socer-schlesier 13.02.10, 23:38 moto.pl/MotoPL/1,88389,7545104,Audi_A1___karty_na_stol.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubissreaktywacja Re: Jest fajny ten "niemiec". 14.02.10, 00:09 Wspanialy maluszek na ciezkie czasy w Niemczech . Zaimponowalo mi to spalanie tego "Cudenka" okolo 1 galon na 100 km i to ropy! Mozecie wiec pokombinowac z olejem opalowym i juz jezdzicie prawie jak za darmo :-) . Do umycia starczy tez jedno wiaderko deszczowki podstawione pod rynne . Maluszek jak marzenie ..... :-) Odpowiedz Link
nordic30 Re: Jest fajny ten "niemiec". 14.02.10, 00:21 kubissreaktywacja napisał: > Wspanialy maluszek na ciezkie czasy w Niemczech . > Zaimponowalo mi to spalanie tego "Cudenka" okolo 1 galon na 100 km i to ropy! > Mozecie wiec pokombinowac z olejem opalowym i juz jezdzicie prawie jak za darmo > :-) . Do umycia starczy tez jedno wiaderko deszczowki podstawione pod rynne . > Maluszek jak marzenie ..... :-) > pierdolisz Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: Jest fajny ten "niemiec". 14.02.10, 12:34 Lepij spolic galona, nisz mjec gowa z melona! (jak ty "amerykon") Odpowiedz Link
bokertov1947 Re: do kubiSS'a 14.02.10, 12:43 Te kubiSS, to jo njy wiedziou, co u wos w Sosnofcu jusz na galony mierzom (chyba gorzoua, kero wychlocie). A tak niedowno jeszcze, to zejscie na wiorsty droga do ukochany stolicy Moskwy mierzyli! Odpowiedz Link
gryfny Re: Jest fajny ten "niemiec". 14.02.10, 12:09 Fakt elegancki,Anton co godo fachowiec? moto.pl/MotoPL/51,88389,7545104.html?i=4 Odpowiedz Link
anton_28 Re: Jest fajny ten "niemiec". 14.02.10, 12:52 Powiam krotko: PIERONYM LUXUSOWE POLO !! Odpowiedz Link
anton_28 Re: Jest fajny ten "niemiec". 14.02.10, 13:00 A tera cojs wiyncy: A1 je po to, coby Mini stracioou klijyntoow!! uod 16000 € to je trocha drogo, za ta cyna idzie Golf VI 1.4 kupic ale sam niy idzie o Golfa. Wto A1 kupi, tymu Polo je za biydne a A3 za wielke abo za droge. No i niyma w niym 3-Zylinder motorow! Uod 86 PS sie zaczyno Odpowiedz Link
gryfny Re: Jest fajny ten "niemiec". 14.02.10, 13:24 ja,ja ,jak juz czytom od 16 tys to mi tyn 25-ty po potmanyju sie ciepie Odpowiedz Link
anton_28 Re: Jest fajny ten "niemiec". 14.02.10, 13:27 25000€ tysz je möglich, Gryfny ! wtedy mosz ale "maue A8" ! Odpowiedz Link
kubissreaktywacja Re: Do Nordicka 15.02.10, 15:18 nordic30 14.02.10, 00:21 Odpowiedz: >pierdolisz Hej Nordic ! Dlaczego tak nieladnie zareagowales na moj post ? Gdybym wiedzial ze tak sie zdenerwujesz to bym go nie napisal . Wybacz mi ale zawsze drwilem z samochodow malolitrazowych ktore produkowano w Ojropa . Coraz mniejsze coraz lzejsze coraz niebezpieczniejsze . Jest mi teraz glupio z twojego powodu bo czuje ze unikasz tego forum gdy ja sie tutaj dobrze bawie . Uwierz mi Kolego ze cie troche lubie i nie chce abys sie stresowal z mojego powodu . Traktuj moje posty jak zart i drwine wtedy unikniesz obrazliwych inwektyw . Pozdrawiam Odpowiedz Link
anton_28 Re: Audi A1 15.02.10, 20:03 Kubiss, jedne jes pewne: te maue auta "made in europe" to je nasz "future" We miastach ulice coros barzi wonske, zaparkowac kaj niy ma, a jak jusz se luka znejdzie to tako ze ledwie tam Smart wlejzie. I wtedy musisz Twojim SUV abo VAN jechac dali i szukac placu. Wszyske Tiefgarage niy som na tak wielke auta pszistosowane i ani niy wiysz jak dachym o deka zachoczysz!! A czecio sprawa je CO2 - maue auto co myni jak 100g CO2 wydycho je zwolnione ze Steueru (tax-free) A szybko jechac te maue tysz poradzom!! taki S1 ze 180PS moze spokojnie stracic 7er BMW !! Odpowiedz Link
rita100 Re: Audi A1 15.02.10, 20:06 A mnie w garażu akumulator siadł. Musze nowy kupić. Odpowiedz Link
rita100 Re: Audi A1 15.02.10, 20:19 Acha, i w związku z tym , melduję, że wpadłam na pomysł, by jeszcze nie kupować nowego, bo i tak nie da się wyjechać. Teraz kupują inni te stare akumulatory, a ja kupie już nowszy i świeższy. Tak sobie umyśliłam. Odpowiedz Link
anton_28 Re: Audi A1 15.02.10, 20:33 Rita, akumulator we sklepie niy moze lezec wiyncy jak rok !!! also bes problymu mogesz tera kupic. Yno nojwazniyjsze jes coby go regularnie nauadowac - ze 2 razy w roku, jak mauo jezdzisz 3-4 razy w roku Moje auto mo 5 lot i piyrszy akumulator ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Audi A1 15.02.10, 21:24 Regularnie nauadować akumulator ? Jeszcze nigdy nie uadowauam akumulator. Jestem ciekawa czy ktoś jeszcze ładuje akumulator tak regularnie jak Ty ? Nie wierze, bo nie widziałam, żeby ktoś ładował akumulator. Ma ktoś czas na to ? Odpowiedz Link
anton_28 Re: Audi A1 15.02.10, 21:46 dostowom duzo telefonow uod ludzi - "czymu moj nowy VW abo Audi niy chce zapolic?" wtedy se pytom, wiela te auto stoi - i jak suysza ze niykedy 2 tydnie stoji, potyn 10 km pszejedzie i zejs tydziyn stoji to niy dziwia se za bateria wysiado!! dzisiejsze auta majom miyndzy 30 a 130 uostomajtych steuergerätoow (computerow sterujooncych) i uone wszyske nawet jak auto stoji poczebujom prondu coby pamiynci niy stracic (sog. stand by modus) I wtedy bateria tyn prond dowo i se wyuadowuje. Jak te auto je mauo jezdzone to lichtmaschina (prondnica) niy je w sztandzie ty baterie voll nauadowac !!! to je tak samo jak z handy - tysz cza co tydziyn uadowac - niy styknie na minuta do sztekdouzy wrojzic i zaro miec pouny akku Bestoosz wy aucie jak niy ma szans wiyncy jejzdzic, to cza bateria uoadowac - inaczy 2 lot niy wyczimie !! Odpowiedz Link
rita100 Re: Audi A1 15.02.10, 21:56 No ja, ale ja mam 15-letnie auto UNO i tylko jeźdze na letnie wycieczki nim. Nie mam żadnej tam pamięci, komputerów, więc nie potrzebuje takiej pielęgnacji. Tylko opony sobie zmieniłam. A na liczniku mam 13 tysięcy. Uwierzysz. Prawdę Ci mówię, nawet ksiądz na plebani nie ma tak wypucowanego auta. Odpowiedz Link
anton_28 Re: Audi A1 15.02.10, 22:11 13000 Kilimeter na 15 lot? kule to jo tela na pou roku prawie zrobia!! Rita, to zamiyn Uno na Audi A1 - tyn Ci 30 lot wyczimie !! Odpowiedz Link
rita100 Re: Audi A1 15.02.10, 22:16 Bo rozumiesz, nie mam potrzeby nim jeździć codziennie, tylko na te wycieczki. W tym roku daje go córce , by zaczeła jeździć nim do pracy, bo żal aby w garażu stał. I tak nikt nie sprzedam go za godną cene jaki jest wart , bo nikt nie uwierzy w te 13 tys. Jeszcze garażowane, bez korozji. Sam zobacz jakie cacko chowam. Dobrze, ze jeść mu nie daje. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=105&pos=48 Odpowiedz Link
anton_28 Re: Audi A1 15.02.10, 22:20 no ja, fajnie uchowany ;) tera ludzie yno na rocznik paczom, potyn na kilometry. bestosz jak niy chcesz nic nowygo, to se go czimej Odpowiedz Link
rita100 Re: Audi A1 15.02.10, 22:36 Tak, jak się mówi: stara wiara nie rdzewieje - niech sie chowa jeszcze i służy, bo jest jak nowy. A kopyto ma takie, że już nie chce jechac na autostradę A-4, bo wyrywa się do przodu jak ogier. A na tej A-4 to sa takie zatrzymanki, bo co chwilę jakieś słupki, naprawy i trzeba uważać w takim rozpędzie. I nie ma rady na niego. Aż za bardzo muszę go pilnować i trzymać nogę na gazie. Tym samochodem, jak juz kiedyś opowiadałam, uciekłam mafii, bo chcieli mnie zatrzymać na drodze i porwać samochód. Jak ruszyłam tak w szoku na pełnym gazie dojechałam do Krakowa z trzęsącymi się rękami nogami ze strachu. Tak więc uciekam od takich szybkich tras i staram jeździć wiejskimi dróżkami i powoli podziwiać świat. Odpowiedz Link
kubissreaktywacja Re: Audi A1 15.02.10, 20:18 anton_28 napisał: > Kubiss, jedne jes pewne: te maue auta "made in europe" to je > nasz "future" Niestety tako jest tendencja w Ojropa .Widocznie ukrytym celem jest wieksza liczba smiertelnych ofiar > We miastach ulice coros barzi wonske, zaparkowac kaj niy ma, a jak > jusz se luka znejdzie to tako ze ledwie tam Smart wlejzie. Miasta budowano wtedy gdy po ulicach jezdzily furmanki . Dzisiejsi architekci i urbanisci chronia te "Cacka" zamiast wyburzyc i zbudowac cos szerszego wiekszego na miare XXI wieku > I wtedy musisz Twojim SUV abo VAN jechac dali i szukac placu. > Wszyske Tiefgarage niy som na tak wielke auta pszistosowane i ani > niy wiysz jak dachym o deka zachoczysz!! Ciasnota toczy Polske i Europe > A czecio sprawa je CO2 - maue auto co myni jak 100g CO2 wydycho je > zwolnione ze Steueru (tax-free) CO2 haha.Od wielu lat "Elity" za pomoca mediow wmawiali ludziom ze trza zmniejszac Co2 bo klimat sie ociepla przez zanieczyszczenia . Ta zima pokazala ze media robia ludziom wode z mozgu dlatego wszystkie newsy traktuje jako propagandowa papke ktorej celem jest oglupianie ludzi . Pozdrawiam ..... :-) Odpowiedz Link
anton_28 Re: Audi A1 15.02.10, 20:48 Kubiss, zabic sie idzie w korzdym aucie - nawet we wielkym ! Powiym Ci ze u nos we VW nawet Polo moge miec 8 Airbags + Gurtstraffer + Aktive Front To jusz niy te czasy jak auto pszi 50 kmh wjechauo do drzewa i niy bouo co z niego zbiyrac bo motor bou na zadnim sitzu !!! Obejsz se testy NCAP :) maue auta som sicher ! Odpowiedz Link
kubissreaktywacja Re: Audi A1 15.02.10, 21:00 anton_28 napisał: > Powiym Ci ze u nos we VW nawet Polo moge miec 8 Airbags + > Gurtstraffer + Aktive Front Szanowny Kolego ! Poduszki powietrzne uchronia w ciasnym samochodzie od naglej smierci . Nie uchronia natomiast od zmiazdzenia i zakleszczenia ciala a potem zwlok . Zbyt wiele jest w Polsce tragicznych wypadkow w tych "Bezpiecznych samochodach" wiec pozwol ze bede mial inne zdanie na temat ciasnych "Maluszkow" z osmioma poduszkami . Odpowiedz Link
anton_28 Re: Audi A1 15.02.10, 21:09 Niyma sprawy :) dyc niy wszyske muszom miec te same zdanie ! poczytej se: www.euroncap.com/latest.aspx Odpowiedz Link
gryfny Re: Audi A1 15.02.10, 21:15 anton_28 napisał: > Niyma sprawy :) dyc niy wszyske muszom miec te same zdanie ! Jo ale sam je tak podug "warzywa" 1:"warzywo"mo zawsze racja 2:"warzywo"wie najlepi 3:jak ci nie pasuje cus,patrz punkt 1 i 2 Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Audi A1 19.03.10, 07:29 moto.onet.pl/145805,6402219,1,zdjecie.html?node=27#id6402224 Anton a tego "silacza" kaj produkujecie? Odpowiedz Link
anton_28 Re: Audi A1 19.03.10, 18:17 We Italien, Socer. To je tako "stuningowano" Porsche Panamera :) Odpowiedz Link
socer-schlesier Bugatti 16C Galibier 19.03.10, 19:41 Widac pierszo liga.Jedynie co mi sie u niego nie podobo to te rury wydechowe. anton_28 kto kupuje takie auta? Odpowiedz Link
anton_28 Re: Bugatti 16C Galibier 19.03.10, 19:49 Szajsnouech se s tom italiom, we franzji je robione, sorry :) Socer, te auta to se uoslejzom jak swiyrze rzymuy !! meistyns te szejki naftowe co kasa majoom se na take auta ciepioom Odpowiedz Link
berncik Re: Jest fajny ten "niemiec". 19.03.10, 21:20 anton moz recht ze to mo byc take trocha lepsze Polo raczej Audi50 Jest bardzo feiny ten A 1 ale nie wierza zeby Mini cos z jego strony groziolo Mini to jest kult Ci co go kupujom nie maslom racionalnie. Mozno ten A 1 tez kiedys bydzie kult,to mogymy pedziec za pora lot. Odpowiedz Link