Dodaj do ulubionych

cel istnienia forum

05.01.12, 15:21
Kochani, prosze nie dajcie sie sprowokowac.

Forum jest powolane do tego aby pisac o tym co jest zle w banku i wspolnie znajdywac na to rozwiazanie.

Forum nie zostalo powolane aby kogos za cos rozliczac czy tez po to aby odpowiadc na pytania dot oferty banku.

Nie dyskutujmy po proznemu, piszmy co jest dobre a co zle i wzajmnie sie wspierajmy.
Obserwuj wątek
    • wredny_pierog Re: cel istnienia forum 05.01.12, 18:19
      normalnypko napisała:

> Kochani, prosze nie dajcie sie sprowokowac.
      >
      A komu? Mnie? A czemu? Czego sie boisz? Prawdy?

> Forum jest powolane do tego aby pisac o tym co jest zle w banku i wspolnie znaj
      > dywac na to rozwiazanie.

No więc zapytałam o pare rzeczy bo uważam manipulacje ludźmi za coś złego tak jak i publiczne insynuowanie, a tu juz widzę ostrzeżenia przed prowokacja :)
      Ktoś napisał "prawda Was wyzwoli" i co?
      Wielmozny przewodniczący mógł mnie rozniesc odpowiadając w prawdziwy sposób pokazując prawdę. Nie robi tego? No to o jakiej prowokacji mówisz? Nie wierzysz, ze ktoś zakłada związek zawodowy by mieć gwarancje zatrudnienia? To powiem Ci, ze w tym związku ustawowe nietykalność ma tylko przewodniczący związku i szef komisji rewizyjnej. Im wiecej osób należy do związku, liczba osób nietykalnych wzrasta co chyba setkę o jedna osobę z Kierownictwa. W przypadku zwolnienia standardowo pyta sie związków czy dany pracownik jest członkiem związku. Ale bycie członkiem nie chroni związkowcami przed zwolnieniem jeśli pracodawca ma uzasadnione powody. To tylko opinia związku na zapytanie pracodawcy i nie obliguje pracodawcy do niczego. Dlatego obserwując publiczne działania Pana Przewodniczącego zadałem pytania weryfikujace uczciwość intencji. I co?
      Nic. Co jest tu więc złem; moje pytania czy milczenie przewodniczącego? Na moje pytania nie ma tu miejsca? Ha ha ha

>
      > Forum nie zostalo powolane aby kogos za cos rozliczac

Powagą? To dlaczego tu sie rozlicza Szefów, Zarząd, centrale? No jak to? To co to jest?

>czy tez po to aby odpowia
      > dc na pytania dot oferty banku.

Tak? A czemu nie? Bo sie jej może nie zna?
      Przecież tu spora grupa byłych pracownikow Banku?
      Teraz działających z pozycji Konkurencji?

>
      > Nie dyskutujmy po proznemu, piszmy co jest dobre a co zle i wzajmnie sie wspier
      > ajmy.

No właśnie? Kto napisze co jest w naszym Banku dobre? Tak szczerze?
      Wredna B.
      • selena1205 Re: cel istnienia forum 05.01.12, 19:56
        Ostra jesteś,ale - trzeba przyznać - rzeczowa. Jeśli chodzi o funkcjonowanie związków,to jest wiele racji w tym,co mówisz - byłam w zarządzie przez jedną kadencję.Z uwagi na niesmak,jaki pozostał mi po jednej,na drugą nie zgodziłam się.Moja konkluzja - to jest tzw. "pic na wodę,fotomontaż".
      • cckd_record Re: cel istnienia forum 05.01.12, 20:25
        wredny_pierog napisała:

Dlatego obserwując publiczne działania Pana Przewodniczącego
        zadałem pytania weryfikujace uczciwość intencji. I co?
        Nic. Co jest tu więc złem; moje pytania czy milczenie przewodniczącego? Na moje
        pytania nie ma tu miejsca? Ha ha ha

Wredna B.

Weryfikując uczciwość czyichś intencji należałoby w pierwszej kolejności zweryfikować swoją uczciwość. Podając się na tym forum za kobietę, a jednocześnie pisząc wypowiedzi w których używa się końcówek męskich tak jak powyżej, na pewno nikt nie stanie się wiarygodnym i uczciwym.

• istnycyrk Re: cel istnienia forum 05.01.12, 22:46
        wredny_pierog napisała:

> normalnypko napisała:
        >
        > > Kochani, prosze nie dajcie sie sprowokowac.
        > >
        > A komu? Mnie? A czemu? Czego sie boisz? Prawdy?
        >

Wiesz co , Wredna ... ?!
        Czemu Ty myślisz, ze każdy zwraca się do Ciebie, i że na wszystkie wpisy musisz mieć odpowiedź ? NIE JESTEŚ PĘPKIEM ŚWIATA i naprawdę nie za każdym razem musisz się wypowiadać ... No i właściwie, czemu tak wszystko bierzesz do siebie ?
        Wiem, wiem ... na pewno rzucisz tu znowu słowotok argumentów wprost z rękawa ... tego się już nie chce czytać ... ale ... chyba właśnie o to Ci chodzi, co ? ... żeby ludzie przestali czytać i pisać ... przy Tobie nawet pogadać się nie da, bo wszędzie się wypowiadasz i atakujesz wcale nie pytana ... Prywatnie też tak masz, że rodzinie i znajomym nie dajesz dojść do słowa i ciągle atakujesz ich zdanie ??? Myślę, że bardzo trudny z Ciebie rozmówca.
        Ja już lubię słuchać, ale ... gdybym wśród rozmówców miała słuchać tylko Ciebie, to bym chyba wyszła ... WYCHODZĘ WIĘC... PA! gadaj zdrów ...
      • s.obuch-woszczatynski Re: cel istnienia forum 06.01.12, 00:25
        Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku
        Twoje sformułowania, niedomówienia i oczywiste błędy w bardzo wielu kwestiach pokrywają się z opowieściami jednego z "większych i istotniejszych" Dyrektorów Naszego Banku. Do gadżetów w stylu tablet i internet w komórce brakuje mi tylko rolls-royce'a lub jaguara. Czy aby mobbing zamkniętego biura nie odbywał się w piwnicy lub jakichś podziemiach? Tą opowieść znam z takim zakończeniem. Ale osobiście to sądzę, że to żaden mobbing. To chyba przypadek czynu o dużo cięższym kalibrze gatunkowym i karalny dużo surowiej niż mobbing?! Mam więc nadzieję a nawet pewność, że Twój były prześladowca trafił tak gdzie jego miejsce. Siedział lub jeszcze siedzi w więzieniu. A zbieżność słyszanych przeze mnie historii z Twoim stylem i formą pisania jest tylko przypadkowa.
        Z gwarancją zatrudnienie też trafiłeś-trafiłaś-trafiliście kulą w płot. Prawda jest taka, że w Naszym pięknym kraju taki Pracodawca jak PKO może właściwie wszystko. Jest jednym z największych Pracodawców to raz. A dwa płaci w formie dywidendy kasę do Budżetu Państwa. Nawet najbardziej tchórzliwy, nadęty i zapatrzony w siebie Przewodniczący Związku Zawodowego to wie. I zna miejsce w szeregu. Jeśli TY jeszcze tego nie wiesz to wkrótce się przekonasz i zapewne mocno zdziwisz na co go stać. Zapewne nie wobec Ciebie, ale wobec innych zapewne tak.
        Może to dla Ciebie dziwne albo odkrywczo nowe, ale nikt działający w ZZ nie ma ochronki z automatu. Zarząd Związku decyduje kto i na jak długo będzie chroniony w myśl ustawy. Rozumiem, że czasy które były 30, 40, 50 lat temu według wielu tu piszących powinny wrócić. Kneblowanie, cenzurowanie itp stwierdzenia to łatwy w użyciu oręż. Albo Szanowny Pan Przewodniczący jak o mnie pisze w/w Pan Dyrektor w oficjalnej korespondencji korporacyjnej, powinien wyjaśniać sprawy bezpośrednio z policją, służbami specjalnymi i prokuraturą a nie z organami wewnątrz bankowymi? Może zlikwidujmy w Banku DAW I DBE? Tak to powinno WREDNY_PIEROGU wyglądać? Czy Nasze PKO'wskie sprawy powinniśmy próbować rozwiązywać sami? Tak jest moim zdaniem prościej i łatwiej.
        To jest ta prawda, która bynajmniej mnie już wyzwoliła. Wyzwoliła ze złudzeń, że człowiek człowiekowi może nie być wilkiem. On nim musi być?! Że można mieć inne niż większość zdanie? Ja mam i TY po mnie jeździsz. Inni mają inne zdanie niż TY. I są Twoim zdaniem bee. Zasada Kali ukraść krowę-dobrze, Kalemu ukraść krowę-źle, jest Twoim zdaniem OK? Ja nikomu nie odbieram prawa do własnych myśli, spostrzeżeń i sądów. Dlaczego jednak wobec mnie robią to Inni?
        Dlatego chyba już jakiś czas temu przestałem pasować do bycia wzorowym i skutecznym Pracownikiem PKO i mam na kilka tematów swoje zdanie. I tak całościowo i ogólnie mam również obawę o TYCH WSZYSTKICH którzy robią interesy w Polsce z ignorantami i nieprofesjonalistami. Ryzyko jest wprost proporcjonalne do umiejętności ludzi od których coś zależy i o czymś decydują. Sposobu zachowania higieny i ergonomii ich pracy również. Wielcy Tego Świata czytając to co napisałem będą wiedzieli o co mi chodzi. We mnie jest duży strach i obawa o powierzanie pieniędzy niesprawdzonym do końca ludziom. Zyski mogą być żadne a środki zainwestowane w projekty przepaść. A poza tym pozostanie duży niesmak i problemy.
        Rozpisałem się trochę, ale mnie za to płacą. W dolarach palestyńskich. Może jutro ruszę z Rodziną na Kubę albo Malediwy. Zależnie od tego którą nogą wstanę.
        Proszę nie pisz, że mam dwa nazwiska. Bo to totalne nieporozumienie. Mam dwie matki, czterech ojców, siedem paszportów, setki pseudonimów i tysiące nicków. Ale za to jeden adres IP komputera. I jedno dwuczłonowe nazwisko.
        Nie licz też na to, że napiszę na tym forum skąd i co wiem. I z kim ewentualnie podzielę się swoją wiedzą. Każe mi to myśleć, że w imieniu Pracodawcy podpuszczasz mnie do ujawnienia jakiejś tajemnicy lub źródła wiedzy, której nikt znany mi nie powinien posiadać i rozpowszechniać. Mam różne wady, których mam coraz większą świadomość, ale nie lubię i nie zamierzam zapętlać się w bezzasadnym biciu piany o niczym. Żeby tylko to robić. Pracuję nad propozycjami zmian, które zamierzam przedstawić w najbliższym czasie. Nawet z najbardziej zawiłej i długiej ścieżki, która prowadzi na manowce, można zejść. Mam gradacje wartości i nie ma dla mnie nic cenniejszego niż moja Rodzina, zdrowie i święty spokój.
        Dlatego pisuje na forum okazjonalnie i będę to robił coraz rzadziej a nie częściej. Z Członkami Związku zamierzam w 2012 roku komunikować się drogą mailową. A pozyskiwać nowych Członków metodami bezpośredniego kontaktu.
        Trolowanie tego forum jest tak duże, że akcje agitacyjne nie mają właściwie sensu.

Sebastian

PS Nie wiem czy to dobry pomysł pisać o sobie per SUKA. Zrobiło mi się przykro jak czytałem Twój wpis z tym sformułowaniem
        • exworker Re: cel istnienia forum 06.01.12, 10:54
          Panie Sebastianie, traci Pan czas odpowiadając na wpisy Naszej koleżanki - ona w ogóle nie wie, o czym my piszemy. To tak jakby prowadzić dyskusję z Macierewiczem - expertem od wytrzymałości materiałowej skrzydeł w Tupolewach i mechaniki lotu. Proszę jej dać spokój, niech sobie wypisuje, rozkłada zdania na czynniki pierwsze, itp. - zawsze to miło, że na forum znalazł się jeden zadowolony pracownik pko.

Takie jak ona zagnałyby nas na pola ryżowe jak to było w Kambodży i kazała cieszyć się, że w ogóle żyjemy.
        • wredny_pierog Re: cel istnienia forum 11.01.12, 11:59
          Panie Przewodniczący Dwojga Nazwisk
          Rozumiem ze Cię wkurzylam, miałeś kupę czasu by wysmażyc potężnego maila z całym zakresem tego co sie Panu i jak kojarzy (pudlo) oraz garściami impertynencji i insynuacji.
          A ja proszę tylko byś Pan rozwiał moje wątpliwości, zmiotl mnie potokiem argumentów i nie zbywal milczeniem jak Wredna Suka pana prosi: odpowiedz na moje pytania? Zrobisz to czy dalej będziesz robił tu za Wieszcza? :) Bo na razie brak odpowiedzi wali w pana wiarygodność. W moich oczach juz jej nie masz. Inni Ci jeszcze wierzą... A dla ciebie moge być facet bo mniej będzie bolało :)

Pamiętaj: Prawda nas wyzwoli
          Nie kazania :) tylko prawda.
          Pa Zlociutki :)

Ps: pisane w wc - 2 min. Z iphona. :)
          • laciate89 Re: cel istnienia forum 11.01.12, 17:31
            wredna/ i ty masz dzieci?
      • inka-124 Re: cel istnienia forum 20.01.12, 17:33
        Wredny_pierog ciekawi mnie jak długo pracujesz w tym Banku że udajesz iż wszystko jest piękne według Ciebie .Uważaj żebyś się za szybko nie wypaliła i nie opadła ci szczęka za bardzo.
        • skuter44 Re: cel istnienia forum 21.01.12, 10:47
          A może nie szkodzi czytać ( poznać i przemyśleć) wypowiedzi widzących bank przez różowe okulary, wizjonerów, oderwanych od pracy na dole struktury organizacyjnej banku a jednocześnie tych notorycznie narzekających pracowników sprzedażowych ?

Pozwala to mieć swoje zdanie.
          • vranix Re: cel istnienia forum 21.01.12, 18:11
            Po co?

Wymagasz od stękających tutaj obiektywnego spojrzenia?

Tutaj obowiązuje tylko jedno wyznanie wiary.

Przypominam tylko wszystkim - to forum nazywa sie:

Forum Pracowników PKO BP SA

a nie:

Forum Sfrustrowanych Pracowników PKO BP SA.

Jesli wam nie podoba sie, ze niektórzy sa ze swej pracy zadowoleni, zmiencie nazwe, przynajmniej wszystko będzie jasne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka