saren.ka 10.12.10, 22:49 Bonus podzielony nawet dali duży 99%. (we wtorek na kontach) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wjjk1974 Re: BONUS 10.12.10, 22:54 hurrrrrrrrrrrrrrrrra, u nas 113 %. Może jeszcze coś od Dyrekcji skapnie :-) Odpowiedz Link
pekaolowiec Re: BONUS 11.12.10, 11:58 U nas 101.66% plus do tego dojdzie część od dyrektora, bo kilka osób było na dłuższym chorobowym więc coś na pewno skapnie. Odpowiedz Link
krowa66 Re: BONUS 14.12.10, 15:43 jeszcze nie.I raczej będzie jutro.Noc oczekiwania na cud!!! Odpowiedz Link
super.a80 Re: BONUS 14.12.10, 17:01 dzięki, a jak jest z bonusem jak się jest na macierzynskim? raczej sie nie dostaje nie? Odpowiedz Link
mau_rin Re: BONUS 15.12.10, 13:40 a dlaczego się nie dostaje? wg.mnie odliczają tylko ewentualne chorbowe "ciążowe". Chyba,że się mylę to proszę o poprawkę. Odpowiedz Link
under-class Re: BONUS 14.12.10, 19:04 A u nas wysokość bonusa jest pilnie strzeżoną tajemnicą, nikt nic nie wie.. Nawet kiedy już będzie na koncie to trudno stwierdzić jakie kryteria decydują o jego wysokości. Nie ma możliwości porównania się z kimkolwiek bo koleżanka koleżance nie zdradzi tej tajemnicy. Odpowiedz Link
garbatyaniol Re: BONUS 14.12.10, 20:27 Jedna wielka ściema. Cieszycię się że coś skapnie od dyrektora... Ale chyba nie wiecie że to odbywa się kosztem innych. Bonus wtakiej formie jak teraz nie powinien istnieć. Jak ktoś lubi wchodzić komuś po palcu to OK, ale Ci którzy się burzą zawsze dostaną najmniej. Brak jasnych wytycznych powoduje samowolę dyrektora... Wystarczy ładnie pouśmiechać do PANI/PANA dyrektora i bonusik większy :) A jak to się ma do wykonywanych obowiązków?? Za PPI premia i to jest jasne jak słońce. Wyrobiłeś min 70% to masz. Jak nie to zażalenie na górę :) Ale bonuś powinien być oficjalnie wyznaczony na każdy oddział bo to jest zarobek oddziału. Odjęcie za zwolnienia jest zrozumiałe, ale obcinanie kasy ludziom których mniej lub bardziej lubie jest nie wporządku. Sama dostałam prawie 100% (więcej niż się należało, ale częśc zespołu dostała poniżej 50%) I gdzie tu sprawiedliwość?? Odpowiedz Link
krowa66 Re: BONUS 14.12.10, 22:32 za zwolnienia masz niższą pensję -80% ,ile razy można odliczac za chorobę?A wykonanie 70%planu to często kosmos.Jak ktoś choruje ,to inni za niego pracują i dostają ....figę.I to jest ok? Odpowiedz Link
garbatyaniol BONUS 15.12.10, 21:01 Niższa pensja (80%) tylko za dni choroby a nie za cały miesiąc. Jak inni pracują i maja wykonanie w PPI to mają kasę... Nie wiem o co chodzi. Z tego co wiem to wszystkie regiony rozliczane są jednakowo. A jeżeli dyrektor/naczelnik nie potrafi zorganizować pracy w ten sposób żeby zlikwidować powstałą lukę w oddziale to macie problem. W wypowiedziach poniżej ktoś piszę ze kryterai powinny być znane już w styczniu i pod tym podpisuję sie "obiema ręcami". Każdy wiedziałby czego nie robić lub na co zwrócić szczególna uwagę żeby poprawić wykonanie indywidualne i "podnieśc" bonusa Odpowiedz Link
kudlata01 Obcięcie bonusa za PAS 15.12.10, 06:09 W 100 % się z Tobą zgadzam. Mnie obcięli bonusa bo nie mam "pozytywnej oceny dyrektora", a tej nie mam bo nie mam 100 % PAS. Słyszałam, że za PAS nie można zmniejszać bonusa. Czy wieciee coś na ten temat? Odpowiedz Link
super.a80 Re: Obcięcie bonusa za PAS 15.12.10, 11:15 a juz jest bonus na koncie? jestem na szkoleniu a nie mam tutaj dostepu do internetu i nie moge sprawdzic... Odpowiedz Link
super.a80 Re: Obcięcie bonusa za PAS 15.12.10, 11:27 mała korekta.. :) jest net ale ograniczony..nie potrafie wejsc na ipko... :/ Odpowiedz Link
lavjja Re: Obcięcie bonusa za PAS 15.12.10, 11:47 ja nie mam bonusa, a w pkobp rachunek Odpowiedz Link
krowa66 Re: Obcięcie bonusa za PAS 15.12.10, 15:04 zawsze można znaleźc pretekst żeby nie dac.Tylko co trzeba zrobic,żeby pozytywną opinię miec? Trzeba by wziąc jakiś regulamin i wiedziec ,co w trawie piszczy już w styczniu,a nie w grudniu. Pozdrawiam ciepło.I spróbuje sprawdzic na iPKO,może mi się zrobi gorąco?! Odpowiedz Link
prawdziwy.niedojda Re: BONUS 26.12.10, 19:07 ja dostałem ponad 100 % i dostałem w zamian za dodatkową pracę wykonywaną na rzecz oddziału, a że godzin nam nie wpisano to wyrównano w bonusie ;)) Jednak sprawiedliwość, jest na tym świecie ;) Odpowiedz Link
1304zaba Re: BONUS 15.12.10, 15:22 Witam wszystkich. Mam takie małe pytanie w kwestii bonusa. Pracowala w PKO 9 lat 31 października 2010 zakonczyłam swoją przygodę z PKO, jednak nie dostalam bonusa, czy może ktoś zna regulamin przyznawania bonusa? proszę o pomoc z mojej wiedzy wynika ze powinnam go dostać tylko pomniejszonego. pozdrawiam wszystkich i życze duuuuzo zdrowia Odpowiedz Link
lavjja Re: BONUS 15.12.10, 15:30 z tego co wiem to dostają go jedynie pracownicy, czyli ci którzy na chwilę wypłaty są zatrudnieni na umowę o pracy. Odpowiedz Link
1304zaba Re: BONUS 15.12.10, 15:37 przecież pracowałam na ten zysk prawie trzy kwartały i to ze sporym wykonaniem planu ale co my szaraczki możemy??????? Odpowiedz Link
cclubelankaa Re: BONUS 15.12.10, 16:35 czy CC Lublin już ma bonusa na kontach?A może o mnie zapomnieli?Och. Odpowiedz Link
milczek_rej Re: BONUS 17.12.10, 21:19 Kto wie? Jeśli pracowałem do 30.09.2010r włącznie to czy przysługuje mi bonus? Odpowiedz Link