany to mnie zdolowales...50kcal!?...a ja zawsze sie tak napoce podczas tych
              cwiczen :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka