pko55 15.12.10, 21:40 Dzisiaj się dowiedzieliśmy. Dziękujemy Panu za te lata współpracy. Te, które przepracował Pan na Śląsku. Bardzo dobrze Pana wspominamy... i tęsknimy. Życzymy powodzenia!!!!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niebyt_or_byt Re: dyr. Gałecki 15.12.10, 21:57 A ja dziękuję temu, kto tego Mobbera, wrzaskuna co ludzi wykańczał jak tylko mógł, upokarzał na maksa, co wywalał za byle co, planami zawalał, z palca oskarżenia wysysał byleby tylko zgnoić, a dla rodziców dziecka, które zostało poranione w jego oddziale w Bytomiu miał tylko słowa: Bank ubezpieczony więc nie ma problemu! Tak - dla jednych może i cudowny był, wielu pewnie się przy nim wyżywiło! w Warszawie niestety był mobberem i najbardziej niekompetentnym facetem na usługi... Ja jużn otworzyłem noworocznego szampana i za moich kolegów i koleżanki skrzywdzonych i poniżanych piję - nareszcie ktoś podjął męską decyzję. Chwała mu! Odpowiedz Link
trenat Re: dyr. Gałecki 15.12.10, 22:06 Tak, to kolejna "trafiona" decyzja w tym banku. Podobno wyniki jakie osiągamy, cele które realizujemy itp. ple, ple,ple...., że to wszystko niby wpływa na naszą przyszłość w tej firmie. Codzienność jednak jest całkiem inna - układy, układziki, sympatie itd. Cóż, wydawać by się mogło, że odchodzący dziś Dyrektor "wyciągnął" ten region z wielkiego dna (pamiętamy powiedzenie "odwróć tabelę - Mazowsze na czele"), ale co z tego. Odpowiedz Link
niebyt_or_byt Re: dyr. Gałecki 15.12.10, 22:36 Kończąc temat, bo ja się cieszę i to mi wystarcza, że go jakiś myślący człowiek wreszcie wywalił (Chwała mu!). A tu wspominki: forum.gazeta.pl/forum/w,34837,98223146,98596203,Re_Ku_przestrodze.html forum.gazeta.pl/forum/w,34837,91019967,110439535,Re_MOBBING_w_PKO_BP_SA.html forum.gazeta.pl/forum/w,34837,78238678,110438980,Re_Propozycje_zmian_w_PKO_dla_nowego_prezesa.html (ktoś jednak te forum czyta :-) chyba...) forum.gazeta.pl/forum/w,34837,78238678,78244795,Re_Propozycje_zmian_w_PKO_dla_nowego_prezesa.html forum.gazeta.pl/forum/w,34837,103151378,103614450,Re_Afera_w_najwiekszym_polskim_banku_.html forum.gazeta.pl/forum/w,34837,98532300,98544122,Re_CZAS_NA_DYMISJE_w_oddzialach_1_2_i_sierpc_PK.html forum.gazeta.pl/forum/w,34837,75567403,75725730,Re_Do_wszystkich_Zwiazkow_Zawodowych_w_PKO_BP_S.html co tu jeszcze komentować! Odpowiedz Link
chr13 Re: dyr. Gałecki 17.12.10, 19:39 weź się człowieku do roboty. bo widać tylko na znajomości liczysz i wiecznie ci źle. żałosny jesteś. myślisz pewnie że nowy dyrektor coś zmieni w twoim marnym żywocie? Odpowiedz Link
lapis-lazuri Re: dyr. Gałecki 16.12.10, 19:06 Bytom bardzo miło wspomina dyrektora Leszka Gałeckiego, ja nie słyszałam żeby komuś zrobił krzywdę a wręcz odwrotnie, można było do niego zawsze przyjść z problemem!!! Panie Dyrektorze pozdrawiam i życzę faktycznie jak Pan to napisał... szczęścia i nam wszystkim również....... Odpowiedz Link
selena1205 Re: dyr. Gałecki 16.12.10, 19:08 "> Dzisiaj się dowiedzieliśmy. Dziękujemy Panu za te lata współpracy. Te, które pr > zepracował Pan na Śląsku. Bardzo dobrze Pana wspominamy... i tęsknimy. > Życzymy powodzenia!!!!!!!!!" - Ten tekst,to chyba jakiś żałosny żart !!!! Takiego chamstwa,jakie prezentuje p.G niesposób zapomnieć.Miałam z nim do czynienia tylko raz....i to było o jeden raz za dużo.Byłam zszokowana brakiem jakichkolwiek zahamowań.brakiem kultury,obrzydliwym językiem,jakim się posługiwał....ale to prawda,że u kurdupli pisowskich gówno o mózg ociera.A dziękować to należy tym,którzy go wykopali !!!!! Odpowiedz Link
qween1 Re: dyr. Gałecki 16.12.10, 22:04 to gdzie ten Gałecki teraz poszedł , bo nie wierzę że na "zieloną trawkę" , mam nadzieję ze nie trafi do jakiegoś innego oddziału Odpowiedz Link
chr13 Re: dyr. Gałecki 17.12.10, 19:29 nie, nie trafi. a teraz jak funduszy nie sprzedaż babci mającej ostatnie 1000 złotych wylecisz z roboty. bo na miejsce Gałeckiego przyjdzie jakieś zero z pioneera. zadowolony? Na tym się zarabia. tym to znaczy babci. Odpowiedz Link
pko1997 Re: dyr. Gałecki 17.12.10, 08:39 Dziękujemy Panu za te lata współpracy na Śląsku. Będzie Pan zawsze przez nas mile wspominany. Nauczył nas Pan wiele, nie raz udowodnił, że liczy się dla Pana pracownik. Te wszystkie obelgi na temat Pana Dyrektora to po prostu chamstwo! Niestety pracownicy Warszawy od czasu przyjścia Pana Dyrektora Gałeckiego musieli zacząć pracować a nie leniuchować, skończyło się wychodzenie o której się chciało, zaczęłą się prawdziwa praca!!! Czy aż tak was to boli???? Odpowiedz Link
chr13 Re: dyr. Gałecki 17.12.10, 19:34 Dziwi mnie twoja opinia na temat pracowników warszawy. Pewnie znasz ich doskonale. Ale fakt, Gałecki był super (chociaż jestem z warszawy). A teraz pan gówjełło swoch sprowadzi. Zobaczymy kogo kocha. Odpowiedz Link
roxa-na Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 21:03 pko1997 napisała: > Dziękujemy Panu za te lata współpracy na Śląsku. Będzie Pan zawsze przez nas m > ile wspominany. Nauczył nas Pan wiele, nie raz udowodnił, że liczy się dla Pana > pracownik. > Te wszystkie obelgi na temat Pana Dyrektora to po prostu chamstwo! Niestety pra > cownicy Warszawy od czasu przyjścia Pana Dyrektora Gałeckiego musieli zacząć pr > acować a nie leniuchować, skończyło się wychodzenie o której się chciało, zaczę > łą się prawdziwa praca!!! > Czy aż tak was to boli???? Odpowiedz Link
dragomir6 Re: dyr. Gałecki 17.12.10, 19:44 Ja również nie dam nic złego na naszego dyrektora powiedzieć. A niech mnie wszyscy opluwają. Fakt, że miał specyficzny żart i swoje hasła - ale przynajmniej był normalny, a nie takie "ą" "ę". To był facet konkret, a jak trzeba było to człowiekowi pomógł - sama tego doświadczyłam. No a że trzeba było pracować i się nie obijać - to normalka. Nie zadzierał nosa - do każdego podszedł, pogadał, docenił. I mówił prosto z mostu o co chodzi, a nie takie owijanie w bawełnę, a za plecami obuchem w łeb. Odpowiedz Link
garbatyaniol Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 00:30 Jak było na Śląsku nie wiem, ale tutaj tragedii nie było. Miał "specyficzne" poczucie humoru, był wymagający i potrafił opierdzielić. Trochę za mało szanował ludzi, ale boję się że przyjdą jeszcze gorsi. I chyba jasnowidz jakiś, bo kiedyś wychodząc z oddziału podobno powiedział dyrektorowi że: "w przyszłym roku nie spotakmy sie już w tym składzie" :) Odpowiedz Link
czuk1 Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 07:43 A więc zdania o dyr. G. są podzielone. Przychylał bym się do wypowiedzi broniących tego dyrektora. Są bardziej konkretne i przekonywujące. Rozbieżności biorą się z poglądów tych "za" i "przeciw". Ci przeciw chcieli by być kulturalnie głaskani a ci za widzą w dyr. człowieka ze swoimi zaletami i wadami, którego zadaniem jest prowadzić dobrze obsługę klientów, dbać o wyniki oddziału, organizowanie pracy i wykonywanie jej przez pracowników a także tworzyć dobrą atmosferę pracy. Tu nie była ona dobra ale za to może troszczył się o pracowników i bronił ich przed bezpośrednim czołganiem przez "przełożonych z wyższego szczebla" ,może nie był dosłownym przekaźnikiem zadań z góry lecz brał je na siebie, bez powszechnego mobbingu ? Nie wiem. Ten wątek daje dużo do myślenia komuś z zewnątrz.. Odpowiedz Link
selena1205 Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 14:22 Czuk,zależy,co kogo mobilizuje do pracy - bat,czy rozsądna,spokojna rozmowa.Metoda bata budzi we mnie niesmak i bunt....Nie można dorosłego człowieka traktować,jak bezrozumne "coś" do realizacji planów !!! Moja szefowa,to zupełne przeciwieństwo opisywanego wyżej pana G. - jest spokojna,zrównoważona,potrafi rozmawiać z pracownikiem.Zawsze daje nam do zrozumienia,że jesteśmy dla Niej bardzo ważni,jest kopalnią wiedzy,jeśli chodzi o procedury - zawsze na bieżaco i zawsze gotowa pomóc,a co najistotniejsze - szanuje nas.I to jest właśnie powód,dla którego nie chcemy Jej zawieść i robimy plany....zawsze...minimum 100%.A robimy to,bo Ją szanujemy,bo głupio byłoby zawieść takiego szefa....,a nie ze strachu....I porównaj sobie komfort pracy w moim wydziale i tam,gdzie do pracy "mobilizuje" nadpobudliwy facet z przerośniętymi ambicjami.... Pozdrawiam zrelaksowana :) Odpowiedz Link
chr13 Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 16:48 czyli dla ciepie pisowcy mają gówno zamiast mózgu? wszyscy? a może jesteś zwykłym gównem przyniesionym do szacownej firmy PKO BP SA przez gównianego prezesa rodem z pioeera? wylali bieleckiego i kosztem krwi innych sobie pracy szukacie? Odpowiedz Link
antysz1313 Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 17:47 chyba masz emocjonalno-polityczny problem rozchwianej osobowości, która widzi, że inni mogą imają lepiej a Ty nie. Odpowiedz Link
chr13 Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 18:01 diagnozuję u ciebie zespół maniakalno-depresyjny ściśle związany z pisem. żyjesz w urojonym świecie podsłuchów i prześladowań które rzekomo dotknęły cię między 4 i 6 rokiem wstecz. przesłać ci cennik z poradami medycznymi na ten temat? Odpowiedz Link
czuk1 Re: dyr. Gałecki 19.12.10, 15:18 Selena pisze. Czuk,zależy,co kogo mobilizuje do pracy - bat,czy rozsądna,spokojna rozmowa.Met > oda bata budzi we mnie niesmak i bunt....Nie można dorosłego człowieka traktowa > ć,jak bezrozumne "coś" do realizacji planów !!! Masz w pełni rację. Odpowiedz Link
niebyt_or_byt Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 16:56 Rzeczywiście. Ten wątek daje do myślenia. Może jak bardzo ludzie zmieniają punkt widzenia albo się zmieniają? Jak Mobberzy z czasem są lubieni, bo przestali kogoś prześladować lub zwyczajnie dymać?! na wynikach? Pan G już odszedł. Nie ma go! Nie znikł bez powodu - idę o zakład. Czy następny będzie lepszy? Mogę się założyć, że tak. Ja widziałem jak koleżanki tańczyły gdy się dowiedziały o wywaleniu tego gościa. Jak patrzę na to forum, to ja widzę jego - sympatie i antypatie. Jedni kogoś lubią, inni nienawidzą. Jedni chcą kogoś utłuc inni go bronią. To jest faktycznie normalne. Ja zdania o tym człowieku nie zmienię. Może dlatego, że ja widziałem jak on krzywdził ludzi. Słuchałem jak ludzi beształ, mieszał z błotem. Jak wykańczał. Lista może jest długa. Ale tego gościa już po prostu nie ma. I chociaż zapewne wiele osób teraz z tego powodu załamuje ręce, bo dzięki niemu mieli poczucie bezkarności, spokoju - teraz to stracili - wiec im źle, to proszę uwierzyć, iż wiele osób serdecznie się cieszy. Nie dlatego, że cieszą się z czyjejś krzywdy, ale dlatego, że to zły człowiek był i chociaż może będą mieli gorzej, że będą musieli zapierdzielać więcej, czy dlatego, że ich problemy się skończą, ale dlatego, że jednego prześladowcę mniej mają z głowy to się cieszą... Prześladowcę, mobbera, gościa bez zasad, wykorzystującego ludzi, notorycznego łgarza, który poświęcał każdego byleby tylko ratować swoją skórę - już nie ma. A jego ludzie na pewno się smucą. Część i chwała temu, kto go wywalił. Właśnie po tych wypowiedziach za nim widzę, że to był najlepszy ruch. Zdrowie tego bezimiennego kogoś piję! W imieniu własnym, moich koleżanek, kolegów i tych, których zdążył wywalić. Upokarzając i zasmucając ... Odpowiedz Link
chr13 Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 17:32 Jakiego bezimiennego. Pij zdrowie Zbigniewa Jagiełły. Pamiętaj że Prezes PKO BP SA piastuje swoją funkcję średnio 1,5 roku więc szybko razem ze swoim promotorem możesz wylecieć. Czego ci życzę. Odpowiedz Link
antysz1313 Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 17:47 Ty również możesz oberwać miotłą. Nie zapominaj o tym. Odpowiedz Link
selena1205 Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 19:10 Ale frustrat z Ciebie....Prezesi przychodzą i odchodzą - taka jest kolej rzeczy.W mojej 25-cioletniej przygodzie z PKO zmiany były liczne,a ja....cóż - poprostu robię swoje - spokojnie i bezstresowo...czasem tylko mnie wkurza to marne wynagrodzenie..... Odpowiedz Link
chr13 Re: dyr. Gałecki 18.12.10, 21:15 ja nie jestem frustratem i nie narzekam. staram się nie obrażać innych ze względu na płeć, wiek, orientacje seksualną, kolor skóry czy wyznanie. Zastanawia mnie tylko twoje podejście do polityki. pis ci nie pasował to zapewne obecny prezes z po da ci taką pensję że z pewnością będziesz zadowolona. tego ci życzę i myślę że tego jesteś pewna. Odpowiedz Link
antysz1313 Re: dyr. Gałecki 19.12.10, 19:05 z prezesami jest tak, że to tez ludzie i można do nich napisać lub umówić się na spotkanie. znam takich co po prostu poszli i powiedzieli, że to czy tamto. wielu uzyskało to co chcieli. Odpowiedz Link
chr13 Re: dyr. Gałecki 30.12.10, 18:09 On nie miał żadnej strony tylko stawał na sztorc. A to trzeba stawać po jakiejś stronie żeby pracować w PKO BP SA? Bo myślałem że Prezesa, a Prezes wybiera Dyrektorów jedynie ze względu na kompetencje a nie układy polityczne. Odpowiedz Link
chr13 Re: dyr. Gałecki 30.12.10, 18:18 Za Wikipedią historia Prezesów od roku 2000: 12.04.2000 - 20.06.2002 Henryka Pieronkiewicz (Rupik) 20.06.2002 - 29.09.2006 Andrzej Podsiadło 29.09.2006 - 10.01.2007 Sławomir Skrzypek 10.01.2007 - 11.04.2007 Marek Głuchowski 11.04.2007 - 20.05.2008 Rafał Juszczak 20.05.2008 - 07.07.2009 Jerzy Pruski 07.07.2009 - 01.10.2009 Wojciech Papierak 01.10.2009 Zbigniew Jagiełło OŚMIU Prezesów w 10 lat. Czy to normale w stabilnej, nowocześnie zarządzanej, wielkiej korporacji? Odpowiedz Link
pkoformerworker Re: dyr. Gałecki 01.01.11, 15:11 Ja mam neutralne nastawienie do tego człowieka. Pamiętam opinie ludzi, którzy z nim pracowali i te pozytywne i te negatywne. Kiedyś bywałem na naradach sprzedażowych w katowickim ROD i pamiętam tego Pana tylko z tych spotkań: bardzo się "nadymał" i wrzeszczał - to fakt. Czuliśmy się trochę jak na niedzielnym kazaniu. Nic więcej nie moge powiedzieć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
chr13 Re: dyr. Gałecki 03.01.11, 17:43 Miał jedną zaletę. Podejmował decyzję. I nie zadawał pytań zabezpieczających - co Pani, Pan, Państwo o tym czy owym sądzą. Nie tworzył dziesiątków dupokrytek podpisywanych przez naście osób. Był w pełni odpowiedzialny za to co podpisuje i ufał swoim podwładnym. Następnemu należy się świnia WIELKIEGO kalibru. Chyba że ściągnie wagon swoich ludzi znających od podszewki PKO BP SA:))) Odpowiedz Link
dragomir6 Re: dyr. Gałecki 03.01.11, 17:49 I pod tym się podpisuję. Taki właśnie był. Facet konkret. Nie marudził, nie gadał trzy po trzy, tylko krótka piłka i po sprawie Odpowiedz Link