pekaolowiec 08.03.11, 21:09 żebyście nie mówili, że Prezes nie zapowiada podwyżek :-D jaja www.pb.pl/a/2011/03/08/PKO_BP_nie_musi_isc_droga_przejec?readcomment=1#comment Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajny_diament333 Re: Wywiad z Prezesem 08.03.11, 21:15 Wzruszyła mnie ta opowieść :-D) Będzie podwyżka ale planów:-D) Odpowiedz Link
winnicki2 Re: Wywiad z Prezesem 08.03.11, 21:30 Buta i bezczelność prezia nie zna granic, zapomnijcie o podwyżce jeśli nie jesteście z warszawki . I jak bardzo jest zadowolony z wyników ankiety,prezio ocenił ją pozytywnie ,pracownicy są zadowoleni ha ha ha... nie wiem co on bierze ale niech zmeni dilera :) Odpowiedz Link
hansk Re: Wywiad z Prezesem 08.03.11, 21:42 Cytat "Jeśli miałbym się pokusić o podsumowanie strategii, to mogę powiedzieć, że z trzech grup interesariuszy banku jedna grupa - inwestorzy - w pewnym stopniu została zaspokojona. W tym sensie, że pokazujemy stabilne, przewidywalne wyniki. Rozpoczęliśmy dużo cięższą pracę z dwoma pozostałymi grupami: pracownikami i klientami. Rok 2011 i 2012 będzie właśnie poświęcony na prowadzenie równoległe tych dwóch procesów." Najlepiej zlikwidować pracowników, klienci też sobie poradzą a inwestorzy i tak są już zaspokojeni. I wyniki świetne, nie trzeba płacić pensji, premii, brak mobingu itp. same korzyści. Odpowiedz Link
fajny_diament333 Re: Wywiad z Prezesem 08.03.11, 21:59 Nie tak szybko , jeszcze nas zaspokoi :-D) Szkoda że tylko daje tylko w pewnym stopni jak inwestorów:-D) Odpowiedz Link
fajny_diament333 Re: Wywiad z Prezesem 08.03.11, 22:01 Szkoda że daje tylko radę w pewnym stopniu jak inwestorów:-D) Odpowiedz Link
kropkowiec Re: Wywiad z Prezesem 09.03.11, 00:42 Artykuł podsumowałbym najkrócej słowami bohatera kultowego polskiego filmu : "..... Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat! To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek....." Odpowiedz Link
czuk1 Re: Wywiad z Prezesem 10.03.11, 10:24 Wywiad jest na wysokim poziomie ogólności. Nie widać by po swoim umocnieniu w banku Pan prezes zamierzał podejmować porządkowania banku, ściślej zarządzania nim i zmieniania jego struktury organizacyjnej, modernizacji systemów wynagrodzeń i sprzedaży, dokonania ułatwień dla klientów i pracowników (procedury i kolejki). Nie widzę jednak w tej wypowiedzi z pozycji zarządzającego folwarkiem orwellowskim ale też nie widzę twórczej roli nowego prezesa w porządkowaniu banku. Oznacza to, że Prezes nie ma wiedzy i świadomości, że w banku jest wiele obszarów do uporządkowania. Nie widzi też podstawowych problemów pracowników których nie rozwiązywanie rzutuje w sposób zasadniczy na jakość usług bankowych. Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: Wywiad z Prezesem 10.03.11, 10:27 prezes widzi zysk.Koszt jego osiągnięcia nie interesuje go Odpowiedz Link
super_morda Re: Wywiad z Prezesem 10.03.11, 23:31 lukaj1953 napisała: > prezes widzi zysk.Koszt jego osiągnięcia nie interesuje go Nie można osiągnąć zysku, nie planując. A nie da się planować, bez oceny i oszacowania kosztów. Zysk to pochodna między innymi niskich kosztów. Tak więc jeśli kogoś interesuje zysk, to musi go też interesować koszt. Logika się kłania. Odpowiedz Link
ekspert2.0 Re: Wywiad z Prezesem 11.03.11, 15:34 Po co Prezes miałby to wszystko robić skoro bez tego bank osiągnął najwyższe w historii wyniki i zdecydowanie wyprzedził swoich konkurentów??? Lepsze jest wrogiem dobrego - więc logicznie rozumując Prezes nie powinien zmieniać w Banku absolutnie NIC. Czemu miałyby służyć te zmiany??? Lepsze wyniki trudno będzie przecież osiągnąć. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Wywiad z Prezesem 11.03.11, 21:26 A może kwota podwyżek płac dla pracowników przyniesie bankowi większy zysk. Nie jest to logiczne ? Pracownik lepiej opłacany wydajniej pracuje ? Odpowiedz Link
tola2009 Re: Wywiad z Prezesem 08.03.11, 23:09 Żenujący narcyzm. To jedyne określenie tego wywiadu, jakie mi się nasuwa. Mam do prezesa tylko jedno pytanie: Dlaczego zarobki dostosowane są do lokalnego rynku, a plany sprzedażowe nic wspólnego z realiami panującymi na tym rynku nie mają i są dzielone wyłącznie według ilości pracowników zatrudnionych na obsłudze? Odpowiedz Link
super_morda Re: Wywiad z Prezesem 10.03.11, 23:41 Tolu, chociaż Prezesem nie jestem, postaram się coś niecoś odpowiedzieć. Pozwolisz. Narcyzm... To Twoja ocena. Moja jest inna. To wywiad. Jest to punkt widzenia Prezesa. Można się z nim nie zgadzać. Można się zgadzać. Można też tego nie rozumieć. Zdolność czytania ze zrozumieniem, to sztuka coraz rzadsza w narodzie. Ale zadałaś pytanie: Zarobki zawsze są dostosowane do lokalnego rynku. Chociaż mówi się od dawna, że ulegną w tym roku poprawie - ja jestem optymistką. Natomiast plany sprzedażowe robią w tym Banku ludzie na bazie statystyki, jaką dostarczają do Centrali sami pracownicy. Plany określa się globalnie dla całego Banku. Ma się sprzedać tyle to a tyle kont, kredytów, kart, etc. Potem to dzieli się na ROD'y. Następnie to RODy dzielą te plany na oddziały, komórki. I to co trafi do Twojego oddziału ma tyle wspólnego z Panem Prezesem, że opatrzone jest to logiem tego samego Banku. Dlatego Tolu - jeśli masz pretensje co do podziałów planów sprzedażowych - to najpierw porównaj swój plan Oddziału z innymi Oddziałami w twoim rejonie. I zobaczysz, że tam już widać różnice. Czy to są różnice związane z różnicami lokalnymi? Nie mam zielonego pojęcia, ale jak już masz pretensje, to zgłaszaj je do tych, co te plany nie tylko układają, ale i dzielą... A Ci co je rozdzielają, są o wiele bardziej bliżej Ciebie niż ul. Puławska. Odpowiedz Link
tola2009 Re: Wywiad z Prezesem 11.03.11, 22:23 Super_mordo, nie napisałam na temat dzielenia planów bezpodstawnie. Mam rozeznanie jakie plany są w innych oddziałach i dlatego poruszyłam ten temat. Nie chcę wdawać się w szczegóły, bo to nie jest miejsce do takiej dyskusji. Mój dyrektor wielokrotnie poruszał ten problem na naradach, niestety bezskutecznie. Doskonale zrozumiałam wypowiedzi Pana Prezesa. Jeśli go uraziłam, to bardzo przepraszam. Jednocześnie chciałabym, aby Prezes w swoich, wielokrotnych wywiadach wspomniał, że na sukces banku pracujemy wszyscy, a nie tylko on sam. To byłby taki miły gest w naszą stronę, bo przykro dowiedzieć się, że pracownicy są tylko trudnym problemem do rozwiązania. Nie wiem o ile wzrosną zarobki, ale to jest tylko cześć składowa naszej pracy. Jest wiele innych ważnych elementów, które należałoby zmienić. Odpowiedz Link