dziura_zabita_dechami 12.04.14, 07:46 Możemy swobodnie rozmawiać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skuter44 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 08:42 Zawsze masz weekend , bez centrali PKO BP. Chyba, że chodzi ci o twoją centralę ? ;) Nie masz do tych pracowniczych rozmów wielkiej wiedzy . To z którymi pracownikami chcesz rozmawiać ? Chyba, że - jak barbapapa - masz swoich informatorów. PS. Ale do rozwalania forum [u][b]to ty[/b] [/u] (faktycznie) masz ogromy wkład. Czy proponujesz kontynuację, szerszemu gronu ? Odpowiedz Link
dziura_zabita_dechami Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 12:52 skuter44 napisał: > Zawsze masz weekend , bez centrali PKO BP. Chyba, że chodzi ci o twoją centralę > ? ;) > Nie masz do tych pracowniczych rozmów wielkiej wiedzy . > To z którymi pracownikami chcesz rozmawiać ? > Chyba, że - jak barbapapa - masz swoich informatorów. A Twoje bzdurne rankingi co mają do spraw pracowniczych ? > PS. Ale do rozwalania forum [u][b]to ty[/b] [/u] (faktycznie) masz ogromy wkła > d. > Czy proponujesz kontynuację, szerszemu gronu ? Odpowiedz Link
skuter44 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 15:46 Dziuro. Zachowaj się po męsku i pokaż mi (z ostatniego okresu) 2-3 moje rankingi . ;) Odpowiedz Link
elkana102 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 09:10 dziura_zabita_dechami napisał: > Możemy swobodnie rozmawiać. Swobodnie to my, wciąż pracujący w Pko moglibyśmy rozmawiać, gdyby nie Wasze, byłych pracowników Pko, wtrącanie się do naszych rozmów i mówienie nam jak jest w banku, w którym to my wciąż pracujemy, a Wy albo przeszliscie na emerytury, albo złożyliście wymówienia, albo Was wyrzucili. Więc rozmawiajcie sobie o swoich fobiach w czasue weekendu, a przez kolejnych pięć dni w tygodniu zechcijcie łaskawie nie wtrącać się w nasze rozmowy :). Odpowiedz Link
skuter44 Klatka weekendowa - dla byłych pracowników 12.04.14, 09:31 Masz rację. Chętnie mogę na to przystać. W tygodniu przeniosę się na "Rozmowy....", jeśli Kotwica mnie nie wyrzuci , jako emeryta (bo tam forum dla pracowników PKO BP). Na starcie, mam do dziury pytania: - czy warto sprzedać akcje PKO BP, bo podobno bank idzie na dno a teraz kurs akcji banku jest wysoki (nie wiadomo czy nie najwyższy). - za ile lat bankowi PKO BP grozi upadłość ?. Z przedstawianych przez dziurę tendencji spadkowych wynika, że bankowi grozi upadek. Ale czy nie będzie on czynił prób wyjścia z trudnej sytuacji i przejścia do trendu wzrostu ? Odpowiedz Link
barbapapa003 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 11:07 elkana102 napisała: > Swobodnie to my, wciąż pracujący w Pko moglibyśmy rozmawiać, gdyby nie Wasze, b > yłych pracowników Pko, wtrącanie się do naszych rozmów i mówienie nam jak jest > w banku, w którym to my wciąż pracujemy, a Wy albo przeszliscie na emerytury, a > lbo złożyliście wymówienia, albo Was wyrzucili. Więc rozmawiajcie sobie o swoic > h fobiach w czasue weekendu, a przez kolejnych pięć dni w tygodniu zechcijcie ł > askawie nie wtrącać się w nasze rozmowy :) Wyrzucić to Ciebie powinni razem z kilkoma jeszcze pokrzykującymi tu pseudopracownikami... Lepiej nie przyznawaj się, że pracujesz w banku. Przez kilka dni wisiało pytanie o Superkonto Student. Sam szukałem regulaminu (odruchowa chęć pomocy klientowi banku) ale to stary rachunek i nie chciałem się wcinać bo przecież tylu "prawdziwych pracowników" tu się wypowiada to na pewno ktoś pomoże. Zareagowała dopiero Mysza. [b]Krzykacze i autorzy podobnych jak ten Twój bełkotów popełnianych w sytuacji gdy ktoś pyta i oczekuje pomocy od najlepiej poinformowanych nie zasługują na nazywanie się pracownikami banku[/b]. Tyle w temacie... Odpowiedz Link
muheria Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 15:27 barbapapa003 napisał: > Wyrzucić to Ciebie powinni razem z kilkoma jeszcze pokrzykującymi tu pseudoprac > ownikami... Lepiej nie przyznawaj się, że pracujesz w banku. Przez kilka dni wi > siało pytanie o Superkonto Student. Sam szukałem regulaminu (odruchowa chęć pom > ocy klientowi banku) ale to stary rachunek i nie chciałem się wcinać bo przecie > ż tylu "prawdziwych pracowników" tu się wypowiada to na pewno ktoś pomoże. Zare > agowała dopiero Mysza. [b]Krzykacze i autorzy podobnych jak ten Twój bełkotów p > opełnianych w sytuacji gdy ktoś pyta i oczekuje pomocy od najlepiej poinformowa > nych nie zasługują na nazywanie się pracownikami banku[/b]. Tyle w temacie... Uderz w stół a nożyce się odezwą. Do czego to dochodzi, że ktoś kto zwolnił się/został zwolniony będzie na forum pracowników PKO BP sugerował wyrzucanie z forum tych dla których ono zostało stworzone. To jest forum dla dyskusji o naszych sprawach. Nie po to by rozwiązywać problemy klientów. Jak wciąż darzysz miłością nasz bank to masz swoje forum i tam sobie odpowiadaj na to na co chcesz.mtyle w temacie... Odpowiedz Link
q.p.r Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 15:48 qrede ja sie podpisuje pod tym co napisala eka i muheria; skuter, barbapapa, dziura - dziekujemy; zajmijcie sie moze firmami, w ktorych teraz pracujecie; my tu mamy wlasne problemy i az zal d... sciska jak w kazdym watku sie wcinacie i roz... normalna dyskusje Odpowiedz Link
barbabelle003 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 18:29 q.p.r napisał: > [b]qrede ja sie podpisuje pod tym co napisala eka i muheria[/b]; skuter, barbapapa, dz > iura - dziekujemy; zajmijcie sie moze firmami, w ktorych teraz pracujecie; [b]my t > u mamy wlasne problemy [/b]i az zal d... sciska jak w kazdym watku sie wcinacie i r > oz... normalna dyskusje a ja się nie podpisuję pod nikim ;) nie czytałam, żebyś ty pisał kiedykolwiek i gdziekolwiek że masz jakieś problemy w pracy, więc proszę abyś nie podczepiał się do innych, żyj sobie dalej na luzie nawet za nieozusowane pobory, jeśli zechcesz, wolnoć Tomku itd....... Odpowiedz Link
agrafek10 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 18:13 muheria napisała: To jest forum dla dyskusj > i o naszych sprawach. Nie mogę się doczekać aż otworzysz wątek "o naszych sprawach".;)))))))))) Odpowiedz Link
barbapapa003 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 14.04.14, 11:12 muheria napisała: > Do czego to dochodzi, że ktoś kto > zwolnił się/został zwolniony będzie na forum pracowników PKO BP sugerował wyrzu > canie z forum tych dla których ono zostało stworzone To chyba samokrytyka? Bo to Wy chcecie wyrzucić ludzi dla których forum zostało stworzone. Przypominam, że zostało stworzone dla obecnych i byłych pracowników. Na początku głównym celem była walka z mobbingiem i informacje od pracowników, którzy odeszli np. z powodu mobbingu były (i są nadal) bardzo istotne właśnie dla tych, którzy w firmie pozostali. Chyba w ogóle coś Ci się pokręciło bo[b] ja nie sugerowałem wyrzucenia z forum a wyrzucenie z banku[/b] :) Ot taka drobna różnica :) > To jest forum dla dyskusj > i o naszych sprawach. [b]Nie po to by rozwiązywać problemy klientów.[/b] Jak wciąż dar > zysz miłością nasz bank to masz swoje forum i tam sobie odpowiadaj na to na co > chcesz.mtyle w temacie... Jak zapewne zauważyłaś Moderator forum, który zna regulamin, mimo wszystko zdecydował się sam udzielić informacji co świadczy o tym, że formuła forum (dość swobodna) dopuszcza takie wyjątki. Klient wpisał w wyszukiwarkę "forum pko" i znalazł przypadkiem. Wrzucił pytanie bo liczył, że ktoś mu coś podpowie. Ale nie. Państwo podobno pracujące w PKO woli trollować i urządzać sobie personalne wycieczki zamiast nawet podać klientowi nr telefonu na infolinię... Może znaleźć sam? Pewnie, że może ale zwykła życzliwość, uprzejmość i chęć pomocy każe udzielić odpowiedzi. Nawet jednym zdaniem, linkiem lub nr telefonu. Brak powyższych cech u pracownika banku (doradcy???) to ogromna wada i wcale nie patrzę z punktu widzenia banku ale jako klient, którym jeszcze (choć z coraz mniejszym entuzjazmem) jestem. Odpowiedz Link
sytem Re: Weekend bez centrali czas zacząć 14.04.14, 12:32 barbapapa003 napisał: kulturalny człowiek nie pcha się na siłę tam gdzie nie jest mile widziany, tam gdzie go nie chcą. Odpowiedz Link
barbapapa003 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 14.04.14, 12:48 sytem napisał: > barbapapa003 napisał: > > kulturalny człowiek nie pcha się na siłę tam gdzie nie jest mile widziany, tam > gdzie go nie chcą. 1. Ta zasada dotyczy imienin u cioci a nie forum dyskusyjnego w przypadku kogoś kto nie łamie zasad tam panujących. 2. Jeśli czyjeś poglądy Ci nie odpowiadają, istnieje opcja ukrywania postów tzw. nieprzyjaciół. Proponuję skorzystać i Twój świat stanie się piękniejszy. 3. Jeśli się kogoś nie chce to się z nim nie rozmawia 4. Trochę już przeginacie bo jedyną osobą, która się Waszym ględzeniem przejmuje jest Skuter. Odpowiedz Link
elkana102 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 18:38 barbapapa003 napisał: > Wyrzucić to Ciebie powinni razem z kilkoma jeszcze pokrzykującymi tu pseudoprac > ownikami... Lepiej nie przyznawaj się, że pracujesz w banku. Przez kilka dni wi > siało pytanie o Superkonto Student. Sam szukałem regulaminu (odruchowa chęć pom > ocy klientowi banku) ale to stary rachunek i nie chciałem się wcinać bo przecie > ż tylu "prawdziwych pracowników" tu się wypowiada to na pewno ktoś pomoże. Zare > agowała dopiero Mysza. [b]Krzykacze i autorzy podobnych jak ten Twój bełkotów p > opełnianych w sytuacji gdy ktoś pyta i oczekuje pomocy od najlepiej poinformowa > nych nie zasługują na nazywanie się pracownikami banku[/b]. Tyle w temacie... Wybacz Trouble ale największym krzykaczem na forum jesteś Ty. Ja jestem pracownikiem Pko. A Ty jesteś byłym pracownikiem Pko. To właśnie nas różni, że to ja, a nie Ty dalej pracuję i na własnej skórze odczuwam czy w banku dzieje się dobrze, czy źle. Ty co najwyżej możesz mieć informacje z drugiej ręki, które jak to informacje z drugiej ręki nie zawsze są rzetelne. To tak jak zabawa w głuchy telefon. Im więcej pośredników, tym jakość przekazu mniej dokładna. Odpowiedz Link
barbapapa003 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 14.04.14, 10:45 elkana102 napisała: > To właśnie nas różni, że to ja, > a nie Ty dalej pracuję i na własnej skórze odczuwam czy w banku dzieje się dobr > ze, czy źle. Ty co najwyżej możesz mieć informacje z drugiej ręki, które jak to > informacje z drugiej ręki nie zawsze są rzetelne. To tak jak zabawa w głuchy t > elefon. Im więcej pośredników, tym jakość przekazu mniej dokładna. Różni nas to, że Ty jesteś trollem a ja nie. Ludzie z którymi rozmawiam też odczuwają to wszystko na własnej skórze tak jak i Ty, poza tym ja ich znam często od lat a Ciebie nie. Dlaczego miałbym wierzyć Tobie? "Informacje z drugiej ręki"? Twoje też są dla mnie i dla innych czytelników z drugiej ręki. Jesteś mniej wiarygodna od ludzi których znamy i pracowaliśmy z nimi często na jednym stanowisku. Dla mnie to Ty jesteś "głuchym telefonem" chociaż część Twoich wypowiedzi pokrywa się z tym o czym wiem od innych: [b]"nijak. od rana stresuję się co będzie jutro przy tablicy :(((" "jakiej konkurencji.. u nas przecież płacą mniej.. figa od lat alarmuje"[/b] Żeby zrozumieć jak może czuć się człowiek codziennie odpytywany przy tablicy nie trzeba pracować w PKO. Odpowiedz Link
barbidur003 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 14.04.14, 11:15 elkana102 napisała: > [b]Wybacz Trouble ale największym krzykaczem na forum jesteś Ty[/b]. Ja jestem pracown > ikiem Pko. A Ty jesteś byłym pracownikiem Pko. To właśnie nas różni, że to ja, > a nie Ty dalej pracuję i na własnej skórze odczuwam czy w banku dzieje się dobr > ze, czy źle. Ty co najwyżej możesz mieć informacje z drugiej ręki, które jak to > informacje z drugiej ręki nie zawsze są rzetelne. To tak jak zabawa w głuchy t > elefon. Im więcej pośredników, tym jakość przekazu mniej dokładna. W czym wg Ciebie nie mam racji? Ja pokazuję tylko jak to co się dzieje w banku wygląda od strony przepisów. Oczywiście każdy może wybierać. Ja się z tym nawet zgadzam. Ale to, że pracowałem i już nie pracuję nie daje Ci prawa by mnie stąd usuwać. Odpowiedz Link
annamaria87 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 18:06 elkana102 napisała: > Więc rozmawiajcie sobie o swoic > h fobiach w czasue weekendu, a przez kolejnych pięć dni w tygodniu zechcijcie ł > askawie nie wtrącać się w nasze rozmowy :). Brawo Ela 👏. Już od dłuższego czasu z zażenowaniem obserwuję jak każda dyskusja, gdy tylko się rozpoczyna jest zawłaszczana przez Najmądrzejszą Trójcę BSD. Ludzie z banku sobie, koledzy z Trójcy sobie. Oni wiedzą najlepiej, lepiej od wielu z nas jak teraz jest w banku i co dla nas jest lepsze. Nasz zdanie to według nich korpo pr i rankingi 😕. W głowach się nie mieści, że można mieć inne zdanie i chcieć je dyskutować w gronie tych, którzy są jeszcze w banku, więc to ich te dyskusje dotyczą. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 18:54 Pozwólcie mieć swoje zdanie. Annomario - bądź sprawiedliwa. Zauważ obiektywnie. Zgadzam się generalnie z tym, że forum zostało zdominowane przez byłych pracowników (ale zauważ , nie tylko BSD ale i [u]grupę trolli)[/u]. To trolle znowu strasznie mącą na forum. . Przy czym nie ma przeszkód by toczone były dyskusje na tematy pracownicze. Jest ich trochę mało ale są , koncentrują się na krytyce warunków pracy w banku. Nie sądzę by wchodzenie do tych dyskusji pana B (Trouble) szkodziło ich treści... jego wypowiedzi są merytoryczne, S(skuter) nigdy prawie nie wtrąca się wpisów pracowników na tematy pracownicze, D(exworkera) tu nie oceniam , bo nie wypada ; poza tym to święta krowa na forum. Nie myślę się tłumaczyć, bronić, zgodzę się/ zastosuję do woli piszących tu pracowników. Tak na marginesie, nie mogę się zgodzić z takimi stwierdzeniami: ...[b]." każda dyskusja, gdy tylko się rozpoczyna jest zawłaszczana przez Najmądrzejszą Trójcę BSD..[/b]." - odp. nie każda i nie przez trójcę, ja do niej (w sprawach pracowniczych ) nie wchodzę a w większości innych spraw jestem odmiennego zdania. ..[b]." Ludzie z banku sobie, koledzy z Trójcy sobie...."[/b] w tym chyba nie było by nic złego; razić Was może jedynie ton i forma wypowiedzi ? ....[b]" Oni wiedzą najlepiej, lepiej od wielu z nas jak teraz jest w banku i co dla nas jest lepsze.[/b]".... Wy najlepiej wiecie co jest prawdziwe, co lepsze i takie przemądrzałe wypowiedzi, podpowiedzi niewłaściwe zawsze możecie odrzucić lub ośmieszyć. Po kilku takich ośmieszeniach nie będzie żadnych wypowiedzi o pracy i pracownikach banku, od b.pracowników. .[b].." Nasze zdanie to według nich korpo pr i rankingi...."[/b] Z tym się zgadzam. To jest największą słabością kol.kol. b.pracowników. Mam na myśli prowadzenie walki z dobrymi ocenami banku/rankingami i wyróżnieniami banku. Traktowanie każdego uczestnika i każdej informacji pozytywnej jako PR banku. I to utożsamianie (nieobiektywne) pracodawcy-banku do korporacji , jest chyba nietrafione. To tyle. Czekam kilka dni na przebieg dyskusji/oceny użytkowników forum z poza banku.I podejmę decyzję. Przyznaję się do zbyt może częstego pisania na forum, co może dla niektórych być nie do zaakceptowania. Odpowiedz Link
obb.serwator Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 19:05 skuter44 napisał: Nie sądzę by wchodzenie do tych dyskusji pana B (Troub > le) szkodziło ich treści... jego wypowiedzi są merytoryczne, Wchodzenie do dyskusji pana B (Trouble) bardzo często przypomina wchodzenie do dyskusji pana W (Wafel). Pan B działa bardziej inteligentnie, ale skutek jest podobny. Uczestnicy przestają dyskutować o sednie tematu a zchodzą w kierunku, w którym pan B pokierował dyskusją. To oczywiście taki komplement pod adresem pana B :D Odpowiedz Link
dziura_zabita_dechami Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 21:49 No nie, porównywać wpisy Pana W do wpisów Pana B to tak jakby zupełnie nie rozumieć ich treści :) Odpowiedz Link
barbotine003 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 14.04.14, 11:24 obb.serwator napisał: > Wchodzenie do dyskusji pana B (Trouble) bardzo często przypomina wchodzenie do > dyskusji pana W (Wafel). Pan B działa bardziej inteligentnie, ale skutek jest p > odobny. Uczestnicy przestają dyskutować o sednie tematu a zchodzą w kierunku, w > którym pan B pokierował dyskusją. To oczywiście taki komplement pod adresem pa > na B :D Pana B i Pana W różni wszystko. Taka samo jak Pana B i Ciebie. Pan B w odróżnieniu od Ciebie nie jest trollem. To że niektórym nie chce się pomyśleć i spróbować zrozumieć to co pisze Pan B nie daje jeszcze prawa by go porównywać do Pana W. Nie każdy może zrozumieć to co pisze Pan B, ale każdy, nawet Ty, może spróbować to zrobić. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 14.04.14, 21:57 Obserwator pisze: Wchodzenie do dyskusji pana B (Trouble) bardzo często przypomina wchodzenie do dyskusji pana W (Wafel). Pan B działa bardziej inteligentnie, ale skutek jest podobny. Uczestnicy przestają dyskutować o sednie tematu a schodzą w kierunku, w którym pan B pokierował dyskusją. To oczywiście taki komplement pod adresem pana B :D -------------------------- Zgoda obserwatorze. Na tym forum często czuję się ostatnio w atmosferze orwellowskiej i kremlowskiej. Łatwo każdego niepokornego mogą tu zrobić złoczyńcą i głupkiem. Już byłem nazywany - idiotą, komuchem, niedoukiem,..... Odpowiedz Link
agrafek10 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 18:09 elkana102 napisała: > Swobodnie to my, wciąż pracujący w Pko moglibyśmy rozmawiać, gdyby nie Wasze, b > yłych pracowników Pko, wtrącanie się do naszych rozmów i mówienie nam jak jest > w banku, w którym to my wciąż pracujemy, a Wy albo przeszliscie na emerytury, a > lbo złożyliście wymówienia, albo Was wyrzucili. Więc rozmawiajcie sobie o swoic > h fobiach w czasue weekendu, a przez kolejnych pięć dni w tygodniu zechcijcie ł > askawie nie wtrącać się w nasze rozmowy :). A w jakim wątku tak namiętnie dyskutujesz bo trudno mi odnaleźć a nie chciałabym Ci się wtrącać ;DDD Odpowiedz Link
elkana102 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 18:34 agrafek10 napisał(a): > A w jakim wątku tak namiętnie dyskutujesz bo trudno mi odnaleźć a nie chciałaby > m Ci się wtrącać ;DDD Musisz rzetelniej poszukać to znajdziesz. A jeśli jesteś pracownikiem naszego banku to nie będziesz się wtrącać. Może nawet będziesz mogła wnieść coś sensownego do dyskusji ? Odpowiedz Link
dziura_zabita_dechami Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 18:37 Tez nie znajduje żadnych wymiany opinii z jej udziałem, z wyjątkiem "Byli musza odejść" :) Odpowiedz Link
dobro.mira Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 11:00 1. W tygodniu pracownicy nie mają czasu na forum, chyba że są na urlopie/chorobowym, są zatrudnieni w centrali. 2. Nie mam nic przeciwko temu, aby na forum wypowiadali się wszyscy - byli, obecni, przyszli pracownicy banku - pod warunkiem, że mają coś sensownego do powiedzenia. 3. Wyższością byłych pracowników nad obecnymi i przyszłymi jest ich swoboda wypowiedzi. Postrzegam ich na tym forum jako rzeczników pracowników. Jeśli relacje są utrzymywane (a zwykle są) mają doskonałą wiedzę o tym co się dzieje w banku. Wiedzą o rzeczach, o których mówimy tylko między sobą, o których wręcz wstyd opowiadać rodzinie czy znajomym spoza banku. 4. Wypowiedzi pracowników centrali ... cóż ... Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 20:56 Jesli chodzi o wypowiedzi moje, to ja sie nie odzywam, jak widac chyba, wiec bardzo prosze w te dyskusje mnie nie mieszać. Przyjąłem za zasadę, że jak ktos chce bym sie wypowiedział, to ja to zrobie. Natomiast bardzo mnie cieszą wypowiedzi pracownikow Banku na tym Forum, z ktorymi to wypowiedziami sie zgadzam. Wiec milcze. Odpowiedz Link
dziura_zabita_dechami Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 12:51 Poprawka tytułu wątku - winno być " weekend bez centrali + skuter czas zacząć". Odpowiedz Link
skuter44 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 15:43 Postawiłeś wątek o nazwie "Weekend bez centrali czas zacząć" to nie zmieniaj nazwy. Przyznaj, że namieszałeś . Nie pierwszy raz . Przyjmujesz , że ludzie z centrali uniemożliwiają na co dzień nie pozwalają tu swobodnie pisać. A więc przynajmniej w weekend popiszmy sobie, póki nie ma tych z centrali. ;) Wychodzisz z założenia (mimo innego zdania części pracowników na forum), że byli i obecni pracownicy są zgraną grupą na forum. Niestety, co ci/nam odpowiadają ? Nie bardzo cieszą się z treści dyskusji na forum, szczególnie prowadzonych przez byłych pracowników. Choć bardzo rzadko wcinam się w szczegółowe dyskusje nt. pracy pracowników ale rozumiem powody ich niezadowolenia z każdej takiej "pracowniczej "wypowiedzi, podpowiedzi, rekomendacji pochodzącej z zewnątrz banku. Przykre to, ale jak ktoś nie chce widzieć na forum moich wpisów, to ja nie muszę tu tkwić , jako persona non grata. Odpowiada mi natomiast koncepcja weekendowej dyskusji z gronie byłych pracowników banku. Dlatego zaproponowałem nawet tematy takiej dyskusji. I tyle. Odpowiedz Link
dziura_zabita_dechami Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 15:59 Na tym forum nie ma już od dawna żadnych dyskusji. Dwie fazy eksterminacji forum - 1 mobbing i eksterminacja niezadowolonych przez wafla i wyroby waflo-podobne łącznie z Tobą 2 notoryczne spamowanie, sztuczne podnoszenie wątków rankingowych i modłów pochwalnych na rzecz PKO zrobiły swoje. Chyba oczu nie masz - zobacz jak wygląda forum dziś a jak na przykład rok temu. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 16:16 Piszmy na temat. Nie są to moje wątki, rankingi, dyskusje. Ja robię wpis, kiedy nie ma dalszej dyskusji, idę dalej. Na pewno mój udział w rekomendacjach, szczegółowych dyskusjach pracowniczych (nie korzystam z informacji kolegów i instrukcji bankowych) jest minimalny. To wcale nie znaczy, że q.pr. zalicza mnie do grupy nieprzyjaznych pracownikom i blokerów forum. Odpowiedz Link
d.p.r Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 16:41 dziura_zabita_dechami napisał: >. Chyba oczu nie masz - zobacz jak wygląda forum dziś a jak na prz > ykład rok temu. Ale co Ci do tego Kolego. Jak koledzy z PKO chcą tak dyskutować, a przecież i w wątkach rankingowych jest wiele ciekawych wypowiedzi oddających często to o czy dyskutuje się w wolnych chwilach w pracy, to czemu Tobie i kilku innym to przeszkadza. Nie wszyscy są zawiedzeni tym co się dzieje z bankiem, tak jak Wy. Uprzedzając atak któregoś z Was. Pracuję w Pko od kilku lat. Jestem z oddziału w miejscowości x i zajmuję się klientami PB. Dopisuję się do głosów proszących by byli pracownicy jeśli już nie mogą przestać dniami i nocami żyć życiem Pko swoje przemyślenia zamieszczali może na forum Rozmowy. To miejsce zostawcie nam, bo tak jak kiedyś wafel i mysz to rozchrzaniali, teraz może nie świadomie, ale robicie to Wy. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 16:58 QPRZE. Choć mnie nie lubisz, przyznaję rację Tobie i pracownikom którzy dziś wpisali konkretne uwagi do zachowań b.pracowników i wnioski by zostawić pracowników w spokoju, na tym forum. I nie mam pretensji . Odpowiedz Link
barbabelle003 Re: Weekend bez centrali czas zacząć 12.04.14, 18:18 d.p.r napisał: > Ale co Ci do tego Kolego. Jak koledzy z PKO chcą tak dyskutować, [b]a przecież i w > wątkach rankingowych jest wiele ciekawych wypowiedzi[b] oddających często to o cz > y dyskutuje się w wolnych chwilach w pracy, [/b]to czemu Tobie i kilku innym to prz > eszkadza.[/b] Nie wszyscy są zawiedzeni tym co się dzieje z bankiem, tak jak Wy. och d.p.r jakże ci zazdroszczę tych wolnych chwil w pracy, bo u mnie bywają takie kolejki w kasie, że nie mam nawet czasu tamponika wymienić, więc podpaska dodatkowo musi być na swoim miejscu ;( (dziewczynki wiedzą o czym piszę) , a już dyskusje o rankingach, o Jezusicku, jak to ten świat niesprawiedliwie urządzony, jednemu dajesz tyle czasu na zmarnowanie, a innemu go skąpisz, choć go tak bardzo potrzebuje ;( >Uprzedzając atak któregoś z Was. [b]Pracuję w Pko od kilku lat. Jestem z oddziału w > miejscowości x i[u] zajmuję się klientami PB[/u].[/b] o, i od tego trzeba było zacząć,teraz ciebie rozumiem, ja tam od kilkunastu lat zajmuje się emerytami, rencistami i takimi co to debet muszą zrobić, co by przeżyć do następnej wypłaty i jak im sprzedać kredyt, karty kredytowe, lokaty z funduszami i insze strukturki ;( Odpowiedz Link