dzikoozka 13.02.06, 18:12 czyli wrzycic na patelnię poledwiczki posolić popiprzyc i wrzucić mrożonkę Hortexu pt. Warzywa do mies, 15 i gotowe. doooobre, własnie jem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
six_a Re: zjeść szybko i dobrze 13.02.06, 19:41 z reguły wrzucam mrożonkę frosty, hortex jest obrzydliwy i nie daję mięsa bo mi się nie chce. Odpowiedz Link
lajton Re: zjeść szybko i dobrze 13.02.06, 19:46 ja podsmazam na malej ilosci oliwy (oleju) troche cebuli, czosnku i wrzucam jakas tam mrozonke (najlepiej warzywa na patelnie z bazylia i tymiankiem Hortexu) pycha Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: zjeść szybko i dobrze 13.02.06, 20:23 Nie kupujcie mrożonków bo szkodzą zdrowiu. Trza kupować naturalne warzywka nie sztucznie podtrzymywane przy życiu zahibernowane jakieś. Odpowiedz Link
mateuszxyx Re: zjeść szybko i dobrze 13.02.06, 20:25 a gdzie zimą świeze kupywać?? w markietach niedobre, na bazarkach to samo Odpowiedz Link
veeto1 Re: zjeść szybko i dobrze 13.02.06, 21:47 U mienia lazanija była. Ale mi się niedopiekła i ciasto z lekka chrupiące było. Mimo wszystko została pochłonięta przez domowe jamochłony. Jessssuuuu, wszystko zeżrą, nawet jak niejadalne. Odpowiedz Link
mateuszxyx a ja robie tak: 13.02.06, 22:02 gotuje kluchy (penne na ten przyklad) a obok na patelni troszke oliwy i 2,5 lyzeczki pesto (np bazyliowe). jak juz kluchu gotowe do je na patelnie (+ 2 lyzki wody z gotowania) i mieszam wszystko na wolnym ogniu. pozniej do michy, posypuje tartym parmezanem i papu )) ...to oczywiscie na szybko bo jak mam wiecej czasu to lubie sobie cos bardziej wyszukanego upichcic Odpowiedz Link
setorika pusta lodówka 13.02.06, 22:17 Ale w zapasie zawsze mam czosnek i makaron. Makaron gotuję al dente, nawet 1 minutę krócej niż na opakowaniu. Czosnek w paskach duszę na oliwie - leciutko, wrzucam makaron, doprawiam solą, pieprzem, suszoną baylią. Pieprzu sporo. Na talerz i troche startego parmeazanu, albo i nie, jeśli lodówka pusta. Odpowiedz Link
mateuszxyx Re: pusta lodówka 13.02.06, 22:22 ...to sie nazywa aglio olio di pepperoncino dodaj jeszcze ostrej siekanej papryczki - moze byc marynowana piri-piri Odpowiedz Link
marta.uparta Re: pusta lodówka 13.02.06, 22:55 i to jest super fajowskie jedzonko a znajomi nas nie rozumieją, ze się czosnkiem zajadamy Odpowiedz Link
mateuszxyx Re: pusta lodówka 13.02.06, 23:00 ja dodaje duzo czosnku zwlaszcza do wloskiego jedzenia, pyszota )) Odpowiedz Link