Dodaj do ulubionych

Romantyzm Forum Romantica

15.09.03, 20:41
Chcialam grzecznie spytac, na czym polega romantyczny charakter tego forum i
jego bywalcow? Poczytalam pare watkow i tak: albo same klotnie i docinki,
albo jakis belkotliwe dialogi w ktorych nie bardzo wiadomo, o co chodzi
rozmowcom poza tym, ze kazdy chce sie przedstawic w jak najlepszym swietle.
Zadnych uniesien, zadnych ekstaz czy porywow serca, poezji jak na lekarstwo.
No jeszcze tak sobie mysle, ze moze chodzic o to, ze watki sa dlugie,
powykrecane i zawile jak dusza romantyka na wygnaniu. Gdzie wiec jest ten
romantyzm?
Dziekuje za uwage i prosze o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: zahedan Re: Romantyzm Forum Romantica IP: *.protonet.pl 15.09.03, 20:46
      bo najwazniejsze byc to co niewidoczne dla oczu..... ;-) a przynajmniej na
      pierwsza rzut tego oka...:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • debi_bebi Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 20:50
        a gdzie to niby jest, bo ja widze same literki i slowa, slowa, slowa.
        Slowotok.
        • Gość: zahedan Re: Romantyzm Forum Romantica IP: *.protonet.pl 15.09.03, 20:57
          debi_bebi napisała:

> a gdzie to niby jest, bo ja widze same literki i slowa, slowa, slowa.
          > Slowotok.
          aaaaaaaa....tego to ja ci nie powiedziec"szukajcie a znajdziecie...."
          • debi_bebi Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 21:00
            to mnie zupelnie nie przekonuje, jakby tak mialo byc, to po co komu forum o
            nazwie romantica? Chyba, ze tu sie a propri zaklada, ze kazdy kto tu cos
            napisze jest od razu romantyczny. To sioe nazywa mydlenie oczu.
            • Gość: zahedan Re: Romantyzm Forum Romantica IP: *.protonet.pl 15.09.03, 21:06
              "fasolka po bretonsku" też niewiele mieć wspólna sprawa z Bretania-i to
              dopiero mydlenie oczy byc
              • debi_bebi Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 21:13
                jak romantyzm uprawiany tutaj przynosi takie skutki jak fasolka po
                bretonsku...
            • white.falcon Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 21:11
              Szanowna Autorko, FR powstało dawno temu (mamuty tego nie pamiętają) i to co
              się tu dzieje, to trzeba rozgryźć samemu, zrozumieć, o co tu chodzi, poczytać
              archiwum. To FR ma swoich kilka warstw, które odkryjesz, gdy trochę na nim
              popiszesz. Doświadczenie - ciekawe i wciągające. Poznasz ludzi ze wpisów, gdy
              odważysz się i przyjdziesz/przyjedziesz na któreś nasze spotkanie. A poza
              tym ... wszystko zależy od Ciebie.

Zapraszam do pisania na FR. Sądzę, że inni Cię też zaproszą.:)

Pozdrv.:)
              • debi_bebi Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 21:26
                dziekuje za zaproszenie, pomysle nad tym. nie bardzo mi odpowiada bujajacy w
                chmurach romantyzm jako postawa zyciowa, ale jesli czytajac Wasze watki,
                doznam w sobie jakiegos tajemnego i nieznanego mi dotad porywu duszy, to kto
                wie??
                • white.falcon Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 21:33
                  debi_bebi napisała:

> dziekuje za zaproszenie, pomysle nad tym. nie bardzo mi odpowiada bujajacy w
                  > chmurach romantyzm jako postawa zyciowa, ale jesli czytajac Wasze watki,
                  > doznam w sobie jakiegos tajemnego i nieznanego mi dotad porywu duszy, to kto
                  > wie??

Tu doznasz nie tylko porywów duszy, ale doswiadczysz też twardej
                  rzeczywistości. Forum takie jest z nazwy, ale jest tworem, który jednoczy, a
                  też dzieli, potrafi niszczyć i budować ... Cóż - długo mówić. Zapoznaj się sama
                  i wyciągnij z tego zapoznania się odpowiednie wnioski.

• Gość: mario2 Re: Romantyzm Forum Romantica IP: 217.7.150.* 15.09.03, 21:11
      a romantyzm, w/g ciebie ( z premedytacja z malej litery, bo brak szacunku za
      wypowiedzi na FT) to tylko zamglone oczy, mokra chusteczka i drzenie lydek?
      Dziecie, pozyj jeszcze ze kilka latek a dowiesz sie od zycia czegos innego.
      • debi_bebi Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 21:15
        ja wlasnie przyszlam sie tu czegos dowiedziec. Widze, ze masz sie za bardzo
        kompetentnego w tej dziedzinie, to moze ty udzielisz mi odpowiedzi?
        • Gość: mario2 Re: Romantyzm Forum Romantica IP: 217.7.150.* 15.09.03, 21:29
          nie udziele, bo i tak nie zrozumiesz. Poza tym to kwestia indywidualnych
          wyborow i preferencji. O wrazliwosci nie wspomne
          • debi_bebi Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 21:52
            masz mnie za tepa umyslowo, ze uwazasz, ze nie zrozumiem? ciekawa wrazliwosc,
            jak na romantyka
            • Gość: mario2 Re: Romantyzm Forum Romantica IP: 217.7.150.* 15.09.03, 21:58
              a kto powiedzial ze jestem roman-tykiem? martwi mnie tylko Twoje poczucie
              nizszosci, bo ja cie jeszcsze glabem nie nazwalem, a sama to sugerujesz :o)
              • debi_bebi Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 22:12
                glab ze mnie, czy nie glab, jak zechciales mnie nazwac wlasnie przed chwila,
                liczylam jednak na wypowiedzi zawierajace jakies wskazowki dotyczace
                romantyzmu, lae najwidoczniej romantyzm to takie owijanie w bawelne. Tylko
                czego, jak sie pytam? Zapewne tak wrazliwej duszy jak twoja, w to nie smiem
                watpic....

Gość portalu: mario2 napisał(a):

> a kto powiedzial ze jestem roman-tykiem? martwi mnie tylko Twoje poczucie
                > nizszosci, bo ja cie jeszcsze glabem nie nazwalem, a sama to sugerujesz :o)
            • kwasna_cytryna Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 21:59
              Proszę nie pokrzykiwać, bo jak sama powiedziałaś, krzyków tu ostatnio sporo.
              Poza tym mario2 jest na gościnnych występach na FR, bo zazwyczaj leży
              towarzysko gdzie indziej ;PPP
              A romantyzm ?? No cóż, kazdemu nowemu (?) trzeba by tłumaczyć czym jest
              romantyzm - zarówno w kontekście historycznym, jak i współczesnym. Ostatnio z
              pół roku temu temat był wałkowany, mamy powtórzyć ???? Zresztą poszukaj w
              archiuwum. My już się w temacie wypowiedzieliśmy, może pora teraz na Ciebie ???
              Czym dla Ciebie jest romantyzm ??
              • Gość: mario2 Re: Romantyzm Forum Romantica IP: 217.7.150.* 15.09.03, 22:04
                Cytrynko- Mario zakladal to forum...
                • Gość: zahedan Re: Romantyzm Forum Romantica IP: *.protonet.pl 15.09.03, 22:10
                  a cheops piramida cheopsa zbudować :-DDDDDDDDDDDDDDDDD
                  • white.falcon Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 22:12
                    Gość portalu: zahedan napisał(a):

> a cheops piramida cheopsa zbudować :-DDDDDDDDDDDDDDDDD

A potem ktoś grzebać w tych nędznych resztkach. Brrr:DDDD

• Gość: zahedan Re: Romantyzm Forum Romantica IP: *.protonet.pl 15.09.03, 22:15
                      resztki byc ale bynajmniej nie nedzne.
              • debi_bebi Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 22:21
                mnie nie trzeba po szkolnemu tlumaczyc, bo mature z polskiego zdalam. Ja pytam
                o dzisiejsze przejawy romantyzmu, o to, czy cos takiego ma jeszcze racje bytu,
                czy warte jest uprawiana. O to pytam.

kwasna_cytryna napisała:

> Proszę nie pokrzykiwać, bo jak sama powiedziałaś, krzyków tu ostatnio sporo.
                > Poza tym mario2 jest na gościnnych występach na FR, bo zazwyczaj leży
                > towarzysko gdzie indziej ;PPP
                > A romantyzm ?? No cóż, kazdemu nowemu (?) trzeba by tłumaczyć czym jest
                > romantyzm - zarówno w kontekście historycznym, jak i współczesnym. Ostatnio
                z
                > pół roku temu temat był wałkowany, mamy powtórzyć ???? Zresztą poszukaj w
                > archiuwum. My już się w temacie wypowiedzieliśmy, może pora teraz na
                Ciebie ???
                >
                > Czym dla Ciebie jest romantyzm ??
                • Gość: Belbo Re: Romantyzm Forum Romantica IP: *.acn.waw.pl 15.09.03, 22:28
                  kto pyta..wielbłądzi
                  • debi_bebi Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 22:37
                    Widze Sahare romantycznosci. Karawana coraz dluzsza :)
                    • kwasna_cytryna Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 22:59
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=7109875&s=1
                      Możesz podciągnać wątek ....
    • Gość: Belbo Re: Romantyzm Forum Romantica IP: *.acn.waw.pl 15.09.03, 22:05
      EKSTAZA!!!!!!
      • apf Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 22:10
        Gość portalu: Belbo napisał(a):

> EKSTAZA!!!!!!

i udręka, pamiętaj, Żelazo nie klęka:)
        • ja_nek Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 23:34
          Debi, wątków z wierszami było tu sporo. Były to wiersze własne i cytowane,
          wątki liczyły kilkaset wierszy.

O porywach serca piosze się tu z reguły w kontekście jakichś przykrych
          zakończeń związków, bo nie pisze się tu zwykle o szczęściu, a zwykle o tym, że
          coś się skończyło.
          Ale sama rozumiesz, że nie można w kółko w smutnym sosie być.
          A że piszą tu ludzie, więc są oprócz dyskusji i spory i awantury.
          Romantica jest forum, na którym często wpisują się osoby dopiero co po jakichś
          przejściach, które chcą się wyżalić, wyrzucić co ich gnębi, zyskać jakąś radę,
          pocieszenie.
          Romantyzm to specyficzna uroda duszy, której ślady tu się zostawia. Ale trzeba
          też trochę czasu, by zrozumieć to forum, popisać na wątkach, do czego
          zapraszam.

Pozdrawiam
          janek
    • taka_tam Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 23:44
      miłośniczka przyrody
      Autor: Gość: Belbo IP: *.acn.waw.pl
      Data: 15.09.2003 23:39

jechała dziś na rowerze.. wracała z pól mokotowskich.. w ręku przepiękna
      gałąź jarzębiny .. Jarzębina czerwona.....
      Miłośniczka przyrody w mieście!

...i to jest właśnie ten romantyzm, debi :-)

• debi_bebi Re: Romantyzm Forum Romantica 15.09.03, 23:55
        To mi przypomina jedna z reklam tv, ktora lubie : młoda kobieta zbiera
        patyczki i liscie, zeby potem zrobic z nich gniazdo w pracy. Wspolpracownicy
        patrza na nia jak na wariatke, ale po chwili na to gniazdo przylatuje, nie
        wiadomo skad, kolorowa papuga.
        Życze wszystkim Romantykom, zeby spelnily sie ich marzenia. Budujcie gniazdo,
        a cos pieknego na pewno w koncu w nim sie pojawi.
        :)
        • ja_nek Re: Romantyzm Forum Romantica 16.09.03, 00:01
          Ja wolę inną reklamę: złodziej wchodzi do mieszkania. Słyszy syk. Pada snop
          światła - kobra. Inny dźwięk: widać wściekłą małpę. Dalej rozdziawiona paszcza
          krokodyla. Hałas, po czym do pokoju wpada mała małpka i zaspanemu gospodarzowi
          wskazuje podniesiony kciuk;
          Life is better with animals:))

Pozdrawiam
          janek
        • white.falcon Re: Romantyzm Forum Romantica 16.09.03, 00:08
          debi_bebi napisała:

> To mi przypomina jedna z reklam tv, ktora lubie : młoda kobieta zbiera
          > patyczki i liscie, zeby potem zrobic z nich gniazdo w pracy. Wspolpracownicy
          > patrza na nia jak na wariatke, ale po chwili na to gniazdo przylatuje, nie
          > wiadomo skad, kolorowa papuga.
          > Życze wszystkim Romantykom, zeby spelnily sie ich marzenia. Budujcie gniazdo,
          > a cos pieknego na pewno w koncu w nim sie pojawi.
          > :)
          Kocham tę reklamę.:) Jest to może naiwność, ale każdy jest gdzieś w duszy
          naiwny. Ja ją lubię, choć oglądałam wiele razy i wiem, co będzie dalej. Ale
          zawsze czekam na tą kolorową papugę, która usiądzie i do której można z
          radością się uśmiechnąć. Nawet jak cały świat (biuro) będą uważać, że ta osoba
          zgłupiała.

P.S. My sami w sobie - nawet jak to ukrywamy, jesteśmy ludźmi romantycznymi.
          Witaj u nas. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka