Dodaj do ulubionych

Nie wystarczy...

IP: *.chello.pl 20.01.09, 19:38
...Nie wystarczy nas na to milczenie
i płacz za umarłym czasem.
Rosną na ścianie, w ogień schodzą cienie.
Obce przeszły, zostały nasze.
Jak zwierzęta łaskawe u ognia mrucząc
otulą nas w futro, nim je wchłonie
noc wargami spalona i sen,
nim ich nie zdejmą nagie dłonie.
I zamyślenie tylko jest, a łez
nie będzie, nim się nie odnowi
w ruinach kwiat, a w ciele człowiek
i pod stopami śniegu chrzęst...
Obserwuj wątek
    • altinka Re: Nie wystarczy... 20.01.09, 20:30
      "Przyjdą inni - i powiedzą to
      czego myśmy powiedzieć nie mogli
      każda noc ma przecież swój świt
      każda rozpacz ma swoją nadzieję
      każda śmierć ten krzyk co ją skreśla
      każda łza ten las co ją wchłania
      każdy lęk ma przecież swój gniew
      a milczenie niecierpliwy koniec."

/Stanisław Stabro/
      • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 20:45
        Miło Cię czytać altinko,
        miło :)
        pozdr.
        • altinka Re: Nie wystarczy... 20.01.09, 22:07
          :) pl.youtube.com/watch?v=KNmb-yleeAo
          • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 22:43
            de.youtube.com/watch?v=0uuYicF9eUg
            • altinka Re: Nie wystarczy... 20.01.09, 22:57
              Nie uwierzysz - ale ... Bombonierkę mam w swoich "ulubionych" już od
              jakiegoś czasu. I proszę :)
          • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 22:49
            de.youtube.com/watch?v=9Np0O0AW-10&feature=related
            następna melodyjka pomyłka
            właśnie Janek ma być na dobranoc:)
            • altinka Re: Nie wystarczy... 20.01.09, 23:21
              Takie noce to nie noce, to cudeńka panie - a mnie jabłka się śnią
              ostatnio, na urodzaj idzie jakiś czy co :) Dobranoc!
              • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:35
                ...pewnie śnisz o jabłkach z mego ogrodu,zawsze mam urodzaj,
                niestety już tylko dwie skrzynki ostały,
                zapewniam są pyszne :)
                • altinka Re: Nie wystarczy... 22.01.09, 20:45
                  Tłumaczenie skutecznie podziałało ... Kuszę się skoro tak
                  zachwalasz. To może chociaż jedno z tych dwóch ostatnich skrzynek?
                  Nie odmawiaj, wiesz, że jabłka dobrze działają na mięsień
                  sercowy ... :)
                  • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 21:24
                    szukając przypadkiem trafiłem i wysyłam na życzenie ,właśnie jest Golden
                    delicjus ,o tej porze roku niebo w gębie ,myślę że skosztujesz je romantycznie ,-
                    - przy marzycielce:)
                    • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 21:26
                      wiersze-sercem-pisane.blog.onet.pl/2,ID283260150,DA2008-01-15,index.html
                    • altinka Re: Nie wystarczy... 22.01.09, 21:57
                      Skosztowałam Czarodzieju :) Smakuje mi ten nastrój. "Ból obrazka"
                      nie pozwala zerwać jabłka, w przeciwnym razie bym to zrobiła.
                      Bankowo.
                      • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 22:12
                        Szerokiej drogi! sorry to dla mnie.
                        dobranoc
                        de.youtube.com/watch?v=52jkbJrTwBw&feature=related
                        • altinka Re: Nie wystarczy... 22.01.09, 22:22
                          Niech się nie dłuży :)
                          • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 18:32
                            Witaj ,jeśli jesteś blisko.Pozdrawiam.
                            Nie dłużyło się,jednak wszędzie dobrze ale najlepiej... i na forum :)
                            jednak jabłka nie zerwałaś,więc w nagrodę melodyjka :)
                            de.youtube.com/watch?v=NabN0jGTtbc
                            • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 18:43
                              może jeszcze jedną wszak karnawał,
                              a tu smutki,nic się nie dzieje...:)
                              de.youtube.com/watch?v=WAyw4z9wNtM
                              • altinka Re: Nie wystarczy... 27.01.09, 22:04
                                Miło (bardzo nawet). Ja też lubię wracać. Pozdrawiam!

pl.youtube.com/watch?v=TuPwQ6Mp_go
                                • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:37
                                  "..oj chyba wyrwę włosy se..." :)))
                                  • altinka Re: Nie wystarczy... 27.01.09, 22:57
                                    Ból to byłby. Nie trza ... Chociaż ... jak już to może tak :) "Włos,
                                    który rośnie, zbiera myśli człowieka. Kumuluje je w sobie w postaci
                                    bliżej nieokreślonych cząstek. Jeżeli więc chce się o czymś
                                    zapomnieć, zmienić, zacząć od początku trzeba obciąć włosy i zakopać
                                    w ziemi" (O.Tokarczuk). Dobranoc Czarodzieju!
                                    • Gość: janusznowy Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:07
                                      Dobranoc.
                                      Ja jeszcze popracuję,sporo dokumentacji do przejrzenia,
                                      zadanie domowe trzeba odrobić.:)
    • Gość: ????? Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 21:40
      predatorq.wrzuta.pl/film/iMKRT9Ycy0/www.dt.z.pl
    • Gość: zzz Re: Nie wystarczy... IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.09, 00:29
      "... są chwile gdy trzeba
      cały ból wykrzyczeć
      bez jednego słowa
      łzami które w ciszy
      przemkną się po twarzy
      choć czas je wymaże
      krzyczeć będą ciągle
      rozerwaną duszą
      niechaj łzy płyną
      one upaść muszą"
      • Gość: kasia Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 02:55
        za to teraz dopiero wiem dlaczego nie mogłam porozmawiać
        bezpośrednio etc widać musiałam jeszcze raz wszystko przeanalizować
        a to trwało długo
    • Gość: ... Re: Nie wystarczy... IP: *.chello.pl 22.01.09, 23:47
      www.youtube.com/watch?v=jUBKW8HaktA
    • Gość: .... Re: Nie wystarczy... IP: *.chello.pl 26.01.09, 01:05
      www.youtube.com/watch?v=QL8WmpuhXOs
      • Gość: kasienka Re: Nie wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 01:27
        śpij spokojnie
        jutro czeka nas nowy i piękny dzień
        pełen słońca i radości

proszę nie smuć sie
        Mój Promyczku Słoneczka
        Spij słodko a rano znów będę z Tobą:)
      • altinka Przebacz! 29.01.09, 19:29
        Ona: Przez moje noce zamieszkałe
        Zawsze pragnącym czyimś ciałem
        Nie miałam czasu
        Nie wymyśliłam
        Ciebie
        Kochany
        On: Nie trzeba
        Ona: Przebacz
        On: Przez moje drogi kołowate
        Gdzie szukam dobrej zgody z światem
        Nie byłem święty
        Niejeden kwiatek
        Wgniotłem w murawę
        Ona: Nie trzeba
        On: Przebacz
        Ona: Sprzeniewierzyłam wiele twego
        Dobra w mych oczach zamkniętego
        Czas dla kobiety
        Nie jest kolegą
        Tylko
        Odźwiernym
        On: Nie trzeba
        Ona: Przebacz
        On: Niejedno we mnie już umarło
        I nieraz głośno się zaparłem
        Twego istnienia
        Suchym gardłem
        Moja
        Miłości
        Ona: Nie trzeba
        On: Przebacz!

/J.Kofta/
        • Gość: ... Re: Przebacz! IP: *.chello.pl 29.01.09, 19:49
          www.youtube.com/watch?v=1BbDjNeR5n8

Już nie mów nic, na próżno tłumaczyłbyś
          Już rób co chcesz, nie ściągaj tak brwi
          Przebaczasz mi, nie, już nie przebaczyłbyś
          Za dużo już wiesz
          Zresztą za późno
          Nikt tylko Ty
          Nikt inny nie był tak potrzebny
          Kochany złoty cudny srebrny
          Nikt tylko Ty
          Nikt tylko Ty
          Nikt inny mi przez pół godziny
          już potem nie był tak jedyny
          jak Ty tylko Ty
          Po tobie potem znałam wielu
          Wzruszenie widzę w oczach Twych
          ach widzisz drogi przyjacielu
          wciąż szukałam Ciebie w nich
          na próżno
          Nikt tylko Ty
          Gdybyś wtedy wrócić zechciał
          Bo mogłeś wrócić aleś nie chciał
          jak nikt tylko Ty
          A widzisz dziś, dziś inna już sprawa jest
          Na próżno rób złe oczy sprzed lat
          Już tamto grób na grobie już trawa jest
          A w trawie jak kwiat półsmutna piosenka
          Nikt tylko Ty
          Tę piosnkę zawsze Ci śpiewałam
          Mój boże jak ja Cię kochałam
          Nikt tylko Ty

Nikt tylko Ty
          Ty przecież byłeś dla mnie wszystko
          bóg był daleko Tyś był blisko
          jak nikt tylko Ty
          A potem przyszło życie zwykłe
          i swą robótkę zrobił czas
          wspomnienie coraz bardziej nikłe
          jak książka przeczytana zapomniana

Nikt tylko Ty

Ty jeden tylko i nikt inny
          I czas jest tylko temu winny
          Że to już nie Ty
          • Gość: kasienka Re: Przebacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 01:42
            ależ wybaczam, wybaczyam a teraz wszyscy niech sie wreszcie
            rozchmurzą i zaczną nowy dzień/ życie ze słonecznym nastawieniem,
            bo szkoda czasu gdy życie na nas czeka:) a czas płynie:)

kochani! dobrej nocy wszystkim
            dajmy sobie wszyscy szansę
            na NOWE JUTRO:-)))))))))))
            • Gość: janusznowy Re: Przebacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 05:52
              Dużo uśmiechów i miłego dnia :)))
              de.youtube.com/watch?v=xP4V3JkPMeM&feature=related
              • Gość: kasienka nie ma co wybaczać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:24
                :)
                ale szansa na nowe życie dla wszystkich zawsze jest:)
                najważniejsze to nie upadać na duchu, OK?
                A jakie będzie to NOWE? sie zobaczy
                bylebyśmy nie tracili kontaktu i mogli sie wspierać;-))))
                • altinka c'est la vie 30.01.09, 22:16
                  O utraconej kobiecie
                  pl.youtube.com/watch?v=uJqj4CiMo6Q
                  utraconym mężczyźnie
                  pl.youtube.com/watch?v=PwxRvmhzulA
                  i ... optymistycznie :)
                  pl.youtube.com/watch?v=DVd9t8372cs
                  P.S. Kasieńko, będzie się kręcić bo musi, nie może stanąć. Chyba że
                  na wieki :) Co było to było, co może być jest, a będzie to co
                  będzie - jak to w piosencie ktoś śpiewał. Masz rację, wespół w
                  zespół :)

• Gość: kasienka chcesz życia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 22:44
                    Pana T.Wożniaka miło wspominam, bo akurat był moim sąsiadem w
                    zamierzchłych czasach:)
                    Moje prawdziwe uczucia pozostają nadal niezmienione, tak samo jak i
                    plany na przyszłosc... Pod tym względem jestem jak skała...Co do
                    reszty: to już wam nic wiecej nie powiem: ani na tak ani na nie;
                    pozostawiam Was w niedomówieniu kolorowych snów życząc
                    • Gość: a dlaczego? Re: chcesz życia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 23:08
                      bo mam już dosc tych wieloznacznosci na których nie da sie zbudować
                      niczego poza NIEDOMÓWIENIAMI....
                      jestem zwolennikiem jasnych sformuowań i własnych wypowiedzi a nie
                      chowania sie za czyimis tekstami czy piosenkami; może i są ładne lub
                      nastrojowe ale taka forma komunikowania sie prowadzi prosto do
                      paranoi????????
                      • Gość: meryland Re: chcesz życia? IP: *.chello.pl 30.01.09, 23:21
                        Gość portalu: a dlaczego? napisał(a):

> bo mam już dosc tych wieloznacznosci na których nie da sie zbudować
                        > niczego poza NIEDOMÓWIENIAMI....
                        > jestem zwolennikiem jasnych sformuowań i własnych wypowiedzi a nie
                        > chowania sie za czyimis tekstami czy piosenkami; może i są ładne lub
                        > nastrojowe ale taka forma komunikowania sie prowadzi prosto do
                        > paranoi????????

paranoik, to ten kto myśli, że slowa pisane tu przez obce lub anonimowe nicki są
                        skierowane na pewno DO NIEGO....
                        może odstaw komputer na kilka tygodni? zanim całkiem kuku na muniu ci się zrobi?
                        nie rozumiesz prostych spraw, że ludzie(dojrzali) nie rozmawiają tutaj ze swoimi
                        partnerami o zyciowych problemach. bo na to jest świat realny, twarza w twarz.
                        tu jest tylko Romantica, trochę melodii, poezji, wzruszeń, nostalgi, itd. Dla
                        przyjemności.

tak, tylko paranoik na rozmowach czytanych w tym miejscu będzie chciał coś
                        BUDOWAĆ odnośnie swojego życia...

• Gość: paranoik Re: chcesz życia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 04:14
                          a co jesli niektórzy nie potrafią inaczej rozmawiać , albo nie mają
                          z kim?
                          to sie zapytam:co to jest forum? czemu służy? myślałem, że wymianie
                          poglądów? czyli komunikowaniu sie z prawdziwymi ludźmi, w przypadku
                          gdy np. nie można wyjsc z domu bo jest sie obłożnie chorym albo
                          niepełnosprawnym? A tu tylko kpina z takich ludzi jak ja jestem ma
                          miejsce ???? bestia z ciebie maryland, zwyczajna bestia, która
                          napawa sie cierpieniem drugiego człowieka, przykutego do łóżka
                          • Gość: ...... Re: chcesz życia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 04:54
                            no prosze jaki odmienny sposób pojmowania tego czym jest albo winno
                            być forum o romantycznosci
                            kto by pomyslał
                          • Gość: maryland Re: chcesz życia? IP: *.chello.pl 31.01.09, 11:47
                            ty naprawdę masz coś nie tak z głową.
                            mam nadzieję, ze wyżywasz sie na innych tylko w wirtualnym świecie a nie także w
                            realnym. bo wreszcie w kiciu wylądujesz i jeszcze będziesz wspominał jak ci
                            dobrze tu było.
                            • Gość: kasienka Re: chcesz życia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 18:11
                              normalnie romantyczny nastrój prysł gdy czytam to o kiciu i
                              wyżywaniu sie? macie jakis problem czy jak?
                              dziwne to bardzo
                        • Gość: no nie wiem Re: chcesz życia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 05:52
                          czy masz rację? paranoik to chory, cierpiący na paranoję, cechującą
                          się urojeniami prześladowczymi, manią wielkości itp., przy
                          zachowaniu zdolności log. myślenia i orientacji w czasie i
                          przestrzeni;
                          w swieetle powyej wypowiedzi stwierdzam, że fajnie sformuowana ale
                          niestety rozmija sie z definicją paranoika, natomiast obraża
                          człowieka który za posrednictwem forum szuka prawdziwego kontaktu z
                          ludźmi????????????????????????????????????????????????????????????
                      • altinka Re: chcesz życia? 31.01.09, 09:51
                        Gość portalu: a dlaczego? napisał(a):

> bo mam już dosc tych wieloznacznosci na których nie da sie
                        >zbudować niczego poza NIEDOMÓWIENIAMI....
                        > chowania sie za czyimis tekstami czy piosenkami; może i są ładne
                        >lub nastrojowe ale taka forma komunikowania sie prowadzi prosto do
                        > paranoi????????

Ale się porobiło ... Każda forma komunikowania się może być dobra.
                        Nie każda każdemu odpowiada, jasne. Czytelność przekazu jest
                        względną sprawą. Niech się odczytują ci, którzy konkretne przekazy
                        rozumieją i "czują" (że tak powiem). Przecież nie będziemy się
                        nawracać na jedną słuszną drogę ... :)

pl.youtube.com/watch?v=ttNx-ydoqNk
                      • Gość: niel Re: chcesz życia? IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 15:58
                        > bo mam już dosc tych wieloznacznosci na których nie da sie zbudować
                        > niczego poza NIEDOMÓWIENIAMI....
                        > chowania sie za czyimis tekstami czy piosenkami; może i są ładne lub
                        > nastrojowe ale taka forma komunikowania sie prowadzi prosto do
                        > paranoi????????

bo ja wiem czy to chowanie się "za cudzymi tekstami" czy większe otwieranie się?
                        W życiu realnym (chociaż nie twierdzę że tu jest sztuczne) mówimy - tęsknię za
                        kimś, brakuje mi czegoś, a tu wpisujemy wiersze, wklejamy piosenki, które
                        dokładnie odwzorowują nasze u(od)czucia. Mówimy to samo ale nie tak samo...
                        Ale w jednym chyba masz rację, wszystko zależy od proporcji, myslę, ze trzeba
                        umieć porozumiewać się wprost i otwarcie a także "zawoalowanie", dzięki temu
                        znajdując bratnie dusze, które myslą i czuja podobnie i rozumieją nasze
                        niejednoznaczności.

A z drugiej strony - piszesz że masz dość niedomówień i że niejednoznaczność
                        może w konsekwenji prowadzić do paranoi... Ale nie podpisałeś się żadnym
                        nickiem, który mógłby pozwolić Twoje (roz)poznanie. Uważam, że to bardziej
                        "chowa" człowieka i jego myśli niż cytowanie poezji czy muzyki. Jak ktoś będzie
                        chciał z Toba otwarcie i wprost porozmawiać to Cie nie odszuka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka