Dodaj do ulubionych

Trener pływania

IP: *.crowley.pl 24.06.03, 14:38
Ile średnio kosztuje godzina z ternerm na basenie? Chiałabym się upenić czy
mój instruktor oferuje uczciwą cenę. Thx za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: kkk Re: Trener pływania IP: 195.94.222.* 24.06.03, 15:52
      jeżeli idzie o nauke pływania lub doskonalenie a nie trening to od tego są
      ratownicy;
      sama stałam na basenie ze trzy lata i przede wszystkim to min. należało do
      moich obowiązków; jeden z nas pilnował drugo miał zawsze kogoś na godzince by
      mu pomóc; jak u nas system się bardzo sprawdził po roku naprawdę było miło
      popatrzeć (ale sie pochwaliłam ;-)) )

pozdrawiam

• Gość: Ania Re: Trener pływania IP: 217.8.186.* 25.06.03, 08:37
        A gdzie jesteś ratownikiem ? bo ja pływam we Wrocławiu, do głowy mi nie
        przyszło że mogę poprosić o pomoc ratownika. W dodatku jak ja pływam to jest
        tylko jeden-pływam rano. Czy mogę poprosić o pokazanie podstaw kraula np.?
        • Gość: kkk Re: Trener pływania IP: 195.94.222.* 25.06.03, 09:12
          oj Wrocław to drugi koniec Polski a szkoda
          a co do kraula.. na pewno musi być praca nóg; na początek stań przy ścianie
          bokiem i spróbuj ruszyć noga od biodra, plce obciągnięte skierowane do środka,
          kolano lekko(!!) zgięte tak byś nie szorowała palcami po dywanie; straj się by
          ruch zaczynał się zawsze od biodra; ruch kńczysz prostując kolano do przodu bez
          zadzierania nogi; w ten sposób wychodzi to bardzo naturalnie; w wodzie zawsze
          przepłyń parę basenów z deską w rękach pływając same nogi (NN) a przy wdechu
          przekręcasz głowę na bok tak by ucho leżało na wodzie; przy wydechu głowa w
          wodzie jest na tyle zanurzona byś widziała co dzieje się z przodu (ale też nie
          zadzieraj to wychodzi automatycznie); teraz czas na ręce - ruch rozpoczynasz
          wkładając rękę prostą przed sobą (palce złączone) i rozpoczynasz ruch pod
          siebie; ręka ugięta w łokciu ( ok konta prostego) i kończysz na wyproście ręki
          tak by ruch dłonią lekko tykasz uda; ostatnia faza jest najważniejsza i musi
          być w werwą wykonana; ręka prowadzona nad wodą jest lekko ugięta w łokciu;
          teraz jest lato więc na eurosporcie i im podobnych są zawody pływackie warto
          podpatrzeć;
          popróbuj pływac zawsze troche NN trochę ręce same wtedy ćwiczysz technikę;
          trzymając deske w rękach przed sobą popływaj dokładanką raz prawa a raz lewa
          ręka i i tu nie zapominaj o pracy nóg; jeżeli nabierzesz wprawy możesz popływać
          z małą deską wmiędzy nogami; dobrym ćwiczeniem jest pływanie "głaskając" tzn
          rękę prowadzisz nad wodą ugiętą w łokciu tak by dłoń ślizgała się po wodzie;

ale zawsze proś ratownika o skorygowanie błędu w końcu sa tam też od tego (tak
          mnie uczono przynajmniej)

pozdrawiam
    • Gość: inka Re: Trener pływania IP: *.crowley.pl 25.06.03, 13:04
      Dzieki za szybki kurs. Ale jednak proszę kogoś o podanie przykładowych cen -
      chodzio nauke kraula (pływać umiem)za 1 h z instruktorem. Ile potrzeba h, żeby
      opanować ten styl, srednio.
      • nunu Re: Trener pływania 26.06.03, 09:29
        Ja place 20 pln. Trudno powiedziec ile godzin potrzeba na
        opanowanie stylu, bo to sprawa indywidualna. Nie musisz
        zawsze cwiczyc pod okiem ratownika. Mozesz sama wykonywac
        cwiczenia doskonalace technike, a co jakis czas umawiac
        sie na lekcje zeby dowiedziec sie jakie jeszcze
        popelniasz bledy. Gdzie chodzisz na basen?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka