odkryty_joker
01.08.12, 23:52
Kilka lub kilkanaście miesięcy temu były mniej lub bardziej oficjalne zapowiedzi prawdopodobnych podwyżek w lipcu 2012. Wielu Dyrektorów rozdziela podwyżki wg swojego uznania lub według swoich jakichś tam kryteriów oceny. Centrala Banku rzeczywiście dając jakąś pulę gotówki myśli, że będzie ona rozdzielona sprawiedliwie wobec pracowników, co niestety nie zawsze ma miejsce (jak w każdej firmie). Musimy pamiętać, że w Centrali pracują mimo wszystko także ludzie uczciwi. U mnie podwyżki zostały przyznane bardzo nielicznej grupie (około 10% załogi), a kryteria przyznania są niezrozumiałe dla innych. Powstała bardzo zła i napięta atmosfera w pracy. Stąd mój post. Chcę wiedzieć, czy tylko u mnie tak jest czy może w innych Oddziałach, jednostkach specjalistycznych podwyżki zostały przydzielone nielicznej grupie i wedle nie do końca znanych kryteriów. Skoro Centrala czyta nasze posty, to może gdy wymienimy gdzie powstała zła atmosfera, to następnym razem ktoś z Centrali lepiej "przyjrzy się" takiemu Dyrektorowi w jaki sposób rozdzielane są podwyżki. Z góry uprzedzam, nie podawajcie żadnych nazwisk pracowników i Dyrektorów, tylko same miejscowości i Oddziały :) Każdemu z Nas powinno zależeć na dobrej atmosferze w pracy i na tym, aby Dyrektor był fair wobec swoich podwładnych. Myślę, że ukryty wafel przyzna mi racje (chociaż w części) i nie obrazi się za posta :)