Gość: tuptup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:01 białe obłoki jesteśmy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: Jak po nocnym niebie sunące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:11 jak na szyi wędrowca apaszka szamotana wiatrem... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: Jak po nocnym niebie sunące 11.11.05, 08:02 Jak wyciągnięte, tam powyżej gwiaździste ramiona wasze... Odpowiedz Link Zgłoś
duszka2 Re: Jak po nocnym niebie sunące 11.11.05, 09:55 jak...stare dobre małzeeństwo...jeszcze ktos to pamięta? To miło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuptup Re: Jak po nocnym niebie sunące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 12:10 ...jak to czy ktoś jeszcze pamięta ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toż nie ma i nie było takiego drugiego zespołu, szkoda tylko, że już to małżeństwo takie gejowskie jest od dłuższego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Jak po nocnym niebie sunące 11.11.05, 12:21 ...co robic teraz gdy spadlo sie z chmur na wielkie ziemi pustkowia co robic teraz gdy sie skonczyl cud wymodlmy zatem go od nowa... Niech zacznie sie i trwa wiecznie znow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak po nocnym niebie sunące IP: 62.121.129.* 14.11.05, 09:43 czasem nagle smutniejesz to jakby dnia ubywa i nie wiem jak ci pomóc więc tylko proszę - wybacz czasem łzy w twoich oczach na krótką chwilę goszczą i nie wiem czy coś mówić i nawet nie wiem po co puszczam więc wtedy latawce ze śmiechu mego śmieszne i znowu dnia przybywa powietrze staje się lżejsze i lżejsza staje się wędrówka z plecakiem wciąż coraz cięższym nad domem przysiadła tęcza na nieba niebieskiej gałęzi Odpowiedz Link Zgłoś
troll16 szczęście 14.11.05, 10:57 Coś srebrnego dzieje się w chmur dali. Wicher do drzwi puka, jakby przyniósł list. Myśmy długo na siebie czekali. Jaki ruch w niebiosach! Słyszysz burzy świst? Ty masz duszę gwiezdną i rozrzutną. Czy pamiętasz pośpiech pomieszanych tchnień? Szczęście przyszło. Czemuż nam tak smutno, Że przed jego blaskiem uchodzimy w cień? ... Czemuż ono w mroku szuka treści I rozgrzesza nicość i zatraca kres? Jego bezmiar wszystko w sobie zmieści, Oprócz mego lęku, oprócz twoich łez ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: szczęście IP: 62.121.129.* 14.11.05, 11:01 Zbiegliśmy razem ty i ja Z gór ośnieżonych w ciepłą dolinę Kto tak dobry był I pomógł nam się spotkać W tej oszalałej gęstwinie Wyszliśmy nadzy dla siebie Z nocy na światło dzienne Nasze zegarki ślepe Chodzić nagle zaczęły O jednej i tej samej godzinie A przecież mogłem być Przed twoją erą A przecież mogłaś być Przed moją erą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja koncert IP: 62.121.129.* 14.11.05, 11:11 W kołnierz wtulam twarz, chowam się przed miastem - jego cienie żłobią w mojej twarzy wąwóz. Trzeszczy, jak ułamek szkła mój codzienny niepokój: jak wydostać się z cienia? Może wtedy Gdyby koncert grać - ten na trąbki i skrzypce Tak, by dźwięki ułożyły się w wiersz? Gdyby łyżką światła rozweselić to wszystko Żeby we mnie zaśpiewało coś też ... Rośnie we mnie mgła, jak ze studzien stu. Nie wiem, ilu trzeba ksiąg, by ją rozwiać ... Jedno wiem, że muszę biec póki sił mi wystarczy, póki tylko ta nuta - mam ją w sobie! Będę koncert grać - ten na trąbki i skrzypce Tak, by dźwięki ułożyły się w wiersz. Będę łyżką światła rozweselać to wszystko żeby w tobie zaśpiewało coś też... Odpowiedz Link Zgłoś
troll16 kołysanka 14.11.05, 11:17 Śpisz tak cicho moja mała jakbyś tylko w sen wmyślać się chciała Dlatego przy tobie nawet księżycowi chodzi po głowie że zbyt głośno wędruje po Ogrodowej Śpisz tak spokojnie moja miła że wiatr za szybą gwiżdże z podziwu On jest dzisiaj przybyszem któremu serce nie mieści się w rynnie ale i tak w twój sen nie wpłynie Śpisz tak mocno moja droga że stary niedźwiedź przy tobie zaledwie drzemie w swej gawrze Śpisz tak pięknie moja zmęczona jakbyś pierwszy raz w życiu spała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuptup Re: kołysanka IP: *.teleton.pl 14.11.05, 11:32 Co to ma znaczyć ?!!! Otwórzcie sobie wątek z poezją śpiewaną i przedrukowujcie tam całe kilometry tekstów, dobra ? Skupmy się na tym jednym, pięknym wierszu... ..a tu są nasze, tu są, tu są nasze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kołysanka IP: 62.121.129.* 14.11.05, 11:53 Nie widzę już nic, nic a nic, biało mi. Idź dalej niezłomnie, a mnie zostaw sny. Nic nie jest stracone, skończone też nie, Gdy droga przed tobą, a sam jesteś w tle Odpowiedz Link Zgłoś