Dodaj do ulubionych

REKOMENDACJA T

13.09.10, 16:40
Witam Państwa

Na wstępie powiem, iż nie mam nic wspólnego z pracą w bankowości, aczkolwiek byłam przekonana, że praca analityka jest dużo spokojniejsza, a tutaj na forum, przeżyłam szok.

Jestem klientem banku i staram się o kredyt hipoteczny w PKO w złotówkach, przeszłam
"fantastyczny" scoring i wszystko trafiło do Was...analityka ;).CAK K-ce
Mam w związku z tym pytania, analityk po obejrzeniu i przeanalizowaniu dokumentacji nie stwierdził żadnych przeciwwskazań i wszystko byłoby OK gdyby nie???? rekomendacja T .Na czym polega ta cudowna rekomendacja, biorąc pod uwagę że biorę kredyt w zł . Jak długo taki proces może trwać, i czego mogę się jeszcze spodziewać? Czy to prawda, że są jakieś problemy z "kalkulatorami"? wytycznymi ??

Bardzo proszę o odpowiedź, nie ukrywam iż czas mnie goni i zaczynam się bardzo denerwować.

Bynajmniej serdecznie pozdrawiam ;)
Obserwuj wątek
    • doradcabp Re: REKOMENDACJA T 13.09.10, 17:52
      a jaki konkretnie byl cel kredytwania? sam zakup? o rekomendacji t mozesz sobie poczytac w internecie, jest tego pelno, natomiast mimo, iż doradca teoretycznie nie ma obowiazku dokonywania analizy szczegolowo ale już na wstepie powinien wziac pod uwage aspekty rekomendacji T i jesli nie bylo spelnionych podstawowych kryteriow to powinien Twoj wniosek odrzucic i nawet nie wprowadzac 'fantastycznego' scoringu bo to tylko strata czasu wtedy i dla Ciebie i dla doradcy...ewentualnie powinien zaproponowac inne rozwiazanie.
      • kobita41 Re: REKOMENDACJA T 13.09.10, 18:07
        Witam,

Cel jest na zakup i konsolidację, dodam iż kwota kredytu nie jest 100% wartości mieszkania. Analityk dokumenty już przeglądał i z tego co się orientuje nie miał zastrzeżeń- tydzień temu prosił tylko o jeden podpis . Kiedy dzwonie do swojego doradcy otrzymuje odpowiedź, że są jakieś problemy w PKO - CAK z "kalkulatorami" czy też z wprowadzeniem danych do centrali dotyczy to głównie kredytów na kilka celów.

dziękuję za odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka