hanimbenim 11.12.07, 22:35 drogie kolezanki,które brały ślub kościelny konkordatowy. Miałyście tłumacza na ślubie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senicokseviyorum Re: ślub, tłumacz 12.12.07, 11:54 nie chcialabym Cie wprowadzac w blad dlatego napisze tylko co ja wiem. Jestem po slubie cywilnym w Stambule tam nie mialam tlumacza,i dalam jakos rade zreszta duzo sie nie mowi Teraz w 21 czerwca bierzemy slub koscielny w Lodzi bylam juz zalatwiac dokumenty dyspensje i tego rodzaju sprawy ,pytalam ksiedza czy musi byc tlumacz powiedzial mi ze jesli przetlumacze mu dokladnie cala przysiege na j.ang ( a w takim jezyku sie rozmawiamy ) a On bedzie wstanie powtorzyc to po polsku to nie ma potrzeby brania tlumacza. W naszym przypadku zdecydowalismy sie wlasnie na to.Tayfun dokladnie rozumie cala przysiege i z malutkimi bledami potrafi ja powtrzyc. Zreszta maz przylatuje za tydz do Polski i zamierzam robic mu lekcje z wymowy przysiegi maleznskiej. Serdecznie pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
hanimbenim Re: ślub, tłumacz 12.12.07, 12:35 dziękuje Ci bardzo. Nasz ksiądz sam nie wiedział, to pierwszy przypadek "takiego ślubu" w naszej parafii. Ja nie chciałabym aby potem go unieważnili Of ya! a masz może tekst tej przysięgi? moglibysmy i my przećwiczyć Odpowiedz Link
senicokseviyorum Re: ślub, tłumacz 12.12.07, 12:45 www.mlodejparze.com/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=78 moj maz ma problem z UCZCIWOSCIA hm... aha pamietaj ze nasi męzowie nie mówia "Tak mi dopomóż Panie Boże Wszechmogący w Trójcy Jedyny i Wszyscy Święci" Odpowiedz Link
hanimbenim Re: ślub, tłumacz 12.12.07, 14:40 TAK, TAK nie zapomne Chociaż może dodać: "jak Pan Bóg da i Allah pozwoli" dzięki za stronkę, fajne info. pzdr Odpowiedz Link
senicokseviyorum Re: ślub, tłumacz 12.12.07, 15:09 tak tak to ja tez wiem nie ma za co dziekowac. Pozdrawiam serdecznie,u mnie przygotowania trwaja chociaz jeszcze 6 m-c a Wy kiedy ?? Odpowiedz Link
hanimbenim Re: ślub, tłumacz 12.12.07, 15:46 my już za dwa tygodnie, także tuż tuż. Zaczynam się już trochę denerwować jak to wszystko wypadnie i wolałąbym aby wszystko było w porządku. selamlar Odpowiedz Link
senicokseviyorum Re: ślub, tłumacz 12.12.07, 19:14 ja juz gratuluje i zycze wszystkiego dobrego. W wolnej chwili napisz jak wypadło chociaz zapewniam Cie spokojnie bedzie slicznie i wszystko sie uda Odpowiedz Link
hanimbenim Re: ślub, tłumacz 12.12.07, 21:30 dziekuje serdecznie za nas oboje. na pewno sie odezwę. tez myslę, chociaż nie, ja to wiem, ze będzie fantastycznie!!pzdr Odpowiedz Link
sarkady Re: ślub, tłumacz 28.03.08, 00:50 jezeli traktuje sie religię powaznie , to warto wiedziec, ze Bog, Allah , God, Got, Dieu etc to jest to samo. Tak jak po polsku Bóg, a po angielsku God, tak po turecku Allah. Odpowiedz Link