Dodaj do ulubionych

Ech ci "samotni"...

IP: *.cisco122.crowley.pl 08.01.05, 15:46
Wiecie co, tego się już nie daje czytać, wszędzie nieszczęśliwie zakochani,
samotni, opuszczeni, bezradni, co jest z Wami??:) Może by tak zamiast jęczeć
wziąść się za siebie?? Z jęczenia i użalania nad sobą jeszcze nikomu nic
dobrego nie przyszło. Jeśli chcecie coś zmienić to działajcie, rozglądajcie
się, nie czekajcie na czyjś pierwszy krok, nie myślcie "co by było gdyby"! W
życiu ma się wiele szans tylko trzeba je zauważyć i wykorzystać. A poza tym
choćby nie wiem co się działo trzeba robić swoje, iść do przodu, towarzysz
tej podróży prędzej czy później się znajdzie, tylko go nie przegapcie, uczcie
się na błędach i nie czekajcie aż to Was ktoś znajdzie. Ja jestem 4 miesiące
po rozstaniu z moją miłością, czasem boli ale coraz mniej, co było zostawiam
za sobą i uśmiecham się do tego co będzie. Pozdrawy.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Ech ci "samotni"... IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.01.05, 17:18
      Czasami trzeba zrobić dwa kroki do tyłu aby zrobić trzy do porzodu .
      A tak powarznie mówiąc czy rozterki na forum nie świadczą o tym ,że się poszukuje drogi ?
      • Gość: Piękna_Grizelda Re: Ech ci "samotni"... IP: *.cisco122.crowley.pl 08.01.05, 18:53
        Jasne, ale mi się wydaje że większość stoi w miejscu a nie robi kroków w tą czy
        w tamtą. Kto tu szuka drogi, biadolenia przyciągaja następnych biadolących i
        tak w kółko ;)
    • Gość: Zenon Gajowniczek Re: Ech ci "samotni"... IP: 80.53.160.* 08.01.05, 19:15
      Ja tez jestem samotny i pogodziłem się z tym faktem ale nie załamuję się tym i
      nauczyłem się z tym zyc i wcale nie uważam tego za karę lecz nawet twierdzę że
      jest to błogosławieństwo.
      • Gość: Piękna_Grizelda Re: Ech ci "samotni"... IP: *.cisco122.crowley.pl 08.01.05, 19:47
        Nie powiedziałabym że jest to błogosławieństwo ale ma swoje niewątpliwe plusy -
        dużo czasu dla siebie, na zainteresowania, własny rozwój, poczucie wolności,
        dla nikogo nie trzeba rezygnować ze swoich planów i z nikim nie trzeba iść na
        nieraz trudne kompromisy. Ja nie rezygnuję :)
        • bazia_home Re: Ech ci "samotni"... 08.01.05, 20:48
          Jasne, czasem się smęci, ale z drugiej strony to trochę budujące, gdy masz doła
          i czytasz, że ludzie mają takie delematy jak Ty w pewnych kwestiach. Ja dzięki
          forum nie związalam się drugi raz w znajomość bez przyszłości. Miałam dylemat:
          albo być sama (co trwa już dłuższy czas), albo z nim (co nie ma większego
          sensu, bo chyba tego nie chciałam). Weszłam na forum, poczytałam, zobaczyłam,
          że to nie jest anormalne, że czekam na tego jedynego i podjęłam decyzję, że nie
          będę sie pakować drugi raz w coś, czego tak na prawde nie chcę. Co innego, gdy
          serce wyrywa z rozpaczy, bo się jest samemu w Walentynki, a co innego, gdy
          pomyslisz o tym na spokojnie. Dzieki temu forum nabieram dystansu, zmieniam
          perspektywę na wiele spraw. Dzięki wielkie - mi pomaga, pozdr:)))
          • Gość: quant Re: Ech ci "samotni"... IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.01.05, 12:35
            To fakt bycie samotnym lub singlem (samotnym z wyboru) niesie ze sobą plusy,nie będe ich wymieniał bo zostały one ukazane w cześniejszych wypowiedziach ale chciałbym zwrócić uwagę na problem,że najwięcej problemów z samotnością ma się w zimne okresy w roku (a ,że coś ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza....) .
            Minusy samotności są bardzo dobrze znane ale z mojego własnego doświadczenia wynika ,że lepiej być samotnym niż np: nieszczęśliwie zakochanym.
            • Gość: Piękna_Grizelda Re: Ech ci "samotni"... IP: *.cisco122.crowley.pl 09.01.05, 13:16
              A ja myślę że lepiej być nieszczęśliwie zakochanym, tzn. mieć za sobą takie
              doświadczenia, niż nigdy nie być zakochanym, podobno są takie przypadki. A
              najlepiej przeżyć i jedno i drugie - nieszczęśliwą miłość i tą szczęśliwą, to
              na pewno wzbogaca i dużo uczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka