Gość: inka IP: *.crowley.pl 24.06.03, 14:38 Ile średnio kosztuje godzina z ternerm na basenie? Chiałabym się upenić czy mój instruktor oferuje uczciwą cenę. Thx za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kkk Re: Trener pływania IP: 195.94.222.* 24.06.03, 15:52 jeżeli idzie o nauke pływania lub doskonalenie a nie trening to od tego są ratownicy; sama stałam na basenie ze trzy lata i przede wszystkim to min. należało do moich obowiązków; jeden z nas pilnował drugo miał zawsze kogoś na godzince by mu pomóc; jak u nas system się bardzo sprawdził po roku naprawdę było miło popatrzeć (ale sie pochwaliłam ;-)) ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Trener pływania IP: 217.8.186.* 25.06.03, 08:37 A gdzie jesteś ratownikiem ? bo ja pływam we Wrocławiu, do głowy mi nie przyszło że mogę poprosić o pomoc ratownika. W dodatku jak ja pływam to jest tylko jeden-pływam rano. Czy mogę poprosić o pokazanie podstaw kraula np.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Trener pływania IP: 195.94.222.* 25.06.03, 09:12 oj Wrocław to drugi koniec Polski a szkoda a co do kraula.. na pewno musi być praca nóg; na początek stań przy ścianie bokiem i spróbuj ruszyć noga od biodra, plce obciągnięte skierowane do środka, kolano lekko(!!) zgięte tak byś nie szorowała palcami po dywanie; straj się by ruch zaczynał się zawsze od biodra; ruch kńczysz prostując kolano do przodu bez zadzierania nogi; w ten sposób wychodzi to bardzo naturalnie; w wodzie zawsze przepłyń parę basenów z deską w rękach pływając same nogi (NN) a przy wdechu przekręcasz głowę na bok tak by ucho leżało na wodzie; przy wydechu głowa w wodzie jest na tyle zanurzona byś widziała co dzieje się z przodu (ale też nie zadzieraj to wychodzi automatycznie); teraz czas na ręce - ruch rozpoczynasz wkładając rękę prostą przed sobą (palce złączone) i rozpoczynasz ruch pod siebie; ręka ugięta w łokciu ( ok konta prostego) i kończysz na wyproście ręki tak by ruch dłonią lekko tykasz uda; ostatnia faza jest najważniejsza i musi być w werwą wykonana; ręka prowadzona nad wodą jest lekko ugięta w łokciu; teraz jest lato więc na eurosporcie i im podobnych są zawody pływackie warto podpatrzeć; popróbuj pływac zawsze troche NN trochę ręce same wtedy ćwiczysz technikę; trzymając deske w rękach przed sobą popływaj dokładanką raz prawa a raz lewa ręka i i tu nie zapominaj o pracy nóg; jeżeli nabierzesz wprawy możesz popływać z małą deską wmiędzy nogami; dobrym ćwiczeniem jest pływanie "głaskając" tzn rękę prowadzisz nad wodą ugiętą w łokciu tak by dłoń ślizgała się po wodzie; ale zawsze proś ratownika o skorygowanie błędu w końcu sa tam też od tego (tak mnie uczono przynajmniej) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Trener pływania IP: *.crowley.pl 25.06.03, 13:04 Dzieki za szybki kurs. Ale jednak proszę kogoś o podanie przykładowych cen - chodzio nauke kraula (pływać umiem)za 1 h z instruktorem. Ile potrzeba h, żeby opanować ten styl, srednio. Odpowiedz Link Zgłoś
nunu Re: Trener pływania 26.06.03, 09:29 Ja place 20 pln. Trudno powiedziec ile godzin potrzeba na opanowanie stylu, bo to sprawa indywidualna. Nie musisz zawsze cwiczyc pod okiem ratownika. Mozesz sama wykonywac cwiczenia doskonalace technike, a co jakis czas umawiac sie na lekcje zeby dowiedziec sie jakie jeszcze popelniasz bledy. Gdzie chodzisz na basen? Odpowiedz Link Zgłoś