Dodaj do ulubionych

spinning kolana dieta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 22:30
wiem ze aby utrzymac stawy (kolana) w dobrej kondycji trzbe dostarczyc
glukozamine.

Co jesc zeby bylo naturalnie, czy konieczne jest stosowanie tabletek itp.

cwicze spinning srednio 3x w tygodniu i zaczynam odczuwac dyskomfort w
kolanach po treningu

dodam ze misa jadam raczej malo - 1 raz w tygodniu
Obserwuj wątek
    • scept89 glukozamina 17.08.06, 17:32
      en.wikipedia.org/wiki/Glucosamine
      nie sadze aby bylo latwo dostarczyc glukozamine w prostej diecie.

To czy dziala dalej jest przedmiotem debaty niestety.
      • jogger Re: glukozamina 17.08.06, 23:17
        Ja po każdym treningu biorę Arthroblock (glukozamina+chondroityna+MSM) i jakoś
        przędę :-)
        • santamanana Re: glukozamina 18.08.06, 09:49
          dzieki za odpowiedzi
          zaczelam brac kolagen activ plus - kiedy pierwsze rezultaty zaczna byc
          odczuwalne
          hm, teraz dzien po spinningu odczuwam bol kolana niezbyt silny - zawsze jego
          wyprostowanie powoduje ze przestaje bolec - jest przy tym taki strzelajacy
          dzwiek - czy to powinno ustapic po tym kolagenie?

mala
          • jogger Re: glukozamina 23.08.06, 13:55
            Efekty kolagenu odczuwa się dopiero po kilku tygodniach. Póki co powinnaś
            stosować przed i po treningu maści/żele przeciwzapalne, np. salicylany (BenGay)
            czy diklofenak (Voltaren)
            • santamanana Re: glukozamina 24.08.06, 18:41
              bol w kolanie coraz bardziej dokuczliwy - boli nawet w dni bez cwiczen -
              postanowilam przez tydz. ograniczyc intensywnosc, zaprztestac na razie
              spinningu, no i zaczelam stosowac odnovit - tam jest sporo glukozaminy. Zaczne
              tez stosowac ben gay - mam nadzieje ze bedzei lepiej - bo jak nie to chyba
              czeka mnie wizyta u ortopedy.
              • jogger Re: glukozamina 24.08.06, 20:32
                To już efekt stanu zapalnego, warto go przerwać - kup Voltaren w kapsach 12.5mg
                (jedyny bez recepty) i weź 8szt jednorazowo (100mg to standardowa dawka)
                • Gość: jackk3 Re: glukozamina IP: *.ptr.terago.ca 24.08.06, 20:36
                  Jogger to wszystko fajnie, ale czy nie uwazasz ze nalezaloby sie zastanowic
                  dlaczego w/w osoba ma bole? Ja bym sprawdzil wysokosc siodelka, pozycje
                  przod/tyl, ulozenie stop na pedalach (noski czy SPD), itd.
                  • jogger Re: glukozamina 24.08.06, 22:00
                    Dla mnie to efekt dynamicznego przeciążania stawów bez stopniowej adaptacji. Na
                    spinningu kręci się w sumie dość krótko.
                    • santamanana Re: glukozamina 24.08.06, 23:50
                      odnosnie ustawien - wszytko ok - sprawdzane z wytycznymi
                      chyba zaszbko zaczelam zbyt intensywnie trenowac - przecenilam swoje ily
                      tylko pytanie - czy jak to zalecze to bede mogla chodzic na spinning -
                      strasznieopowiada mi ta forma ruchu - czy tez przy takiej "specyfice" kolan ona
                      zupenie odpada?
                      • jogger Re: glukozamina 28.08.06, 14:33
                        Może być OK pod warunkiem suplementacji. Zacznij od 1 sesji/tyg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka