kobietabezserca 02.10.06, 19:05 wywial Twowarzysztwo z FR. Brak konceptu na watki porywcze tematycznie... och! jesieni moja jesieni:)) w kisciach jarzebin sie czerwieni!:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 02.10.06, 19:12 może tzw. stałe towarzystwo znalazło przywiane letnim wiatrem drugą połówkę i nie ma czasu na wywlekanie na forum rozterek sercowych Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Wiatr jesienny 02.10.06, 19:14 .."wiatr to jest taki gitarzysta , co gra na akacjowych listkach, popgra odchodzi i nie wraca..." i badzo smuci sie akacja dokad polecial ten szleniec, na czyich strunach gra i gdzie jest ..." Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 02.10.06, 19:29 Dwa wiatry Julian Tuwim Jeden wiatr w polu wiał Drugi wiatr w sadzie gnał Cichuteńko, leciuteńko, Liście pieścił i szeleścił Mdlał... Jeden wiatr pędziwiatr! Fiknął kozła, plackiem spadł Skoczył, zawiał zaszybował Świdrem w górę zakołował i przewrócił się i wpadł Na szumiący, senny sad Gdzie cichutko i leciutko Liście pieścił i szeleścił Drugi wiatr... Sfrunął śniegiem z wiśni kwiat Parsknął śniegiem cały sad Wziął wiatr brata za kamrata Teraz z nim po polu lata Gonią obaj chmury, ptaki Mkną, wplątują się w wiatraki Głupkowate mylą śmigi W prawo, w lewo, świst, podrygi Dmą płucami ile sił, Łobuzują, pal je licho!... A w sadzie cicho, cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Wiatr jesienny 02.10.06, 19:37 Jeden wiatr, dobry wiatr pomyślal tak: - rzeczy szare, niepozorne rozwieje w niepamiec rzuce niech ona jesienia nie pamieta niech nie pamieta, ze szarosc to maska, za ktora jak za opadajacym lisciem chcialaby schowac zle wspomnienia i lzy jak krople w pajeczej sieci. rozwieje je - niech delikatne i ulotne zablysna tysiacem tecz musniete przelotnym promieniem slonca odejda w niepamięc... hmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: Wiatr jesienny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:21 jesień jest zaiste przecudna:) Pyszni się kolorami a pogoda wręcz rozpieszcza. Można sycić się przepychem przyrody jak pszczoła miodem. Jarzębiny delikatne, właśnie myślę, że takie drzewko zasadzę wiosną na działce:) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Wiatr jesienny 02.10.06, 20:30 gdzie te jarzebine widzisz? u mnie ciemno jak w studni ... ale dzis widzialam naprawde cale kiscie czerwonych korali jak je jesien z rozwianym wlosem nizala na promyki slonca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dali5 Re: Wiatr jesienny IP: *.plk.vectranet.pl 02.10.06, 21:37 Dacie wiarę że przed moim oknem rosną dwie piękne jarzębiny , nie dawno musiałem biedaczce wyciąć kawałek gałęzi , do pokoju mi wchodziła . Oj nie dobry jestem ,niedobry , skaleczyłem drzewko ;( Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Wiatr jesienny 02.10.06, 21:38 wlasnie dobry jestes... podniosles jej ramiona!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dali5 Re: Wiatr jesienny IP: *.plk.vectranet.pl 02.10.06, 21:46 Jak to rozumieć ? było mi jej żal , była w tedy wiosna , pięknie kwitła i pachniało :) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Wiatr jesienny 02.10.06, 22:00 no troche niefrasobliwie, ale miales szczere zamiary, bo nie mysle ze egoizm iscie ludzki Toba kierowal , ale kto to wiosna drzewom zakloca kwietnienie? no dali... Ty taki wrazliwiec???? Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 02.10.06, 22:08 Naprawdę musiałem ale za to jak ślicznie teraz owocuje !,z roku na rok coraz piękniej , myślę że się nie gniewa ;). ....chyba ją kocham ;D Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 02.10.06, 22:34 ona Ciebie też i dzięki Tobie pięknieje w oczach:) Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 02.10.06, 22:45 dziękuję :)wiem że mnie kocha , ona nic nie mówi ale Ja to wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Wiatr jesienny 03.10.06, 20:54 nikogo dzis nie przywialo?:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: Wiatr jesienny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 20:09 Gdzie ją widzę? Widzę ją na przyszłą wiosnę między szpaletem winogrośli a płomienną rudbekią. Ciemność wcale nie przeszkadza w takim patrzeniu. Jesieni do twarzy w czerwieniach i wybierając inny rodzaj aktywności warto zobaczyć jarzębinki na promykach prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Wiatr jesienny 03.10.06, 20:58 lisc opadl miekko na mchu lozeczko drop juz opuscil swoje gniazdeczko wsrod cichych pomrukow glebokiego boru ktos czeka na przyjscie jesiennego wieczoru wiatr w kominie hula oj ja wiatr bidula bo mnie nikt nie utuli nie poglaszcze milo ode mnie sie tylko w kominie dymilo! Odpowiedz Link Zgłoś
ladyx Re: Wiatr jesienny 03.10.06, 21:00 ja Cię utulę :) tylko mnie nie wywiej za daleko, bo nie trafię z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Wiatr jesienny 03.10.06, 20:58 ...wiatr nie ustaje, nie zasypia, nigdy...jak Miłość Odpowiedz Link Zgłoś
ladyx Re: Wiatr jesienny 03.10.06, 21:00 może nie zasypia, ale czasem tkwi w uśpieniu czekając na lepsze czasy Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Wiatr jesienny 03.10.06, 21:30 Wiatr az nazbyt czesto szumi w konarach drzew, a wiesz ze konary sa bardzo wrazliwe .. czuja wiecej niz nam sie wydaje:) widziales kiedys placzece drzewo?, bo mu konar zlamal! a Milosc nie usypia, czasem tylko cicho usiadze w zamarku serca bo zmeczona tym ciaglym utyskiwaniem czlowieka na jej temat! Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 03.10.06, 22:05 miłość z czasem zasypia i blednie, a potem nowa rozkwita, jak kwiat Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 03.10.06, 22:11 Jak niedźwiadek , budzi się po zimowym śnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 03.10.06, 22:17 jesień może być urocza, zimę chcę przespać,a wiosną rozkwitnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dali5 Re: Wiatr jesienny IP: *.plk.vectranet.pl 05.10.06, 12:24 Nie przesypiaj zimy , życie tak szybko umyka że szkoda czasu , z resztą zima też ma swój urok i miłość doskonale może rozkwitnąć Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Wiatr jesienny 05.10.06, 12:46 Hhmmm zima zdecydowanie ma swoje uroki:) mozna porzucać sie sniezkami a potem rozgrzewać sie przy kominku albo z grzanym winem w dłoniach....ale przed nami jesień:) Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 05.10.06, 21:27 hmm...nastroiłeś mnie tak optymistycznie,że może tej zimy w sen nie zapadnę, skoro twierdzisz,że warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dali5 Re: Wiatr jesienny IP: *.plk.vectranet.pl 06.10.06, 18:26 Pewnie że warto , pod warunkiem że miłość będzie odwzajemniona , a tego nie można przewidzieć , być może rozkwitnie dopiero wiosną , ale zawsze warto spróbować jak mówi monnia3 , zbierać liście , rzucać się śnieżkami itd. To dobry początek żeby coś rozkwitło no i nie pozwoli wpaść w depresję jesienną . Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 18:45 Niestety to prawda że najgorzej jeśli miłość jest nieodwzajemnina,odrzucona...to boli...ale zawsze kiedyś nadejdzie ten lepszy dziń,trzeba w to ufać...iskierka nadzei niech się tli:)))ogrzeje nas w zimne,deszczowe wieczory... Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 19:54 wszyscy pragnieniemy tego samego, dlaczego więc nie możemy się odnaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 20:37 Czasem się mijamy nie wiedząc o tym że to ta druga osoba , czasem się odnajdujemy a w tedy pojawia się lęk ,czy aby na pewno to jest ta druga osoba ? , nikt z nas nie może sobie pozwolić na błąd lokując uczucia nie właściwie , bo wie jak wielki jest ból porażki . pozostają nam tylko marzenia jak w tej piosence której słowa zacytuję nawet jeśli będzie padał deszcz , przyjdę żeby obiad z Tobą zjeść nawet jeśli będzie gęsta mgła Ja w tej mgle do Ciebie będę szła bukiet pięknych kwiatów wręczysz Mi gdy z mgły wyjdę wprost na Twoje drzwi a gdy z deszczu będę suszyć się w kuchni będziesz parzył kawy dwie wypijemy razem je będzie piękne Ja to wiem wiem że to tylko marzenia wiem że nie do spełnienia a jednak chcę , by spełniły się bardzo chcę Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 20:49 dali5 napisał: > wiem że to tylko marzenia > wiem że nie do spełnienia > a jednak chcę , by spełniły się > bardzo chcę ................................................................. podpisuję się pod tym obiema rękami, a co do popełnionych błędów,no cóż czasu niestety nie cofniemy, a strach przed kolejnym poparzeniem zabija spontaniczność i pełne otwarcie serca Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 21:54 A jeszcze gdybyś powiedział kto spiewa tą piekną piosenkę...? marzenia sie spełnieją...trzeba tylko baaardzo tego chcieć...wierze w to:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 22:33 dokładnie :) Banach feat.Dziun - Jej piosenka o miłości Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 22:35 a wiesz czyje to?:) Nowa miłość Nie wierzę w to, że wszystko było już, pozwólcie mi na jeszcze parę róż: Jeszcze tylko raz pokochać, ach, jeszcze jeden raz! Nie pragnę wciąż królewną z bajki być, lecz serca dzwon niech nie przestaje bić. Jeszcze tylko raz pokochać, ach, jeszcze jeden raz ! Nie pragnę wciąż królewną z bajki być, lecz serca dzwon niech nie przestaje bić. Jeszcze tylko raz pokochać, ach, jeszcze jeden raz! W tę nową miłość pobiegłabym tak, jak rusza w drogę księżyc i ptak, tę nową miłość umiałabym wziąć, tak jak się bierze rumianki do rąk. Nie wierzę w to, że prześnił się mój czas, pozwólcie mi na jeszcze parę gwiazd: Jeszcze tylko raz pokochać, ach, jeszcze jeden raz! Jeszcze tylko raz usłyszeć szalony serca głos, a potem - wielką ciszę, a potem - noc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Floksja Re: Wiatr jesienny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 22:37 GRATULACJE :)Swietny wiersz :) Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 22:39 tak,pani Agnieszka Osiecka pięknie pisała:) Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 22:39 Nie wiem :(, powiedz Mi , będę szukał :) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 22:40 Dziekuję pięknie:))) koniecznie musze sobie ściągnąć;) piosenke oczywiscie;) ależ dzis piekny księżyc...ciekawe czy ktos zauważył?;) Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 22:42 Księżyc podziwiałem dzisiaj rano :)a piosenkę masz na poczcie Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 22:45 u mnie księżyc otoczony księżycową tęczą, idę zrobić zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 23:03 dozakochania1krok napisała: > u mnie księżyc otoczony księżycową tęczą, > idę zrobić zdjęcie Wyślesz Mi :), Ja nie mam aparatu :) Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 23:11 zdjecia księżycowe robię analogowym aparatem z zoomem,a skanera nie posiadam, więc niestety nie:( Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 23:23 nic nie szkodzi , wiem że masz dobre chęci i myślałem że masz aparat cyfrowy Odpowiedz Link Zgłoś
dozakochania1krok Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 23:33 piękny obraz możnaby namalować,patrzę jak urzeczona przez okno Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 23:42 kiedyś namalowałem zachód słońca , może namaluję wschód księżyca !? :) Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 22:46 Jeszcze raz dziękuję;)))) rano księżyc?? dobrze zrozumiałam? cierpisz na bezsenność?;) Odpowiedz Link Zgłoś
dali5 Re: Wiatr jesienny 06.10.06, 22:59 Dobrze zrozumiałaś dzisiaj o piątej rano , jak szedłem do pracy już był piękny księżyc , podziwiałem go przez szybę autobusu :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Floksja Re: Wiatr jesienny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 23:21 juz o 5 rano :( gdybys spal w moim lozeczku to napewno nie wypuscilabym cie do pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś