gatta13 17.07.07, 21:43 Ciepło u Was? W moim pokoju 33 stopnie. Może by tak jakieś pieniądze na klimatyzację? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pkobpmaster Re: Temperatura w pracy 17.07.07, 22:25 To mnie nie przebijesz mam taką szklarnię że dziś było około 37 stopni nie da się oddychać a co dopiero pracować. W tym banku jest kasa na wszystkie duperele tylko na rzeczy najpilniejsze to nie ma!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kochampko Re: Temperatura w pracy 17.07.07, 22:37 Ja mam max 35 stopni, ale mam okna od północy. Dziewczyny z księgowości mają okna na wschód i południe, tam o 7:00 rano jest 37, około trzynastej dobija do 40 stopni!!! Poważnie:( Klimatyzacji nie ma. Rolet nie ma. Żaluzji nie ma. Nawet wody dla pracowników nie ma. Są wentlatory, ale prywatne. Czy to nie narusza, przypadkiem, legendranego zakazu BAMu używania "służbowego" prądu do celów prywatnych (ładowarki, czajniki, itp)?????????? Pewnie wkrótce nam zabronią... Odpowiedz Link
gonz0 Re: Temperatura w pracy 18.07.07, 21:03 spokojnie - od paru dni w 9 O siadła klima w serwerowni - ogolnie miło - wchodzisz i 70 stopni :D Sprawdzone, że zapiekanka smarzy się ok. 7 minut :D A BAM od blisko roku nie jest w stanie zrobic przetargu na zrobienie klimy z prawdziwego zdarzenia. Widać ten miliard złocyh, ktory tam stoi to pestka i BAM stać na pokrycie szkód. A może by tak Dyrektor za to zapłacił ??? Odpowiedz Link
monik1998 Re: Temperatura w pracy 19.07.07, 10:07 od przetargów to jest specjalny Departament w Centrali a BAM może zrobić wszystko tylko musi dostać na to pieniądze a to w tym Banku główny problem. Odpowiedz Link
gonz0 Re: Temperatura w pracy 19.07.07, 20:40 to oznacza ze ludzie są do dOOszy w BAMie skoro sprawa toczy się ponad rok i nikt nie jest w stanie tego zalatwić. Po prostu jak coś wreszcie piardnie i przyjdzie zapłacić BAMowi pareset milionów to może ktos wtedy przejrzy na oczy... Odpowiedz Link
monik1998 Re: Temperatura w pracy 19.07.07, 21:16 a pomyślałeś że to nie BAM przydziela sobie pieniądze tylko "ktoś" na górze a dla nich to kolejna sprawa, niczym nie różniąca się od tych leżących już w szufladzie. A skoro CIT taki operatywny i szybki to może Wy coś załatwicie. Odpowiedz Link
gonz0 Re: Temperatura w pracy 20.07.07, 08:42 wiem w czyich kompetencjach lezy klima - a koro ktos na górze tyle czasu myśli to nalezy mu się przypominac częściej niż raz na swieta wielkanocne ? Wskazuje tylko, że pewne sprawy tocza sie w zastraszająco wolnym tempie. No wlasnie skoro widac że CIT jest taki operatywny to niech BAM bierze z niego przykład a nie siedzi i czeka aż się wszystko stopi. Nie widze sensu dalszej dyskusji - poczekam aż naprawde zdarzy się nieuniknione. Jedynym skutkiem tego będzie że jak zawsze ... CIT oberwie :( Tak przy okazji przypomniało mi się że jakies 3 lata temu w jednym z oddziałów na terenie mazowieckiego pewna Dyrektor Oddziału zdeinstalowąła klimatyzator wiszący w serwerowni i zainstalowała go sobie w swoim pokoju - to się nazywa inwencja :) Odpowiedz Link
czuk1 Standard pracy banku..... bez łaski, bez dyskusji. 20.07.07, 12:37 Efekt będzie pełny gdy "klimatyzowani" będą klienci, pracownicy i komputery. Kolejność może być odwrotna ale trzy słowa powinny być nierozłączne. Łaski tu nikt nie robi, klimatyzacja to standard w bankach. Zarząd, BAM, twórcy budżetu banku...... obudźcie się. My klienci..... żądamy !!!!!!!! . Nie? To odchodzimy masowo (co jest faktem) do nowo utworzonych przyjaznych klientom pracowników i klimatyzowanych pomieszczeń ....Eurobanku, Reifeisena, Millenium, Lucas Banku,... Odpowiedz Link
czuk1 Re: Standard pracy banku..... bez łaski, bez dysk 20.07.07, 12:44 Nic dodać.... chyba, że klimatyzację. Na sąsiednim wątku piszą m.in.: Przepraszam, ale mnie to w żaden sposób nie bawi. Współczuję zalanym potem Klientom, ale jak mogę im pomóc? "..... Pozostaje w ciszy i skuleniu wysłuchać tych "K....wy", burdel i tym podobnych bolących uwag. W tym tygodniu Klient próbował uderzyć kasjerkę, bo "się zdenerwował zbyt długim czekaniem"... Co Wy na to? " Ja na to. Czekanie "w gorącu" nie jest możliwe. Czekanie "w klimatyzowanym pomieszczeniu" można bankowi (jeszcze 1 rok czy dwa lata) jeszcze darować. I... być w nim lojalnym klientem. Czekać ?... tak. Ale nie tak jak w pralni tylko jak w normalnym banku. Odpowiedz Link
wels2803 Re: Standard pracy banku..... bez łaski, bez dysk 20.07.07, 21:35 Czuk1 - jesteś jednym z nielicznych, którzy winą za zaistniałą sytuację nie obarcza szeregowych pracowników, ale tych, którzy rzeczywiście mogą decydować w tym banku. Uważam jednak, że chamstwa i rękoczynów nie może nic tłumaczyć. Owszem, w banku jest tak, jak nie powinno być, ale nie ma przymusu korzystania z usług bankowych. Zamiast kompromitować się bydlęcym zachowaniem, poprostu nie korzystam z usług tego banku. Tylko ludzie potrafią liczyć, nie zawsze jednak potrafią zachować godność i z godnością traktować innych, Bogu ducha winnych, często padających na twarz z przepracownia "też ludzi". Odpowiedz Link
margo789 Re: Standard pracy banku..... bez łaski, bez dysk 31.07.07, 21:21 A my mamy klimę ale wcale się nie cieszymy, 17,5 stopnia ze stałym wianiem na plecy i nogi. Bolą stawy, zatoki, plecy i ogólnie kości. A na sali dla klientów zaduch. Jak widać ze skrajności w skrajność. Mieli to poprawić w czasie remontu ale zapomnieli:)) Odpowiedz Link
ilovepko Re: Temperatura w pracy 18.07.07, 23:00 U nas też cudnie - normalnie Hawaje!!! 36st. a nasza dyr wymaga od nas pełnego profesionalneo ubioru. Pełne buty, rajstopy, marynarka. jak nas klient widzi to na sam ten widok mu słąbo - więc jak mu cokolwiek jeszcze sprzedaC? ale co tam u dyrektorki klima w pokoju więc chyba mysli, że w oddziale zimno. ale tak to już jest. z gabinetu się nie rusza bo po co? lepiej po internecie sobie pobiegać - sprawdzić forum - bo może akurat coś ktoś się odważy i o niej napisze. albo z koleżankami przez tel pogadać. a już najlepiej to do radcy jechać - wtedy dzień z głowy nie ma okazji do niepotrzebnych rozmów z pracownikami. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Temperatura w pracy 19.07.07, 08:21 Czy to nie jest problem ważny w banku? Czy nie warto poświęcić te 50 mln zł na jego rozwiazanie? Panie Prezesie??? Lata teraz są gorące. Pamiętajmy , że i tak przyjdą wykopki. Ale. Póki co - trzeba przejść do historii jako Odnowiciel. Odpowiedz Link
piekna40 Re: Temperatura w pracy 19.07.07, 10:06 Może nasz Prezes weźmie dobry przykład z innych instytucji , chociażby takie PZU, w kujawsko-pomorskim wszyscy pracownicy maja pełna klimę i komfort pracy. PKO przy takich zyskach nie zbiedniałoby , gdyby zainwestowało w pełne klimy dla wszystkich pracowników , tak jak to zrobiło PZU, a o ile wzrosłaby wydajność pracy i zadowolenie pracowników. Odpowiedz Link
czlowiek_z_dolu Re: Temperatura w pracy 19.07.07, 11:36 ..."tu" nikt nie przejmuje się niczym, ignoruje się wszystko i wszystkich, zastanawiam się czy Prezes jest wstanie to "ogarnąć"? Popatrzcie tylko na serwis banku, kilkakrotnie już wskazywano na forum,że Prezes figuruje we władzach banku jako "p.o. Prezesa Zarządu Banku nadzorujący Obszar Prezesa Banku oraz Obszar Informatyki, Bezpieczeństwa, Organizacji i Inwestycji"... i co? i nic, czy ktoś się tym przejął? żadnej reakcji, a chyba "ktoś" odpowiada za rzetelność publikacji? ... a Wy tu o takich bzdetach... że zmęczeni upałem i spragnieni... nie oczekujecie zbyt wiele? Odpowiedz Link
88bc Bieda w banku 19.07.07, 21:43 Co tu mówić o klimatyzacji. U nas przez pół roku nie było drukarki w wydziale, bo się popsuła. Tyle czekaliśmy na nową. Masz przy biurku klienta, robisz mu symulację, puszczasz na drukarkę, która jest w sekretariacie na końcu korytarza. Teraz przepraszasz klienta (tłumaczysz- pracodawca jst biedny i nie stać go na drukarkę w każdym pokoju),że go na chwilę opuścisz, idziesz po wydruk, i jest!!!!. W tym czasie pracownicy BAM (zamiejscowy - 4 osoby) otrzymują ogromny kombajn - KYOCERĘ. Pieniądze są tam gdzie mają być. Sprzedawca ma za to plan. bilans na zero. Odpowiedz Link
imogeena Re: Temperatura w pracy 19.07.07, 14:27 oczekujemy, oczywiście. Ile może mózg pracować w 35 stopniach? A może też palarnie zamiast popielniczek w damskich klozetach? Odpowiedz Link
88bc Re: Temperatura w pracy 19.07.07, 21:32 U mnie trochę więcej - blisko 40 stopni. Całe szczęscie, że białko scina sie dopiero w 42 stopniach, Odpowiedz Link
pyza64 Re: Temperatura w pracy 22.07.07, 09:07 U nas w oddziale jest 40 stopni.Sala operacyjna w ktorej stoją w kolejce klienci od góry jest ze szkła tak więc nie trudno sobie wyobrazić jaki" żar leje się z nieba".Na klimę nie ma szans bo jesteśmy przed modernizacją ktora niby ma być w 2008 roku w IV kwartale. O tych remontach slyszymy już od kilku lat a co z tego będzie to się okaże, znając życie na te oddziały ktore potrzebują gruntowych modernizacji i ktore pozostawiono na koniec zabraknie pieniedzy .Już Nawigator nie daje rady ze skargami klientów, bo dziennie jest ich kilkadziesiąt. Wody jak nie było tak nie ma. Odpowiedz Link