Dodaj do ulubionych

Co powinnam zrobić???

IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 20:28
Cześć kobietki, dziewczynki i wszyskie inne!
Już mówię o co mi chodzi. Stanęłam na wadze. Jak wiecie, czasem jest to szok
dla organizmu i samopoczucia dobrego. Mam 164 i ważę... 60 kilo!!! Jestem w
rozpaczy:( Wszystkiemu winna siedząca praca, potem siedzenie przed komputerem,
ciasteczka, jedzonko... nie powiem, piwko też lubię.
Zasadniczo nie jestem hipopotamem ale fakt, iż nie mieszczę się w moje
największe dżinsy po prostu jest dołujący.:(
A na początku kwietnia MUSZĘ wygladac wystrzalowo. No musze i kropka.
Pytanie moje brzmi: kto ma doświadczenie w chudnięciu 6-7 kilo przez trzy
miesiące? Co powinnam zrobić bezwzglednie a czego unikać tylko? Mam pojęcie o
kaloriach i o koniecznośći ćwiczeń. Chodzi mi o jakieś sprawdzone patenty!!!

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: mao Re: Co powinnam zrobić??? IP: 194.175.243.* 08.01.02, 16:59
      Idź się laska leczyć! Kolejna popieprzona kobieta z wadą wzroku. Gdzie Ty niby
      masz nadwagę?!!?
      • Gość: Hektor Re: Co powinnam zrobić??? IP: *.promax.media.pl 08.01.02, 17:07

wedlug przyjetych norm twoja "nadwaga" to tylko 4 kilo...wiec nie zwaracal bym
        sobie glowy taka malutka liczba....
        • Gość: Grubinka Re: Co powinnam zrobić??? IP: *.*.*.* 08.01.02, 17:57
          Nie pójdę sie ani leczyć, ani nie odpuszczę. To NIE JEST MOJA WAGA. I nie mówie
          tego z pozycji zakompleksionego dziewczecia, tylko z perspektywy kobiety o
          drobnej budowie ciała, która całe życia ważyła nawet i 50 kilo. Wtedy to było
          za mało, fakt, ale najlepiej sie czuję przy 53. Po prostu teraz jest mi źle z
          takim mięskiem, a raczej sadełkiem! To nie kawestia manii odchudzania, tylko
          czuje sie z tym źle, bo zawsze byłam szczuplejsza. Czy to tak trudno zrozumieć?
          • agus7 Re: Co powinnam zrobić??? 11.01.02, 09:11
            Hej Grubinka!

Mam dosyc podobny "problem" do Twojego - nagle po latach nieważenia się jakieś
            pół roku temu okazało się, że przy wzroście 161 ważę... 58 kg!!! Tzn. nie
            wyglądam na AŻ TYLE, ale źle się z tym czuję buuu zwłaszcza że we wszesnych
            latach studenckich, czyli jakieś 6-7 lat temu byłam naprawdę szczuplutka
            (poniżej 50 kg), tyle że wtedy miałam nie całkiem po kolei w główce :-))) i...
            prawie nic nie jadłam.

Teraz od kilku lat staram się odżywiać w miarę racjonalnie (jestem wegetarianką
            od ponad 8 lat) - i stąd wzrost wagi, cóż... Ponieważ źle się z tym czułam -
            zapisałam się na zajęcia 2 razy w tygodniu - raz aerobik i raz step reebok plus
            sauna. Chodzę na ćwiczenia trzeci miesiąc i... efekty widać!!! Tzn. waga nie
            chce spaść (no, powiedzmy jakieś 1-2 kg zaledwie), ale po ciele i ciuszkach
            widzę jak moje ciałko nabiera tu i tam ładniejszych kształtów, brzuszek się
            zmniejsza, kondycja i samopoczucie poprawia... ciało jest jakby bardziej jędrne
            i bardziej zadowolone :-))) pomimo że też przesiaduję codziennie przed
            komputerem, i od piwka nie stronię i nie odmawiam sobie np. smażonego przysmaku
            świętokrzyskiego :-) od czasu do czasu. aaa! i staram się nie jeść nic po 20:00
            (wyłączając oczywiście imprezy - nie dajmy się zwariować!). Życzę powodzenia!
            Swoją drogą jestem ciekawa (choć wiem że ciekawość to pierwszy stopień do
            piekła :-))) co Cię czeka w kwietniu, że tak Ci zależy na wystrzałowym
            wyglądzie?! Pozdrawiam.
            • Gość: Grubinka Re: Co powinnam zrobić??? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 12:01
              Dziękuje Aguś za tak przesympatyczny list!!! Bardzo mi miło było go czytać,
              naprawdę. Rady wezmę sobie do serca, bo u mnie najgorzej z gimnastyką, muszę
              się rozkręcić, a z tym, sama chyba wiesz, nie tak prosto.
              W kwietniu nie czeka mnie ani ślub, ani pokaz mody, hehe. Po prostu mam inne
              ważne wydarzenie w życiu, zawodowym, ale to dla mne super ważne.

Pozdrawiam ciepło, życzę wytrwałości i powodzenia!!!
    • jogger Re: Co powinnam zrobić??? 11.01.02, 12:05
      Gość portalu: Grubinka napisał(a):

> Chodzi mi o jakieś sprawdzone patenty!!!

Wejdź w 'fazę indukcji' Atkinsa
      www.atkinscenter.com/started.asp

Four Steps to a Healthy New Lifestyle

the Atkins Nutritional Approach is often confused with its initial phase,
      called Induction, when carbohydrate intake is most strictly curtailed. In
      reality, four increasingly liberal dietary plans follow each other in a series
      of seamless stages that eventually become a new way of eating you can
      adopt permanently.

1. Induction
      This two-week maximum fat-burning program jump-starts your body into the
      metabolic state known as ketosis, making it consume its own excess body fat
      faster than you ever thought possible. This phase is very strict in its
      limitation
      of carbohydrates. (Because of its rigor, the Induction phase is not suitable for
      children under the age of 12, pregnant women or people with severe kidney
      disease.) You eat no more than 20 grams of carbs a day. Most people lose at
      least 5 to 10 pounds in the first two weeks during Induction. If you have a
      significant amount of weight to lose, you may safely stay on the Induction
      phase longer.

The Rules of Induction

You may eat pure protein (meat, fish and shellfish, poultry, eggs) and
      pure fats (butter, olive oil, mayonnaise).
      Eat no more than 20 grams of carbohydrates a day in the form of salad
      and other vegetables, such as asparagus, broccoli and kale.
      Eat absolutely no fruit, bread, grains, starchy vegetables or dairy
      products other than cheese, cream or butter.
      Eat out as often as you wish. Just be alert to hidden carbs in gravies,
      sauces and dressings.
      Eat no food not specifically allowed.
      Aspartame may stimulate insulin production; avoid it and foods
      containing it.
      Check the carb content of all foods you are unsure about with a
      carbohydrate gram counter.
      Caffeine stimulates the production of insulin, so avoid regular coffee, tea
      and cola drinks.
      Eat the amount of food that makes you feel satisfied, but not stuffed. If
      you’re not hungry, eat nothing or have a small protein snack to
      accompany your supplements.

Jeśli wytrzymasz 2 tygodnie - możesz przejść do kolejnego etapu.

Ja osobiście wchodzę na dietę ketogeniczną z reguły na wiosnę - zima nie sprzyja
      odchudzaniu.
      • Gość: Grubinka Re: Co powinnam zrobić??? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 12:02
        Dziękuję :))))
        • jogger Re: Co powinnam zrobić??? 17.01.02, 13:45
          Ostatnio wyczytałem, dlaczego dieta węglowodanowa jest tak skuteczna. Otóż przy
          braku węglowodanów w pożywieniu, przysadka zaczyna wytwarzać zbliżoną do
          hormonu substancję, nazwaną 'Substancją Mobilizującą Tłuszcz'. Jest to
          substancja, która pomaga np. misiom przetrwać zimę bez jedzenia. Warunek - nie
          więcej niż 30g węglowodanów na dobę, 20 to optimum.
          • jogger Re: Co powinnam zrobić??? 17.01.02, 16:52
            jogger napisał(a):

> Ostatnio wyczytałem, dlaczego dieta węglowodanowa jest tak skuteczna.
            NISKOwęglowodanowa oczywiście!
        • kina2 Re: Co powinnam zrobić??? 22.01.02, 11:38
          Grubinko!
          na dobry poczatek wybierz sie na beauty farm na 1 lub 2 tyg. - Suuper sprawa
          sama bylam. Cwiczysz codziennnie, jesz niskokalorycznie, duzo sie ruszasz na
          powietrzu,- bo doslownie chce ci sie ruszac !!! Dobrze przed takim wypadem
          zabarac sie za siebie , tzn. jakies 2/3 tyg. wczesniej ograniczyc
          wysokokaloryczne sprawy, troche sie poruszac. Efekt murowany. Sama bedac 2 lata
          temu w Jastrzebiej Gorze w ciagu tyg. schudlam ok. 6 kg:-))) czulam sie
          rewelacyjne - efekt jo-jo niestety nastapil ale w postaci ok. 3 kg bo
          przestalam cwiczyc, niestety....W tym roku znowu sie wybieram na beaty farm!
          polecam !W razie pytan wal jak w dym:-)))
          kina
    • katbiel Re: Co powinnam zrobić??? 23.01.02, 15:16
      Witaj Grubinko! Moja rada to nie patrz na liczby, które Ci wskazuje waga. Ja
      właśnie przytyłam... 13 kg !!! i czuję się wspaniale, bo ważę ... 52 kg. Myślę,
      że umiesz liczyć. Lepiej naucz się akceptować siebie, taką jaka jesteś, bo
      jeżeli nie to tych kilka kilogramów mniej i tak Cię nie zadowoli. Uwierz mi, w
      Twoim przypadku nie masz żadnej nadwagi lecz zgrabną i przede wszystkim zdrową
      sylwetkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka