Dodaj do ulubionych

Dieta ketogeniczna - POMOCY!!

IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 13:47
Witam,

słuchajcie ludzie, od dwóch dni czytam w necie różne rzeczy na temat tej
diety ketogenicznej i prawde mówiąc zupełnie sie pogubiłam :-( Coś niecoś
wiem, ale nie mogę sobie poradzic żeby zebrać to wszystko w względność
całość.I mam prośbę, czy ktoś mi może pomóc. Nie wiem, może jakoś w
punktach, pokoleji, od najprostszych rzeczy... Jak mam zacząć, co jeść i
ile, czego nie jeść. Tak na początek, mam nadzieje że jak sie wciągnę to
pójdzie mi jakoś lepiej. Z góry dzieki.

pozdrawiam didlo
Obserwuj wątek
    • ispa Re: Dieta ketogeniczna - POMOCY!! 03.04.03, 13:54
      zalozenia sa proste:

Weglowodany - STOP
      Białko i tłuszcz - TAK

ale tez nie smalec lyzkami czy pol kostki masla na deser
      lecz w formie jajek, olejow, ryb, tranu a bialko moze byc
      skondensowane jako odzywka. unikac nalezy ziemniakow,
      pieczywa (jasnego), ciastek, platkow, plackow, paczkow,
      chipsow i junkfoodow.
      • Gość: didlo Re: Dieta ketogeniczna - POMOCY!! IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 14:32
        A ile mam tego jeść, masz może jakiś przykładowy jadłospis na dwa trzy dni, po
        ilu dniach (mniej wiecej) wchodzi sie w stan ketozy. W jakimś poście
        doczytałam że aby spalić wiecej tłuszczu można zwiekszyć białko nawet do 4g na
        kg. Skąd wziąc jakieś tabele gzie będzie podana zawartoś
        białk/tłuszczu/węglowodanów. Może jakilink do strony, ale żeby było konkrtenie
        i prosto tak dla początkujących. I jeszcze jakie są inne nazwy tej diety (czy
        dieta optymalna to to samo) i czym rózni sie od montagnicka (nie wiem jak to
        się pisze.
        TIA
        DIDLO
        • drzazga1 Re: Dieta ketogeniczna - POMOCY!! 03.04.03, 15:49
          Kliknij na wyszukiwarkę, wpisz "atkins" w treśći, to będziesz miała lekture na
          parę dni :-)
          Szczególnie pomocny jest wątek pod tytułem "Atkins wg Joggera", gdzie Modo
          zebrała wiadomości.
          Ważne: Jeżeli masz jakiekolwiek kłopoty z nerkami albo z wątrobą, to tej akurat
          diety nie radzę, bo możesz sie rozchorować porządnie!
          Ja przez pewien czas zwiększałam ilość białka kosztem węgli, żeby sprawdzić,
          czy nie będzie niemiłych niespodzianek.

W ketozę weszłam po dwóch dniach.

Atkinsa stosuję bardzo ściśle, bez odstępstw, bo moim zdaniem inaczej nie ma
          sensu. Przez minimum pierwsze 2 tygodnie trzeba uczciwie, bez przekrętów :-)

Czuję sie świetnie i pierwszy raz w życiu nie muszę sobie odmawiać słodyczy,
          grahamek ani kaszy (uwielbiam) ... bo mnie do nich nie ciągnie.

Ale jeżeli nie lubisz: jajek, ryb i mięsa, sałaty, to nie wytrzymasz.
          • Gość: ciekawska Re: Dieta ketogeniczna - POMOCY!! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 04.04.03, 21:58
            Ludzie ratunku, a co to ta ketoza ?????
            • Gość: bibbka Re: Dieta ketogeniczna - POMOCY!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.03, 17:19
              Gość portalu: ciekawska napisał(a):

> Ludzie ratunku, a co to ta ketoza ?????

No wlasnie,co to ta ketoza???
              • spector1 Re: Dieta ketogeniczna - POMOCY!! 05.04.03, 21:48
                Gość portalu: bibbka napisał(a):

> No wlasnie,co to ta ketoza???

Ponad 100 lat temu o linie wyzszej klasy dbal tasiemiec w czekoladzie.
                Jego wlasciciel mogl jesc do woli, bez ograniczen i nigdy nie przytyl.
                W miare rozwoju medycyny i poprawy ogolnej stopy zyciowej zaniechano tak
                drastycznych srodkow.
                Rozreklamowano role virtualnych, nowoczesnych tasiemcow o nazwie: ketoza.
                Tasiemiec ten jest nieaktywny,w stanie letargu gdy dostarczamy organizmowi
                wieksza ilosc weglowodanow (w USA 45% 250gr).
                Gdy ograniczymy weglowodany np.do 20gr dziennie tasiemiec budzi sie z letargu
                po kilku dniach i zjada nasza tkanke tluszczowa. Niestety lubi on sobie takze
                podjadac nasz glikogen z miesni.Ekspreci specjalizujacy sie w hodowli ketozy
                zalecaja ograniczona ilosc weglowodanow przez 2 tygodnie.W okresie tym mozna
                odpowiednio wytresowac ketoze.Jesli boisz sie tasiemcow to ketoza nie jest dla
                ciebie.
                Pozdrowienia

• Gość: mart Re: Dieta ketogeniczna - POMOCY!! IP: 195.136.136.* 17.02.22, 15:11
        Ludzie ostrzegam was przed dietą keto . Byłem kilka lat na diecie dr Kwasniewskiego (dieta keto) i teraz leczę wątrobę!!
    • Gość: mart Re: Dieta ketogeniczna - POMOCY!! IP: 195.136.138.* 16.02.22, 18:39
      Nie idz w kierunku tej diety!!
      • Gość: mart Re: Dieta ketogeniczna - POMOCY!! IP: 195.136.138.* 16.02.22, 18:42
        Byłem zagorzałym zwolennikiem diety dr Kwasniewskiego, stosowałem tę dietę przez kilka lat teraz muszę leczyć swoją wątrobę!! Unikakjcie diety keto, błagam Was ludzie kochani!!
    • Gość: mart Re: Dieta ketogeniczna - POMOCY!! IP: 195.136.138.* 16.02.22, 18:44
      Nie idz w kierunku tej diety. Ja teraz muszę leczyć swoją wątrobę !!Po tych dietach. Przeczytaj to i zapamiętaj Bracie i Siostro!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka