Dodaj do ulubionych

Do Izabeli 9914]]]]

15.12.06, 14:32
Ma pani piękne imię Izabela, tylko czy na pewno? A może jest to pokrewne,
podobne zresztą nie ważne.Wiem jak jest, ale na własny użytek.Moje imię też
jest piękne , starożytne i coś znaczy. Nie jestem nauczycielką i na pewno
robię błędy,o stylu pisania już nie wspomnę.Pani Izabelo, nie będę mówiła per
ty,bo się nie znamy. Uważam, że nauczycielom należy się szacunek.Chylę przed
nimi czoło, bo gdyby nie oni byłabym analfabetką. Do szkoły też chodziłam, nie
do jednej.Teraz już jestem dużą dziewczynką.Lewatywa nie pisał tego
bezpośrednio do Pani Izabelo. Powinien odezwać się ktoś inny. Wierzę, że jest
pani wspaniałą nauczycielką, żoną i matką. Po co zaraz ruszać PiS, to nie tak.
PiS,PO i inni świetnie sobie radzą bez nas .Zacznijmy od siebie, od swojego
środowiska,aby nam się lepiej żyło.Oni nam nie rozwiążą naszych problemów.
Musimy to zrobić sami. Pozdrawiam , życzę Wesołych Świąt i tej Nadzieji,której
tak bardzo nam wszystkim potrzeba. Szarotka72
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 16:48
      szarotka72 napisała:

> Teraz już jestem dużą dziewczynką. Lewatywa nie pisał tego bezpośrednio do
      Pani Izabelo. Powinien odezwać się ktoś inny.

Ale mam rumieńce i co mam powiedzieć że nie chciałem jak to napisałem,
      może jeszcze da się coś zrobić i odkręcić?
      • lewatywa6 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 18:20
        To ja lewatywa6. Dzięki za rozsądek myslenia dla saubera i szarotki. Powoli
        zaczyna sie tu kształtować symatyczne trio - nie mylić z trójcą. Już miałem
        zamiar zmienić nick - przyznam, że dość obrzydliwy ten mój nick - choc w
        szwejku leczono nim nawet zapalenie płuc! Izabela- doraźny nick na doraźny
        temat, nie powiedział nic, co wzbogaciłoby ten przyznam niezwykle przykry
        oświatowy temat. Oświata nie jest dziedziną, o której można mówić i pisać lekką
        ręką, dlatego najbardziej krytyczni na jej temat powinni być sami nauczyciele.
        To że w oświacie jest źle, widzi każdy nawet "niepisaty i nieczytaty", ale
        nauczyciele nie widzą problemu i pytanie czy rzeczywiście go nie widzą?, czy
        też widzieć nie chcą. Proszę poobserwować nauczycieli jak sie zachowują. Kiedy
        mówi sie niektórym dzień dobry, nawet nie spojżą niosąc zadarte do góry głowy
        jakby były nauczycielkami astronomii. Wykształcenie nauczyciela to nie wszystko
        Nauczyciel musi mieć powołanie do zawodu tak jak ksiądz albo i lepsze- bo z
        obserwacji naszych księży mozna stwirdzić, że jest to czasami bardziej
        biznesowy niż misyjny zawód. Nie będę komentował na mój temat tyrrady izabeli,
        bowiem uważam, że nie warta ta wypowiedź uwagi ani mojej, ani i waszej
        przyjaciele. Izabela rozbłysła i rychło zgaśnie jak iskierka ( a może to
        nastepny nick dla Izabeli?) MY pozostajemy i będziemy pokazywać, że białe to
        czarne jak to mówił premier najjasniejszej RP i że w Oświacie jest źle jak
        mówiła nasz aszanowna koleżanka, która rozpoczeła ten temat, a to że lewatywa
        jes wstrętny, to każdy wie, ale trio jest trio - To cytat z filmu. Izabela
        jako osoba wykształcona pewnie wie z jakiego. No to na razie tyle
        • sauber1 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 18:38
          lewatywa6 napisał:

> To ja lewatywa6.

Cały Ty, Lewatywa i jak tu Ciebie mają ludzie nie lubić? jak wnosisz tyle
          promyków słońca w tak pochmurny dzień, pani Izabella też nie ma powodów, zapewne
          się uśmiechnęła, jeżeli jest tak jak widzę to musi mieć dobre poczucie humoru i
          dobra rozrywka nie jest jej obca.
          Czy znowu zmoczyłem dupę???
    • hamberg1 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 18:40
      Chciałbym tylko powiedzieć ,że pedagogika jest jednym z łatwiejszych kierunków
      a nauczyciele są na ogół ograniczeni (nie tyczy się to wszystkich oczywiście)
      doprowadzają swoim strachem ,niepewnością siebie do tego aby dzieciaki
      wchodziły im na głowy a poziom nauczania spada ...
      Nie ma żadnych metod aktywizacji młodych ludzi trzeba czymś zainteresować,
      trzeba mieć jakiś autorytet a nie po godzinach pracy siedzieć w byraczkach.....
      • szarotka72 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 19:06
        Hamberg jak zaczęliśmy rozmawiać o oświacie to nawet Ciebie frywolność
        opuściła.Pewnie dzisiaj wiesz co to jest patriotyzm.Oświata to poważna sprawa, z
        takich rzeczy nie można żartować.Lewatywo ciesze się,że jesteś ,zaczynałam się o
        Ciebie martwić.Wczoraj w wp.pl czytałam,że od 5 września od grudnia uczniowie
        popełnili 31 samobójstw. To jest tragedia, nie można widzieć tylko skutków,
        trzeba się zastanowić dlaczego do tego dochodzi? Jaka jest tego przyczyna? Nie
        można obwiniać szkoły czy rodziców za taki stan rzeczy.Przyczyn może być wiele.A
        może sposób na życie ,,róbta co chceta,, się do tego przyczynił? W jednej z
        gazet któregoś dnia przeczytałam: Boga nie ma ,jesteśmy wolni. Czy aby na pewno
        wolni ? i co dla kogo oznacza wolność? Abyśmy nie wyzwolii się ze wszystkiego.
        • hamberg1 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 19:10
          Bo wiesz wiem coć na temat oświaty.......
      • sauber1 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 19:09
        hamberg1 napisał:

> Chciałbym tylko powiedzieć ,że pedagog

I powiedziałeś ale czy oby tak jest do końca, księżyc też ma ciemną stronę, a
        nie jest dane to widzieć człowiekowi
        • lewatywa6 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 19:30
          Pedagog To ktos mądrze określił i nie mylić tego słowa z nauczycielem, bo to
          drugie nie ma nic wspólnego z oświatą. Popatrzmy teraz według takiego, uzywając
          kolokwializmu, "rozdzielnika", na kadrę która ma uczuć nasze , wasze i inne
          dzieci. Pedagog i nauczyciel. Większość wartościowych osób, juz w oświacie tej
          naszej , miejscowej nie pracuje. Dlaczego? Kto sie odważy powiedzieć zanim ja
          to powiem??
          • szarotka72 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 19:33
            Nie wiem ,specjalnie mnie to nie interesuje z osobistych względów.Powiedz.
            • szarotka72 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 19:48
              nauczyciel i pedagog , milicjant,policjant,milicjant, dentysta i stomatolog,
              felczer i lekarz, kupiec i sprzedawca , rzeżnik i masarz,
              stróż,dozorca,ochroniarz, itp.. to są nazwy zmieniające się w zależności od
              panującego systemu. Kapitalistycznego,socjalistycznego,kapitalistycznego. W tych
              zmieniających się systemach tylko kominiarz jak był brudny od czarnej sadzy tak
              pozostał brudny i nadal nazywa się kominiarzem.
              • sauber1 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 19:55
                szarotka72 napisała:

> W tych zmieniających się systemach tylko kominiarz jak był brudny od czarnej
                sadzy tak pozostał brudny i nadal nazywa się kominiarzem.

Kominiarz to dziedziczna jest profesja i.......
    • izabela9914 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 21:19
      Droga szarotko zapewniam, że nie jestem nauczycielką pracuję w prywatnej firmie
      we Włocławku i Izabela jest moim prawdziwym imieniem, też mam dzieci i ślepo im
      nie ufam i nie wierzę we wszystko co mówią o szkole. Moje przemyślenia daję
      innym rodzicom do rozważenia.Dzieci czy raczej młodzież gimnazjalna ma często
      bójną wyobrażźnię i tyle.Pozdrawiam
    • szarotka72 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 22:11
      Izabelo czekałam aż się tu pojawisz.Imię masz ładne nie żartowałam.Tego,że
      jesteś nauczycielką nie byłam pewna,pojawiłaś się w takim miejscu? Mówiłam,że
      lewatywa nie kierował tych słów do ciebie.Dobrze by było, aby jakiś pedagog
      pojawił się tu.Jeżeli nie wiem kto kim jest, nie krytykuję go zbyt mocno ,bo
      można się pomylić.Czasem lubię pożartować ,bo życie jest jakie jest.
      • lewatywa6 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 22:19
        Ja z Izabelą przekazaliśmy sobie znak pokoju
        • szarotka72 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 22:33
          lewatywo, chyba się trochę wstydzisz?To ja wymyśliłam tą nauczycielkę, też jest
          mi troche głupio.
          • sauber1 Re: Do Izabeli 9914]]]] 15.12.06, 23:05
            szarotka72 napisała:

> lewatywo, chyba się trochę wstydzisz?To ja wymyśliłam tą nauczycielkę, też jest
            > mi troche głupio.

To co ja mam powiedzieć jak tak ostro pojechałem, spadł mi kamień z serca, bo
            już gotów byłem uwierzyć że Izabella jestna serio nauczycielką, uuuuuuf ale
            ulga i taka miła z niej kobieta i tak ładnie spokojniutko napisała. Już myślałem
            że tylko na Stefanie przyjdzie rozmawiać i na forum wstyd wejść mi nie pozwoli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka