Dodaj do ulubionych

Ostatnio dzień lata....

22.09.03, 14:21
Witam wszystkich po kilkudniowej nieobecności. Dziśjest6 szczególny dzień.
Ostatni dzień lata 2003. Jutro już jesień. Jak można spędzić ten dzień? Co
robić? Czy budzi on w nas wspomnienia i tęsknoty za wakacjami i....??
Obserwuj wątek
    • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:24
      Ooooj budzi, budzi...:-)
      Witaj adminie, długo Cię tu nie było ?? Zdrówko dopisuje ? Czy też jak kolega
      Oberon leczysz kaca po weekendzie??:-)
      • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:28
        Wita jMandaryn_ko!! MIło Cię widzieć w dobrym humorku! Ja W przeciwieńctwie do
        kolego Oberona nie leczę "kacyka" ( a le mu zazdroszczę;-))to musiała być
        imprezka.....;-)Zdrówko jako tako narazie dpoisuje- dziekuję za troskę.
        • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:37
          Miło Cię widzieć w dobrym nastroju. :-)
      • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:29
        Witaj Mandaryn_ko!! MIło Cię widzieć w dobrym humorku! Ja W przeciwieńctwie do
        kolego Oberona nie leczę "kacyka" ( a le mu zazdroszczę;-))to musiała być
        imprezka.....;-)Zdrówko jako tako narazie dpoisuje- dziekuję za troskę.
    • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:31
      Wracając z tegorocznego urlopu nad morzem przejeżdżałam przez małe madmorskie
      miejscowości. Po obu stronach drogi rosły szpalery drzew, stykających się
      koronami. To był przepiękny widok. :-) Taki zielony gąszcz. Chciałabym teraz
      przejechać tą sama drogą, liście na drzewach zmieniły kolor...mmmm...teraz
      muszą prześlicznie wyglądać :-)
      • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:33
        Wiec trzeba wsiąśc w samochód i pojechć tą drogą. Wowczas porównasz co mówi
        Twoja wyobrąźnia i jak wygląda rzeczywistość. Tak bym zrobił gdybym mógł.
        • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:36
          Hmmm, namawiaj mnie , namawiaj, to rzeczywiście wsiądę i narobię bałaganu na
          drodze...Który potem będzie sprzątać kilka jednostek straży pożarnej i
          policji...;-)
          • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:42
            dlaczego odrazu straż? Przecież jeździć chyba umiesz a jak nie to trzeba wziąć
            kierowce aby było bezpiecznie. Ale takie widoki jak mówisz są naprawde
            Piękne...
            • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:44
              Oj, są, są...
            • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:48
              Tak sobie myślę, żeby wybrać się późną jesienią do małej nadmorskiej wioski.
              Będzie już cicho, bezludnie, tylko sztorm, plaża, stary kuter rybacki i ja...:-
              ) Mogłoby być cudownie..
              • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:51
                Masz dobry pomysł. A czy zabiersz autostopowiczów?
                • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:54
                  Hmmm, nie, bo kojarzy mi się to z thrilerem, który kiedyś obejrzałam i do
                  stopów mam stosunek negatywny...:-)
                  • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:57
                    Szkoda.. Ale cóż. Pomysł z zobaczeniem morza jest przedni - gratuluje!! Więc
                    jak wrócisz to opowiesz jak było?
                    • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:02
                      Jak wrócę :-)... Bo jesli mi się tam spodoba, to może zajmę się zawodowo
                      połowem ryb, zbieraniem muszelek i bursztynów, albo czymś innym, co pozwoli mi
                      tam zostać na stałe...:-) Tak bardzo bym chciała....
                      • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:04
                        Zostać zawodowym zbieraczem bursztynu..? Wiec muszisz przejść kurs poławiaczy
                        i szukaczy bursztynu...;
                        • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:06
                          Ooooj , nawet nie wiesz ile w swym życiu znalazłam bursztynów. Mogłabym Cię
                          nimi zasypać :-). Ale nie bój się nie zrobię tego...No chyba, że mnie
                          poprosisz:-)
                          • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:09
                            Naprawde zrobisz to ? ;-) Wiec prosze o garść bursztynu ( ale nie w oczy) ;-)
                            • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:16
                              Oj...nie prowokuj, bo złapię Cię i wpuszczę do bursztynowej komnaty, a chyba
                              nie muszę Ci przypominać, gdzie ona się znajduje . :-)
                          • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:11
                            Miło się rozmawia ale obowiązki wzywają. Przyjemności w tym ostatnim letnim
                            dniu. Moze jutro też sie zjawię;-)?
                            • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:17
                              :-) Byłoby mi baaaaardzo miło. Miego popołudnia zatem życzę...:-)
    • von-koza Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:38
      Data jak data :), ważniejsze żeby pogoda była letnia :)
      Tym bardziej, ze we wtorek uciekam na parodniowy urlopik.

Pozdrawiam
      von Koza
      • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:40
        Super!! też bym tak chciał!Urlopik... Pogoda będzie- zobaczysz. a Gdzie
        jedziesz? Zycze miłego wypoczynku!!
        • von-koza Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:48
          Nie tak daleko znowu :)
          Jadę nad Bug na sumy. Nocne łowienie, namiot, butla gazowa, mielonka z puszki.
          Jak za starych dobrych czasów. W piątek wracam po żonę i córkę - i na grzyby.
          Ale się cieszę :)))

Pozdrawiam
          von Koza
          • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:50
            A grzyby zbierasz tylko te , które znasz, ma się rozumieć :-). Czyli: borowiki,
            kozaki, maślaki i muchomory...;-)
            • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:54
              Te ostatnie co wymieniłaś to grzyby dedykowane we wszystkich atlasach grzybów
              wiesz komu...??? Teściowej!! ;-)
              • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:59
                ha, ha, no tak...Ale teściowa, to podobno taki twardziel, że nawet jak ją żmija
                na tym grzybobraniu dziabnie to, żmija zdycha, a teściowa nadal żyje...Tak
                więc nawet muchomor teściowej nie ruszy...
                • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:02
                  Masz rację. A to słyszaląś że najlepszą miksturą rozgrzewającą jest ślina
                  teściowej ( tego jadu nic nie przebije) ;-)
                  • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:08
                    Błeee, dla mnie jakakolwiek ślina jest jadem...
            • von-koza Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:00
              mandaryn_ka napisała:

> A grzyby zbierasz tylko te , które znasz, ma się rozumieć :-). Czyli:
              borowiki, kozaki, maślaki i muchomory...;-)

Muchomory najbardziej :)))
              Na marginesie dostałem kiedyś od babci taką starą, przedwojenną książkę-
              poradnik.
              Jest w nim opisany przepis na nalewkę z muchomorów (czerwonych). Książka jak
              najbardziej oficjalna, a opis dotyczy halucynogennej nalewki opartej na
              substancji pochodnej do meskaliny otrzymywanej z tychże muchomorów. Niezłe co?
              Kiedyś to demokracja była, nie to teraz :)))

Pozdrawiam
              von Koza
              • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:04
                O proszę, czego te babcie nie wymyśliły...I dziwić się teraz , że babcie
                jeszcze żyją, a dziadkowie już dawno nie...Skoro babcie dziadkom takie nalewki
                serwowały...;-)
                • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:07
                  No właśnie i jak tu mamy czuć sie bezpieczni? My - narażeni na kobiece
                  doświadczenia kulinarne?
                  • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:10
                    Ech, ale to jeszcze nic...Kulinaria, to tylko jeden ze sposobów, którymi możemy
                    Was wykończyć ...;-)
                    • admin_dzin Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:12
                      NIe wątpię w to...;-((
                      • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 15:20
                        No to już innych nie wymienię, ale nie płacz już. Juz nie będę straszyć...:-)
                        Zdejmuję maskę Baby Jagi i znów wskakuję w kostium mamdaryn_ki :-)
              • white.falcon Muchomory według Babć 22.09.03, 22:28
                von-koza napisał:

> Na marginesie dostałem kiedyś od babci taką starą, przedwojenną książkę-
                > poradnik.
                > Jest w nim opisany przepis na nalewkę z muchomorów (czerwonych). Książka jak
                > najbardziej oficjalna, a opis dotyczy halucynogennej nalewki opartej na
                > substancji pochodnej do meskaliny otrzymywanej z tychże muchomorów. Niezłe
                co?
                > Kiedyś to demokracja była, nie to teraz :)))
                >
                > Pozdrawiam
                > von Koza

A ja od swojej Babci dostałam przepis, którego na wszelki wypadek nie
                wypróbowuję, na muchomory (te czerwone w ciapki)smażone. Podobno pyszne.

Takie skromne te Babcie, a takie rzeczy wiedzą.;)

Pozdrv.:)
      • mandaryn_ka Re: Ostatnio dzień lata.... 22.09.03, 14:42
        A uciekasz na urlopik ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka