Dodaj do ulubionych

jaka dieta??

IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.07, 15:58
Chcialabym odzywiac sie zdrowo, jednak w moim przypadku jest to nieco trudne, gdzy jestem wegetarianka, a co wiecej ie przepadam za warzywami. Dosyc duzo cwicze- basen, okol 7 godzin fitnessu w tygodniu, lyzworolki, rowerek. Ponad to niebawem koncze kurs instruktora fitnessu. JEstem osoba szczupla, dlatego nie chcialbym za bardzo schudnac,moze kilogram, bądź dwa, ale naturalnie nie chcialabym tez przytyc. Jak powinnam sie odzywiac, aby bylo zdrowo i smacznie:)?
Obserwuj wątek
    • jewriejka Re: jaka dieta?? 10.06.07, 17:04
      prosze napisz czym odzywialas sie dotychczas i jak dlugo jestes wegetarianka
      czym dotychczas zastepowalas sobie brak zwierzecego bialka
      jakie sa twoje upodobania zywieniowe....skoro nie jesz miesa i nie lubisz
      warzyw..dopiero wtedy bede mogla sie pozastanawiac
      pozdrawiam
      • Gość: kaniczka Re: jaka dieta?? IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.07, 19:17
        a wiec wegetarianka jestem od 2 lat. Moje jedzenie jest malo urozmaicone- twarozki, jogurty, musli, zolty ser, ciemne pieczywo i niestety slodycze.Czasami ryz, badz kuskus. Wiem, ze moje dotychczasowe odzywianie sie bylo niezdrowe i chcialabym to zmienic. Dodam, ze nie jem wieczorami, a przewaznie zarowno rano, jak i wieczorem cwicze.
    • jewriejka Re: jaka dieta?? 10.06.07, 21:24
      moim zdaniem pomijajac twoj wegetarianizm jest w miare ok:)przydalyby sie te
      warzywa straczkowe to mam na mysli
      sprawdz czy odpowiednie sa proporcje bialka wegli i tluszczu ktory spozywasz
      zadbaj o bialko w diecie- twarog, jogurty, kefiry
      jedz kasze ryz kuskus jak dalej
      weglowodany proste = slodycze zamnien na zlozone lepiej- jedz suszone owoce
      zamiast nich
      jezeli lubisz slodkie potrawy to zjadaj platki owsiane z jogurtem:) zniknie twoj
      apetyt na slodycze- po prostu nie za czesto :)
      staraj sie polubic warzywa!!!!!!!!!!! to nie tylko zdrowie ale i uroda a w twoim
      przypadku koniecznosc
      chyba ze jadasz ryby?
      pozdrawiam
      • Gość: kaniczka Re: jaka dieta?? IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.07, 21:57
        Dziekuje bardzo:) Ryb też nie jem, ale postaram sie jesc warzywa. A jesli chodzi o owoce, to powinnam jejesc, a jesli tak, to jakie?
    • jewriejka Re: jaka dieta?? 10.06.07, 22:25
      podobno najlepiej jesc te o nizszym indeksie glikemicznym- truskawki, jagody,
      czeresnie- cos na czasie :)
      uwazac trzeba z bananami, winogronami, awokado
      lepiej jesc je rano , w ciagu dnia a po treningu juz nie
      • Gość: kaniczka Re: jaka dieta?? IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.07, 22:51
        bardzo ci dziekuje za rady:):):)
    • ewelina_71864 Re: jaka dieta?? 17.06.15, 19:29
      Dieta atkinsa to jedna z ciekawszych diet, jestem do niej bardziej optymistycznie nastawiona niż do innych „ubogo-węglowodanowych” mimo że przyjmuje się dużo mniej węglowodanów niż zalecano. Świetne jest to że jest podzielona na fazy no i mimo że to dieta, pozwala się na bekon czy jajka z majonezem. Tu masz wszystkie dokładne informacje : ) www.e-odchudzanie.com.pl/dieta-atkinsa.html
      • nchyb Re: jaka dieta?? 18.06.15, 15:47
        ewelina_71864 napisał(a):

> Dieta atkinsa...

fajnie, że po 7 latach od założenia wątku odezwałaś się, autorka na pewno na to czekała ;)
        w dodatku wegetariance polecasz atkinsa, sam szał z tym boczkiem...
        nawet spamując wypadałoby we właściwe wątki wklejać swoje odpowiedzi :)
    • stefadomi Re: jaka dieta?? 26.06.15, 08:13
      uzgodniona z lekarzem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka