grodlodyta Re: ROD Gdańsk??? 10.11.11, 17:48 ROD Gdańsk i bawiący się w Bank dyrektor A.R. to wyjątkowa mieszanka ludzi którzy nie powinni sprzedawać nawet pietruszki na straganie. Jest tam paru wartościowych ludzi ale co mają zrobić? Koleś zarządzający robi wszystkim zdjęcia bez ich wiedzy filmuje ich i nagrywa, śledzi bilingi i kontroluje z pasją pocztę wewnętrzną. Wielu wie gdzie pracował i co robił wcześniej zanim po 3 miesięcznym przeszkoleniu został regionalnym..On jest przekonany że są tacy co nie wiedzą..hi hi.. Odpowiedz Link
nim-50 Re: ROD Gdańsk??? 23.11.11, 20:29 wymieniają ludzi "starych" na swoich-wprowadzają piątą kolumnę, chamstwo i kablarstwo do rod jest szczególnie punktowane!Szczgólne gnębienie 'WYBRAŃCÓW DO SKAZANIA" to ulubiona technika tej 4-ki, jest nowy do roboty (upatrzony stołek) to się wykańcza publicznie ludków bo czystka dla stołków.A.R. mówiłeś że jak komuś nie wychodzi to składa rezygnację ....... daj przykład! Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: ROD Gdańsk??? 23.11.11, 21:37 Co za insynuacje????? Skąd macie takie informacje, bo nie sądzę, że z pierwszej ręki!??!!? Jakie to proste powiedziec coś, co się komuś wydaje, że niby wie! A czy ktoś z Was współpracuje z osobą o której tu wypisujecie takie farmazony??? Nie sądzę, ale ok..... wyciszam emocje. To bardzo wartościowy menedżer z prawdziwego zdarzenia z jakim nie jeden z Was chciałby współpracowac, gdyby miał tylko okazję. To świetny coach ,rewelacyjny szef i idealny przywódca. Dodatkowo albo przede wszystkim - Człowiek przez duże C. Ktoś od kogo macie takie informacje na temat tego Człowieka, to najprawdopodobniej osoby ewidentnie do wymiany, którym nie chce się zmieniac i iśc w tym kierunku, w którym poszły już dawno ( kilka lat temu) wszystkie inne banki a mianowicie rozwijac siebie i swoich pracowników. Zalecam więcej pokory i własnych obserwacji. serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
tracer08 Re: ROD Gdańsk??? 23.11.11, 22:20 W 100% się z Tobą zgadzam, uważam że od Tej osoby można bardzo dużo się nauczyć, jest bardzo dobrym Menadzerem... Nie wyobrażam sobie by na tym stanowisku mógłby być ktoś inny, A.R. to osoba, jakiej potrzebuje PKO i więcej takich osób powinno być w tym Banku, to osoba jak mało kto zmotywowana na zmiany i wynik ALE NIE ZAPOMINA że Bank tworzą przede wszytskim Ludzie!Dla tych ludzi jest wstanie wiele zrobić i dać wsparcia... To zaszczyt pracować z Tą osobą... Odpowiedz Link
a_grafka_2 Re: ROD Gdańsk??? 23.11.11, 22:31 he he , fajnie się czyta...prawie jak Kim Ir Sen, waleczny wódz...nie widzicie, klakierzy, jacy jesteście śmieszni? Nie znam faceta, a już go nie trawię ;P Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: ROD Gdańsk??? 23.11.11, 22:37 a_grafka_2 napisała: > he he , fajnie się czyta...prawie jak Kim Ir Sen, waleczny wódz...nie widzicie, > klakierzy, jacy jesteście śmieszni? Nie znam faceta, a już go nie trawię ;P Widzę agrafko swoją śmiesznośc i Twoją miernotę Odpowiedz Link
pko.okp Re: ROD Gdańsk??? 10.12.11, 22:10 ha ha ha ... niezły dowcip. Albo sam zainteresowany pisze tą wazelinę, albo jego lizajdupy. Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: ROD Gdańsk??? 23.11.11, 22:36 Pracownicy w Oddziałach są zachwyceni Jego osobą i zaznaczam,że bardzo Go obserwują. Widzą to, co robi dla ludzi i razem z nimi z jednoczesnym dążeniem do sukcesu, do którego z całą pewnością dojdzie z my mu w tym pomożemy! Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś z ROD-u tego Pana mógł miec tak negatywne odczucia, no chyba że jest kompletnym ignorantem i leniem, któremu się nic nie chce. Reszty natomiast opinia jest mało znacząca, bo żeby coś ocenic, trzeba to najpierw poznac a nie strzelac bez użycia nabojów. Odpowiedz Link
istnycyrk Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 07:29 Żeby kogoś ocenić, trzeba z nim pracować i być w jego towarzystwie przez wiele godzin dziennie, a tego niestety doświadczają głównie pracownicy podlegli, którzy na pewno znają tę "prawdziwszą prawdę" Po tych wpisach widać, kto "dotyka osobiście" współpracy z tym panem, a kto ocenia go po wynikach. Jeszcze więcej takich "dobrych przełożonych" nastawionych WYŁĄCZNIE NA ZYSK, to będzie więcej takich wypadków, jak w Toruniu. Tylko współczuć współpracy i znajomości z takimi ludźmi - PO TRUPACH DO CELU - dosłownie albo w przenośni - nie ważne. POZOSTAJE TYLKO ŻAL I ZAWIEDZIONE INSTYNKTY LUDZKIE. Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 07:56 Co Ty opowiadasz? jakie po trupach do celu? Jak masz jasno postawione cele, to wiesz co robic i nie czujesz się tłamszony, tylko rozwijany i masz satysfakcję z tego , co robisz. A zysk? Oczywiście, że jest bardzo ważny! Może zadaj sobie pytanie po co jest bank? Po co ktoś otwiera firmę i zatrudnia ludzi?Po co ktoś otwiera salon fryzjerski? Żeby zarabiac!! ;-) Jeśli będziesz wszystkich traktowac ( jednocześnie krzywdząc ich) jak dobry tatuś i nie pozwolisz im zrozumiec po co tak naprawdę są, to za chwilę zamkniesz ten salonik fryzjerski, bo nie będziasz miał na zus i inne opłaty a twoja rodzina na tym ucierpi. Straszysz tragediami???? Nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby przez kogokolwiek targnąc się na swoje życie, zbyt mocno je kocham. A jeśli mnie mobbinguje? ODCHODZĘ i tyle. Żle mi lub bardzo źle? Kto mnie tu trzyma na siłę? Poza tym wkurza mnie to, " więcej będzie takich sytuacji jak w Toruniu" Po pierwsze nie znasz wszystkiego a po drugie nigdy nie będę wiedziec, czy nie znajdzie się w grupie jakaś słaba jednostka, która targnie się na swoje życie a potem reszta nie znając faktów wyda wyrok! Ja sprawy nie znam, więc się nie wypowiadam,ale najważniejsze w życiu jest czyste sumienie, konsekwencja w realizacji zadań i człowieczeństwo. Niektórzy z Was woleliby tylko człowieczeństwo. Ok . Otwórzcie instytucję charytatywną , to również moje wielkie marzenie. Tam można pomóc i przygarnąc wszystkich, nie patrząc czy się do tego nadają czy nie. może kiedyś ;-) Odpowiedz Link
szor-ty Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 18:40 pracuje w bardzo dobrym oddziale regionu ale cały region jest do d..y to u nas zwolnienia!!! Te osoby z regionu co to wszyscy wiedzą że "uprawy rolne-nocne"?????Jak on może być dobrym szefem jak my przez niego jesteśmy żle oceniani- wypasione zero pomysłów-powinien wystąpić w reklamie zamiast tego szymona zwłaszcza w reklamie "mini ratka"-majtki w dół. Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 18:58 nie ma w tym Regionie bardzo dobrych oddziałów ( sprzedażowo) , chyba że dla ciebie " bardzo dobre" oznacza " bardzo się starające" Odpowiedz Link
szor-ty Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 19:38 DZIĘKI ZA PRAWDZIWE STWIERDZENIE - "JUŻ NIE MA DOBRYCH ODDZIAŁÓW",- jest jeden dobry A.R. a my wszyscy do d...y.jAK NAPOLEON?(WYŁACZJĄC JEGO ZACIĄG -10NOWYCH DYR.TROJ. )TEGO JESZCZE NIE GRALI.....Dobrze, że powiedziałaś że się wszyscy mu przyglądają, mam nadzieję że też masz okazję potrzymać oczy na wysokości jego wzroku. Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 19:49 To,że nie ma dobrych oddziałów, nie oznacza że nie możemy nimi zostac! Jeśli natomiast chodzi o wulgarne Twoje insynuacje, o których porządni ludzie nawet nie myślą ( co dopiero mówic czy pisac) pozostawiam to bez komentarza.....niektórzy mierzą innych swoją miarą- smutne albo żałosne Odpowiedz Link
prawdziwy.seba Re: ROD Gdańsk??? 07.12.11, 17:50 Zostaw mrówę w spokoju..ma być regionalną w Gdańsku jak ten niedojda A.R. zostanie Makroregionalnym..podobno po nowym roku..zmniejszył współczynnik na region z 7 na 3 i ma w detalu wyniki..można i tak. No i mrówa ma wyniki..i o to chodzi. Zastępców ma nie być to i wszyscy w histerii i obłędzie robią wszystko aby przeżyć. Ładny w regionie już może się pakować..albo marsz do Adama..ciekawy rok się zapowiada. Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 19:02 i jeszcze jedna myśl: zakładając, że oddział jest bardzo dobry- nie oznacza to ,że wszyscy pracownicy się do tego sukcesu przyczynili a odpowiedzialności zbiorowej już nie ma. Tak było kiedyś... Odpowiedz Link
marz12ka Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 20:22 mrowka2011 napisała: > i jeszcze jedna myśl: > > zakładając, że oddział jest bardzo dobry- nie oznacza to ,że wszyscy pracownicy > się do tego sukcesu przyczynili a odpowiedzialności zbiorowej już nie ma. > Tak było kiedyś... ...a teraz jest zagryzanie sie na wzajem i donoszenie jednych na drugich ze nie wiadomo kto przyjaciel kto wróg ....gdyby pracownicy byli solidarni ze sobą i pracowali ogólnie dla dobra oddziału a nie własnego dobra było by inaczej....... Odpowiedz Link
pkobank5888 Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 21:10 mrówka2011 - aktywistka cóż za optymizm tylko pozazdrościć Odpowiedz Link
marz12ka Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 08:13 "pracownicy oddziału są zachwyceni jego osobą" no...no....ciekawe czy wszyscy czy tylko wybrani takie "wazeliny" jak wy.....zna sie takie SŁOŃCA PERU dla których liczy się tylko zysk a nie człowiek..... Odpowiedz Link
szor-ty Re: ROD Gdańsk??? 24.11.11, 18:26 babeczko czyżby to ciebie dotyczył wątek"awans przez łóżko" - ja nie mam premii!! nie załapałam się na tzw. wartościowanie stanowisk pracy" czyli wypasione zero!!!-w robocie jestem dobra jednak nie pracuję po nocach ...i d.....a blada Odpowiedz Link
nim-22 Re: ROD Gdańsk??? 25.11.11, 19:12 co prawda nie jestem z Waszego RODU ale jestem z banku i za diabła nie rozumiem co chcecie nam powiedzieć ? Czy jest tak dobrze w Gdańsku? Czy jest źle ? Rozumiem , że ktoś robi porządki po swojemu, a nie wszystkim to się podoba! Nie piszcie półprawd tylko walcie wprost to może pozostali będą wiedzieli kogo kochacie otwarcie, a kogo z ukrycia !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kart-01 Re: ROD Gdańsk??? 25.11.11, 20:34 "jak ktoś robi porządki po swojemu..."kurcze od kiedy to w banku zatrudnia się sprzątaczy, a poza tym jesli faktycznie zamiata pod dywan i pozbywa się ludzi mających wiedzę to chyba nie jest O.K., może faktycznie trzeba walić przykładami?-mrówa zaczynaj.... Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: ROD Gdańsk??? 25.11.11, 20:40 Wiedza, nie znaczy efektywnośc nie sprowokujesz mnie Odpowiedz Link
kart-01 Re: ROD Gdańsk??? 25.11.11, 20:55 chodzi o wiedzę "co i dlaczego zamiata", czas najwyższy żeby nie było to tajemnicą poliszynela. Odpowiedz Link
grodlodyta Re: ROD Gdańsk??? 25.11.11, 20:57 sporo osób od Ciebie odchodzi..wiedza to nie wszystko w bankowości..na szczęście. a pozycja w kraju..?nono było lepiej Odpowiedz Link
gdanskrod Wzór na sprzedaż 30.11.11, 22:25 Czemu nikt nie pisze o kolejnym genialnym pomyśle Danki - mrówki? Opracowała genialny wprost rewolucyjny wzór na sprzedaż!!! Że też nikt z Nas nie wpadł na to szybciej, juz dawno wykonywałabym swoje plany a tak kicha... Jesteśmy idiotami, że ten wzór nie działa to nasza wina a wystarczy przecież o nim pamiętać i go stosować a plan sam się zrobi!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
gdanskrod danka mrówka 30.11.11, 22:30 tak czytam i wreszcie skojarzyłam mrówkę z danką p. To logiczne, że broni A.R bo czytają te same książki Jaki to był autor... Już pamiętam Cialdini którego najsłynniejsza książką było :Wywieranie wpływu na ludzi!!! Czytaj sztuka manipulacji!!! Ładny uśmiech i kop w dupę O sory zapomniałam o nożu w plecy przed kopem :-) Odpowiedz Link
nolita Re: danka mrówka 01.12.11, 07:52 Cialdini to podwórkowa psychologia. Dla (h)Amerykanów- debili. ;D wybór lektury tylko świadczy o debiliźmie tej pani. Odpowiedz Link
tracer08 Re: danka mrówka 01.12.11, 19:19 Danka mrowka... dobre... ale faktycznie macie racje praca z nia to masakra... tabelki i ukryte info w mailach.... to jakis obled.... nie ma kompletnie pojecia co to jest praca w oddziale, nic zero rozumu i kreatywnosci... jak szef moze tego nie widziec...??? Nawet wlasnego kilku osobowego zespolu nie dala rady zbudowac a co dopiero odpowiadac za region... Jej ludzie z nia nie wytrzymuje i nie przez to ze jest za duzo pracy tylko po prostu z NIA nie da rady pracowac... To jakis obled... Odpowiedz Link
antychamstwo Re: danka mrówka 09.07.12, 13:38 nie jestem z Rod-u Gdańsk, ale wydaje mi się ze wiem o kogo chodzi. Kiedyś się z nią zetknąłem. Rzeczywiście ta mrówa to masakra. kto ją uczynił dyrektorem? Ona ma być regionalną? to woła o pomstę do nieba. Na ile miesięcznie się wyceniła? Odpowiedz Link
bojpa78 Re: Wzór na sprzedaż 01.12.11, 21:12 czy ten wzór, tabelki u was nazywają strategią s..s? Odpowiedz Link
istnycyrk Re: ROD Gdańsk??? 01.12.11, 07:22 Takie maile trzeba sobie drukować i zostawiać dla sądu pracy. My tak robimy od jakiegoś czasu. No i chwilę później skończyły się chociaż tego typu moobingujące maile, bo chyba poszła fama po RODzie, że pracownicy to drukują ;) Teraz pozostał im mobbing w innej formie :/ Odpowiedz Link
gdanskrod Re: danka mrówka 02.12.11, 00:02 Faktycznie patrząc na zespół w rodzie i osoby, które d.p zatrudnia i które same odchodzą to ona nawet nie potrafi utrzymać czterech osób w zespole a bierze się za cały region. Dobrali się nieźle. a.r i d.p to fajna para doświadczenie w sprzedaży i zarządzaniu ludźmi zwala z nóg. Skoro taka genialna z tym swoim wzorem zapraszam na naszą wieś niech zaprezentuje w praktyce na klientach jak ten wzór działa. U nas każdy się zna jak łyse konie i taka klacz w Oddziale nie miałaby czego szukać. Nawet wody latem by nie sprzedała bo u nas jak nie jestes swój to nikt od Ciebie nic nie kupi. Odpowiedz Link
jedyny_siuks przekręty w rod gdańsk 02.12.11, 05:30 Wreszcie ktoś się nie boi i nazywa rzeczy po imieniu Brawo dla koleżanki/kolegi gdanskrod U nas słyszeliśmy co się wyprawiało w wejherowie i nagroda dla dyrektorki za przekrety My dostajemy od naszego tylko opr za brak sprzedazy. Może powinniśmy robić takie przekrety jak oni i sprzedaż będzie. Widocznie jak jest plan to można wałki robić byle łysy miał wyniki U nich za lewą sprzedaż podobno ktos do rodu awansował na rmsa To jest oficjalne przyzwolenie na takie numery Odpowiedz Link
00-doping Re: przekręty w rod gdańsk 02.12.11, 10:27 to jest akceptacja na wykazywanie "lewej" sprzedaży (lamanie procedur?) łatwe do sprawdzenia!!!! Zamiatanie tego pod dywan /awans dla wykonawcy to chyba lekka przesada - jak przyzwolenie z góry to nie ma zmiłuj?!!! Odpowiedz Link
nowy-10 Re: przekręty w rod gdańsk 03.12.11, 12:46 ale masz informacje;) szkoda, ze nieprawdziwe. Za wyniki nie awansował-po prostu ich nie miał... Odpowiedz Link
jedyny_siuks rod gdańsk = przekręt 02.12.11, 05:41 Tak czytam sobie i myślę, że każdy powinien robić wyniki niezależnie od procedur. W niektórych Oddziałach za to nic nie grozi co najwyżej pochwała za wyniki i wyróżnienia dla Oddziału za sprzedaż. My musimy się napracować a w innych Oddziałach robią kredyty jak leci. Podobno u nich przechodzą wnioski które my normalnie odrzucamy. Najlepsze wyniki wejherowo sztum nagrody premie gratulacje a lewizną aż śmierdzi Widocznie o to chodzi Może jak to czytałem olek-pitolek też chce kredyt? Ja mu nie zrobie ale w kilku oddziałach napewno mu zrobią. Może nie kredyt ale mu zrobią on to lubi. Pies na baby to wiemy Odpowiedz Link
prawdziwy.seba Re: rod gdańsk = przekręt 02.12.11, 20:44 Ta z Wejherowa to cienka jak barszcz..wiele przekrętów robi w Gniewinie i straszy żeby tylko poza oddział nie wyszło bo jak się Olek dowie.. Odpowiedz Link
nowy-10 Re: rod gdańsk = przekręt 03.12.11, 13:07 dorzuć jeszcze gdynię i slupsk, ostatnio mocno na topie i wyniki też maja niezłe... Odpowiedz Link
prawdziwy.seba Re: rod gdańsk = przekręt 03.12.11, 20:33 W Gdyni Krwawa Jola ze Słupska..dostała 16.000 brutto to i jęczy jak jej zagra..A ta w Słupsku to za Jolę przyszła z BZ WBK też dostała 16.000 brutto..juz jest załamana Olkiem..chce wracać do BZ WBK no ale sorki..A.R. Odpowiedz Link
tracer08 Re: rod gdańsk = przekręt 03.12.11, 21:02 ??? waly przekrety... 16tys masakra bez komentarza takie stawki....za co? wejherowo... szok brak mi slow... Odpowiedz Link
istnycyrk Re: ROD Gdańsk??? 09.12.11, 07:54 Na stronie internetowej są zawarte wszystkie informacje o NASZYM ZWIĄZKU (naszym, bo z nas - zwykłych pracowników) www.zzpbpkobpsa.org.pl Odpowiedz Link
g-n13 Re: ROD Gdańsk??? 09.12.11, 19:50 istnycyrk napisała: > Na stronie internetowej są zawarte wszystkie informacje o NASZYM ZWIĄZKU (naszy > m, bo z nas - zwykłych pracowników) > www.zzpbpkobpsa.org.pl w tak ciężkich czasach jednoczyny się w walce z okupantem-zapisujcie się do nowych ZZ !! Odpowiedz Link
rybka22_2 Re: ROD Gdańsk??? 11.12.11, 01:55 Zapisujcie się to może chociaż Nowe ZZ będą w stanie burzyć układ Branżowych i Solidarności, które siedzą cichutko w kieszeni zarządu i zapomniały w jakim celu zostały utworzone i że mają reprezentować załogę a nie tylko swoje interesy. Odpowiedz Link
prawdziwy.seba Re: ROD Gdańsk??? 14.02.12, 22:00 A.R. dostał od Prezia mniejsze plany a właściwie je wybłagał no i Region wystrzelił w górę..brawo tak robią cieniasy! Baw się dalej w bank. Odpowiedz Link
mrowka2011 Re: ROD Gdańsk??? 14.02.12, 23:46 Prawdziwy seba? Podpisz się mądralo... Region wystrzelił w górę, bo to dobry Region, składający się ze zgranego zespołu Oddziałów, które wkładają w to mnóstwo pracy, energii a przede wszystkim chęci, ale co ty możesz wiedziec o zgraniu i ludzkich ambicjach.Kolejna sprawa, że ktoś może robic coś dla swojego szefa, jest dla ciebie filmem fantastycznym i przerasta twoją"rozbudowaną" wyobraźnię, a ty otaczasz się kręgiem frustratów składających się ze sztuk 11, ale ciiii! Nikt nie miał o tym wiedziec! PS smutne,że nie znasz tego uczucia kiedy walczy się w stadzie, razem i do końca.. Odpowiedz Link
a_grafka_2 Re: ROD Gdańsk??? 15.02.12, 22:16 Bo to jedyny region,. gdzie pracownicy super są i zależy im he he... Cała reszta Polski do d..y jest. Nie dosyć, że sabotażyści, to w dodatku nie chcą zarobić. Że też takie głąby ta firma zatrudnia...;) Odpowiedz Link
ukryty_wafel Usunieto wpisy prawdziwego seby 15.10.12, 19:49 Podstawa - przepisy netykiety: * Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców. * Nie podszywaj się pod inne osoby. Zobacz więcej: gazetaolsztynska.pl/27359,Netykieta-zasady-komentowania.html#ixzz29OJQ46OK Odpowiedz Link