myszka001 10.04.05, 21:53 co o tym myślicie? bo ja uważam, że jeśli mu sie na to pozwoli to to zrobi, gdyż każda krzywda, nawet ta najbardziej bolesna, wymaga czasu by sie wygoić czekam na wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: * Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:18 Oczywiście że tak. Tylko od nas zależy czy będziemy rozdrapywali rany, czy pozwolimy im się zagoić. Każda krzywda boli, ale można z nią życ. Odpowiedz Link Zgłoś
karenblue Re: czas leczy rany 10.04.05, 22:18 czas wyleczy ci ból...oczywiście jeśli mu w tym pomożesz. Jak będziesz swoją ranę rozdrapywać to będzie bolała dotąd aż przestaniesz drapać. Nękać się można nawet całe życie...są tacy ludzie którzy nie pozwalają sobie na zapomnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:18 ale jak zapomniec?!!!!!!!!!! jak pozwolic na zapomnienie jak on ciagle jest w moich myslach a moje ciało pragnie jego ciała...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalezy Re: czas leczy rany IP: 62.121.129.* 11.04.05, 09:42 to zalezy , jak duza jest rana. i wola życia >po<. jeśli czas postawi obok dobrych wytrwałych lekarzy, uda się. ale, są rany po ktorych zostaje sie kaleką na cale życie. i są rany ktore wykrawiają na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka001 Re: czas leczy rany 11.04.05, 19:38 dzięki za wasze odpowiedzi nie uważam że istnieją rany po których zostaje się kaleką (no chyba,że osoba która to napisała miała na myśli wypadek samochodowy lub coś podobnego) ani te które mogą nas wykrwawić na śmierć po każdej ranie wszakże pozostaje blizna ale z nią można żyć gdyż Bóg stawia na naszych drogach zawsze jakiś dobrych lekarzy, którzy nam pomagają się wyleczyć z naszych boleści i ran przynajmniej na mojej drodze kogoś takiego postawił i udało się życze wszystkim tego samego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinka Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 20:21 Nie musimy czekać na dobrych lekarzy. Każda rana powinna nas czegoś nauczyć, przede wszystkim, aby nie pozwolić się zranić ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka001 Re: czas leczy rany 11.04.05, 21:42 tylko ze gdy nie bedziemy chcieli by nas zraniono to nigdy tak naprawde nikomu do konca nie zufamy a cóż jest warta przyjaźń czy miłość bez zaufania? choc przyznaje ze kazda rana czegos nas uczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioletta Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:07 Nie chodzi o to by nie ufac ludziom, ale by nie powtarzać z życiu tych samych błedów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zraniona kiedyś Re: czas leczy rany IP: *.Zabrze.Net.pl 11.04.05, 23:18 To prawda, czasem tak jest sie zranionym, że potem juz nie ufa sie nikomu. Chodzi mi o zaufanie takie w związku, a nie koleżeńskie, że zaprosisz na kawę kolege, a on cie okradnie. Zranionym mozna żyć tzw. normalnie, ale czy szczęsliwie? Jak sie nie chce byc znowu nieszczesliwym, to lepiej tak sobie spokojnie, cichutko... Może kiedyś rana sie zagoi, ale sie bólu nie zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioletta Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:29 Prawie każdy miał w życiu chociaż jedno niepowodzenie, ale nie można zamykać się na inne osoby i nie ufać im. Często niepowodzenie jest skutkiem naszych błedów, a nie tylko winą krzywdzącego. Najważniejsze by zrozumieć swój błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
angie14 Re: czas leczy rany 12.04.05, 15:47 czas leczy rany ale blizny pozostaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka001 Re: czas leczy rany IP: *.lublin.mm.pl 12.04.05, 21:51 do zranionej kiedyś gdyby tak każdy po zranieniu zamykał sie w sobie to na swiecie nie było by wiele osób szczesliwych ból po zranieniu to nauka dla nas by uwazać na to by znów nas nie zraniono to taka nasza wartwa ochronna ale należy czasami ja otworzyc by poczuc sie szczesliwym a zyjac cichutko i spokojnie jak myszka mozna przegabic to co Bóg nam ofiarowuje bysmy byli szczesliwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwonet Re: czas leczy rany IP: *.b-m.pl 13.04.05, 06:59 a mnie ciagle przytrafia się chyba jakis nie ten lekarz, bo jestem raniona po kazdym wyleczeniu..... jak to sie robi zeby nie dac sie zranić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 07:11 bardzo dobre pytanie! jak to sie robi zeby nie dac sie zrani? podtrzymuje je i czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:20 Jaką "najbardziej bolesną krzywdę" przeżyłaś? Nie zgadzam się z Tobą. Rany leczą różni lekarze i znachorzy. W czasie... Jeżeli człowiek zostanie sam ze swoja raną, głęboką, nie przezyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:39 z kim sie nie zgadzasz? w samotnosci nie przezyje, albo w depresje popadnie wiem cos o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:07 Nie zgadzam się ze stwierdzeniem - że czas leczy rany, wszystkie... Bardzo daleko idące uproszczenie, podparte tylko nadzieją. Człowiek pozostawiony sobie, z bólem, z ranami umiera. To nie czas leczy rany, a uczucia, przyjaźnie i inni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:07 Czas leczy rany, a przede wszystkim my sami. Jeśli po stracie kogoś będziemy biernie czekali że ktoś inny pomoże, to może byc źle z nami jeśli nikt nie będzie miał ochoty nam pomagać. Zamaist biernie czekać, lepiej zebrać siły, wyjśc z domu, do ludzi, zająć myśli innymi sprawami. A najlepiej na krótki czas wyjechać. Ludzie, którzy maja dużo obowiazków żadko popadają w depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_rozia Re: czas leczy rany 15.04.05, 08:47 > Ludzie, którzy maja dużo obowiazków żadko popadają w depresję. to mówimy o powodach popadania w depresje czy o ranach i bliznach które zadała jakaś kedys-bliska osoba i które się nosi w sercu nierzadko przez całe zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: czas leczy rany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:34 Właśnie tez chciałabym wiedzieć czy czas uleczy rany?U mnie trwa to już dość długo,popadłam w depresję,przygnębienie,jestem nieszczęśliwa choć wcześniej tez byłam bo kochałam bez wzajemnoości kogoś nieodpowiedzialnego,przynoszacego mi cierpieni, łzy i zerwałam.Teraz jednak nie mogę w nikim ulokowac swych uczuć nawet w kimś kto na to naprawdę zasługuje.Kochałam zło a dobra nie potrafię docenić-wręcz odrzucam.Coś ze mną jest nie tak i nie wiem co mam zrobić.Nawet następna wspaniała znajomość nie może uleczyć tej rany-czy tak już pozostanie czy zostanę samotna i nieszczęśliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:05 Być może obawiasz się, że nie sprawdzisz się w kolejnym związku. Tu raczej nie chodzi o ranę jaką zadała Ci osoba, bo to zawsze mozna wybaczyć, lecz o Twoje emocjonalne problemy. Nie wierzysz, że potrafisz być dobrą partnerką i stąd lęk przed nowym związkiem. Odpowiedz Link Zgłoś