Dodaj do ulubionych

Rady dla początkujących

13.01.07, 22:00
Jeszcze jestem początkująca, stąd moja prośba o rady od zaawansowanych.
Na pierwsze zajęcia poszłam "zielona" i po rozgrzewce zasłabłam...:( Na
skutkach własnych błędów uczyłam się jak się przygotowywać do ćwiczeń. Teraz
już wiem, że ważne jest:
- picie wody wody przed wysiłkiem (w trakcie również!)
- odpowiednie oddychanie podczas ćwiczeń
wiem, dla większości to pewnie oczywiste ale nie wszyscy są tak dobrze
poinformowani i przygotowani idąc na pierwszy aerobik, dlatego proszę o inne
ważne wskazówki
Obserwuj wątek
    • Gość: beniusia Re: Rady dla początkujących IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.01.07, 22:57
      jestem w szoku, ze zaslablas na aerobiku... robilas sobie badania??? albo zbyt malo jadlas? ja poszlam na pierwszy aerobik niecale 3 miesiace po porodzie, nie powiem, po cwiczeniach padalam z nog. choc karmie mala piersia, malo spie i duzo mam roboty, to nie zdarzylo mi sie jeszcze nigdy, ze pasc podczas cwiczen.
      • mmartaw Re: Rady dla początkujących 14.01.07, 16:16
        Spokojnie, nie padłam, po prostu "zaciemniło" mi się w oczach, więc na parę
        minut usiadłam i napiłam się wody (nieźle się spociłam a wcześniej mało piłam,
        więc to być może skutek szybkiej utraty płynów). Chaotyczny oddech
        niedostosowany do rytmu ćwiczeń też zrobił swoje. Po kilku minutach byłam już na
        swoim miejscu i ćwiczyłam do końca bez problemów. Na kolejnych ćwiczeniach już
        się to nie powtórzyło. Raczej jestem zdrowa.
    • Gość: gr Re: Rady dla początkujących IP: *.52.1411D-CUD12K-01.ish.de 14.01.07, 23:10
      Moim zdaniem powinnas skupic sie na tym co wazne, czyli na wzmacnianiu (bpu,
      body shape) i na rozciaganiu (stretching, pilates, joga). Radze unikac stepu.
      Wszyscy sie stepem nakrecaja, a potem ich kolana bola itd. Poza tym step to
      chyba najglupsze cwiczenia jakie mozna wybrac. Malo daje, tylko zadyszke,
      postawa sie psuje, bo dziewczyny nie nadazaja i zaczynaja sie garbic.
      Na poczatek wybierz sobie instruktora, ktory duzo mowi o tym jak dane cwiczenie
      powinno byc wykonywane, gdzie maja byc stopy, jak masz ustawic plecy itd.
      Wazne, zeby cwiczyc poprawnie, bo mozna sobie zrobic krzywde.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka