opadmgly 02.09.09, 20:47 To dobrze czy zle ? Bo w sumie to trochę przerażające uczucie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
landart Re: Jeżeli nic już nie dziwi 02.09.09, 20:56 opadmgly napisała: > > To dobrze czy zle ? Bo w sumie to trochę przerażające uczucie... to znaczy, że nie żyjesz, bo żywi zawsze się dziwią ! Odpowiedz Link Zgłoś
mary-huana Re: Jeżeli nic już nie dziwi 02.09.09, 21:46 opadmgly napisała: > > To dobrze czy zle ? Bo w sumie to trochę przerażające uczucie... Może dobrze, może zle.. Ja lubię wszystkie przerażające uczucia. Im bardziej jestem przerażona, tym bardziej mnie to przeraża a im bardziej się przerażam tym bardziej jestem przerażona. Od dzieciństwa tak mam. Odpowiedz Link Zgłoś
lura35 Re: Jeżeli nic już nie dziwi 02.09.09, 21:52 Nie może być tak, że nic nie dziwi. Ja zawsze każdego ranka jestem zdziwiona tym, że się obudziłam. A za oknem ciemno jak w murzyńskiej wiosce. Odpowiedz Link Zgłoś
osv Re: Jeżeli nic już nie dziwi 02.09.09, 21:56 www.youtube.com/watch?v=gu_ZUVzeaFE ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
zakletawmarmur Re: Jeżeli nic już nie dziwi 02.09.09, 22:05 To znaczy, że patrzysz na świat jak dorosły człowiek:-) Polecam lekturę najpiękniejszej książki świata: www.odaha.com/antoine-de-saint-exupery/maly-princ/maly-ksiaze Odpowiedz Link Zgłoś
semnaj Re: Jeżeli nic już nie dziwi 02.09.09, 22:12 życie zawsze jest zdumiewające www.youtube.com/watch?v=Vm0pXaAtVtY Odpowiedz Link Zgłoś
zakletawmarmur Re: Jeżeli nic już nie dziwi 02.09.09, 22:56 Już gdzieś tego pana widziałam... West Side Story? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark to normalne IP: *.ext.fh-aachen.de 03.09.09, 15:25 I ani dobre, ani zle. W pewnym wieku, przy wystarczajacej wiedzy i zdolnosci kojarzenia czesc ludzi (raczej mniejszosc) osiaga ten stan :) Odpowiedz Link Zgłoś
landart Re: to normalne 04.09.09, 13:16 Gość portalu: Mark napisał(a): > I ani dobre, ani zle. > > W pewnym wieku, przy wystarczajacej wiedzy i zdolnosci kojarzenia > czesc ludzi (raczej mniejszosc) osiaga ten stan :) kolejny etap to nirwana :) Buddyzm zawsze utrzymywał, że chociaż stan nirwany jest niewyrażalny słowami, to jest rzeczywisty. Zwykle określa się go terminami negatywnymi (np. Sutra Serca), ale znajdujemy również i określenia pozytywne: rzeczywistość poza wszystkimi cierpieniami i zmianami, trwałe, spokojne, niezepsute, nieskażone, itp. Nirwana jest wyspą, schronieniem, ucieczką i celem. * Synonimy negatywne : tanhakkhaya – Ustanie pragnień virāga – Nieobecność pragnień nirodha – Ustanie * Synonimy pozytywne : śiva – Pomyślne, Dobre khema – Bezpieczeństwo śuddhi – Czystość dipa – Wyspa sarana – Schronienie tāna – Ochrona pāra – Przeciwległy brzeg, Druga strona śanti – Spokój, Uspokojenie Odpowiedz Link Zgłoś
lara_ck Re: Jeżeli nic już nie dziwi 05.09.09, 11:17 Sam fakt, że Cię nic nie dziwi wywołał u Ciebie zdziwienie... :) Więc nie zalewaj, że nie dziwi Cię nic... ;) Chwilowy brak nowych przeżyć i doznań na różnych płaszczyznach życia, mógł Cię skłonić do takiej refleksji. Ale to przejściowe... Gwarantuję, że minie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: botak Re: Jeżeli nic już nie dziwi IP: *.chello.pl 23.09.09, 21:24 "Kiedy się dziwić przestanę Lżej mi będzie i łatwiej bez tego Ścichną szczęścia i bóle wyśmiane Bo nie spytam już nigdy - dlaczego?" Odpowiedz Link Zgłoś
benedixstus Re: Jeżeli nic już nie dziwi 24.09.09, 20:46 Reszta jest milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_w_sieci Re: Jeżeli nic już nie dziwi 04.10.09, 12:48 Źle. Fajnie jest się czasem mile rozczarować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilllla Re: Jeżeli nic już nie dziwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 20:25 nie mozna sie 'mile rozczarowac', mozna byc 'zaskoczonym w sposob mily' Odpowiedz Link Zgłoś
loreanne Re: Jeżeli nic już nie dziwi 08.10.09, 11:12 Może jednak można się mile rozczarować w sytuacjach gdy jesteśmy nastawieni na coś złego, a spotykamy się z dobrem. Wtedy to na pewno jest miłe, nie czuć się rozczarowanym lecz mile zaskoczonym . :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Jeżeli nic już nie dziwi IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.10, 13:29 to znaczy, że pora się ewakuować gdzie indziej (do kogo innego) Odpowiedz Link Zgłoś