Dodaj do ulubionych

w hołdzie pracujacym w Wigilie

24.12.03, 09:59
czołem bije waszmośćpaństwu którzy w ten dzień prackujecie... a wiadomo że
zgodnie z tradycją co robimy w Wigilie będziemy robili przez cały rok.
A wiec pracy nam nie powinno zabraknąć..ot nutka optymizmu:)))
Obserwuj wątek
    • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:01
      Pracą ludzie się bogacą :-))))
      • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:02
        Ja tam nie wiem jak u was, ale u nas niedlugo bedzie mozna isc do domu :))
        • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:08
          Szczęściara ! Ja muszę siedzieć do 15.30 bez cienia nadziei, że wyjdę
          wcześniej...
          • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:12
            u nas kobiety też zaniedługo mają wolne a faceci kilbuja do "dzwona"
    • arieska Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:10
      samowolny napisał:

> czołem bije waszmośćpaństwu którzy w ten dzień prackujecie... a wiadomo że
      > zgodnie z tradycją co robimy w Wigilie będziemy robili przez cały rok.
      > A wiec pracy nam nie powinno zabraknąć..ot nutka optymizmu:)))

Nie dosc,ze siedze w pracy,to jeszcze mam tyle roboty,ze strach:(((
      • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:15
        Roboty może i wiele,
        ale za to jaki efekt wieczorem będzie ... :-)))))
        • arieska Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:33
          Ka,skoro juz w pracy padam na pysk to efekt wieczorem moze byc tylko zalosny.
          Nawet swiateczna atmosfera tego nie uratuje. Jestem wsciekla i zmeczona,ot co.
          • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:35
            arieska napisała:

> Ka,skoro juz w pracy padam na pysk to efekt wieczorem moze byc tylko
            zalosny.
            > Nawet swiateczna atmosfera tego nie uratuje. Jestem wsciekla i zmeczona,ot
            co.

arieska jest takie powiedzenie..jak chcesz dożyć w zdrowiu renty przychodź z
            pracy wypoczety ....czego nam wszystkim zycze:)))))))))
      • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:15
        a pomyślcie jak sie tak napracujemy to..lepiej bedzie smakował wigilijny karp..
        no i praca w Wigilie ma te zalety że przychodzi sie "na gotowe"..widzicie że
        wciąż szukam pozytywów tego zjawiska:)))) po co sie dodatkowo dołować..?
        • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:21
          Kto przyjdzie na gotowe, ten przyjdzie; niektorzy musza jeszcze to gotowe
          przygotowac :))
          • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:24
            Wam kobietom to zawsze jest lepiej; mnie znowu ominie przyjemność
            przygotowywania kolacji wigilijnej i każą mi za to zmywać naczynia :-(
            • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:25
              Fakt :-)

Najpierw przyjemności,
              a potem obowiązki :-)))))))
              • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:27
                I jedno i drugie jest obowiązkiem, mam na mysli zarowno przygotowanie jak i
                zmywanie :PPPP
                A przyjemnosc to to wszystko, co jest pomiedzy ;)))
                • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:28
                  Pomiędzy pierwszą gwiazdką,
                  życzeniami,
                  opłatkiem,
                  prezentami,
                  karpiem,
                  kutią,
                  struclą z makiem? :-)))))
                  • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:30
                    a jakos najmilsze to chyba włączenie światelek na choince :)) Wtedy dopiero
                    jest uroczyście :)))
                  • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:31
                    Ech, takich wieczerzy wigilijnych jak pamiętam z dzieciństwa juz nigdy nie
                    przeżyję... . Do dziadków na wsi zjeżdżała się cała rodzina - ich pięcioro
                    dzieci ( w tym moja mama) ze swoimi pociechami. To były klimaty... .
                    • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:34
                      Bo chyba właśnie w dzieciństwie odbiera się to najmocniej. Taka ogromna
                      ekscytacja, czy już jest ta pierwsza gwiazdka, to zerkanie pod choinkę, a
                      potem odpakowywanie prezentów :PPP
                      • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:39
                        I obowiązkowe chodzenie do stajni aby sprawdzić czy zwierzęta mówią ludzkim
                        głosem ;-)
                        Pamiętam dobrze jeden prezent z głębokiego dzieciństwa. Kiedyś
                        dostałem "Klechdy sezamowe" Leśmiana z ilustracjami Jana Lenicy. Do dzisiaj mam
                        ten egzemplarz, chociaż mocno sfatygowany od wielokrotnego czytania. Nie
                        rozstałbym się z nim za żadne skarby !
            • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:33
              hetacus napisał:

> Wam kobietom to zawsze jest lepiej; mnie znowu ominie przyjemność
              > przygotowywania kolacji wigilijnej i każą mi za to zmywać naczynia :-(
              >
              hetacus..następny zakup to niech bedzie zmywarka i bedziesz sobie siedział z
              kochaną kobieta przy winie a zmywarka pozmywa za ciebie..trzeba sobie ułatwiac
              zycie:)
              • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:35
                Stary, nie znasz kobiet ? Pewnie wymyśliłyby dla mnie coś jeszcze gorszego niż
                zmywanie ;-)
                • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:41
                  hetacus napisał:

> Stary, nie znasz kobiet ? Pewnie wymyśliłyby dla mnie coś jeszcze gorszego
                  niż zmywanie ;-)

niestety poznałem je dobrze..i dlatego staram sie przewidzieć ich reakcje:))))
                  a pozatym nie mówiłem o "kobietach" tylko to "tej jedynej"..:)))))
                  • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:44
                    wigilię spędzam akurat w ciut większym gronie, w większości kobiecym
                    i w tym dniu jestem zgodny, łagodny i serdeczny jak owieczka ;-)
                    • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:46
                      hetacus napisał:

> wigilię spędzam akurat w ciut większym gronie, w większości kobiecym
                      > i w tym dniu jestem zgodny, łagodny i serdeczny jak owieczka ;-)

ja też w wigilie staram sie mówić do kobiet ..ludzkim głosem:)))))))))))

• ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:52
                        W Wigilijny Wieczór każdy mówi ... ludzkim głosem .. :-)))))
                      • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:53
                        No nawet dzisiaj jakas dyskryminacja :PPP
                        • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:55
                          Ale za to jeden dzień w roku,
                          kiedy w każdym odzywają się ludzkie uczucia :-)))))
                          • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:57
                            W ten to szczegolnie, a ta w ogole trzeba miec ludzkie uczucia na codzien ...
                            • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:59
                              Bez pracy nie ma ... efektów :-))))
                            • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:03
                              kwasna_cytryna napisała:

> W ten to szczegolnie, a ta w ogole trzeba miec ludzkie uczucia na
                              codzien ...

ale niekiedy ma sie przed sobą taka kreature że trudno zachowac kulture...:)
                              • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:03
                                Ale trzeba umieć pokazać swoją klasę ... :-)
                              • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:04
                                Wprost przeciwnie, to dopiero kultura jak naprzeciw kreatura :pPP
                                • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:08
                                  kwasna_cytryna napisała:

> Wprost przeciwnie, to dopiero kultura jak naprzeciw kreatura :pPP

w ten wigilijny dzień nie będe polemizował :)))))))
                                  • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:16
                                    Wyznając zasadę, że ryby, zwierzęta i kobieta dzisiaj głos tez mają ?? :PP
                                    • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:19
                                      kwasna_cytryna napisała:

> Wyznając zasadę, że ryby, zwierzęta i kobieta dzisiaj głos tez mają ?? :PP
                                      jedna uwaga..ryby głosu o tej porze juz nie powinny mieć..bo powinny leżeć na
                                      patelni:))))))
                                      • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:34
                                        Tradycyjnie to tylko karp głosu nie ma ;PPP O innych to wiem tylko ze
                                        slyszenia :PP
                    • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:52
                      A w inne dni jestes awanturny ??? :)))
                      • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:55
                        Jeszcze jak ;-)
                        Na wigilię ubieram się ciut bardziej elegancko i chyba działa zasada z "Misia"
                        Bareji: "trzeba napisać, że wpuszcza się tylko gości z krawatami. Klient z
                        krawatem jest mniej awanturujący się" (cytowałem z pamięci)
                        • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:56
                          Hetacusie,

ja myslę, że nie tylko w Wigilię jesteś porządny :-))))
                          • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:59
                            "bywa różnie, kwadratowo i podróżnie" ;-)
                            • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:00
                              Dla chcącego ... wszystko w zasięgu ... wzroku :-))))
                              • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:01
                                Dla krótkowidza też ;-)
                                • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:02
                                  Pod warunkiem, ze wyczyszcza do blasku okulary :pP
                                  • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:06
                                    Przy czyszczeniu mogą upaść i szkła w drobny mak ! Zdarzyło mi się to kiedyś w
                                    bardzo ważnym momencie, na olimpiadzie wojewódzkiej z geografii ;-)
                                    • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:07
                                      I odkryłeś Coś? :-)))
                                      • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:10
                                        ha, z trudem wtedy pisałem i poruszałem się, ale i tak zająłem niezłe 10.
                                        miejsce ;-)
                                        • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:12
                                          Hetacusie,

w pierwszej dziesiątce są same asy :-)

Gratuluję :-)
                                          • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:14
                                            Dzięki, ale jakże to było dawno, premierem wtedy był Jaruzelski ;-)
                                            • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:15
                                              Hetacusie,

czasem liczą się fakty :-)

A to był fakt. Niezbity :-)

A prezenty już swoim bliskim zrobiłeś? :-)
                                              • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:18
                                                Jak to "zrobiłeś" ???
                                                Przecież prezenty pod choinkę przynosi aniołek ;-)
                                                • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:29
                                                  Hetacusie,

a Twoja pomocna dłoń? ;-))))
                                                  • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:31
                                                    Przydatna jest dopiero przy rozpakowywaniu ;-)
                                                  • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:40
                                                    A byłes na pewno grzeczny? ;-P
                                                  • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:42
                                                    Wszyscy są grzeczni :))
                                                  • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:42
                                                    nawet staruszki pomagałem przeprowadzać na ulicy !
                                                  • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:45
                                                    Hetacusie,

na pewno nie_zła Gwiazdka Ci prezent przyniesie :-))))))
                                                  • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 12:17
                                                    Cóż, pożyjemy, zobaczymy ;-)
                                            • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:17
                                              hetacus napisał:

> Dzięki, ale jakże to było dawno, premierem wtedy był Jaruzelski ;-)
                                              to i bez okularów dobrze ci sie pisało , wszak pisałes pod przewodnia rola
                                              partii a ona wszystkich wtedy prowadzila za ręke :))))))
                                              • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:20
                                                he, he za rękę to mnie prowadziło nauczycielka cobym nie pobładził ;-)
                                                pamiętam śliczne hasło wyjaśniające zasady ustrojowe PRL; "partia kieruje a
                                                rząd rządzi" ;-)
                                                • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:22
                                                  hetacus napisał:

> he, he za rękę to mnie prowadziło nauczycielka cobym nie pobładził ;-)
                                                  > pamiętam śliczne hasło wyjaśniające zasady ustrojowe PRL; "partia kieruje a
                                                  > rząd rządzi" ;-)

"A co Ty zrobiłeś dla wykonania planu?"...:)))))
                                                  • hetacus Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:24
                                                    "Nie pytaj co Partia może zrobić dla ciebie. Zastanów się co ty możesz zrobić
                                                    dla partii ;-)
                                                  • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:29
                                                    Krótko:

Ku chwale ... :-)
                                • ka_27 w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:02
                                  Hetacusie,

zobacz to, co niewidoczne dla oczu ... :-)))))
                                  • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 11:03
                                    Jak mawial Mały Książę - najważniejsze jest niewidoczne dla oczu
                      • samowolny Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:57
                        kwasna_cytryna napisała:

> A w inne dni jestes awanturny ??? :)))
                        nie jestem po prostu stanowczy:)))
                        • kwasna_cytryna Re: w hołdzie pracujacym w Wigilie 24.12.03, 10:58
                          a to nie to samo ?? :PPP
    • hetacus święta w "Rozmowach kontrolowanych" ;-) 24.12.03, 10:57
      Pamietacie dialog z tego filmu ?

"-a teraz żeby było świątecznie, podzielimy się jajeczkiem
      -No, właściwie jest wigilia więc powinniśmy się podzielić opłatkiem
      -Słusznie, słusznie ale nie róbcie z tego zagadnienia."

;-)))

• ka_27 święta w "Rozmowach kontrolowanych" ;-) 24.12.03, 10:59
        Nie ważne czym,
        ważny jest czyn :-))))
    • hetacus No i zostałem sam... 24.12.03, 13:00
      ... pusto i cicho...
      • Gość: 33 Re: No i zostałem sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 13:35
        Wesołych Świąt, ciepła i radości
        • hetacus Re: No i zostałem sam... 24.12.03, 13:39
          o, a jednak znalazł się drugi zabłąkany forumowicz :-)
          Wesołych świąt i dużo szczęścia i radości w nowym roku życzę :-)
          • Gość: 33 Re: No i zostałem sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 13:42
            przy wiązaniu cukierków na choinkę można czasami oderwać się od klawiatury
            • hetacus Re: No i zostałem sam... 24.12.03, 13:44
              ech, a ja muszę swoje w pracy odsiedzieć...
              • Gość: 33 Re: No i zostałem sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 13:48
                Ja chciałabym czasami w ten dzień posiedzieć w pracy, bo minęłoby mnie trochę
                męczącego rozgardiaszu. W domu ma kto rozrabiać o nerwy czasami puszczają.
                Chociaż pamiętam o tym, że jaka Wigilia taki cały przyszły rok.
                • hetacus Re: No i zostałem sam... 24.12.03, 13:52
                  No tak, u mnie w domu teraz ruch zapewne wielki; w pracy cisza i spokój, nikt
                  nie dzwoni, nikt nie przychodzi, az cisza dzwoni... . Szczególny dzień...
                  Ale wolę nie wierzyć, że wszytskie dni w nowym roku będą takie jak dzisiejszy
                  :-)
                  • Gość: 33 Re: No i zostałem sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 13:58
                    wydaje mi się, że wtym powiedzeniu chodzi raczej o stan ducha a nie rzeczy. U
                    mnie się to sprawdza - tak mi się wydaje.
                    • hetacus Re: No i zostałem sam... 24.12.03, 14:02
                      ale często jedno idzie w parze z drugim...
                      • Gość: 33 Re: No i zostałem sam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 14:07
                        może masz rację. Tymczasem i ja się oddalam bo nadchodzi mój prywatny huragan.
                        Jeszcze raz Wesołych Świąt
                        • hetacus Re: No i zostałem sam... 24.12.03, 14:09
                          Dużo szczęścia i udanej wieczerzy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka