08.05.12, 21:04

czy jest ktoś w posiadaniu mejla lub zna imię i nazwisko osób/osoby do których można się zgłosić w sprawie naruszeń przepisów ?
mam na myśli proste sytuacje np: brak przerwy co godzinę pracy przy monitorze, lub brak przerwy w ciągu dnia. bo co mnie obchodzi że jest duża kolejka mało pracowników.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ad63 Re: BHP w PKO 08.05.12, 22:51
      Skutecznie .... to do PIP.
      • wschodni_analityk Re: BHP w PKO 09.05.12, 09:25
        ...na początek wyślij maila do Związków Zawodowych, Wydziału BHP lub Managera tej Jednostki.
        • pracownikpkoo Re: BHP w PKO 09.05.12, 09:55
          dziękuje bardzo, ale może byłaby możliwość podania przez was mejla, nie chce pytasz ani szukać w pracy. nie ufam nikomu w oddziale. jestem nowy
          • wschodni_analityk Re: BHP w PKO 09.05.12, 10:17
            Poszukaj maila do właściwych osób w programie pracowniczym. Nie licz na to, że ktoś będzie sypał na tym forum nazwiskami pracowników...
            • roro21 Re: BHP w PKO 11.05.12, 21:02
              Witam wszystkich zainteresowanych BHiP W PKO BP.SA
              Zgłoszenie do odpowiednich komórek organizacyjnych odpowiedziałnych za taki stan nic nie pomoże , Związki Zawodowe nic nie pomogą są skorumpowanie przez Zarząd który Płaci na nich
              i jest narazie z tym im dobrze . Najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie na przyszłość będzie zbieranie skrupulatne dowodów rzeczowych takich jak imaile , zapisywanie dni w kalendarzy w których nie było przerw śniadaniowych itd.... . Pamiętaj ,że w Banku nikt Ci nie pomoże
              jak sam nie zadbasz o swoje sprawy .Byłem 20 lat wzorowym pracownikiem naszego Polskiego Banku i podobne sprawy spowodowały że dyrekcja CZG mnie zwolniła płacąc przez długi okres kase nie oczekująć w zamian pracy . Zakłamanie i korupcja jest tak ogromna
              że nikt jej nie będzie w stanie pokonać pojedynczo . Zmiany nastąpią dopiero jak zmieni się
              opcja polityczna w Polsce . Pamiętaj kto mało mówi to dużo wie . powodzenia roro 21

• pinesska44 Re: BHP w PKO 09.05.12, 20:13
      Prawda jest taka: jak sobie tych przerw sam nie wykombinujesz to nikt inny ci ich nie zapewni.
      Nie ma tego nawet jak wyegzekwować od przełożonych a od pracowników BHP to już wcale. > Takie rzeczy to u nas tylko na papierze żeby ładniej wyglądało.
      > Krótko mówiąc gadanie o przerwach w pracy przy obsłudze Klienta można śmiało między bajki włożyć.
      • salvea Re: BHP w PKO 09.05.12, 21:21
        No i mamy później różnego rodzaju dyskopatie już o słabnącym wzroku nie wspomne. Za chwile wszyscy nie wytrzymamy z bólu kregosłupa i oślepniemy. Ja osobiście bardzo już odczuwam brak tych przerw. Siedzenie 8 godzin bez przerwy w wymuszonej pozycji (po za jedną przerwą śniadaniową) nie wróży nic dobrego. Coraz bardziej mam wrażenie, że pracuje za kare w jakimś obozie pracy. Kiedyś miałam z tego przyjemność a teraz czuje sie wykończona i chora :(
    • pracownikpkoo Re: BHP w PKO 15.05.12, 18:01
      wiecie co, ja chyba zaczne lazic do lekarzy, robic badania. bo siedzenie non stop przy kompie z marna przerwa o ile wogole jest to masakra jakas. a jak beda mnie wyjeby_wać wywale wszystkie zaswiadczenia. albo bede L-4 bral co jakis czas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka