Dodaj do ulubionych

kredyt konsumencki

19.12.11, 21:37
weszła nowa ustawa o kredycie konsumenckim, a do pracowników windykacji porozsłyne wzory nowych umów, arkusz informacyjny dla klienta. Zero jakiejkolwiek informacji co mówić klientom, zero czegokolwiek chociaż conajmniej od pół roku podobno było wiadomo że ustawa wejdzie w życie.
Na intrze informacja jaki to Bank świetny i komu to nie pomogłi, ile to nagród Bank nie zdobył, Centrum dla vip-ów za milion, a szarych pracowników ma w d...
Czy w Oddziałach sprzedażowych też tak macie?
Obserwuj wątek
    • qween1 Re: kredyt konsumencki 19.12.11, 21:44
      Dokładnie, pracuję na sprzedaży i totalnie nic nie wiemy, paranoja... ROD-y nic nie wiedzą, przepisy na wariata, zmiana zmianę pogania, a kto świeci oczami przed klientem... my doradcy. Napisałabym coś więcej, ale zdaję sobie sprawę, że forum czytają też klienci i nie chcę delikatnie mówiąc srać na swoim podwórku ....
    • skuter44 Re: kredyt konsumencki 20.12.11, 09:56
      Srać, nie srać. Oto jest pytanie.???
      To jak mam się wstydzić ?
      Moja siostrzenica była w kilku bankach 18.XII. rano.
      Doniosła mi, że także w PKO BP pracownicy
      nie mieli procedury i wiedzy szczegółowej
      o zmodyfikowanym kredycie , w tym europejskiego
      formularza informującego klienta o nowych warunkach
      udzielenia kredytu konsumenckiego.
      Wstyd to wielki.
      • dragomir6 Re: kredyt konsumencki 20.12.11, 20:37
        Ale placówki PKO BP S.A. w niedzielę są nieczynne. Bo 18.12. rano - to była niedziela
      • skuter44 Re: kredyt konsumencki 20.12.11, 21:52
        Pomyliłem datę wejścia w życie ustawy z pierwszym dniem jej stosowania w bankach..
        Wszyscy wiedza, że banki w sobotę i niedzielę nie pracują.
        Poza tymi ludźmi którzy są - homo homini lupus est.
        • dragomir6 Re: kredyt konsumencki 20.12.11, 22:25
          Ale w naszym regionie niektóre placówki pracują w soboty :))). W centrach handlowych. Hi hi - widzę, że czas zmienić sobie hasło w podpisie. Myślisz, że jestem lupus wobec Ciebie? To hasło nie określa mnie (jak sądzę) ale ogół tego co się dzieje z ludźmi w tym wyścigu szczurów.
          • skuter44 Re: kredyt konsumencki 21.12.11, 12:08
            Nic ( w sobie) muszę zmieniać.
            Powtarzam ... pracownicy kilku banków,
            w tym PKO BP w kolejnym dniu pracy, zaraz po wejściu
            w życie nowej ustawy o kredycie konsumenckim
            nie byli gotowi do promocji i sprzedaży
            kredytów , wg wymogów tej ustawy.
            Dla mnie to wstydliwy incydent.
            I nie myślę go ukrywać przed światem.
            Także w przyszłym interesie banku.

Miłych Świąt życzę.
            • dragomir6 Re: kredyt konsumencki 21.12.11, 20:35
              No to na pewno karygodne. My czytaliśmy pisma i procedury przez weekend. A o zmianie hasła w podpisie mówiłam o sobie a nie o Tobie.
    • pinesska44 Re: kredyt konsumencki 21.12.11, 21:33
      A wie ktoś może dlaczego z wydruku eDoradcy zniknęła karta kredytowa jako sprzedaż wiązana? Czyżby już tego nie było?
      • czarnykoral Re: kredyt konsumencki 23.12.11, 19:23
        Bardzo ciekawe, i niestety nieco nie prawdziwe to co mówicie, piszecie. Dwa tygodnie wczesniej były juz nowe procedury i jeszcze wcześniej otrzymaliśmy szkolenie e-lerningowe. oj nie fajnie tak przed świetami "zniekształcać prawdę". miłych świąt!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka