samowolny 24.12.03, 09:59 czołem bije waszmośćpaństwu którzy w ten dzień prackujecie... a wiadomo że zgodnie z tradycją co robimy w Wigilie będziemy robili przez cały rok. A wiec pracy nam nie powinno zabraknąć..ot nutka optymizmu:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:01 Pracą ludzie się bogacą :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:02 Ja tam nie wiem jak u was, ale u nas niedlugo bedzie mozna isc do domu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:08 Szczęściara ! Ja muszę siedzieć do 15.30 bez cienia nadziei, że wyjdę wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:12 u nas kobiety też zaniedługo mają wolne a faceci kilbuja do "dzwona" Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:10 samowolny napisał: > czołem bije waszmośćpaństwu którzy w ten dzień prackujecie... a wiadomo że > zgodnie z tradycją co robimy w Wigilie będziemy robili przez cały rok. > A wiec pracy nam nie powinno zabraknąć..ot nutka optymizmu:))) Nie dosc,ze siedze w pracy,to jeszcze mam tyle roboty,ze strach:((( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:15 Roboty może i wiele, ale za to jaki efekt wieczorem będzie ... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:33 Ka,skoro juz w pracy padam na pysk to efekt wieczorem moze byc tylko zalosny. Nawet swiateczna atmosfera tego nie uratuje. Jestem wsciekla i zmeczona,ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:35 arieska napisała: > Ka,skoro juz w pracy padam na pysk to efekt wieczorem moze byc tylko zalosny. > Nawet swiateczna atmosfera tego nie uratuje. Jestem wsciekla i zmeczona,ot co. arieska jest takie powiedzenie..jak chcesz dożyć w zdrowiu renty przychodź z pracy wypoczety ....czego nam wszystkim zycze:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:15 a pomyślcie jak sie tak napracujemy to..lepiej bedzie smakował wigilijny karp.. no i praca w Wigilie ma te zalety że przychodzi sie "na gotowe"..widzicie że wciąż szukam pozytywów tego zjawiska:)))) po co sie dodatkowo dołować..? Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:21 Kto przyjdzie na gotowe, ten przyjdzie; niektorzy musza jeszcze to gotowe przygotowac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:24 Wam kobietom to zawsze jest lepiej; mnie znowu ominie przyjemność przygotowywania kolacji wigilijnej i każą mi za to zmywać naczynia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:25 Fakt :-) Najpierw przyjemności, a potem obowiązki :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:27 I jedno i drugie jest obowiązkiem, mam na mysli zarowno przygotowanie jak i zmywanie :PPPP A przyjemnosc to to wszystko, co jest pomiedzy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:28 Pomiędzy pierwszą gwiazdką, życzeniami, opłatkiem, prezentami, karpiem, kutią, struclą z makiem? :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:30 a jakos najmilsze to chyba włączenie światelek na choince :)) Wtedy dopiero jest uroczyście :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:31 Ech, takich wieczerzy wigilijnych jak pamiętam z dzieciństwa juz nigdy nie przeżyję... . Do dziadków na wsi zjeżdżała się cała rodzina - ich pięcioro dzieci ( w tym moja mama) ze swoimi pociechami. To były klimaty... . Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:34 Bo chyba właśnie w dzieciństwie odbiera się to najmocniej. Taka ogromna ekscytacja, czy już jest ta pierwsza gwiazdka, to zerkanie pod choinkę, a potem odpakowywanie prezentów :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:39 I obowiązkowe chodzenie do stajni aby sprawdzić czy zwierzęta mówią ludzkim głosem ;-) Pamiętam dobrze jeden prezent z głębokiego dzieciństwa. Kiedyś dostałem "Klechdy sezamowe" Leśmiana z ilustracjami Jana Lenicy. Do dzisiaj mam ten egzemplarz, chociaż mocno sfatygowany od wielokrotnego czytania. Nie rozstałbym się z nim za żadne skarby ! Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:33 hetacus napisał: > Wam kobietom to zawsze jest lepiej; mnie znowu ominie przyjemność > przygotowywania kolacji wigilijnej i każą mi za to zmywać naczynia :-( > hetacus..następny zakup to niech bedzie zmywarka i bedziesz sobie siedział z kochaną kobieta przy winie a zmywarka pozmywa za ciebie..trzeba sobie ułatwiac zycie:) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:35 Stary, nie znasz kobiet ? Pewnie wymyśliłyby dla mnie coś jeszcze gorszego niż zmywanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:41 hetacus napisał: > Stary, nie znasz kobiet ? Pewnie wymyśliłyby dla mnie coś jeszcze gorszego niż zmywanie ;-) niestety poznałem je dobrze..i dlatego staram sie przewidzieć ich reakcje:)))) a pozatym nie mówiłem o "kobietach" tylko to "tej jedynej"..:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:44 wigilię spędzam akurat w ciut większym gronie, w większości kobiecym i w tym dniu jestem zgodny, łagodny i serdeczny jak owieczka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:46 hetacus napisał: > wigilię spędzam akurat w ciut większym gronie, w większości kobiecym > i w tym dniu jestem zgodny, łagodny i serdeczny jak owieczka ;-) ja też w wigilie staram sie mówić do kobiet ..ludzkim głosem:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:52 W Wigilijny Wieczór każdy mówi ... ludzkim głosem .. :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:53 No nawet dzisiaj jakas dyskryminacja :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:55 Ale za to jeden dzień w roku, kiedy w każdym odzywają się ludzkie uczucia :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:57 W ten to szczegolnie, a ta w ogole trzeba miec ludzkie uczucia na codzien ... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:59 Bez pracy nie ma ... efektów :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:03 kwasna_cytryna napisała: > W ten to szczegolnie, a ta w ogole trzeba miec ludzkie uczucia na codzien ... ale niekiedy ma sie przed sobą taka kreature że trudno zachowac kulture...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:03 Ale trzeba umieć pokazać swoją klasę ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:04 Wprost przeciwnie, to dopiero kultura jak naprzeciw kreatura :pPP Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:08 kwasna_cytryna napisała: > Wprost przeciwnie, to dopiero kultura jak naprzeciw kreatura :pPP w ten wigilijny dzień nie będe polemizował :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:16 Wyznając zasadę, że ryby, zwierzęta i kobieta dzisiaj głos tez mają ?? :PP Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:19 kwasna_cytryna napisała: > Wyznając zasadę, że ryby, zwierzęta i kobieta dzisiaj głos tez mają ?? :PP jedna uwaga..ryby głosu o tej porze juz nie powinny mieć..bo powinny leżeć na patelni:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:34 Tradycyjnie to tylko karp głosu nie ma ;PPP O innych to wiem tylko ze slyszenia :PP Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:52 A w inne dni jestes awanturny ??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:55 Jeszcze jak ;-) Na wigilię ubieram się ciut bardziej elegancko i chyba działa zasada z "Misia" Bareji: "trzeba napisać, że wpuszcza się tylko gości z krawatami. Klient z krawatem jest mniej awanturujący się" (cytowałem z pamięci) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:56 Hetacusie, ja myslę, że nie tylko w Wigilię jesteś porządny :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:59 "bywa różnie, kwadratowo i podróżnie" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:00 Dla chcącego ... wszystko w zasięgu ... wzroku :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:01 Dla krótkowidza też ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:02 Pod warunkiem, ze wyczyszcza do blasku okulary :pP Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:06 Przy czyszczeniu mogą upaść i szkła w drobny mak ! Zdarzyło mi się to kiedyś w bardzo ważnym momencie, na olimpiadzie wojewódzkiej z geografii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:10 ha, z trudem wtedy pisałem i poruszałem się, ale i tak zająłem niezłe 10. miejsce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:12 Hetacusie, w pierwszej dziesiątce są same asy :-) Gratuluję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:14 Dzięki, ale jakże to było dawno, premierem wtedy był Jaruzelski ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:15 Hetacusie, czasem liczą się fakty :-) A to był fakt. Niezbity :-) A prezenty już swoim bliskim zrobiłeś? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:18 Jak to "zrobiłeś" ??? Przecież prezenty pod choinkę przynosi aniołek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:29 Hetacusie, a Twoja pomocna dłoń? ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:31 Przydatna jest dopiero przy rozpakowywaniu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:40 A byłes na pewno grzeczny? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:42 Wszyscy są grzeczni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:42 nawet staruszki pomagałem przeprowadzać na ulicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:45 Hetacusie, na pewno nie_zła Gwiazdka Ci prezent przyniesie :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 12:17 Cóż, pożyjemy, zobaczymy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:17 hetacus napisał: > Dzięki, ale jakże to było dawno, premierem wtedy był Jaruzelski ;-) to i bez okularów dobrze ci sie pisało , wszak pisałes pod przewodnia rola partii a ona wszystkich wtedy prowadzila za ręke :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:20 he, he za rękę to mnie prowadziło nauczycielka cobym nie pobładził ;-) pamiętam śliczne hasło wyjaśniające zasady ustrojowe PRL; "partia kieruje a rząd rządzi" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:22 hetacus napisał: > he, he za rękę to mnie prowadziło nauczycielka cobym nie pobładził ;-) > pamiętam śliczne hasło wyjaśniające zasady ustrojowe PRL; "partia kieruje a > rząd rządzi" ;-) "A co Ty zrobiłeś dla wykonania planu?"...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:24 "Nie pytaj co Partia może zrobić dla ciebie. Zastanów się co ty możesz zrobić dla partii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:02 Hetacusie, zobacz to, co niewidoczne dla oczu ... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:03 Jak mawial Mały Książę - najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:57 kwasna_cytryna napisała: > A w inne dni jestes awanturny ??? :))) nie jestem po prostu stanowczy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:58 a to nie to samo ?? :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus święta w "Rozmowach kontrolowanych" ;-) 24.12.03, 10:57 Pamietacie dialog z tego filmu ? "-a teraz żeby było świątecznie, podzielimy się jajeczkiem -No, właściwie jest wigilia więc powinniśmy się podzielić opłatkiem -Słusznie, słusznie ale nie róbcie z tego zagadnienia." ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 święta w "Rozmowach kontrolowanych" ;-) 24.12.03, 10:59 Nie ważne czym, ważny jest czyn :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: No i zostałem sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 13:35 Wesołych Świąt, ciepła i radości Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: No i zostałem sam... 24.12.03, 13:39 o, a jednak znalazł się drugi zabłąkany forumowicz :-) Wesołych świąt i dużo szczęścia i radości w nowym roku życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: No i zostałem sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 13:42 przy wiązaniu cukierków na choinkę można czasami oderwać się od klawiatury Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: No i zostałem sam... 24.12.03, 13:44 ech, a ja muszę swoje w pracy odsiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: No i zostałem sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 13:48 Ja chciałabym czasami w ten dzień posiedzieć w pracy, bo minęłoby mnie trochę męczącego rozgardiaszu. W domu ma kto rozrabiać o nerwy czasami puszczają. Chociaż pamiętam o tym, że jaka Wigilia taki cały przyszły rok. Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: No i zostałem sam... 24.12.03, 13:52 No tak, u mnie w domu teraz ruch zapewne wielki; w pracy cisza i spokój, nikt nie dzwoni, nikt nie przychodzi, az cisza dzwoni... . Szczególny dzień... Ale wolę nie wierzyć, że wszytskie dni w nowym roku będą takie jak dzisiejszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: No i zostałem sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 13:58 wydaje mi się, że wtym powiedzeniu chodzi raczej o stan ducha a nie rzeczy. U mnie się to sprawdza - tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: No i zostałem sam... 24.12.03, 14:02 ale często jedno idzie w parze z drugim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: No i zostałem sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 14:07 może masz rację. Tymczasem i ja się oddalam bo nadchodzi mój prywatny huragan. Jeszcze raz Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
hetacus Re: No i zostałem sam... 24.12.03, 14:09 Dużo szczęścia i udanej wieczerzy :-) Odpowiedz Link Zgłoś