Dodaj do ulubionych

jaki orbitrek?

IP: *.pai.net.pl 11.12.07, 00:53
planuje zakup orbitreka i nie moge zdecydowac sie na: KETTLER -
model za 999zl (nowy do nabycia w supermarkecie), YORK FITNESS VFIT
(nowy, ale nie znalazlam zadnych inforamcji na temat tego modelu) i
REEBOK REV10101 (mało jakichkolwiek inforamcji na temat sprzętu tego
producenta). zatem czekam na porady :)
Obserwuj wątek
    • Gość: lulu Re: jaki orbitrek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:48
      kup sobie najtańszy i zobacz, czy ci się to w ogóle podoba. jak wywalisz masę
      kasy i będziesz sobie wieszać na nim ubrania, to nie będzie miało najmniejszego
      sensu. ten interes wymaga sporego samozaparcia.
      • falafala Re: jaki orbitrek? 13.12.07, 09:03
        Najtańszy? Każdy model jest inny, nie da się porównać ćwiczenia na prostych
        złomach do ćwiczenia na dobrym sprzęcie. No i zawsze trzeba wypróbować, bo nie
        każdy model pasuje do człowieka, często pozycja ćwiczenia jest niewygodna.
      • Gość: kacha Re: jaki orbitrek? IP: *.cn.com.pl 13.12.07, 20:43
        Ja polecam ten orbitrek:

Jest to nowy model orbitreka magnetycznego zastępujący dotychczasowy produkt
        niemieckiej firmy HAMMER.
        Orbitrek zachowuje identyczne parametry oraz wygląd. Jednyną różnicą jest logo
        umieszczone na produkcie.

Orbitrek ten jest fabrycznie pakowany z gwarancją.

Orbitrek ten jest idealnym rozwiązaniem dla osób które szukają uniwersalnego
        rozwiązania aby poprawić swoją kondycje fizyczną, a także szukają sprzętu o
        solidnym i trwałym wykonaniu za stosunkowo niską cenę.

Dzięki swej specyficznej budowie i funkcjonalności orbitrek już zdobył wielką
        popularność wśród osób, które prowadzą aktywny tryb życia oraz chcą utrzymać
        swoją kondycję fizyczną zarówno latem jak i zimą.

Na orbitreku ćwiczymy wszystkie partie mięśniowe, od nóg zaczynając na ramionach
        i dłoniach kończąc.

Ten uniwersalizm Orbitreka sprawia , że jest tak bardzo popularny i spotykany w
        każdej siłowni i klubie fitness.

Cała konstrukcja nie jest ciężka, waga wynosi 38,5 kg, którą można w łatwy
        sposób przestawiać, poza tym przednie stopki posiadają tzw. kółka transportowe
        dzięki którym możemy rower w swobodny sposób przesuwać po podłodze nie obawiając
        się porysowania lub uszkodzenia podłogi.

Jest to Orbitrek przeznaczony do ćwiczeń wykonywanych w domu.

www.olimpec.pl/index.php?page=sklep&id=843
        • Gość: ewelka Re: jaki orbitrek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 12:42
          No ten ostatni i mi sie podoba Chyba go kupie
          • Gość: Mietek Re: jaki orbitrek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 08:20
            I jak zakupiłaś sobie ten model- ja też się nad nim zastanawiam,
            jakie wrażenia?
            • Gość: dacecki Re: jaki orbitrek? IP: *.eranet.pl 05.12.08, 15:03
              no wlasnie ja tez sie zastanawiam nad tym reebokiem. ktos moze kupil
              go bo potrzebuje kupic zonie na prezent i nie wiem ktory. ten reebok
              sie wydaje super
              • Gość: eli Re: jaki orbitrek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 23:36
                Witam
                JA przeanalizowalam rynek z tym sprzetem i zdecydowalam sie na
                kettlera i jestem bardzo zadowolona - super jakosc i
                funkcjinalnosc. Wczesniej zakupilam byle jaki steper, tragedia - po
                2 miesiacach okazal sie nie do uzytku, Na moim orbitku cwiczy tez
                maz (100 kg) i tez jest zadowolony. Sprzet pracuje plynnie, nie
                skrzypi, plynna regulacja. Polecam wiec psrzet Kettlera moj ma
                symbol Vito XS kosztowal 2199 zl
                • Gość: Tomek Re: jaki orbitrek? IP: 83.2.81.* 06.02.09, 13:39
                  Mam ten sam. Jest ok.
            • Gość: orbitrek Re: jaki orbitrek? IP: *.tktelekom.pl 09.12.09, 14:29
              Ja ma taki

www.sklep-presto.pl/product-pol-8194-Orbitrek-magnetyczny-Olpran-7569-BK.html
              choć jest to dosyć skromny model, to dla mnie wystarcza
          • Gość: Michał Re: jaki orbitrek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 21:55
            Zobacz jeszcze spokey
            wojosport.pl/pl,product,543550,orbitrek,magnetyczny,spokey,oberon.html
            kosztuje 800zł a posiada te same funkcje.
            • Gość: jackk3 Znowu ten spamer (n/t) o roznych nickach IP: 137.186.33.* 06.10.09, 01:12
    • mania_28 Re: jaki orbitrek? 07.02.09, 13:43
      Ja mam Domyos z Decathlona, odkupiłam od sąsiadki za 150 zł, wcześniej miałam
      jakiś bezmarkowy, też z drugiej ręki i mam pytanie - nie drętwieją Wam palce u
      stóp podczas ćwiczeń? Bo mnie po 20 min mrowi i muszę zrobić 5 min. przerwy i
      potem znów max. 20 min.
    • Gość: Doswiadczony Re: jaki orbitrek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 12:10
      Witam.. Stanowczo odradzam zakup w supermarkecie,gdyz potem sa
      problemy z gwarancja i serwisem. DO tego firmy sa małoznane. Moge
      doradzić solidny sklep,do którego mam zaufanie i nastepujacy model
      www.sklep-presto.pl/product-pol-7791-Orbitrek-magnetyczny-HMS-H0702.html
      To jeden z najlepszych w atrakcyjnej cenie. napewno bedziesz
      zadowolona. Pozdrawiam.
      • Gość: ZAłamany Re: jaki orbitrek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 11:38
        Podobno sklep-presto.pl jest bardzo dobry. Zobacz to
        www.sklep-presto.pl/cat-pol-1200051735-Sprzet-fitness-Orbitreki.html
        • rydzyna1213 Re: jaki orbitrek? 04.08.09, 07:39
          a czy ktoś używał ORBITREKa X102 YORK?
          jakieś opinie?
          • toffineczka Re: jaki orbitrek? 10.08.09, 11:21
            nie ćwiczyłam na nim, ale sądząc po firmie York, jest na pewno dobry :)
            z tych tańszych, to miałam okazję ćwiczyc na tym
            www.hop-sport.pl/pl/orbitreki_trenazery/orbitrek_magnetyczny_hs_4030.html
    • majkelowna Re: jaki orbitrek? 21.08.09, 00:57
      A to pewne, że chcesz jeden z tych dwóch konkretnie?
      Bo znalazłam jeszcze ciekawszą ofertę z przesyłka gratis.
      Zresztą zobacz tutaj.
      • Gość: 3 Re: jaki orbitrek? IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.09, 16:36
        Witam czy ten thorn 4145 jest ok ? dla faceta o wadze powyzej 100 kg?
    • kluchucha Re: jaki orbitrek? 03.09.09, 11:18
      Ja myślę o Kettlerze, ale z oferty sklepu hellhound.pl , jeszcze nie
      jestem do końca zdecydowana, który model powinnam kupić, ale najpewniej
      skonsultuję to ze sprzedawcą. Zależy mi na jakości sprzętu, gdyż nie
      tylko ja będę ćwiczyć, ale i cała rodzina :)
    • Gość: fitness Re: jaki orbitrek? IP: *.net.pulawy.pl 06.10.09, 19:54
      Orbitreki w bardzo atrakcyjnej cenie.

www.allegro.pl/item769029539_orbitrek_magnetyczny_hms_okazja_wyprzedaz.html
      www.allegro.pl/item769033642_orbitrek_mechaniczny_hms_okazja_wyprzedaz.html
    • Gość: lord4sport.pl Re: jaki orbitrek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 13:49
      witam serdecznie prowadzę 2 salony ze sprzętem fitness we Wrocławiu
      i Gliwicach chętnie udzielę pani/panu fachowej porady, zapraszam
      również do spróbowania sprzętu w salonie przed zakupem.Mamy bardzo
      duzy wybór rowery, orbitreki, wioślarze, bieżnie renomowanych
      marek.Jesteśmy dystrybutorem na cały kraj.
      Podaje swój tel.502-596-999
      strona internetowa
      www.lord4sport.pl
      • marasbone Re: jaki orbitrek? 15.07.10, 14:27
        Cześć orbitrek to dość drogi sprzęt, zastanów się czy będzie ci potrzebny w
        domu. Na hellhound.pl widziałem duży wybór orbitreków w dużo mniejszych cenach,
        niż np. w Decathlonie. Może tam znajdziesz jakiś dobry sprzęt. Jak coś to wejdź
        na ich stronę facebooka, znajdziesz tam więcej informacji i newsów.
        • fitty Re: jaki orbitrek? 29.07.10, 14:04
          ja kupilam orbitrek w sport-shop.pl, kupilam sobie najtanszy za 449 zł, ale sa
          tez drozsze Spokey'a, Hop Sporta albo trenazery eliptyczne tez Kettlera,
          dochodza do 3000.zalezy do zcego ci potrzebny i jak bardzo sie angazujesz chyba,
          ale nie sadze zeby do domu byl potrzebny mega drogi. moj sie trzyma i jest spoko:)
          • ponczek1979 Re: jaki orbitrek? 17.08.10, 13:42
            ja mam taki trenażer eliptyczny York'a. kosztowal troche kasy bo 2 tys z
            kawalkiem, ale powiem ze warto. Nie chce byc szowinista, ale mysle ze nie jest
            dla wszystkich kobiet :] w koncu jest tam troche elektroniki hehe
            • Gość: mania Re: jaki orbitrek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 15:04
              jak nie możecie się zdecydować to znalazłam w sieci darmowego ebooka o orbitrekach- blog.fitbay.pl/prezent/. Na pewno Wam pomoże wybrać odpowiedni
            • Gość: kaska Re: jaki orbitrek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 15:07
              Jak nie możecie się zdecydować to polecam ebooka o orbitrekach blog.fitbay.pl/prezent/.
    • Gość: ibizasunny Re: jaki orbitrek? IP: *.euro-net.pl 26.08.11, 15:07
      Radziłam Reeboka. Słyszałam dużo dobrych opinii, zresztą sama posiadam, tylko inny model - www.sportbody.pl/c-1_32_17/p-761/orbitrek-reebok-itrainer-se.html

• jujitsu-kid Re: jaki orbitrek? 04.09.11, 16:21
      Tutaj masz całkiem fajny model, niedrogi a porządnie wykonany i solidny. Kilka programów treningowych, idealnie nadaje się do domu
      • fitty Re: jaki orbitrek? 06.09.11, 15:35
        Niezależnie jaki wybierzesz, ważne żeby mieć odpowiednią przestrzeń, najlepiej dobrze wentylowaną :) Nam się wydaje, że to tylko maszyna, niestety nie jest tak łatwo :)
    • Gość: Nina Orbitrek HMS IP: *.starachowice.vectranet.pl 14.10.13, 22:39
      A co sądzicie o tym orbitreku firmy HMS ?
      www.sport-market.pl/product-pol-16060-Orbitrek-magnetyczny-H0709-HMS.html
      Jest to nowy model na rok 2014 - wygląda naprawdę dobrze i z tego co poczytałam ma całkiem niezłe parametry.

Tyle modeli na rynku, że już totalnie nie wiem na co się zdecydować... :(
    • Gość: Omega nie kupujcie elevation IP: *.as13285.net 12.10.14, 23:46
      zona najpierw kupila davina, ale to byl tani zlom i nie przetrwal miesiaca. Pozniej za rownowartosc nieco ponad 1000 pln kupila Elevation EF1. Jest problem ze skrzypieniem. nie pamietam juz ile razy smarowalem, podkladki sprezynowe rozlecialy sie po kilku tygodniach. Ale to co najbardziej irytuje to skrzypienie nie do wyeliminowania. Sprzet jest ekspolatowany raczej intesywnie. Z przeczytanych opinii i testow na normalnej silowni zona zdecydowala sie teraz na Reebok. to bedzie chyba rownowartosc kilku tysiecy zlotych. Ja tylko uprzedze pytanie o powod wydawania pieniedzy na sprzet do domu zamiast chodzenia na silownie: nie ma czasu to po pierwsze, po drugie ja mialem uraz kregoslupa i orbitrek to wlasciwie jedne z niewielu przyrzadow na ktorym moge ciwczyc, po trzecie zonie sluzy do spalania i tonowania, a mi do budowania muskulatury. Stosuje trening taki sam jaki zalecany jest na ergometrze na wysokich obciazeniach i jestem zadowolony, zreszta i tak mam raczej ograniczony wybor. Jak zona kupi Reeboka to wpisze jak wypadl test. ale producenci powinni wpisywac glosnosc w decybelach kazdego urzadzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka