Dodaj do ulubionych

Mysli swawolne

IP: *.27-151.libero.it 14.07.04, 21:55
Gdybym mogla, to swiat bym zakrecila o cale obrocenie wstecz...
A WY?
Obserwuj wątek
    • peterli Re: Mysli swawolne 14.07.04, 22:08
      moze i tez ale co by bylo z italia....?
      a ja bym obröcil i to o wiele wiecej....wiele wiecej
      • Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 14.07.04, 22:14
        I co bys znalazl?
        • peterli Re: Mysli swawolne 14.07.04, 22:25
          moze siebie....
          • Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 14.07.04, 22:28
            A Ty to ja i jestesmy kwadratem kola :)
            • peterli Re: Mysli swawolne 14.07.04, 22:54
              hmmmm........i jak ma sie takie kolo obracac? wiesz moze deluso
              • Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 14.07.04, 22:57
                Kolo jest wesole...
                A moze w trakcie obrotu swiat zmienic i sie zazielenic? :)
                • peterli Re: Mysli swawolne 14.07.04, 22:59
                  kolo jest juz chyba zielone jak swiat...zobacz jak wygladaja tylko
                  drzewa....jeszcze troche i nagle beda spadac wszystkie liscie i znowu nadejdzie
                  szarosc.....i kolo bedzie dalej sie obracac....a my?
                  • Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 19.07.04, 17:46
                    A my o wieczna wiosne bedziemy sie domagac. Czasem tylko zolc niespokojnej
                    watroby zatrze przyjemna wizje. I tak bede krecic globusem mych mysli!
                    • peterli Re: Mysli swawolne 19.07.04, 21:17
                      i co bedziesz widziec jak znajdziesz juz swöj punkt tych mysli i zobaczysz ze
                      wreszcie masz to miejsce do ktörego tak dazylas krecac globusem?
                      • Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 19.07.04, 22:43
                        Rozprostuje ramiona, wezme gleboki oddech i krzykne swiatu mocnym glosem:
                        " Przechytrzylam Was i jest WSPANIALE!!!!!!!!!!!!!!"
                        (Nie licz wykrzyknikow, pomnozylam je do n-tej :)
                        • peterli Re: Mysli swawolne 19.07.04, 23:15
                          aaaa....to krzycz jak najmocniej, krzycz i niech inni ciebie slysza ale na
                          calym swiecie....niech sie dziwia zkad tyle radosci i wiary w siebie......niech
                          tocza siebie jak kamienie na szaniec.....niech, niech, niech.........
                          • Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 19.07.04, 23:24
                            A Ty bedziesz tylko echem czy cicza cienia? Moze moim bezdechem?
                            Nie ukrywaj Twej natury przewrotnej, zakrzyczmy razem:
                            "SWIAT MA KONIEC, MY JESTESMY SWIATA ILORAZEM!!!!!!!"
                            Piotrze Lee (przekabacilam Twoj nick), zaufaj mi chociaz raz, w te noc, ciepla
                            i drogomleczna, ja diabelnie swawole, ale urodzilam sie pod dobra gwiazda.
                            Zakrecam swiat, a gdy nam zawiruje przed oczami, trzymaj mnie mocno, nie pozwol
                            spasc (grawitacji juz nie wierze).
                            • peterli Re: Mysli swawolne 19.07.04, 23:31
                              bella italia....grande machina.....ale swawolisz deluso....niezle....i o co ja
                              mam na to powiedziec.....? zaufam tobie w te noc, noc nieznajoma i pelna
                              niespotykanych gwiazd....jesli urodzilas sie pod taka gwiazda to kim
                              jestes.....? lekka jak pyl, wolna jak podmuch wiatru nocnego? nie wiem.....ale
                              jedyne co zostaje to noc....dluga niepoznana noc......czy mam ciebie mocno
                              trzymac? bede jesli chcesz......smooth....

dobranoc deluso
                              ciao bella.....
                              • Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 19.07.04, 23:39
                                Nie mow mi dobranoc, gdy pierwsza gwiazda rozbiega sie na biezni wszechnocy.
                                Widze jak drgaja Twoje kaciki ust w usmiechu figlarnym, w bezpiecznym pokoiku
                                na drugim krancu swiata. No, daj sie poniesc tej komecie, to nic nie kosztuje,
                                utrac wolnosc choc na chwile, zakrece Cie, zbalamuce, a kula ziemska i tak
                                bedzie sie obracac.
                                Przeciez mozemy zatrzymac czas, Peterli? ;)
                                • peterli Re: Mysli swawolne 20.07.04, 20:59
                                  czy to ty jestes ta kometa? czy mozemy zatrzymac czas na policzenie wszystkich
                                  gwiazd?
                                  tak usmiecham sie figlarnie....z lekkim kacikiem na ustach....
                                  a widzialas same gwiazdy tej nocy, widzialas jak one blyszczy i swieca....moze
                                  tylko dla ciebie bella.....
                                  to krec sie woköl swiata, krec sie i obracal wolnym czasem.....a moze i zlapie
                                  ciebie jak mi sie uda......nie wiem......
                                  • peterli Re: Mysli swawolne 20.07.04, 22:07
                                    jeszcze cos zapomnialem.....

rozkrecasz swiat az do gwiazd czy tez dalej?

dasz sie zlapac czy jestes chwilowa iskra?
                                    • Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 27.07.04, 22:03
                                      Wiem, ze od 3 miesiecy nie widziales Twojej gwiazdy, tej najjasniejszej Pani,
                                      co gra swiatlem wewnetrznym, nawet, gdy droga mleczna zgasnie. Ja tylko jestem
                                      ksiezyca obiciem, pol-zyciem, kometa zapomniana w annalach kronik. Ochronie Cie
                                      jak szlag gwiezdny-nieznany, dam Ci ramie mocne i policzek do do wyrzutow. :)
                                      Zawiedz mie na te meandry drog nieznanych, porzuc, gdy juz bezpiecznie
                                      wyladujesz, ja chce zablysnac i zgasnac i reszta to tylko polecenia KOpernika:)
                                      • kamea5 Re: Mysli swawolne 27.07.04, 22:15
                                        ...chyba juz Ją ujrzał...jesli trolle mi dobrze doniosły jest juz w Polsce...:))
                                        • Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 27.07.04, 22:26
                                          <Juz nic nie wiem, Kameo, chyba sie w Tobie zakocham. Byloby to novum w moim
                                          wszechsweicie, ale moj widnokreg szeroki po Ren i po Oke. Zaloz mi chomonto i
                                          bede dla Ciebie dzikie bzy i koniczyne krasc :)
                                          • kamea5 Re: Mysli swawolne 27.07.04, 22:54
                                            ''Zniknęli z Lothlorien elfowie,
                                            Nie kwitną już elanory.
                                            Nie słychać głosów wśród drzew,
                                            Wśród potężnych gałęzi mallornów.

Zniknęli z Lothlorien elfowie,
                                            Cisza zalegla krainę całą.
                                            Kwiaty niphredil nie rosną już na Cerin Amroth,
                                            Talany na Calen Gladen opustoszały.

Zniknęli z Lothlorien elfowie,
                                            Odeszli na Zachód, ku morzu.
                                            I z Szarej Przystani wypływają,
                                            By wrócić z wygnania do domu.

I tylko czasem, gdy wiatr zaszumi w Lori,
                                            Słychać jakby gwar i cichy dźwięk.
                                            To ocknęły się duchy, by zaśpiewać swą pieśń.
                                            A wiatr szumi wśród sędziwych drzew...

• Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 27.07.04, 23:04
                                              gdyby gwiazdy mialy opowiadac historie elfow, to pewnie by przybladly, nawet w
                                              Lori nie byloby miejsca na ziemski mezalians, ale Ty mi lasem badz i echem,
                                              rozkosza i grzechem i nie zapomnij, ze znikniemy kiedys na szarej przystani,
                                              zaplatane, zaplatani w bezmiar uscislen. I usta Ci podam bezmyslnie, do
                                              pocalunku, dreszczem przebiegle, przetkane karminem komorek, popiesc mnie,
                                              nareszcie, zapomnij o przegranej...
                                              • kamea5 Re: Mysli swawolne 28.07.04, 00:15
                                                "Ach, nie mówcie już do mnie, czereśnie,
                                                uciszcie się, uciszcie, jaśminy,
                                                bo nie idzie przez ogród - Jedyny,
                                                bo jeszcze wcześnie.

Nie kołysz się w miesiącu ty, różo,
                                                schyl twarz bladą, od onegdaj - bladszą.
                                                Ja nie usnę, moje oczy patrzą
                                                i czuwaniem nocnym się nie znużą

Bez wygląda za bramę - i pyta:
                                                "Biała drogo, czy na koniu wronym
                                                niesiesz jeźdżca w pośpiechu szalonym?
                                                Czy już tętnią na moście kopyta?!"

Dajcie chłodne gałazki, czereśnie,
                                                wejdź, miesiącu srebrzysty, na ganek,
                                                bo nie idzie jeszcze mój kochanek,
                                                bo jeszcze wcześnie...
                                      • Gość: delusa Re: Mysli swawolne IP: *.27-151.libero.it 27.07.04, 22:20
                                        Wiem, ze nie zasluzylam na lepsze traktowanie, ale oslodz mi tez przelot do
                                        bezgwiezdnej, malej planetki na Twym trakcie, jesli bedziesz nalegal, nawet
                                        przychyle sie do tej elipsy...
                                        Ja tylko marzylam o plynieciu w Twych ramionach jak zeszloroczny Prad Polnocny,
                                        jak sztukmistrz z Lublina, jak niestalosc na wagi szali...
                                        Ja tylko marzylam o plynieciu lajba w trzebia wody, szkwal na Mikolajkach :),
                                        zagubionej nucie w szantach...
                                        Mezczyzno granitowy, coz mi mozesz dac? Balalajke wokol ziemi, juz prawie
                                        znam....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka