bubster 08.12.03, 12:42 czy będąc na głodówce moge wypić herbatę bez cukru? czy jestem skazana na mineralną:-) strasznie mi zimno :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: głodówka a herbata 08.12.03, 17:42 Herbata Cię nie uratuje :-) siadła Ci tarczyca z niedożywienia. Tyroksyna jest produkowana m.in. z tyrozyny, aminokwasu wyst. np. w mięsie. Wegetarianie mają b.często podobne objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubster Re: głodówka a herbata IP: *.zapora / 217.96.25.* 09.12.03, 08:53 z jakiego niedożywienia? to była jednodniowa głodówka, celem oczyszczenia organizmu! po prostu oprócz wody piłam herbatę bez cukru, bo podczas głodówki jest zimniej niż zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 10.12.03, 12:49 Właśnie dlatego jest zimniej, że w wyniku głodu organizm obniża tempo metabolizmu, za które odpowiada tarczyca. Odpowiedz Link Zgłoś
evia Re: głodówka a herbata 10.12.03, 23:34 Jogger, a czy przy małej niedoczynności tarczycy można łykac guglesterrony. Słyszłam, że one podnoszą metabolizm? podrawiam evia Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 14.12.03, 01:00 evia napisała: > Jogger, a czy przy małej niedoczynności tarczycy można łykac guglesterrony. > Słyszłam, że one podnoszą metabolizm? > podrawiam > evia tak, generalnie są stosowane do pobudzania tarczycy przy odchudzaniu, nawet bez niedoczynności :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigra Re: głodówka a herbata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 21:43 czyli co mam robic jezeli podczas stosowania kopenhaskiej jest mi zimno i jestem oslabiona? ;( pomoż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: głodówka a herbata IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.12.03, 22:14 Weź: kelp (jod)+ miłorząb (ginkofar)+Vit E, wg receptury jogger'a. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 14.12.03, 01:05 ...i - przy braku problemów żołądkowych - można wzmocnić termogenne działanie kawy aspiryną i/lub tussipectem w tabsach. Stosowanie citroseptu dodatkowo wydłuża działanie kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigra Re: głodówka a herbata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 01:32 oj za pozno.. zdecydowalam przerwac diete i rozpoczac ja podczas ferii zimowych, mysle ze w dni wolne od szkoly bedzie mi latwiej. a narazie zastosuje jakas 1000kcal albo cos takiego. chociaz w sumie nie chodzi o to ze ja za duzo waze bo tak naprawde 50kilo teraz to jest wporzadku ale tylko jako waga bo odchudzam sie i odchudzam ale wkurzajaca faldka na brzuszku jest co z tego ze robie brzuszki od bog wie jakiego czasu miesnie mam tyle ze przez ta mala faldke ich nie widac to jest problem i jeszcze te grube uda bo tak to ja mam ladne nogi, nie jedna dziewczyna mi zazdroci, mini moge zalozyc, ale bikini juz nie ....i co ja mam zrobic? no co ja moge zrobic bo ja juz powoli trace nadzieje pracuje nad tym ciezko od poczatku wrzesnia naprawd sie staram nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 14.12.03, 02:17 Jesteś w wieku, w którym szalejący estrogen powoduje obniżenie aktywności tarczycy i stąd wszystkie problemy. Może pomóc siłownia: zwiększysz produkcję testosteronu, który jest antagonistą estrogenu i wpływa na spalanie tłuszczu. Ew. wzrost masy mięśniowej ciała zwiększy metabolizm spoczynkowy. 1000kcal z reguły obniża metabolizm z powodu uczucia głodu, i w rezultacie nawet na 1000 można nieraz utyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: głodówka a herbata 14.12.03, 02:28 Herbata Cię nie uratuje :-) siadła Ci tarczyca z niedożywienia. Tyroksyna jest produkowana m.in. z tyrozyny, aminokwasu wyst. np. w mięsie. Wegetarianie mają b.często podobne objawy. Jestem wege od 11 lat mozesz ten watek troche bardziej rozwinac. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 14.12.03, 02:38 tenzinn napisał: > Herbata Cię nie uratuje :-) siadła Ci tarczyca z niedożywienia. Tyroksyna jest > produkowana m.in. z tyrozyny, aminokwasu wyst. np. w mięsie. Wegetarianie mają > b.często podobne objawy. > > > Jestem wege od 11 lat mozesz ten watek troche bardziej rozwinac. Znam sporo puszystych wegetarian... funkcjonalna (nie mylić z kliniczną) niedoczynność tarczycy jest u nich uwarunkowana na dwa sposoby: jeden to jw - brak 'budulca', drugi - to białko sojowe, bogate w fitoestrogeny, które też działają hamująco na tarczycę. Z kolei przewaga węglowodanów nad białkiem w diecie też sprzyja odkładaniu tłuszczu w wyniku działania insuliny. Oczywiście znam też szczupłych wegów, ale 'one man's food is another man's poison' :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: głodówka a herbata 14.12.03, 02:43 Jak pogodzic jedno z drugim? I jescze jedno pytanie, od niedawna biore kelp. Mam po nim straszne uczucie glodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 14.12.03, 03:00 Jeśli nie jesteś weganką, możesz zastąpić białko sojowe odżywkami wysokobiałkowymi dla sportowców, produkowanymi z mleka i białek jaj. Stosuj proporcje białko:węglowodany 1:1, dla uniknięcia problemów żołądkowych z białkiem można brać trilac. Dla mnie najbezpieczniejszy dla brzuszka jest izolat białka serwatki. Co do kelpu, podkręca on działanie tarczycy, i zwiększa przez to zapotzebowanie organizmu na energię. Twój organizm nie jest nastawiony na spalanie tłuszczu (w komórkach ciała brak enzymów lipotropowych), więc nie potrafi zmobilizować własnych zapasów tłuszczowych i wykorzystuje ulubioną glukozę, stąd niedocukrzenie i uczucie głodu. Zacznij ćwiczyć aeroby, właśnie po kelpie, np. lekkie bieganie, wtedy po 20-30min wysiłku organizm sam zacznie się przestawiać na wykorzystywanie tłuszczu. Ale niezbędna jest cierpliwość, poprawa przemiany tłuszczowej to są miesiące ćwiczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: głodówka a herbata 14.12.03, 03:05 Dzieki, tylko ze nie jestem wegetarianka a wegetarianinem. Problem jest taki ze pracuje dosc ciezko fizycznie, codziennie rano zazywam L carnityne i kelp po kilku godzinach mam bardzo duze uczucie glodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 14.12.03, 03:15 Jeśli wykonujesz ciężką pracę, to zużywasz glukozę, a nie tłuszcz, L-karnityna tu raczej nie pomaga, no i kelp też działa j.w. Przy tym charakterze wysiłku musisz się nastawić rano na węglowodany złożone i białko, np. płatki owsiane z 2-3 łyżkami odżywki wysokobiałkowej. Ja taki posiłek zwykle jem 2-3godz przed siłownią :-). Poza tym można zrobić sobie np. 2 takie same porcje z jogurtem w słoikach i jeść w przerwach w pracy, żewby utrzymać poziom glukozy we krwi. Za to po pracy kelp może być OK - wspomoże spoczynkową przemianę materii w fazie powysiłkowej regeneracji organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 14.12.03, 03:35 Tak. L-karnityna wspomaga tylko wysiłek aerobowy, czyli na stałym, relatywnie niskim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: głodówka a herbata 14.12.03, 03:39 Ok, ostatnie na dzis pytanie jak wtym wszystkim widzisz chrom organiczny, pomocny bedzie czy to tylko strata czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 14.12.03, 21:42 tenzinn napisał: > Ok, ostatnie na dzis pytanie jak wtym wszystkim widzisz chrom organiczny, > pomocny bedzie czy to tylko strata czasu? Ostatnio była na forum pozytywna wypowiedź nt. Biochromu. Przydaje się przy napadach apetytu na słodycze (zmniejsza skoki poziomu glukozy we krwi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigra Re: głodówka a herbata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 18:05 czyli.... co ja mam jesc? jaka diete mam zastosowac, albo ew. ulozyc? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 14.12.03, 21:47 Weź na wzór kopenhaską, tylko nie 2, a 4 posiłki dziennie, z eliminacją tłuszczu zwierzęcego: mięso chude, jogurt 0%, łyżeczka oleju lnianego do posiłków (lub kapsułka tranu). Odpowiedz Link Zgłoś
edytabart Re: głodówka a herbata 14.12.03, 11:51 powiedzcie mi proszę, czy będąc na kopenchaskiej mogę pić herbatę z senesem (Regulavit 2)i w jakich ilościach, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: głodówka a herbata 15.12.03, 00:30 edytabart napisała: > powiedzcie mi proszę, czy będąc na kopenchaskiej mogę pić herbatę z senesem > (Regulavit 2)i w jakich ilościach, pozdrawiam Odradzam zdecydowanie, dieta jest tak niskokaloryczna, że dodatkowe środki przeczyszczające mogą 'zagłodzić' organizm, obniżając metabolizm i przez to likwidując efekt działania diety. Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: głodówka a herbata 15.12.03, 18:55 J aprzy mojej głodówce piłam tylko soki 3 x dziennie 0,33 naturalne !!!! i wodę. Teraz kontynuuję na pszenicy 3 x dziennie i mogę wypić do trzech herbat dwie zielone jedna czerwona. Dietę układała moja trenerka z klubu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś