Gość: Zuzia IP: *.radom.pilickanet.pl 22.08.03, 17:39 co warto ? dobrze się bawić, drwić z innych, być nieszczęśliwym w obliczu innych, to pewnie jedno, co warto z Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
white.falcon Re: Warto !!!!! 22.08.03, 20:00 Gość portalu: Zuzia napisał(a): > > co warto ? dobrze się bawić, drwić z innych, być nieszczęśliwym > w obliczu innych, to pewnie jedno, co warto > z A moim zdaniem: dobrze się bawić warto z innymi, a nie zkrzywdą dla nich; śmiać się można z głupoty lub sytuacji - nigdy z człowieka; mozna czuć się nieszczęśliwym, ale można postarać się stać się szczęśliwym i uszczęśliwiać (nie na siłę) innych. To warto. Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Warto !!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.230.* 22.08.03, 21:46 > > A moim zdaniem: dobrze się bawić warto z innymi, a nie zkrzywdą dla nich; śmiać> > się można z głupoty lub sytuacji - nigdy z człowieka; mozna czuć się > nieszczęśliwym, ale można postarać się stać się szczęśliwym i uszczęśliwiać > (nie na siłę) innych. To warto. Miło brzmi to, co piszesz ale jednocześnie jest jak wyuczona formułka. Warto....to tak jakby zastanawiać się czy coś się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Warto !!!!! 22.08.03, 22:17 Gość portalu: gb napisał(a): > Miło brzmi to, co piszesz ale jednocześnie jest jak wyuczona formułka. > Warto....to tak jakby zastanawiać się czy coś się opłaca. Jeżeli ktoś zastanawia się nad sformułowaniem kalkulacyjnym "warto", to odpowiedź jest też podobna - sformułowałam określenia do czego warto dążyć, choć nie zawsze to musi się w realnym świecie udać. Samo słówko "warto" nie koniecznie musi oznaczać coś, co ma koszta i zyski lub straty. N.p. pytamy się: "Czy warto przeczytać coś tam coś?" Czyli poświęcić na coś swój czas, który nie jest przekładany na wartość pieniężną. W tym czasie bowiem moglibyśmy leżeć do góry brzuchem na kanapie i marzyć o niebieskich migdałach. Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Warto !!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.230.* 23.08.03, 08:50 white.falcon napisała: > Gość portalu: gb napisał(a): > > > Miło brzmi to, co piszesz ale jednocześnie jest jak wyuczona formułka. > > Warto....to tak jakby zastanawiać się czy coś się opłaca. > > Jeżeli ktoś zastanawia się nad sformułowaniem kalkulacyjnym "warto", to > odpowiedź jest też podobna - sformułowałam określenia do czego warto dążyć, > choć nie zawsze to musi się w realnym świecie udać. Samo słówko "warto" nie > koniecznie musi oznaczać coś, co ma koszta i zyski lub straty. N.p. pytamy > się: "Czy warto przeczytać coś tam coś?" Czyli poświęcić na coś swój czas, > który nie jest przekładany na wartość pieniężną. W tym czasie bowiem moglibyśmy > > leżeć do góry brzuchem na kanapie i marzyć o niebieskich migdałach. > Zdecydowanie wolę pytania: czy masz ochotę na coś? co sprawia Ci przyjemność? co lubisz? A jeżeli już, to nie warto dążyc do tego, co nie jest dla "Ciebie" żródłem radości. Więc jeśli przyjąć takie założenia, to zawsze warto jeżeli łączy się to z przyjemnością dla dążących :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Warto !!!!! 23.08.03, 12:52 Gość portalu: Zuzia napisał(a): > > co warto ? dobrze się bawić, drwić z innych, być nieszczęśliwym > w obliczu innych, to pewnie jedno, co warto > > > z Oj, chyba to winko muszę zawieźć do bratniego miasta na R :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: Warto !!!!! 23.08.03, 22:50 meduza4 napisała: > > > Oj, chyba to winko muszę zawieźć do bratniego miasta na R :-) > Nareszcie ! Głownie chodziło mi o to winko. Mam dość wznoszenia wirtualnych toastów :) z:) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Kurde.... 25.08.03, 11:13 Tylko ja jedno i to samo winko kilku osobom obiecalam :-( Straszna swinia jestem, wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: Kurde.... 25.08.03, 17:23 meduza4 napisała: > Tylko ja jedno i to samo winko kilku osobom > obiecalam :-( > Straszna swinia jestem, wiem... Mnie to już paręnascie razy obiecywałaś i co małpiatko powiesz ? z:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. IP: *.protonet.pl 25.08.03, 18:08 meduza4 napisała: > Tylko ja jedno i to samo winko kilku osobom > obiecalam :-( > Straszna swinia jestem, wiem... nie upic my sie aby za bardzo? :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 18:20 Gość portalu: zahedan napisał(a): > meduza4 napisała: > > > Tylko ja jedno i to samo winko kilku osobom > > obiecalam :-( > > Straszna swinia jestem, wiem... > > nie upic my sie aby za bardzo? :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Tobie tez meduza zaproponować wino " tylko dla mnie ' ? :) z:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. IP: *.protonet.pl 25.08.03, 18:25 sunrise1 napisała: > > Tobie tez meduza zaproponować wino " tylko dla mnie ' ? :) hm.....tego byc...no więc.... czy to byc wino z italia? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 18:58 Gość portalu: zahedan napisał(a): > sunrise1 napisała: > > > > > > Tobie tez meduza zaproponować wino " tylko dla mnie ' ? :) > > hm.....tego byc...no więc.... > czy to byc wino z italia? ;-) To być wino rodem z buta dlugocholewkowego :) czy to wino się nigdy nie skończyć ? z:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. IP: *.protonet.pl 25.08.03, 19:21 sunrise1 napisała: > > czy to wino się nigdy nie skończyć ? > > z:)) może to byc nowy cud w kana galilejska ;-) :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 20:05 Nie, to cud w butelka wińska :))) z:) Odpowiedz Link Zgłoś
von-koza Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 21:05 Eee. Cud to by był, jakby ta butelka jeszcze w ogóle istniała :) Pewnie Meduza cichaczem sama wypiła i teraz nie może Was zaprosić i dlatego zwodzi :))) He, he :) Pozdrawiam von Koza Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 21:40 hmmm, parę dni temu jeszcze miała...muszę przeprowadzić małe śledztwo :) z:) Odpowiedz Link Zgłoś
von-koza Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 21:50 Eee tam,w środku pewnie Sofia była, albo sok jakiś :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 22:00 Juz sobie przypomniałam...tam była Bycza Krew :)) z:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 22:04 Hmmm... ja pamiętam, że gdzieś tu Meduza pisała, że butelka, co z południa przywieziona, daaaaaawno wypita :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 22:09 kwasna_cytryna napisała: > Hmmm... ja pamiętam, że gdzieś tu Meduza pisała, że butelka, co z południa > przywieziona, daaaaaawno wypita :PPP Dobrze sobie przypominasz, tyle że tych butelek było całe dwie :) z:) Odpowiedz Link Zgłoś
von-koza Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 22:04 Oooo! To i kaszanka może będzie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 25.08.03, 22:08 kaszanaka from Italy ? z:)) Odpowiedz Link Zgłoś
von-koza Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 26.08.03, 11:50 sunrise1 napisała: > > kaszanaka from Italy ? > Niee... Kaszanka of "Bycza Krew" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re:jedna butelka na kilkanascie osób?????.. 26.08.03, 14:29 von-koza napisał: > sunrise1 napisała: > > > > > kaszanaka from Italy ? > > > Niee... Kaszanka of "Bycza Krew" :))) ła, ła, ła.... :) Jak nie golonka to kaszanka, a później będą pewnie nerki i móżdzek, aaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) z:) Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: Warto !!!!! 24.08.03, 11:03 Gość portalu: Zuzia napisał(a): > > co warto ? dobrze się bawić, drwić z innych, być nieszczęśliwym > w obliczu innych, to pewnie jedno, co warto na pewno nie warto udawać, nie warto tłumić własych pragnień, o ile nie są one już mechanizmami uzależnienia od człowieka, czy środka. Jednakże jak spojrzy się głębiej w naturę ludzką i powrócą wszystkie egzystencjalne pytania - to już lepiej dać się oszukać, uwierzyć w medialną rzeczywistość, dać się uwarunkować jak pies Pawłowa: wojna, przemoc, korupcja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Warto !!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.230.* 24.08.03, 11:06 apf napisał: > Gość portalu: Zuzia napisał(a): > > > > > co warto ? dobrze się bawić, drwić z innych, być nieszczęśliwym > > w obliczu innych, to pewnie jedno, co warto > > na pewno nie warto udawać, nie warto tłumić własych pragnień, o ile > nie są one już mechanizmami uzależnienia od człowieka, czy środka. > > Jednakże jak spojrzy się głębiej w naturę ludzką i powrócą > wszystkie egzystencjalne pytania - to już lepiej dać się > oszukać, uwierzyć w medialną rzeczywistość, dać się uwarunkować > jak pies Pawłowa: wojna, przemoc, korupcja ... Dlaczego tak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: Warto !!!!! 24.08.03, 11:13 Gość portalu: gb napisał(a): > > Jednakże jak spojrzy się głębiej w naturę ludzką i powrócą > > wszystkie egzystencjalne pytania - to już lepiej dać się > > oszukać, uwierzyć w medialną rzeczywistość, dać się uwarunkować > > jak pies Pawłowa: wojna, przemoc, korupcja ... > > Dlaczego tak sądzisz? Sądzę, bo mam władzę sądzenia. Wypowiadając się na forum publicznym ad-hoc buduję zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Warto !!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.230.* 24.08.03, 11:30 > > Dlaczego tak sądzisz? > > Sądzę, bo mam władzę sądzenia. Wypowiadając się na forum publicznym > ad-hoc buduję zdania. Ach! O tym nie wiedziałam (że masz władzę) Ale teraz już wiem. Gdybyś Ty wiedział jeszcze dlaczego akurat takie zdania budujesz a nie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: Warto !!!!! 24.08.03, 11:41 Gość portalu: gb napisał(a): > > > > Dlaczego tak sądzisz? > > > > Sądzę, bo mam władzę sądzenia. Wypowiadając się na forum publicznym > > ad-hoc buduję zdania. > > Ach! O tym nie wiedziałam (że masz władzę) Ale teraz już wiem. Gdybyś Ty > wiedział jeszcze dlaczego akurat takie zdania budujesz a nie inne. Poddajesz krytyce moją władzę sądzenia? Czuję Kanta Wypowiadałem się na temat "czy warto", trochę empatii dla zagubionej w sobie Zuzi, trochę wpływu porannej lektury "Do androids dream of electronic sheep?", a może pijesz do "mechanizmów uzależnienia"? Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: Warto !!!!! 24.08.03, 11:50 apf napisał: > Wypowiadałem się na temat "czy warto", trochę empatii dla zagubionej > w sobie Zuzi, trochę wpływu porannej lektury "Do androids dream of > electronic sheep?", a może pijesz do "mechanizmów uzależnienia"? Apf, Twoja empatia polega aktualnie na tym, że poczułeś jak ja chęć prowokacji ? Bo zagubiona to ja raczej nie jestem :))) z:) ps mimo wszystko to sympatyczne, jeśli ktoś odczuwa w czasem zbliżony sposób;) Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: Warto !!!!! 24.08.03, 12:02 sunrise1 napisała: > Bo zagubiona to ja raczej nie jestem :))) nie będę kopii kruszył, ale "być nieszczęśliwym w obliczu innych" to jednak wyrażenie pewnego zagubienia asertywnej postawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: Warto !!!!! 24.08.03, 12:07 apf napisał: > nie będę kopii kruszył, ale "być nieszczęśliwym w obliczu innych" > to jednak wyrażenie pewnego zagubienia asertywnej postawy:) To jakby powiedzieć: nie, nie będę nieszczęśliwym w obliczu innych, czy może raczej: nie, będę szczęśliwy w obliczu innych ??? Najlepiej jednak chyba byłoby powiedzieć: na złość całemu światu będę szczęśliwy :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 a może nie na złość ? 24.08.03, 14:24 kwasna_cytryna napisała: > > To jakby powiedzieć: nie, nie będę nieszczęśliwym w obliczu innych, czy może > raczej: nie, będę szczęśliwy w obliczu innych ??? Najlepiej jednak chyba > byłoby powiedzieć: na złość całemu światu będę szczęśliwy :PPP Bo chyba byłoby miło, gydby wszyscy mogli być szczęśliwi? Może być szcześliwym ot tak, po prostu, być szczęśliwym zwyczajnie, nie istotne , co inni pomyślą ( ukłon w stronę asertywności apfa:) i...chyba tak trzymać :) z:) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise1 Re: Warto !!!!! 24.08.03, 14:22 apf napisał: > > Bo zagubiona to ja raczej nie jestem :))) > > nie będę kopii kruszył, ale "być nieszczęśliwym w obliczu innych" > to jednak wyrażenie pewnego zagubienia asertywnej postawy:) Dobrze, ze jesteś ugodowo nastawiony , bo to wyrażenie to było wyłącznie tylko wrażenie :) z:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Warto !!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.230.* 24.08.03, 18:53 apf napisał: > Gość portalu: gb napisał(a): > > > > > > > Dlaczego tak sądzisz? > > > > > > Sądzę, bo mam władzę sądzenia. Wypowiadając się na forum publicznym > > > ad-hoc buduję zdania. > > > > Ach! O tym nie wiedziałam (że masz władzę) Ale teraz już wiem. Gdybyś Ty > > wiedział jeszcze dlaczego akurat takie zdania budujesz a nie inne. > > Poddajesz krytyce moją władzę sądzenia? Czuję Kanta Nie śmiem poddawać krytyce niczego. > > Wypowiadałem się na temat "czy warto", trochę empatii dla zagubionej > w sobie Zuzi, Cóz...tego właśnie natura mi poskąpiła. trochę wpływu porannej lektury "Do androids dream of > electronic sheep?", a może pijesz do "mechanizmów uzależnienia"? Nie ulegam wpływom, piję do wszystkiego, z natury. Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: Warto !!!!! 25.08.03, 11:43 Gość portalu: gb napisał(a): > Nie ulegam wpływom, piję do wszystkiego, z natury. dobra z ciebie kobieta, choć przytule cię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Warto !!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.230.* 25.08.03, 14:44 apf napisał: > Gość portalu: gb napisał(a): > > > Nie ulegam wpływom, piję do wszystkiego, z natury. > > dobra z ciebie kobieta, choć przytule cię! Nie wiem czy warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: Warto !!!!! 25.08.03, 15:08 Gość portalu: gb napisał(a): > > dobra z ciebie kobieta, choć przytule cię! > > Nie wiem czy warto :) A zobacz jaki jest tytuł wątku - pewnie, że warto !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Warto !!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.230.* 25.08.03, 15:21 apf napisał: > Gość portalu: gb napisał(a): > > > > dobra z ciebie kobieta, choć przytule cię! > > > > Nie wiem czy warto :) > > A zobacz jaki jest tytuł wątku - pewnie, że warto !!!! No własnie odpowiedz była pod tytuł. Nie zauważyłam wykrzykników :)W mojej głowie są znaki zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś