Dodaj do ulubionych

Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-)

08.09.03, 07:41
Za oknem piękne Słońce,
rześki poranek,
sympatyczna pogoda :-))))
Obserwuj wątek
    • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:05
      Sympatyczna pogoda...pierwsze przeziębienie, ból gardła i okropny katar. Ja
      wysiadam, po pierwszym weekendzie. Nie chce mi się iść do lekarza, bo pewnie
      położyłby mnie do łóżka.
      Miłego tygodnia :-)
      No i dzień dobry Ka_:-)
      • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:16
        Dzieńdobry Mandaryn_ko :-))))

Ale w łóżeczku mogłoby być całkiem miło :-)))
        Wyzdrowieć oczywiście :-)))
        Miłego dnia :-)

Jak minął weekend?
        • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:18
          Witam ka_27!! Jak samopoczucie? Czy dało sie wypocząć?
          • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:22
            Witaj :-)))

Weekend był udany i słoneczny :-)))
    • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:16
      Jak samopoczucie po Weekendzie mandarynk_ko?
      • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:29
        Weekend minął pod znakiem aspiryny i syropu od kaszlu, nie nadążam zmieniać
        chuseczek do nosa...:-(
    • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:30
      najgorsze jest to, że juz wszystkich w domu zaraziłam tym katarem;-(
      • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:32
        Ale leczony katar minie po 7 dniach, a jak nie pójdziesz do lekarza, to
        będziesz pociągająca cały tydzień :-))))
        • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:35
          No to wolę sie leczyc sama, niz tracic czas i nerwy w kolejce do lekarza. poza
          tym musiałabym wstac o 5 rano, żeby zająć sobie kolejkę do jakiegoś sensownego
          lekarza, a na to nie miałam porostu siły i zdrowia...
          • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:59
            Czyli lepiej być chorym, niż zdrowym????????
            • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:05
              Nieee, :-) lepiej leczyć się samemu, niz tracić czas na wątpliwą pomoc
              lekarza...:-)
              • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:13
                Dlaczego wątpliwą?
                • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:19
                  Dlatego, że...nie wierzę i nie ufam politykom i lekarzom :-). Oczywiście nie
                  generalizuję, są jednostki, którym rzeczywiście można powierzyć opiekę nad swym
                  chorym ciałem( mam na uwadze lekarzy) ale prawdopodobieństwo, że trafię na
                  dobrego lekarza, który czuje swe rzemiosło, cały czas pogłębia swą wiedzę
                  medyczną jest takie jak trafienie szóstki w totolotku. :-)
                  • kwasna_cytryna Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:24
                    Nie zaufasz póki nie ZNAJDZIESZ lekarza, który będzie Ci odpowiadał. Ale po to
                    żeby znależć trzeba szukać, bez tego sie nie da ...
                    Witajcie :))
                    • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:33
                      Szukaj a znajdziesz? :-)))

Dzieńdobry :-)
                      • kwasna_cytryna Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:37
                        Kto nic nie robi, nawet nie ma szansy się pomylić.
                        • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:42
                          Witaj cytryno :-). Miłego dnia.
                          To fakt, każdemu należy dać szansę, aby mógł sie nauczyć i poeksperymentować,
                          ale jeśli ktoś eksperymentuje już kilkanaście lat, to chyba nie świadczy juz o
                          nim najlepiej? To już chyba nazywa się brak wiedzy fachowej, brak kompetencji?
                          • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:43
                            Człowiek uczy się całe życie :-))))
                          • kwasna_cytryna Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:07
                            mandaryn_ka napisała:

> Witaj cytryno :-). Miłego dnia.
                            > To fakt, każdemu należy dać szansę, aby mógł sie nauczyć i poeksperymentować,
                            > ale jeśli ktoś eksperymentuje już kilkanaście lat, to chyba nie świadczy juz
                            o
                            > nim najlepiej? To już chyba nazywa się brak wiedzy fachowej, brak
                            kompetencji?

A może brak szczęścia? Ale to nie oznacza, że dalej czynić prób nie trzeba.
                            Inaczej może się zdarzyć, że niby zwykły katar skończy się zapaleniem płuc.
                            • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:22
                              Masz racje cytryno, zdarza sie sie , że z błachej sprawy może urodzic sie
                              poważny problem. Ale narazie panuję nad sytuacją :-)
    • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:34
      Proszę pomóżcie mi mądrale informatyczne, bo próbowałam, próbowałam i nic mi
      nie wyszło...Wczoraj próbowałam uruchomic film na płytce CD i nie wiedziałam,
      jak spowodować, aby pojawiły sie pod wizja napisy z tłumaczeniem. Dostałam
      wskazówkę, aby wejść All Player, ale u mnie nie ma na ekranie czegoś takiego
      jak All Player ;-(, No chyba , że ja slepa jestem...:-(
      • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 08:53
        Mandaryn_ko! Pomioc już w drodze :) Nie ma czego panikować. te programy są
        proste w obsłudze tylko trzeba być cierpliwym:) Jakiej pomobcy potrzebujesz
        od "pogotowia":)?
        • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:04
          Kupiłam sobie komputer i nie potrafię z niego skorzystać:-(, każda pomoc jest
          mi niezbędna! Mam kilka fajnych filmów na płytkach CD, zainstalowalam sobie
          kodeki. Gdy otwieram film jest obraz, dźwięk, ale nie mogę uruchomić
          tłumaczenia pod filmem obcojęzycznym ( no wiesz, tych napisów takich jak w
          kinie). Nie mam u siebie takiej ikonki All Player, szukałam i w ogóle niegdzie
          jej nioe moge znaleźć ( a podobno tam trzeba wejść , żeby to uruchomić.
          • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:13
            Musisz sobie zainstalować taki program ( odtwarzacz) pod nazwą ALL PLAYER.
            Napewno gdzieś na płytkach masz coś takiego. Wówczas wszystko stanie sie
            proste:)
            • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:21
              Rozumiem, dzięki za pomoc :-).
              • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:24
                Mam nadzieję że sie przydala na coś? Aczkolwiek była bardzo lakoniczna bo
                poprodstu trzeba mieć ten program. A jak Twój katar ? NA jakim jest etapie?
                Który to ddzień? Pewnie boso spałas?:>))
                • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:39
                  Oj, spałam Ci ja boso, ale dziś założę sobie trampki i wełniane skarpetki :-).
                  A katar trwa już 3 dzień, według wyliczeń ka_27, zostały mi jeszcze 4 dni
                  męczarni ;-)
                  • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:44
                    Czyli w czwartek będziesz zdrowa jak rydz :-))))
                    • Gość: mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) IP: *.powiatradomski.pl 08.09.03, 10:11
                      daj mi Panie Boże...:-)
                      • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:12
                        Da Ci, da Ci :-)))))))
                  • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 09:56
                    ale jak nie będziesz leczyłt to i tak trwa to tydzień wiec czwartek jest
                    optymalnym terminem.A jeśli nie przejdzie to nie wiem....?? Moze ....
                    wiesz ... dawno , dawno temu to jak cośbolało albo dkouczało to obcinano. No
                    tak tylko nie wiem jakbyś sie wtedy czuła? Oj to chyba nie najlepszy pomysł:(
                    • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:03
                      Chyba z tym obciananiem to nie najlepszy pomysł ... :-P

Jest ładna, więc po co obcinać?
                      • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:08
                        chyba masz racje. Troszkę przesadziłem :(
                        • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:11
                          Czas na małą rehabilitację, zaproś ją do dobrej restauracji :-)
                      • Gość: mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) IP: *.powiatradomski.pl 08.09.03, 10:13
                        Jest ładna ?? A Ty skąd to możesz wiedziać ?? Mandarynki są smaczne, o tym
                        słyszałam i to wiem, ale , że są ładne ?? :-)
                    • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:19
                      Obiecuję, że jak mi do czwartku nie przejdzie, to obetne sobie nos...:-)
                      , a jak mi go będzie brakować, to sobie dosztukuję taki drewniany, jak u
                      Pinokia...;-)
                      • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:28
                        Mandarynki są i smaczne i ładne :-)))))
                        • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:37
                          No, niesposób się z tym nie zgodzić...:-)
                          • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:40
                            mandaryn_ka napisała:

> No, niesposób się z tym nie zgodzić...:-)
                            Wiec w ramach przepraosin zapraszam na kawkę..:)
                      • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:32
                        Przepraszam mandaryn_ko! Troszke przesadziłem. Już mnie skarconoi
                        zaproponowano abym w ramach przeprasin za niezbyt udany pomwsł z obcieciem
                        nosa zaprosił Cie na kawke- Co Ty na to?
                        • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:40
                          Hmmm, bardzo mi miło, ale mandarynki mają pewną zasadę, której nigdy nie
                          łamią: "Nie umawiają się z obcymi adminami" :-). Co by na to mama powiedziała ??
                          • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:46
                            mandaryn_ka napisała:

> Hmmm, bardzo mi miło, ale mandarynki mają pewną zasadę, której nigdy nie
                            > łamią: "Nie umawiają się z obcymi adminami" :-). Co by na to mama
                            powiedziała ?
                            > ?
                            Mama miała bardzo dobrą zasadę. Nigdy nic nie wiadomo. NO No nie myślałem że
                            mandaryn_ki tak bardzo słuchają mam?
                            • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 10:51
                              Manadaryn_ko !

Ale Ty się nie umawiasz, lecz tylko przyjmujesz zaproszenie do ekskluzywnej
                              restauracji w ramach przeprosin :-)))
                              • kwasna_cytryna Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 11:09
                                Chwilowo mandaryn_ka katar leczy - dajcie odetchnąć kobiecie :)))
                                • Gość: mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) IP: *.powiatradomski.pl 08.09.03, 11:23
                                  Admin! ka_27!
                                  W restauracji będzie reprezentować mnie mój pełnomocnik - kwaśna cytryna :-).
                                  To bardzo piękna i mądra kobieta, tylko mi się o nią nie strzelać, co najwyżej
                                  możecie podjąć walkę na szpady ...;-). No po spotkaniu grzecznie odprowadzić do
                                  domku, GRZECZNIE! powtarzam...:-)
                                  • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 11:25
                                    Ale ja chciałbym nieśmiało zauważyć, że to Admin_dzin ma Cię przeprosić i
                                    zaprosić do ekslzywnej restauracji i jeszcze kwiatka pięknego podarować :-))))
                                    • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 11:37
                                      Och! A ja naiwna sądziłam, że i Ty masz na to ochotę ?? Co ja sobie w ogóle
                                      wyobrażam ?? Jak śmiałam tak pomyśleć ?? :-)
                                      Przecież, to niedorzeczne, aby książę ka_27 zechciał zaprosić biedną,
                                      aczkolwiek z dobrego domu mandaryn_kę do dobrej restauracji i na dodatek
                                      podarować jej kwiatka...:-)
                                      Takie rzeczy zdarzają sie tylko w bajkach hmmm, zdaje się , że kiedyś opisali
                                      podobną historię bracia Grimmm w " Kopciuszku"...
                                      • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 11:48
                                        To Admin_dzin Cię przeprasza i zaprasza, a nie ja :-)))))
                                        • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 11:54
                                          Owszem, ale na wyraźną Twoją sugestię...To Ty byłeś pomysłodawcą zaproszenia
                                          mnie przez admina do "dobrej restauracji (upsss zapomiałabym)i innych atrakcji
                                          z tym związanych - zakupu kwiatka...
                                          • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 11:57
                                            Oddaję tę kwestię osobie zainteresowanej :-))))
                                            • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:05
                                              A ja to, co powyżej napisałam, oddaję rozwadze twemu rozsądkowi. Doprawdy
                                              ka_nie musisz dbać o moje samopoczucie i ewentualne spędzanie wolnego czasu w
                                              towarzystwie, jakie Ty sam mi zaproponujesz ...
                                              • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:15
                                                Miłego dnia, do widzenia ...
                                                • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:18
                                                  :-) Miłego dnia!
                                • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:26
                                  Ależ my dajemy odetchnąc chorej kobiecie :-))))))
                                  • kwasna_cytryna Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:28
                                    Ka, to wypijmy za zdrowie :))
                                    • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:29
                                      Na pohybel katarowi !! :-P

I jeszcze jeden i jeszcze dwa ... :-))))
                                      • kwasna_cytryna Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:34
                                        No no , tyle i tak szybko ??? Może nie przesadzaj :PPPP To miało być za zdrowe
                                        ;PPPP A przy takim tempie zdrowie stracić można :)))
                                        • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:40
                                          A kto z nami nie (...) :-)))))) ...
                                          ... too Mandaryn_ka będzie pociągająca noskiem :-))))
                                          • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:47
                                            ka_27 napisał:

> A kto z nami nie (...) :-)))))) ...
                                            > ... too Mandaryn_ka będzie pociągająca noskiem :-))))
                                            Wiec jak wszyscy to ja też sie przyłączam do wypicia zdrówka mandarym_ki.
                                            Niech sie nie męczy i niech nie bedzie pociągająca.. Noskiem!!!:>)
                                          • kwasna_cytryna Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:49
                                            A to może ja się dowiem, co pijemy ??
                                            • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:52
                                              pijemy zdrowie mandarym_ki aby szybko wyzdrowiala
                                              • kwasna_cytryna Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:54
                                                Że zdrowie to jasne, ale czym ???? I jak mocnym ?? :PPP
                                              • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:55
                                                Pijemy zdrowie Mandarym_ki aby szybko wyzdrowiała
                                                i była pociagająca nadal (ale nie noskiem) :-)))))
                                                A co pijemy? Oczywiście za zdrowie pięknych pań :-))))
                                                • admin_dzin Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:57
                                                  Masz racjęka_27 . Pojemy za zdrowie pięknych Pań!!
                                                  • kwasna_cytryna Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 12:59
                                                    Rozszumiały się wierzby .. pociągające .....
                                                    Juz w uszach to słyszę :PPPP
                                                  • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 13:05
                                                    Zdrowie pieknych pań i pociągających nas pań także :-))))
                              • Gość: mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) IP: *.powiatradomski.pl 08.09.03, 11:19
                                Ka_mój Drogi, ja nie przyjmuję zaprosin...:-), owszem dziękuję za nie i
                                grzecznie odmawiam...:-)
                            • Gość: mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) IP: *.powiatradomski.pl 08.09.03, 11:18
                              Muszę Ci powiedzieć, że każda mandarynka wynosi z domu elementarne zasady
                              dobrego wychowania i wiele, wiele madrości ąyciowych :-)
                              • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 11:23
                                Ale tu liczy się staranie kolegi Admin-dzina :-)))))
                                Może i kwiatka kupi? :-)))
                                • mandaryn_ka Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 11:46
                                  Widzę, że za wszelką cenę chcesz się sprawdzić w roli swata. No muszę z
                                  przykrością zauważyć, że, gdyby każdy swat podchodził tak pasywnie do sprawy,
                                  to ludzie przestaliby łączyć się w pary...Nie nadajesz się do tego. Zajmij się
                                  czymś innych, no nie wiem, może zacznij hodować gęsi, albo załóż hodowlę
                                  tulipanów...Zdążysz do 8 marca i trochę kieszenie napchasz...:-)
                                  • ka_27 bez komentarza 08.09.03, 11:47
                                    ...
                                    • mandaryn_ka Re: bez komentarza 08.09.03, 11:51
                                      To bardzo wygodne stwierdzenie, które najłatwiej wypływa z ust wówczas, kiedy
                                      brakuje już jakichkolwiek argumentów...
                                    • kwasna_cytryna Re: bez komentarza 08.09.03, 11:56
                                      Mandarn_ko,

sama napisałaś, że z domu wynosi się zasady dobrego wychowania....
                                      Ale zdaje się, że sama własnym słowom zaprzeczyłaś w następnych postach.

P.S.
                                      Wiesz, raczej poradzę sobie bez konieczności bez reprezentowania kogokolwiek
                                      :))))
                                      • ka_27 bez komentarza 08.09.03, 11:58
                                        Widzę, że za wszelką cenę chcesz się sprawdzić w roli swata. No muszę z
                                        przykrością zauważyć, że, gdyby każdy swat podchodził tak pasywnie do sprawy,
                                        to ludzie przestaliby łączyć się w pary...Nie nadajesz się do tego. Zajmij się
                                        czymś innych, no nie wiem, może zacznij hodować gęsi, albo załóż hodowlę
                                        tulipanów...Zdążysz do 8 marca i trochę kieszenie napchasz...:-)

To były właśnie właściwe argumenty ...
                                        ...
                                      • mandaryn_ka Re: bez komentarza 08.09.03, 12:16
                                        Kwaśna cytryno, czy mogłabyś mnie zatem uświadomić, którymi postami
                                        zaprzeczyłam mojemu dobremu wychowaniu, które jak wspomniałam wyniosłam z
                                        domu ??
                                        • kwasna_cytryna Re: bez komentarza 08.09.03, 12:24
                                          Mandaryn_ko,

ten o księciu oraz o hodowli nie były w dobrym tonie.
                                          Ten o reperezentowaniu i pełnomocnictwach również....
                                          • mandaryn_ka Re: bez komentarza 08.09.03, 13:08
                                            Cytrynko - to były czyste żarty, ale jeśli uraziłam Was nimi , to szczerze
                                            przepraszam, obiecuję, że nie będę juz żartować w ten sposób w rozmowie z
                                            Wami...
                                            • kwasna_cytryna Re: bez komentarza 08.09.03, 13:12
                                              Dobry żart jest tynfa wart, tak to się mówi :)))
                                              • ka_27 A ten tynf ... 08.09.03, 13:22
                                                ... to butelka dobrego wina :-))))
    • taka_tam Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 13:50
      ach, ten beztroski, słoneczny weekend... :-) aż szkoda było wracać w ten
      wielkomiejski zgiełk :-(
      a widzieliście w nocy księżyc? coś nieprawdopodobnego!
      • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 13:59
        Witaj Taka_tam :-)

A bliny były palce lizać :-)))
        Widziałem ksieżyc, piękny widok :-)))
        Ale fajnie, że miałaś taki beztroski i słoneczny weekend ;-)
        • taka_tam Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 14:01
          cieszę się, że smakowały :-)
          • kwasna_cytryna Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 14:06
            Chyba coś mnie ominęło :(
            • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 14:12
              Ale liczę na kolejne zaproszenie :-))))
              • taka_tam Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 14:16
                właściwie to możesz/cie wpadać bez zaproszenia. w mojej kuchni zawsze znajdzie
                się coś do spałaszowania. z przyjemnością ugoszczę :-)
                • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 14:26
                  Będzie mi miło i mniemam, ze tak zawsze smacznie :-))
                  Ocywiście mam na mysli atmosferę :-)))))
                  • taka_tam Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 14:57
                    "atomsferę" z akcentem na "mo", żeby było bardziej wyrafinowanie ;-)))
                    • taka_tam Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 14:59
                      miało być: atmosferę :-))
                      • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 15:09
                        Tak :-)

atMOsfera u Ciebie jest zawsze wspaniałą i te bliny :-)))))))
                        • taka_tam Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 15:40
                          a może jakieś sugestie, co do ulubionego dania, które miałabym przygotować
                          następną razą? :-) na deser domyślam się, że smakowite mandarynki? ;-)
                          • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 15:45
                            Musisz mnie sama zaskoczyć :-)))))
                            • taka_tam Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 16:10
                              hmmm... trudne zadanie... może choć sugestie, co preferujesz? lubisz mięsa, czy
                              jesteś wegetarianinem? gustujesz w kuchni włoskiej, francuskiej, chińskiej,
                              hinduskiej czy bałkańskiej? tolerujesz "polszczyznę" - chleb ze smalcem i
                              domowy chleb?
                              • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 16:13
                                Zaproś, to sama zoabczysz :-)))))
                                • taka_tam Re: Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 08.09.03, 16:23
                                  no przecież zaproszenie jest cały czas aktualne?
                                  • ka_27 Po pierwszym wrześniowym weekendzie :-) 09.09.03, 07:21
                                    Pamiętam o tym i z chęcią będę korzystał :-)))
    • von-koza BLINY :))) 08.09.03, 16:03
      W sprawie pysznych dań:
      Zabrałem sie za te bliny :))) - kompletna klapa :)))
      Nie mam miksera, więc takie cacka mieszam w butelce (całe szczęście, że
      plastikowej, po wodzie mineralnej). Zapomniałem odkręcić zakrętkę... Ci co
      bawią się z drożdżami, będą to sobie w stanie wyobrazić :)))
      Cóż - żona nie była zachwycona widokiem kuchni
      Zabrałem się do sprawy jeszcze raz.
      Nie wiem czemu - ale były w środku surowe (może dlatego, że zamiast mąki
      gryczanej dałem żytnią?), a z zewnątrz zacząły się palić. Setki razy robiłem
      podobne placki i tak się nie działo :(
      Takie niedopieczone włożyłem do piekarnika - wyszły jakieś czarne suchary :(
      Ale ze mnie kucharz, co? :)))

Pozdrawiam, zwłaszcza Taką_tam :))) - za tydzień spróbuję znowu, nie odpuszczę
      tym blinom :)))

von Koza

P.S. Taka_tam - jakiej wielkości mają być te placki?
      • taka_tam Re: BLINY :))) 08.09.03, 16:21
        wiem, że nie powinnam, ale uśmiałam się setnie czytając o twoich zmaganiach z
        blinami :-))) pytanie zasadnicze - dlaczego wlałeś ciasto do butelki?! :-)
        następnym razem przygotowuj je w dużej misie. nie musisz używać miksera. ja go
        nie używam i bliny się udają. połączenie dwóch rodzajów mąki chyba też nie
        powinno dać takich efektów, bo wiem, że to się praktykuje. do smażenia trzeba
        dawać sporo oleju/oliwy, bo bliny dużo "piją".
        well, well... kózko, wyślę ci szczegółowy przepis na priva. tam będziesz miał
        wszystko wyszczegółowione. a twoja żona i tak powinna być z ciebia dumna :-)
        • von-koza Re: BLINY :))) 08.09.03, 16:28
          taka_tam napisała:

> wiem, że nie powinnam, ale uśmiałam się setnie czytając o twoich zmaganiach z
          > blinami :-)))

Nie dziwię Ci się :))), dobrze, że otwarłem tą butelkę w swoim, a nie sufitu
          kierunku :)))

>pytanie zasadnicze - dlaczego wlałeś ciasto do butelki?! :-)

Zawsze tak robię przy naleśnikach, żeby lepiej rozmieszać składniki, tyle że
          wcześniej zostawiałem ją otwartą :)))

> well, well... kózko, wyślę ci szczegółowy przepis na priva. tam będziesz miał
          > wszystko wyszczegółowione.

Dzięki :)

>a twoja żona i tak powinna być z ciebia dumna :-)

Nawet była, głównie z powodu zapału :)))

Pozdrawiam
          von Koza

• taka_tam Re: BLINY :))) 09.09.03, 14:00
            kózko... poszły bliny na twoje konto e-mail :-)
            pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka