larix31 10.02.05, 09:59 Witaj i opowiadaj jak było na urlopie u nas...:))) Pogoda Ci dopisała, śniegu chyba wystarczyło...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_alina Re: Malinko... 10.02.05, 10:04 Witaj, witaj:) Na Larixa! Takiego śniegu nie widziałam bardzo dawno, a mróz okrutny. Było cudnie! Ładnie jest na południu zarówno u nas jak i u sąsiadów. Zobaczyłam całe mnóstwo cerkiewek i troche ruinek. Po górach nie chodziłam, za wiele śniegu! Tam tyle śniegu, że ludzie spychają go i formują z niego kolejne góry. Narciarze wytrwale wyślizgują stoki, a ja miałam duuuzo śniegu do zabaw:)) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Malinko... 10.02.05, 10:12 Gdzie bywałaś?...Szczawnik, Złockie, Tylicz...? Jak się wyrobię z robotą to Ci prześlę parę zdjęć...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: Malinko... 10.02.05, 10:26 Krynica,Muszyna, Powroźnik, Rytro. Robiłam trochę zdjęć, ale zwykłym aparatem. Jeszcze do końca tygodnia wypoczywam, ale...juz tylko domowo. Mam trochę spraw do załatwienia i tymczasowo muszę wybyć:) Przecudne masz lasy pod opieką!:) Takie wysokie, prościutkie drzewa i całe pobielone:) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Malinko... 10.02.05, 10:30 W Rytrze też byłaś...pięknie, pięknie...:)))))))) Cieszę się, że Ci się podobało... Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Malinko... 10.02.05, 11:12 Meguniu tylko czekałem kiedy się odezwiesz...:)))) Zaraz wyślę...tylko się odrobię w tych papierach... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 10.02.05, 11:14 To ja też chcę! :-) Tzn... grzecznie proszę... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Malinko... 10.02.05, 11:32 Wysłałem...Witaj Mandarynko, co słychować...? Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 10.02.05, 11:35 Witaj Larix! :-) Gra i trąbi - zespół Kombi... ;-) A u Ciebie ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 10.02.05, 11:48 Larix, Ty wyszukaj jakąś chatę za niewielkie pieniądze cobym mogła te cudności co dzień oglądać! A i Ty zyskał byś fajną sąsiadeczkę i kompana do piwka!;))) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Malinko... 10.02.05, 11:38 dziewczyny zamiast prosić larix-a o zdjecia trza sie udać w podróż i naocznie samemu zobaczyc "jakie pikne som nasze gronie":)) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 10.02.05, 11:47 A myślisz, że nie mamy tego w planie ??!! :-) Niech no się tylko cieplej zrobi... Larix, proszę tam szykować 3 posłania dla swoich fanek z formacji 3xM ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 10.02.05, 11:49 Tak jest! Czekamy tylko na ocieplenie! Znaczne:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 10.02.05, 11:51 Meg moja Droga, nie wiem, czy wiesz, że jesteś podpadziocha... :-) A tak w ogóle to dzień dobry panno M.! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 10.02.05, 12:03 Skruszona Meg wita zagniewaną Mandarynkę:))) Mea culpa, zdecydowanie... Będzie wybaczone? Poprawę obiecuję!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 10.02.05, 12:20 Aaaa juści! :-) Nie ma tak łatwo... Dura lex sed lex! :-) Sprawiedliwość wymierzona być musi! :-) Na podstawie Kodeksu Mandarynkowego art. perkalikowy w kratkę par. pomarańczowy, po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego, skazuje się pannę Meg25 na karę upieczenia 2 szarlotek i torcika bezowego w terminie do 18 lutego 2005 r. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 10.02.05, 12:26 Ło matko, Wysoka Mandarynko! Żadnych okoliczności łagodzących?;))) Ze względu na nieposzlakowaną opinię chociażby...;)) Może bez torcika? (tu nieśmiały uśmiech):) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 10.02.05, 12:39 Ha, ha, ha... Meg25! :-) Rozbroiłaś mnie tą "Wysoką Mandarynką", juz sobie to spróbowałam wyobrazić, w tym surowym gmachu wymiaru sprawiedliwości taki tekst!! :-) No dobrze panno Meg! Z uwagi na nieposzlakowaną opinię i na znikomą szkodliwość czynu postępowanie w sprawie umarzam, uznając je za bezprzedmiotowe;-) Tak lepiej, Wasza Megowość? Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 10.02.05, 13:14 Łaskawość Wysokiej Mandarynki granic nie zna!:)) Dziękuję... Jednakże zdając sobie sprawę z niefajności takiego postępowania, zobowiązuję się sama do naprawienia tego zaniechania i... do upieczenia przy najbliższej okazji pyyyszniutkiej szarlotki!:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 10.02.05, 13:27 Errare humanum est - Błądzenie jest rzeczą ludzką ;-) Pójdź tu moje dziecię... Jako pokutę zadaje Ci dochować postu, tzn., "pościć" tu na FR ile wlezie ! ;-) A szarlotkę pyszniastą upiecz i daj mi moja Droga wreszcie ten obiecany przepis:-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 10.02.05, 13:42 Tu na forum, w obecności licznych świadków obiecuję, że jeszcze dzisiaj prześlę Ci ten przepis!:))) A w kwestii postu, czy to oznacza, że mam się powstrzymać od klikania tutaj??? To pokuta zbyt sroga... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 10.02.05, 13:44 Meeeg, wszyscy to słyszeeeli!;-) Nieee, wręcz przeciwnie, masz pościć, czyli zamieszczać posty - wpisy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 10.02.05, 13:48 He, he... taki post to ja rozumiem!;))) Nawet nie będę się odwoływać do wyższej instancji!:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 10.02.05, 13:57 I słusznie, i słusznie...:-) Bo wyższa instancja i tak uzna, że Twa apelacja jest nieuzasadniona i utrzyma w mocy wyrok I-wszej instancji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 11.02.05, 07:48 Czołem!:)) Wysoka Mandarynko, czy już możemy przejść na Ty??? Zadość uczyniłam, a teraz czekam na efekty!:))) Miałam szczęście w życiu, że trafiłaś się Ty, taka wyrozumiała...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 08:26 Czołem opanno Meg! :-) Za szybko próbujesz się spoufalić z "Władzią";-), ale... mów mi wuju! :-) Dziękuję Meguś za przepis, odpisałam Ci na @. No i chcąc nie chcąc zawitała wiosna w mazowieckie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 11.02.05, 10:27 :))) Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty!:DDD Podobno tylko na chwilkę tu zajrzała, ale dzięki i za to!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 10:50 Aaaa, to ta spryciula (wiosna) nas bierze tylko pod włos?? :-) Zrobiła do nas a ku-ku, a potem znów zniknie i pokaże nam język? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 11.02.05, 11:11 Ha, ha, a my ją za ten język cabas i... będzie musiała zostać!;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 11:16 A na ten jęzor, to jej pieprzu nasypiemy, za karę, że nam takie numery wywija! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 11.02.05, 11:24 Eeee, ja bym jej miodku nalała coby z wdzięczności była piękna, słoneczna i pachnąca;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 11:41 Oooj Meeeg, Ty zawsze tak łagodzisz sytuację i nie dajesz mi sie powyżywać na żadnej niecnocie...;-) No dobrze! To ja jej dołożę wianek na główkę upleciony z rumianków, chabrów, maków, kaczeńcy, kłosów zboża... a na nózie, żeby jej stópki nie przemokły założę jej kaloszki z żółciótkimi kaczuszkami po bokach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 11.02.05, 11:56 Ale na nicnocie Hetakusie wyżywałam się razem z Tobą...;))) I kamizeleczkę z wełenki owczej coby się zapalenia płuc nie nabawiła;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 12:20 ...i pewnie nadal masz na to ochotę? No przyznaj się, że tak, ja też się przyznaję bez bicia :-) Naszej wiosence założymy jeszcze taką śliczną, dłuuuuga sukienusię w kolorze seledynowym z ponaszywanymi kolorowymi wiosennymi kwiatusiami... :-) No przecież nie może paradować z gołą pupą na wierzchu...;-), bo się co najmniej może przeziębić! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 11.02.05, 12:43 Na Hetakusa zawsze mam ochotę!;))) Majtki trzeba jej założyć, tylko nie stringi!;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 12:56 Ha, ha, ha To ja juz nic nie dodam, bo Ty za mnie wszystko powiedziałaś! ;-) No, to ja proponuję takie barchanowe-ciepłe i zdrowe! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 11.02.05, 13:01 ;)) Ale obszyjmy je koronką coby nie były takie... smutne:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 13:10 Nooo dooobra!:-) Niech bęęędzie ta koronka...;-) To ja jej do tych majtek jeszcze doszyję szelki, żeby jej się z bioder nie zsuwały... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
meg25 Re: Malinko... 11.02.05, 13:17 To i kamizelkę doszyj do szelek! Nawet jak szaleć będzie to nic jej nie spadnie;)) no i jakieś pończoszki samonośne... nie lepiej doszyte do majtek;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 13:43 Wiesz co Meg? Mam lepszy pomysł...:-) Uszyjemy jej lepiej od razu takie majtki z golfem wywijanym pod szyją! Niech dziewczyna ma! Niech wie, że o nią dbamy... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 14:28 Oooj tam, tak na początek może być! Później, jak się trochę ociepli to pomyślimy o zmianie dekoracji! ;-)... pod jej szyją ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: Malinko... 11.02.05, 14:33 No tak, i lata nie będzie.... Jak zobaczy taką ogaconą pannę, to ucieknie gdzie pieprz rośnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 14:40 Ha, ha, ha ;-) Może nie będzie taak źleee. Już Pan lato będzie wiedział, jak się zabrać do tego, aby skontrolować wdzięki Panny Wiosny! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Malinko... 11.02.05, 14:54 podobno na maj zapowiadają temperatury ok 30 stopni ciepła a kwiecień też ma byc ciepły, juz sie ciesze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 15:01 Ojeeej, naprawdę ?? Samowolny, obiecaj, że to Ci się nie przyśniło... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Malinko... 11.02.05, 15:03 obiecuje..i pisali o tym meteorolodzy a nie było to "bajanie" górala:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 15:05 Juuuhuuuu!!:-) To życz mi tylko zdrowia! Bo nic poza tym nie jest mi potrzebne, oprócz tego słonka i ciepełka w maju :-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Malinko... 11.02.05, 15:14 życze ci abyś o swe zdrowie dbała bo jak będziesz dbać to będziesz je miała:))) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Malinko... 11.02.05, 13:36 Witajcie wsje...:)))) Mandaryko udało się Ci otworzyć zdjęcia...? Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 13:45 Czeeeść Larix:-) Przyznam szczerze, że nie próbowałam, bo wczoraj w domku nie miałam w ogóle czasu, żeby usiąść do komputerka. Późno wróciłam do domku... Ale dziś się poprawię! Tzn... będę się mocno starać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Malinko... 11.02.05, 14:25 Balet Michajłowskiego, to absolutna rewelacja! :-) Interpretacja sztuk baletowych ukazana w nieco innym - humorystycznym świetle, m.in.: "Dziadek do orzechów" P. Czajkowskiego, "Jezioro łabędzie" Czajkowskiego, fragmenty z "Carmen" Bizeta, "Esmeralda" Cesare Pugnie'go, ponadto piękny pokaz doskonałej choreografii do takich tematów muzycznych jak: "Adadio"-Tomaso Albinoni'ego ( och wiele bym dała, aby zdobyć płytkę z tym utworkiem- cuuudowny!! ), "Bolero" Ravela, "Summertime.Szkice mistrza" Georga Gershwina To tyle co zapamiętałam. Ale było wiele innych... To była naprawdę duuuża porcja doskonałej rozrywki. Podczas parodiowania jeziora łabędziego omal nie posikałam się ze śmiechu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Malinko... 10.02.05, 13:49 w okresie wielkiego postu należy korzonkami sie odżywiac a szarlotke ostawic na czas świąteczny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: Malinko... 10.02.05, 12:24 Dziekuję:) Przyszły i są zachwycające:) Lubię zdjęcia krajobrazów:) Wysłałam link do mojej ulubionej galerii. Odpowiedz Link Zgłoś