Dodaj do ulubionych

Premie II kw

20.08.07, 23:02
Czy ktoś coś wie kiedy będą płacoen premie za II kw. Czy wskaźniki
zostały juz ustalone?
Obserwuj wątek
    • artii34 Re: Premie II kw 21.08.07, 15:19
      nie , nie wiem ale mysle ze dostaniemy po 200 pln na odczepnego .
      zreszta tak jest ciągle i nikt z tym nic nie zrobi.
    • diabolo13 Re: Premie II kw 21.08.07, 17:31
      Bez aktywności związków zawodowych nic nie wskóramy, proponuję przesyłać wnioski
      do nich, a potem zwołać walne (to do członków) i podziękować dotychczasowym
      przedstawicielom. Chyba że jedynymi członkami związków jest ich zarząd. Zarząd
      PKO BP bez nacisku związkowców nic nie zrobi a związkowców wybierają członkowie
      tego pieprzonego związku, ludzie obudźcie się bierzcie sprawy w swoje ręce.
      Uderzajmy w nich ich bronią. Jak słyszę lament - ten dostał, tamten nie dostał,
      ten ma mniej niż inny to się załamuję - socjalizm się skończył nie ma po równo.
    • woycek Re: Premie II kw 21.08.07, 19:57
      Premia będzie dzielona prawdopodobnie 22-23 sierpnia. w zalezności od komórki organizacyjnej w różnym tempie. tzn. W detalu wg " centralnego rozdzielnika" w korporacji wg rankingu CKów za II kw. który był juz daaaaaaaaawno obliczony.
      Jakby na to nie patrzeć premia pewnie przejdzie razem z pensją 27-go :)

Pzdr
      Woycek
      GG 2125875
      • stringetta Re: Premie II kw 23.08.07, 19:59
        Premia jest juz w oddzaiłach. W detalu wg rankigu premiowego oddziałow (znany od
        miesiąca).Jak zawsze jest od 5% dla najgorszych do 23% dla najlepszych
        oddziałow. Wcale nie wychodzi tak mało. Dla mnie pytania sa raczej o te
        wskazniki, na podstawie których budowany jest ranking. Dane nie wiadomo skąd i
        nie do zweryfikowania. W moim regionie oddział z bardzo dobrymi wynikami
        sprzedazowymi i ekonomicznymi jest na koncu, dostanie 5%.
        • olewaczek Re: Premie II kw 23.08.07, 20:12
          Bo np. oddział ma siedzibę w wynajmowanym od kogoś budynku i/lub w
          oddziale są wysokie wynagrodzenia... Chodzi o koszty na 1
          zatrudnionego. Kto ma wysokie koszty stałe jest na dole tabeli.
    • ignac67 Re: Premie II kw 23.08.07, 22:51
      Jak zwykle BAM - 22% bo jest najważniejszy!
      CRB - 20% bo jest niezbędne!
      CRW - 18% bo powinno być!
      No i najbiedniejsze ryzyko dostanie 15%.
      A Oddziały po 5% bo muszą na to wszystko robić, czyli
      pozyskiwać klientów. Panie Rafale czy tak być powinno? A może
      odwrornie? Kiedyś się obudzicie z ręką w nocniku. Wtedy cała kadra
      będzie pracować w konkutencji. Popatrzcie na TVP. Pozdr.
      • szok69 Re: Premie II kw 24.08.07, 00:03
        Ludzie z fantazją, przyszłością Banku. Dodam, że Centrala i
        jednostki specjalityczne mają jeden wskaźnik. Raczej nie jest to
        żaden z wymienionych.
        Zapraszam do pracy w ryzyku.
        • malutka.niak Re: Premie II kw 24.08.07, 17:14
          Cały problem polega na tym że wskaźniki wymienione przez inga67 to prawdziwy kosmos!
          Inga67, bardzo dziękuję za tak wysoki wskaźnik przyznany CRB ( mam nadzieję, że
          jeszcze kiedyś sie doczekam takiego wskaźnika?).
          Jak już piszemy, to fajnie by było aby to było sprawdzone informacje a nie
          prosto z kosmosu!
          Swoją drogą, to gorycz goryczą ale takie myślenie, że wszyscy którzy nie pracują
          w sprzedaży są zbędni jest błędem (a może kadry też są tymi których należy
          pominąc, bo nie pracują na wynik?).
          Pozdrawiam wszystkich serdecznie a zwłaszcza inga67!
          • agata9942 Re: Premie II kw 24.08.07, 19:40
            ignac67 - robisz złą atmosferę na forum. Twoje informacje są nieprawdziwe. Myślisz, ze Ci co pracują w jednostkach specjalistycznych są super zadowoleni? Widać, że nie masz zielonego pojęcia o całokształcie pracy w banku.
    • gonz0 Re: Premie II kw 25.08.07, 20:19
      premia jest uznaniowa - nie musi być przyznana.
      • magdhof Premie 31.08.07, 16:17
        Pracowałam w pko bp ponad rok, skorzystałam z okazji, że kończyła mi się umowa
        na czas określony i nie podpisałam kolejnej, gdyż znalazłam lepszą pracę.
        Ostatni kwartał, który przepracowałam w tej chytrej firmie, wypadł w mojej
        sprzedaży całkiem nieźle. W sumie im dłużej tam pracowałam, tym wyższą sprzedażą
        się wykazywałam. Niestety premi już mi nie przyznano. Tak pamiętają o byłych,
        dobrych pracownikach.
    • woycek Re: Premie ogólnie..wskaźniki i takie tam.... 01.09.07, 16:04
      Dla niezorientowanych.. słynne "wskaźniki premiowe" są tak skonstruowane,że w żadnym razie nie obejmują ilości przedanych produktów (to do liderów sprzedaży ;)) tylko pełen obszar kosztów oraz wyniki jednostki. Naturalnie wyniki w sensie finansowym. I tu powstaje sprzeczność, bowiem o ile sie orientuję, to doradcy detaliczni rozliczani są z ilości i wartości zawartych umów np. kredytowych. I to jest główny, wymierny wskaźnik oceny ich aktywności. Utwierdza sie ich w przekoaniu, że trzeba sprzedawać dużo. NIe kładzie sie nacisku na termin uruchowmienia czyli faktyczny przyrost zadłużenia. Tak samo nikt sie nie martwi niewykorzystanymi liniami kredytowymi i spłatami.. bo to już nie jest sprzedaż.
      Doradcy korporacyjni, może bardziej swiadomi wskaźników, nie specjalnie stawiają na ilość ale na przyrost zadłużenia, ograniczanie spłat. Wynita to po prostu z mniejszej ilości klientów na głowę i policzalnej ilości spraw na głowę..słowem mogą sobie pozwolić na dbanie o każdego......to z moich obserwacji.

Uważam więć,że piłować należy wszystko to co wpływa bezpośrednio na wynik: marża, prowizna, jak najszybsze uruchomienie srodków, ograniczanie niewykorzystanych linii... W depozytach zaś przyrost salda a nie zamienianie jednej lokaty na inną po to by "sprzedaż" była...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka