Dodaj do ulubionych

Cardio- bieżnia

IP: *.dyn.optonline.net 29.12.06, 19:44
Jakie rezultaty daje 45-ciominutowy bieg na tasmie z predkoscia 7 mil/h?
Dziekuje za wypowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: jackk3 Re: Cardio- bieżnia IP: *.ptr.terago.ca 29.12.06, 20:04
      Na to pytanie nikt Ci nie udzieli prawidlowej odp. Zalezy to od wielu
      czynnikow: dla jednej osoby bedzie to tempo na MAx a dla drugiej trucht. Z tego
      co szybko policzylem to jest tempo niewiele wolniejsze niz 5 min/km. Jesli
      potrafisz utrzymac takie tempo na zewnatrz przez 45 min. to jest calkiem niezle!
      Problem w tym ze kalibracja tych urzadzen ma sie tak do dokladnosci pomiarow
      jak .... Musisz zmierzyc swoje tetno (np. prezecietne), ocenic subiektywnie
      swoj wysilek, zwarzyc sie przed i po (ubytek wody) i wszystko to jakosc
      zastosowac do swojego wieku, wagi, wytrenowania. Bez tego nic.
      • Gość: Tia Maria Re: Cardio- bieżnia IP: *.dyn.optonline.net 31.12.06, 00:54
        Dziekuje za podpowiedz jackk3. Moj trening na biezni wyglada w nastepujacy
        sposob: pierwsze 5 min- szybki marsz w tempie 4.2 mil/h, nastepnie zwiekszam
        predkosc do 7.1 mil/h i staram sie wytrzymac 15 min, poczym zwalniam do 4.2
        mil/h, aby napic sie wody i przy tym nie zakrztusic oraz zlapac oddech- na ten
        przywilej poswiecem 3 minuty, nastepnie wracam do predkosci 7.1 mil i tak
        kazdorazowo, cyklicznie wykonuje lacznie 3 x 15 min biegnac w tempie 7 mil/h
        oraz 2 przerwy 3-minutowe kiedy schodze do 4.2mph. Ogolnie jestem na tasmie
        godzine, pokonujac dystans ok. 7 mil. Zmierzylam swe tetno- przy wiekszym
        wysilku oscyluje w granicach 177-180, podczas marszu spada do 135-140.
        Dodam, iz jestem osoba wysportowana, szczupla, lat:24 mierze:170 cm, waze: 55
        kg.
        Czy powinnam cos zmienic w przedstawionym przeze mnie wysilku fizycznym? Prosze
        o porade.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka